Havířov – Kladno 3:2 (1:0 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 15.03.2019, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer, tuzemské mládežnické soutěže se postupně chýlí ke svému vrcholu v podobě boje o titul, hned několika týmům DHL extraligy juniorů už ale po nadcházejícím víkendu končí sezóny. Stejně tak to bude platit i pro účastníky skupiny O umístění na 17. – 20. místě v rámci třetí fáze nadstavby, když se utkají Olomouc s Mladou Boleslaví. Utkání startuje v 17:30!
     
    HC Olomouc
    Olomoucká juniorka mívá vždy složitý úkol. Hanácký mančaft se sice díky svému umístění v krajském městě by měl mít logicky vůdčí postavení ve výchově mládeže pro celý region, momentálně tomu však zatím není. Absence druhé ledové plochy a napjatost programu na jediném stadionu pro stotisícové město razantně zasahuje i do možností mládežnických hokejistů. Juniorský tým tak v posledních sezónách spíše pravidelně končil na chvostu DHL extraligy, která nicméně byla na druhé straně uzavřenou soutěži a nebojovalo se o holé přežití. Po reformě nejvyšších soutěží je ale vše jinak, najedou už i závěr sezóny dostal nový náboj a boj o záchranu je všudypřítomný. V případě Olomouce ale nejstarší mládežnickou kategorii přebral velezkušený trenérský štáb, místo Petra Fialy přišel k týmu etablovaný stratég Karel Beran, jinak trenér české reprezentační sedmnáctky, který dovedl české lvi na letošním Olympijském festivalu mládeže v bosenském Sarajevu k historickému zlatu. Zkušený mládežnický praktik měl navíc letos k dispozici velmi silný ročník, který loni v Extralize staršího dorostu vypadl až v osmifinále v play-off se silnou akademií Liberce.

    Už i první fáze ligového ročníku (konkrétně skupině C) se mladým kohoutům povedla, dokázali pravidelně vítězit, dvakrát dokonce zdolali i hvězdný Salcburk, z toho jednou na jeho půdě. S 35 body po dvaceti duelech nicméně nakonec na postup do lepší skupiny pomýšlet nemohli, na třetí místo okupované Českými Budějovicemi ztratili osm bodů, a to zejména v nadstavbách, které častokrát nešťastné Olomoučané ztratili. V boji v nadstavbové skupině O pořadí na 13.-24. místě se ale prvotní drajv Hanáků postupně jakoby vytrácel, zatím si dokáží připisovat výhry jen nad celky na úplném konci tabulky, tedy Havlíčkovým Brodem, Přerovem, Jihlavou nebo Žďárem nad Sázavou, cennějším skalpem je jen ten lednový mladoboleslavských Bruslařů. Logicky se dostavilo rapidnější propadnutí tabulkou. Beranovi svěřenci ale měli podařený závěr, když nakonec celkem získali oproti první fázi navrch 31 bodů, které je přeci jen dostaly mimo barážové pozice, když se o dva bodíky dostali na osmou příčku, která znamenala konec sezóny ve skupině O umístění na 17.-20. místa. V ní si olomoucká juniorka zatím vede relativně slibně. Již od začátku byla sice spíše odsouzena k obsazení poslední čtvrté příčky (respektive celkově 20. pozici v celé extralize), ale z pěti duelů si zatím připsala osm bodů, když porazila doma Havířov i Kladno, na ledě Bruslařů pak zvítězila po nájezdech.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je momentálně Josef Podlaha, který si již během dlouhé sezóny připsal 24 branek a 29 asistencí, čímž mu momentálně patří s 53 kanadskými body 12. místo v celé produktivitě soutěže. Jeho kolega z lajny Michal Matiaško, novojičínský odchovanec, jenž ještě loni střílel v dresu Vsetína, zatím v juniorské soutěži zapsal 20 branek a 31 asistencí. Oba už letos nastoupili i v Tipsport extralize, stejně jako obránci Matúš Hlaváč, Tomáš Dajčar, Adam Rutar a Ludvík Rutar nebo šestnáctiletý talent Tobiáš Handl. Z mužů v masce má prozatím lepší čísla Vojtěch Mokrý, kterému se povedlo úspěšnost zákroků dostat na 91,87 %. Marek Hasala se drží o pár procentních bodů níže (89,53 %).
     
    BK Mladá Boleslav
    Mladoboleslavská mládežnická akademie platila vždy k těm nadprůměrnějším v českých luzích a hájích. Nicméně letošní sezóna juniorské extraligy se Středočechům příliš nepovedla. Svěřenci zkušeného mládežnického metodika Jana Křivohlávka a mladoboleslavského patriota a bývalé opory Liberce nebo Českých Budějovic Václava Pletky odstartovali extraligový ročník velmi nadějně, dlouho se drželi v pozicích zajišťujících přímý postup do play-off, jenomže nakonec o něj o tři body přišli, když skončili na 4. místě skupiny B (těsně za Libercem).

    Bruslařům se tak nabídl boj pouze ve druhé nižší nadstavbové skupině. V ní sice začali šesti výhrami z prvních sedmi duelů, jenomže následovala šňůra sedmi porážek, což logicky znamenalo sesun do spodních pater celé dvanáctky extraligových celků. Posléze sice ještě Středočeši stačili zabrat, když na konci ledna znovu začali sbírat výhry, avšak na postup do vyřazovacích bojů to nestačilo. Zisk celkem 31 bodů je navíc odsoudil pouze k boji ve skupině O umístění na 17.-20. místě. Zde se Bruslaři zatím prezentovali výhrou nad Kladnem i Havířovem, s Olomoucí brali bod a v Havířově pak dva za výhru v prodloužení. Momentálně jim tak patří 2. místo v minitabulce, o možnost posunu na první (respektive celkově 17.) potřebuje dotáhnout jednobodové manko, které nyní má na havířovské soupeře.

    Mezi lídry boleslavské juniorky patří útočník Jan Grim (22+27) a Vladimír Houška (21+28), kteří mají momentálně shodně na svém kontě 49 kanadských bodů. V posledním letošním duelu tak bude možná k vidění i jejich vzájemná minisoutěž. V brance má zatím nejlepší čísla Martin Mašek, který momentálně dosáhl na úspěšnost těsně pod 90% hranicí (přesně 89,88 %), častěji chytající Tadeáš Zeithaml je má pak v tomto ohledu o trošku horší (89,27 %).
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    14.03.2019 Kladno x Olomouc
    09.03.2019 Olomouc x Havířov 2:1
    07.03.2019 Mladá Boleslav x Olomouc 3:4 náj.

    BK Mladá Boleslav
    13.03.2019 Havířov x Mladá Boleslav 3:4 pr.
    09.03.2019 Kladno x Mladá Boleslav 6:5
    07.03.2019 Mladá Boleslav x Olomouc 3:4 náj.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání v letošní sezóně ELJ
    07.03.2019 Mladá Boleslav x Olomouc 3:4 náj.
    18.01.2019 Olomouc x Mladá Boleslav 5:4 pr.
    30.11.2018 Mladá Boleslav x Olomouc 3:2
     
    Hlavním rozhodčím tohoto utkání je Jiří Kašík, jako čároví sudí mu pak budou k ruce Josef Zapletal a Tomáš Kučera.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – L. Rutar, Klesla, Hlaváč, Vosátko, A. Rutar, Pírek, Dajčar – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Ruda, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr

    BK Mladá Boleslav: Krinwald (Kmec) – Klikorka, Dotter, M. Houška, Holoubek, Přenosil, Hovorka, Rudolph, Procházka – Hašlar, Schultz, Moucha, Foerster, V. Houška, Grim, Vasilev, Moravčík, Šíma

    Rozhodčí: Kašík – Zapletal, Kučera.
     
    Oba celky již míří na hrací plochu, startujeme za malou chvíli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Boleslav se hned od začátku prezentuje velmi agresivníma účinným herním stylem. Nechce moc pouštět kohouty k puku, což vypramenilo i v šanci Grim. Ten však střílel těsně vedle branky. Domácí jdou do brejku.
     
    01:05
    Matiaško s Podlahou se několikrát snažili dorazit poskakující puk na brankovišti až přímo do branky, ale Krinwald zatím obstál. Útočné duo vyšlo při několika dorážkách pouze naprázdno.
     
    02:01
    Hanáci půjdou poprvé do oslabení. Adam Rutar (OLO) totiž na útočné modré čáře až příliš tvrdě zajel do soupeře při forčekingu, což vyhodnotili sudí jako faul kolenem. Boleslav tak dostává první početní výhodu utkání.
     
    03:10
    Domácí obrana zatím čelí soupeři bez sebemenších potíží, neboť Bruslaři mají zatím relativně velké potíže s rozehrávkou a přechodem středního pásma. Mokrý zatím nemusel ani zasahovat.
     
    04:01
    Mladičký bek Adam Rutar už je zpátky na ledě, což značí jediné. Bruslaři první přesilovku dne nevyužili podle představ.
     
    04:30
    Rudolph a předtím ještě Hašlar pořádně otestovali pozornost Mokrého, když pálili velmi tvrdě ze střední vzdálenosti. Olomoucký brankář ale obě šance pokryl, puk skončil v lapačce.
     
    05:27
    A další šance! Tentokrát se na opačné straně ledu pokoušel dorážet poskakující puk Matiaško, nicméně obrátka zpoza brány mu nevyšla. Krinwald se stačil stáhnout k bližší tyči a domácího snipera zastavil.
     
    06:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Parádní akce po pravém křídle nabídla velmi dobrou spolupráci Michala Matiaška se svými kolegy. Zpětná nahrávka na osu pro LUDVÍKA RUTARA totiž dokonale otevřela prostor, zkušený bek ostřílený zápasy v Tipsport extralize tímto nepohrdl a pálil přesně mezi betony Krinwalda. Asistence: Michal Matiaško.
     
    07:10
    Šíma se snažil prosadit po levém křídle, avšak hbitý štírek Bruslařů nestačil obalamutit stabilního Hlaváče. Puk tak skončil velmi brzy v rohu kluziště, Olomouc se dostává do protiútoku.
     
    08:26
    Adam Rutar zazmatkoval ve středním pásmu, nicméně jeho chyba nakonec nepřinesla Grimovi vytouženou gólovou nahrávku. Dokázal se sice ujmout kotouče, jenomže zpětná nahrávka na střed nevyšla. Mladoboleslavští na jeho pohyb nereagovali.
     
    09:39
    Handl pálil těsně nad horní tyč! Mladá Boleslav si tak může pořádně oddechnout, neboť akce stabilního centra v Tipsport extralize byla velmi nebezpečná. Krinwald měl pořádné štěstí.
     
    09:45
    Olomouc bude znovu pykat za nedisciplinovanost. Tomáš Dajčar (OLO) totiž nezvládl čistě ubránit soupeře v rohu obranného pásma, sudí je posílají za podrážení na trestnou lavici.
     
    10:19
    A další šance Boleslavi! Vasilev se totiž už už dostával k dorážce před ležícím Mokrým, jenomže domácí brankář zvládl vykrýt jeho ránu vytaseným betonem. Tlak hostí stoupá.
     
    11:55
    Olomouc se těsně po návratu Dajčara z trestné lavice postarala o velkou tutovku! Podlaha totiž dostal velmi dobrou přihrávku do jízdy a okamžitě pálil, Krinwald byl ale připraven. Mladoboleslavský brankář pak vytáhl ještě jeden parádní zákrok proti dorážejícímu Handlovi. Bruslaři měli velkou porci štěstí.
     
    12:45
    Olomouc měla další tutovku! Adam Rutar ale z předbrankového prostoru pálil těsně nad horní tyč.
     
    13:15
    Matiaško se dostal za boleslavské beky, nicméně svůj brejk nestačil zakončit gólovou trefou. Krinwald mu velmi dobře snížil střelecký úhel a zabránil veškerému napětí.
     
    16:38
    Olomouci nebyl uznán gól! Podle názoru sudích totiž domácí hráč zahrál vysokou holí.
     
    17:27
    Olomoučtí hokejisté mají velkou snahu o rozvrácení defenzívy Boleslavi. Prozatím se však nedaří tento stav udržet. Středočeši jsou po všech stránkách velmi houževnatí.
     
    Omlouváme se za technické problémy, i nadále platí stav 1:0.
     
    19:17
    Matiaško se snažil proklouznout přes hráz boleslavské defenzívy, jenomže na modré čáře přeci jen neuspěl. Celá elitní lajna domácích se musí rychle vracet do zadních řad, Bruslaři totiž hrozí z rebrejku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla velmi svižný hokej i přes fakt, že oběma týmům už o mnoho v této fázi sezóny nejde. Ve vedení je v první pauze Olomouce, která si připsala přeci jen větší převahu a místy měla relativně úspěšný tlak. Do druhé třetina tak nastoupí s lehce lepší psychickou pohodou, pokračujeme v cca 18:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Olomoučtí hokejisté nyní zaostali v defenzivní činnosti, když nepokryli najetého snipera JANA GRIMA. Mladoboleslavský útočník se zjevil před mezikružím a bombou z první nedal Mokrému šanci. Asistence: Andrej Moravčík.
     
    21:16
    Olomoucká čeká první přesilovka, neboť na trestnou lavici nyní míří Samuel Dotter (MBL) Sudí jej potrestali za faul v útočném pásmu, který byl vyhodnocen jako pozdní dohrání přímo u hrazení.
     
    22:11
    Domácím se podařilo zatlačit boleslavské do kleští, jenomže olomoucký tlak povětšinou končí na umění Romana Krinwalda. Mladoboleslavský brankář zastavil jak dvě rány Handla, tak dorážku Pírka. Kohouti ale zůstanou natlačení v útočném pásmu.
     
    23:30
    Už už se zdálo, že bude Vladislav Houška moci pokračovat po Dotterově návratu na led přímo do rychlého kontru, jenomže hra je pro tentokrát přerušena. Prvně zmíněný boleslavský útočník se nacházel v ofsajdu.
     
    24:35
    Olomouc se v této chvíli nedokáže protlačit přes střední pásmo. Hanáci jsou sice motivovaní vstřelit další branku, jenže tentokrát jim to nelepí. Boleslav tka může v poklidu přebrat iniciativu.
     
    25:09
    Grim se mohl postarat o další trefu! Jeho rychlý postup v přečíslení dvou proti jednomu ale nakonec nebyl gólový, nahrávka na pravé křídlo se k němu nedostala. Domácí si mohou pořádně oddechnout.
     
    26:39
    Lukáš Pírek se probojoval přes trojici bránících hráčů, jenomže střelbu si pokryl Krinwald. Boleslavský brankář následně zastavil i tvrdou tutovku Vosátka, Olomouc musí ale honem rychle zpátky.
     
    27:34
    Boleslav mířila do dalšího bleskového kontru, ale Ludvík Rutar dokázal v poslední chvíli předvést exkluzivní obranný zákrok. Olomoucká defenzíva nyní pořádně hořela.
     
    28:50
    Ludvík Rutar se probojoval na pravém křídle k nahrávce na úplně volného Pírka, nicméně jeho bomba z modré čáry nebyla přeci jen přesná. Kotouč proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    29:35
    Mokrý se musel v brance pořádně ohánět, protože Boleslav svůj tlak zvýšila v pravou chvíli. Hanáci nakonec mermomocí brankoviště ubránili, domácí golman pro jistotu přerušuje hru.
     
    30:16
    Vosátko otestoval pozornost Krinwalda ránou z modré čáry, avšak ani tentokrát se muž v masce nedopustil žádné chyby. Puk mu sice vypadl z výstroje, ale dorážkám bleskurychle zabránil Kotouč přikryl lapačkou.
     
    30:52
    Mladá Boleslav se dostane k dalšímu oslabení. Sniepr Jan Grim (MBL) je totiž v této chvíli trestán za nenápdný faul v obranném pásmu, podle sudích se odpustil hákování.
     
    31:30
    A je tu přesilovka pěti proti třem, neboť sudí taktéž za hákování posílají tentokrát na trestnou lavici v obranném pásmu Lukáše Mouchu (MBL). Domácí mají rázem zajímavou šanci.
     
    32:03
    Ruda to zkusil vzít na sebe, jenomže klička na druhého hráče už nevyšla. Puk tak skončil ve spárech hostujícího celku, Olomouci se zatím dvojnásobná přesilovka příliš nedaří.
     
    32:52
    Grim je zpátky na hrací ploše, na řadě je už klasická přesilovka Olomouce pěti proti čtyřem.
     
    33:30
    A na ledě je i Moucha. Boleslav je tak v tuto chvíli znovu kompletní, což značí, že domácí svou dvojnásobnou početní výhodu nevyužili. Nebyli v ní ani nijak výrazněji nebezpeční.
     
    34:26
    Hlaváč se pokusil vypálit plnou silou na levém kruhu, jenomže jeho příklep nakonec nezaletěl do prostoru mezi třemi tyčemi. Puk letěl o několik centimetrů mimo brankovou konstrukci.
     
    35:07
    Olomouc půjde do oslabení. Matěj Tomajko (OLO) totiž nedokázal zabránit Grimovu ve střelbě čistým způsobem a zapomenutá hokejka pod nohami boleslavského střelce je také důvodem jeho vyloučení za podrážení.
     
    36:28
    Olomouc zatím působí v obranné pozici během boleslavské přesilovky kompaktně. Nahrávka Moravčíka na Vasileva navíc tentokrát i vino teče Ludvíka Rutara končí mimo útočné pásmo.
     
    37:07
    Matěj Tomajko se vrací zpátky na hrací plochu, olomoucká eskadra je v této chvíli kompaktní. Boleslav svou početní výhodu nezužitkovala.
     
    38:21
    Adam Rutar mohl mířit do brejku, když jej nechala za sebou boleslavská obrana, jenomže zradilo jej zpracování skákavé žabičky. Po odskočení od brusle se puku ujímá hostujíc celek.
     
    39:02
    Ministr výborně tečoval nahození Pírka, nicméně Krinwald předvádí proti dobře sehranému signálu na pravém křídle kvalitní zákrok. Kotouč skončil po zásahu betonem v rohu, domácí pokračují v nastaveném presu.
     
    39:46
    Matiaško se dostal do zajímavého úniku, ale obránci Boleslavi se přeci jen stačili stáhnout v pravou chvíli. Novojičínskému odchovanci se tak zmenšil střelecký úhel, Krinwald jeho ránu bez potíží pokryl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla ze začátku velmi svižný hokej. Boleslav totiž zabrala a dokázala se během úvodní minuty dostat k vytouženému vyrovnání, když se trefil její kanonýr Jan Grim. Následně se hra velmi vyrovnala, ta tam byla předešlá lehká dominance domácích. I nadále tak platí nerozhodný stav, pokračujeme v cca 18:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Grim pálil těsně vedle levé tyče! Mokrý se sice dostal při jeho akci brzy na led, jenomže bombu z předbrankového prostoru nakonec nezachytil. Puk ale přeci jen nezaletěl do sítě.
     
    41:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí jdou znovu do vedení! Po esteticky krásné akci se dostal Štefka sice až za branku, jenomže po zpětném pohledu brilantně ještě uviděl najíždějícího DANIELA MINISTRA. Jeho bomba z mezikruží pak proletěla přímo do šibenice. Krinwald byl bez větší šance na úspěšný zákrok. Asistence: David Štefka, Matúš Hlaváč.
     
    42:38
    Na Boleslavských je vidět obrovská snaha a motivace okamžitě ještě se zápasem něco udělat. Hanákům se totiž navíc nepovedlo dostat kotouč mimo obranné pásmo. Hosté pokračují v tlaku.
     
    43:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci uzmuli dvoubrankové vedení! Po rychlé individuální akci se dostal k puku na ose hřiště MICHAL MATIAŠKO a parádní technickou finesou překonal vyjetého Krinwalda. Boleslavští beci exvsetínského kanonýra nezachytili. Asistence. David Rosecký, Tomáš Dajčar.
     
    44:45
    Vladislav Houška dlouho řešil problém olomouckých napadajících útočníků, což však pro jistotu vyřešil rázně. Jeho vyhození přes střední pásmo na malou chvíli uklidňuje Bruslaře, oba celky střídají.
     
    45:25
    Boleslav soupeře pořádně zatlačila a hned z toho byla pořádná ofenzivní podívaná. Grimoba formace ale rozháranosti domácích beků nevyužila, ke střelbě se nakonec nedostala.
     
    46:36
    Dotter se nerozmýšlel a po rychlém nabruslení na pravém křídle vzal všechnu tíhu zodpovědnosti na sebe. Jeho rána z kruhu ale Mokrého nijak nepřekvapila, kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    47:38
    Matiaško měl obrovskou tutovku! Olomoucký kanonýr se dostal do samostatného úniku, nicméně svůj brejk nevyužil. Krinwald zvládl jeho blafák vystihnout a udržel kotouč mezi betony. Parádní zákrok!
     
    47:57
    Olomouc půjde do další přesilovky. Andrej Moravčík (MBL) totiž nezvládl zabránit olomouckému útočníkovi čistě, podle sudích jej zahákoval, čímž si musí odpykat menší trest.
     
    48:35
    Matěj Kořenek se musí hodně držet za hlavu! Jeho rána z mezikruží totiž málem doletěla za záda Krinwalda, ten však předvedl neskutečný zákrok lapačkou. Hanáci tak svou přesilovku zatím nevyužívají.
     
    50:10
    A další olomoucká tutovka! Moravčík už se sice dostal zpátky na hrací plochu, jenomže před tímto momentem se málem zapsal mezi střelce znovu Matiaško. Krinwald však předvedl parádní zákrok, při následné akci pak Roseckému bomba do odkryté části brány nesedla.
     
    51:35
    Štefka pořádně svou aktivitou v útočném pásmu zatopil boleslavské obraně. Jeho parádičky však nakonec nebyly dostatečnou možností a zvýšení olomouckého náskoku, puku se nakonec zmocnil Klikorka.
     
    52:39
    Tomajko byl jen kousek od čtvrté olomoucké trefy! Jeho bombu z levého křídla totiž zastavila až tyč boleslavské branky.
     
    53:48
    Krinwald musel ve svém brankovišti nastolit pořádek, neboť se mu před bránou nakupilo hned několik soupeřů. Nakonec však puk zvládl přidržet, rozhodčí tak pro tuto chvíli přerušují hru.
     
    54:38
    Boleslav dokázala na dlouhou dobu svého soupeře zatlačit v obranném pásmu, což zejména zapříčinila aktivita Jana Grima. Jeho ránu z velkého úhlu ovšem přeci jen Mokrý zvládl pokrýt. Bruslaři pokračují v tlaku.
     
    55:27
    Šima dokázal s velkým štěstím nakonec pomocí obloučku poslat puk až ke Klikorkovi, jenomže jeho zakončení z otočky nebylo přesné. Přízemní ránu forhendem si dokázal Mokrý pokrýt.
     
    56:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To byla rána! Olomoucký obránce TOMÁŠ DAJČAR, který už má za sebou kanadskou anabázi, se postaral o milimetrově přesnou bombu od modré. Puk vypálený golfákem zapadl přímo do šibenice. Asistence: Matěj Tomajko.
     
    57:48
    Rudolph se snažil napodobit bombera Dajčara, jenže jemu golfák tentokrát nesedl podle představ. Puk tak přiletěl těsně nad ledem přímo do lapačky Mokrého, vhazovat se bude znovu před olomouckou brankou.
     
    58:33
    Podlaha se snažil střílet co nejrychleji, jenomže rána z pravého křídla nebyla úplně přesná. Kotouč trefil jen boční síťku, Boleslav se ještě bude dostávat k další rozehrávce.
     
    59:39
    Moravčík velmi rychle spěchal za pukem, který nakonec nebude označen za icingový. Hanáci se tak v této chvíli musí ještě postavit zřejmě poslednímu útoku soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    Olomouc nakonec zvládla ve třetí třetině zlepšit svůj výkon a vybojovat díky dalším třem trefám tři body, které jí však už ve třetí fáze nadstavby k ničemu nepomohly. Hanáci končí celkově na 20. příčce extraligy, Boleslav pak obsadila 17. pozici. Pro mnoho hráčů šlo o poslední duel v mládežnických kategoriích, neboť ročník 2000 by měl již přecházet podle aktuálních pravidel do mužské kategorie. I proto je pro mnoho hráčů specifický. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:34:23)
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. L. Rutar (Matiaško), 42. Ministr (Štefka, Hlaváč), 44. Matiaško (Rosecký, Dajčar), 57. Dajčar (Tomajko) – 21. Grim (Moravčík)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – L. Rutar, Klesla, Hlaváč, Vosátko, A. Rutar, Pírek, Dajčar – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Ruda, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr
    BK Mladá Boleslav: Krinwald (Kmec) – Klikorka, Dotter, M. Houška, Holoubek, Přenosil, Hovorka, Rudolph, Procházka – Hašlar, Schultz, Moucha, Foerster, V. Houška, Grim, Vasilev, Moravčík, Šíma

    Rozhodčí: Kašík – Zapletal, Kučera

    Diváci: 39
    ocianews.com