Buffalo – Pittsburgh 0:5 (kon.) | NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:5 (kon.)
Ottawa – St. Louis 2:0 (kon.) | Detroit – Tampa 4:5 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:4 (kon.)
Winnipeg – Boston 4:3 (kon.) | Arizona – Anaheim 6:1 (kon.) | San Jose – Florida 2:4 (kon.)
Los Angeles – Nashville 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:5 (0:1, 1:3, 0:1) Stav série: 1:3
HC Vítkovice Ridera
Pátek 15.03.2019, 19:00Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Vítkovičtí si ještě užívají děkovačku se svými oblíbenci v hostujícím kotli. Těším se s Vámi někdy na viděnou! (21:38:42)
     
    Oba týmy už nastupují na společnou děkovačku se svými fanoušky. Ta veselejší bude na straně Vítkovic, které dokázali v Praze postoupit do čtvrtfinále play off.
     
    Série končí! Vítkovičtí hokejisté ve třetí třetině si pohlídali své vedení, navíc se jim podařilo pět minut před koncem utkání navýšit skóre zásluhou Jakuba Lva, který stvrdil vítkovickou výhru v celé sérii. Sparťané tak končí stejně jako v minulé sezoně už v předkole play off. Vítkovice naopak jdou do další fáze.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ještě v samotném závěru se do sebe pustili Richard Jarůšek (SPA) a Daniel Krenželok (VIT). Oba kohouti si jdou zchladit horké hlavy na dvě minuty na trestnou.
     
    59:19
    Na opačné straně kluziště to zase zkoušel Andrej Kudrna, který se dokázal vytočit s pukem na pravé straně mantinelu a vystřelit. Bartošák opět bezchybný.
     
    58:48
    Ondřej Roman si držel puk na své hokejce a snažil se obkroužit branku kolem levé strany. Na poslední chvíli ho dokázal přimáčknout na mantinel Forman.
     
    58:03
    V hale se už rozeběhly poslední dvě minuty třetí třetiny, zápasu i celé této série. Vítkovičtí nyní vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, hra se opět přerušuje.
     
    57:19
    Pavelka ještě za pomocí svých spoluhráčů udržel kotouč v útočném pásmu a probil se skrz bránící protihráče. Jeho následná střela skončila zablokovaná.
     
    57:06
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a Pavelka nahrával na Robertse Bukartse, který si poodstoupil a prudce vypálil. Bartošák jeho ránu okamžitě chytá.
     
    56:33
    Domácí hokejisté už ve zcela ztichlé O2 areně znovu zavítali před vítkovickou branku. Bartošák si zápas užívá, nyní zakročil proti další domácí střele z vrcholu kruhů.
     
    55:21
    Před malou chvílí naskočili vyloučení hráči na led, nyní však se bude hrát znovu ve čtyřech. Jaroslav Hlinka (SPA) i Michal Poletín (VIT) se provinili sekáním.
    54:20 Jakub LEV - 1:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:20
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Troufám si říct, že je definitivně rozhodnuto o tom, kdo postoupí do další fáze letošního play off. Sparťané ztratili kotouč ve středním pásmu, čehož využil útočník JAKUB LEV a poslal kotouč do opuštěné domácí branky. Bez asistence.
     
    53:57
    Domácí jsou usazeni před Patrikem Bartošákem a posílají na něj jednu střelu za druhou. Tomáš Pavelka vystřelil od modré čáry, puk se zastavil v mezikruží.
     
    53:19
    Tak ne. Sedláček opět sprintuje na sparťanskou střídačku a domácí to znovu zkusí se šesti hráči v poli. Bartošák nyní kryje střelu z blízkosti, hra je přerušena.
     
    52:42
    Jakub Sedláček se bude muset do svého pracoviště vrátit. Jeremie Blain (SPA) podrazil ujíždějícího Jakuba Lva a bude pykat dvě minuty na trestné lavici.
     
    52:29
    Jaroslav Hlinka našel svého kolegu u pravé tyčky Bartošákovy branky, který ještě nahrál přesně před branku na Lukáše Pecha, který ale trefil pouze jeho vyrážečku. Velká škoda pro domácí.
     
    51:39
    Sparťané zkoušejí hru bez brankáře už nyní a drží se před Bartošákem, ale Kalina si neporozuměl se svými spoluhráči na modré čáře, hosté vyhazují ven.
     
    49:46
    Pro sparťany zřejmě poslední šance se zápasem ještě něco udělat. Vítkovický Lukáš Kucsera (VIT) dostal pětiminutový trest, který odpyká obránce Tomáš Černý.
     
    49:46
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a zkusili ještě ohrozit vítkovickou branku. Vítkovičtí se ale následně zmocnili puku a vyhodili pouze na icing.
     
    49:39
    Petr Kalina čeká se svým parťákem v obraně, až jim dostřídají spoluhráči. Kudrna opět v akci, když zkusil nahodit kotouč od modré čáry, Bartošák zasahuje.
     
    49:09
    Andrej Kudrna dostal kotouč přímo na hokejku a byl v dobré rychlosti. Sparťanská osmnáctka obkroužila útočné pásmo, ale následná nahrávka se nepovedla.
     
    48:33
    Vhazování před Bartošákem vyhrál Pech, ale následný souboj u mantinelu vyzněl lépe pro hostující hráče, kteří se alespoň na chvíli dostávají mimo obranné pásmo.
     
    48:20
    Domácí hokejisté se ještě udrželi na krátkou chvíli před vítkovickým brankářem, který musel zneškodnit nebezpečnou střelu k kruhu, což se mu podařilo.
     
    47:45
    Bukarts si najel s pukem do útočného pásma středem kluziště a hned předával na Hlinku. Ten se rozmýšlel, nakonec poslal puk Delislemu, jeho rána mířila nad.
     
    46:38
    Klíma společně se svými spoluhráči se snažili udělat rozruch před vítkovickým brankovištěm, ale na poslední chvíli dokázal zasáhnout vracející se Olesz.
     
    45:57
    Hezká individuální akce v podání Romana Szturce. Vítkovický útočník s pukem na holi udělal kličku na střed a vystřelil pouze do připraveného Sedláčka.
     
    45:26
    Sparťané se snažili rozehrát kombinaci z vlastního pásma, ale moc se jim to nepodařilo. Košťálek poslal prudký pas dopředu, na něhož Sill nemohl dosáhnout.
     
    44:46
    Domácí se opět usadili před Patrikem Bartošákem a snažili se mu znepříjemnit výhled. Roberts Bukarts pálil z pravého kruhu, Bartošák jeho štiplavou střelu chytá.
     
    44:19
    Na druhé straně zase zkoušel své štěstí Rastislav Dej, který s pukem na hokejce snažil proniknout přes obránce Pavelku, který mu ale prostor nedopřál.
     
    43:23
    Sparťané se snaží tlačit do útočného pásma, ale Vítkovičtí si zatím svou obrannou modrou čáru brání velmi pečlivě. Delisle se snažil dojet puk, ale marně.
     
    42:57
    Dvořák znovu v akci, tentokrát jako čistič v obranném pásmu u branky Jakuba Sedláčka. Sparťanský obránce dokázal rozehrát na spoluhráče, ti byli pouze v ofsajdu.
     
    42:24
    Tomáš Dvořák v obranném pásmu sebral kotouč a nahodil ho směrem dopředu. U Bartošákovy klece byl aktivní Smejkal, který ale moc dlouho puk neudržel.
     
    41:43
    V momentě, kdy naskočil do hry vyloučený Jan Schleiss, mohl znovu pálit z velmi dobré pozice obránce Blain. Kanadský obránce nastřelil Bartošákovo rameno.
     
    40:59
    Až teď. Domácí vybojovali kotouč u mantinelu za brankou Bartošáka. Hlinka si počkal na najetého Blaina, který z modré čáry trefil pouze clonícího Olesze.
     
    40:13
    Sparťané ještě dohrávají svoji přesilovou hru ze druhé třetiny. Lukáš Pech vyhrál vhazování ve středním pásmu, ale domácí se do útočné zóny nedostali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:55 hodin.
     
    Druhá třetina už také doznala svého konce a to, co sparťané neproměnili v závěru první třetiny, je v tuto chvíli může opravdu mrzet. Vítkovičtí totiž v prostředním dějství udeřili hned třikrát po trefách Lukáše Kucsery, Michala Poletína a také obránce Petera Tršky, čímž se výrazně přiblížili k postupu. Za domácí se trefil pouze Richard Jarůšek, který zatím zůstává osamocen na střelecké listině Sparty. Sparťané ještě mají dvacet minut na to, aby ještě mohli s výsledkem něco udělat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a zkoušeli rozjet nějakou kombinaci. Kevin Klíma si ale příliš moc hrál s pukem na holi, a Olesz tak mohl v klidu vyhodit.
     
    39:35
    Další přesilová hra pro svěřence trenéra Uweho Kruppa. Jan Schleiss (VIT) dostává od rozhodčích dvě minuty za sekání a posedí si dvě minuty na trestné lavici.
    37:54 Peter TRŠKA - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A Jakub Sedláček si moc dlouho neposkvrněné konto neudržel. Dej našel na modré čáře obránce PETERA TRŠKU, který překonal Sedláčka poprvé v zápase. Sparťané opět prohrávají o tři branky. Asistence: Rastislav Dej, Rostislav Olesz.
     
    37:30
    Jeremie Blain (SPA), který před chvílí hasil vítkovický útok, si nyní posedí v boxu časoměřičů dvě minuty za krosček. Sparťané se budou muset znovu bránit.
     
    37:09
    Petr Kalina otálel s pohybem dozadu, čehož se okamžitě snažil využít Roman Szturc. Naštěstí pro domácí včas zakročil Jeremie Blain a kotouč odpálil mimo nebezpečí.
    36:21 Richard JARŮŠEK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Střídání brankářů zřejmě dodal hráčům větší sebevědomí a máme rázem sníženo! Rousek poslal do brejku RICHARDA JARŮŠKA, který svou pohotovou střelou prostřelil dosud bezchybného Bartošáka. Sparťané se tak dotahují na rozdíl dvou gólů. Asistence: Lukáš Rousek.
     
    34:48
    Sparťanští trenéři po třetím inkasovaném gólu sahají po výměně brankáře. Matěje Machovského střídá v brance Jakub Sedláček, který bude čelit vítkovickým střelám.
    34:48 Michal POLETÍN - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:48
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tohle budou mít sparťané v dalším průběhu hodně těžké. Szturc přihrál právě na najetého MICHALA POLETÍNA, který vyhání brankáře Machovského z branky. Vítkovice vedou už o tři góly. Asistence: Roman Szturc, Jan Schleiss.
     
    34:24
    Michal Poletín svedl přetlačovanou o puk s Lukášem Pechem, souboj dvou docela odlišných vah lépe vyzněl pro hostující hráče, kteří se usazují v útočném pásmu.
     
    34:14
    Vyloučený Sill naskočil po dvou odehraných minutách na led. Miroslav Forman s pukem na hokejce nabral rychlost a střelou z pravého kruhu prověřil Bartošáka.
     
    33:37
    Lukáš Klimek dojel nahozený kotouč domácích obránců a ještě se snažil vybojovat černou pryž pro své kolegy. To si už ale hosté samozřejmě pohlídali.
     
    32:49
    Vhazování v obranném pásmu Sparty vyhráli Vítkovičtí, kteří se snažili kombinovat před Matějem Machovským. Domácí se ale zmocnili puku a vyhodili ho ven.
     
    32:31
    Domácí borci ale hrají toto oslabení velmi dobře. Teď dokonce musel Bartošák hlídat svou levou tyč kvůli sparťanským dorážkám, ale situaci ustál bez problémů.
     
    31:54
    Sparťané budou v následujících minutách postrádat Zacha Silla (SPA), který od hlavního rozhodčího vyfasoval dvě minuty vyhození puku mimo hřiště.
     
    31:16
    Roman Szturc teď trochu neodhadl dobrý směr kotouče u levého mantinelu v útočném pásmu a zkoušel vyhodit. Jeho úmysl vystihl Piskáček, jehož střela šla mimo.
     
    30:39
    Domácí hokejisté opět v dalším nájezdu na Bartošáka, který zatím všem sparťanským střelám odolává. Odraženou střelu si hledal Klíma, který ale puk projel.
     
    29:46
    Jan Výtisk si musel dávat pozor před Lukášem Klimkem, který číhal za brankou Bartošáka. Vítkovický vousáč ale situaci zvládl s dobrým přehledem na ledě.
     
    28:53
    Dobrá rána v podání Jana Košťálka. Ten dostal nabito přímo na modrou čáru, odkud okamžitě vypálil příklepem a Bartošák měl co dělat, aby střelu lapil.
     
    28:29
    Na druhé straně zase předvádí své útočné choutky forvard Miroslav Forman. Ten svými typickými kličkami ze strany na stranu teď skoro zmátl jednoho z obránců.
     
    27:44
    Radoslav Tybor měl slušnou rychlost v útočném pásmu a málem se mu podařilo získat kotouč za sparťanskou brankou. Poslední obránce domácích ale vše zvládl.
     
    26:57
    Sill společně se svými spoluhráči ještě udržel kotouč za brankou soupeře a snažil se z toho těžit. Smejkal zkoušel zasunout puk u levé tyčky, ale neúspěšně.
     
    26:39
    Vítkovický Peter Trška zůstal po tvrdém hitu jednoho ze sparťanských hráčů ležet na ledové ploše. Nyní se za po pomoci kustodů zvedá a odjíždí na střídačku po svých.
     
    26:03
    Pech se snažil probít přes bránící protihráče ve středním pásmu, proti trojici protihráčů neměl šance na úspěch. Vítkovičtí následně pouze odevzdali kotouč domácím.
     
    25:44
    Po návratu vyloučeného Krenželoka se do dobré střelecké pozice dostal Rostislav Olesz, který z pravého kruhu nastřelil pouze masku brankáře Machovského.
     
    25:06
    Jaroslav Hlinka si klepl svou hokejkou o přihrávku, kterou také dostal. Následně kotouč vracel zpět svému spoluhráči, který hledal Kudrnu na brankovišti marně.
     
    24:22
    Sparťané se usídlili v útočném pásmu a mačkají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Lukáš Pech střílel z levého kruhu, ale pouze jen do zadního plexiskla.
     
    23:29
    Sparťané se mohou zvednout v přesilovce. Daniel Krenželok (VIT) dostal dvouminutový trest za podrážení na jednoho z domácích hráčů. Přesilovka pro Spartu.
     
    22:43
    Domácí hokejisté byli nakrátko v útočném pásmu a snažili se ohrozit Bartošákovu svatyni. Andrej Kudrna vyslal jedovatou střelu z mezikruží, Bartošák chytá.
    22:14 Lukáš KUCSERA - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:14
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Teď se však hosté ve vysočanské aréně radují dneska podruhé! Puk do sparťanské branky dokázal dostat LUKÁŠ KUCSERA, který se stejně jako včera prosadil i dnes. Vítkovičtí vedou o dvě branky. Asistence: Peter Trška, Patrik Zdráhal.
     
    21:58
    Vítkovickým borcům se nedaří rozehrávka a sparťané už opět hrají v plném počtu. Bukarts skvěle vybojoval kotouč a poslal je zpátky na své obránce.
     
    21:06
    Domácí hokejisté se zatím brání proti vítkovické přesilovce dobře. Lukáš Rousek teď zdatně narušoval ještě rozehrávku v obranném pásmu a vyplatilo se.
     
    20:24
    Sparťané jako první vyhráli vhazování ve středovém kruhu zásluhou Zacha Silla, který okamžitě poslal kotouč do pásma k Patriku Bartošákovi. Domácí se dobře brání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:55 hodin.
     
    Úvodní třetina už je minulostí. Vítkovičtí dokázali využít jednu z mála ze svých šancí, když se prosmýkl kolem sparťanských obránců Šimon Stránský, který sám proti Machovskému chladnokrevně zakončil střelou po zemi. Sparťané měli v posledních minutách několik tutovek, ani jednu však nedokázali využít. Do kabin tak odcházejí spokojenější hosté.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    V samotném závěru první třetiny však brzdí dobrý sparťanský tlak Jiří Smejkal (SPA), který od rozhodčích vyfasoval dvě trestné minuty za krosček.
     
    19:13
    Sparťanům se nedá upřít snaha, ale Bartošák je zatím ve svém pracovišti stoprocentní. Nyní si dokázal vítkovický gólman poradit s razantní střelou z kruhu.
     
    18:44
    Dvořák společně s Delislem dostali kotouč do útočného pásma pomocí nahozením. Jaroslav Hlinka měl ale k němu daleko, toho využívají hosté a puk vyváží.
     
    17:54
    Slušný nápor domácích hokejistů diváci mohli sledovat tady v O2 areně. Blain nebezpečně kroužil s pukem na hranici modré čáry, hosté poté vyhazují jen na icing.
     
    17:07
    Domácí hokejisté v závěru první třetiny tlačí svého soupeře v útočném pásmu. Kevin Klíma z prostoru mezi kruhy se rozhodl střílet, branku ale minul.
     
    15:54
    Tohle už může sparťany mrzet! Bukarts v naprosto luxusní pozici na střelu ještě chtěl celou akci vyšperkovat svou přihrávkou na Hlinku, ta se ale pouze zasekla o hůl vítkovického hráče.
     
    15:37
    Sparťané se opět hnali před vítkovického brankáře. Celou akci táhl ve středu kluziště Smejkal, který ještě hledal Silla, ten byl ale příliš moc pomalý.
     
    14:38
    Další velká a hlavně podstatně nebezpečnější šance domácích než před malou chvilkou. Forman si sklepl puk ze vzduchu ve středním pásmu a nabral rychlost. U levé tyčky nahrál na Pecha, kterého Bartošák zázračným zákrokem vychytal!
     
    14:22
    Také sparťané mohli pomýšlet na první dnešní úspěch. Košťálek si sjel před branku na pobídku jednoho ze svých kolegů, ale neposedný puk nezpracoval.
     
    13:57
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu Ridery. Patrik Zdráhal posílal kotouč na své spoluhráče na modrou, ti však byli dobře pokrytí.
     
    13:40
    Lukáš Pech si bere puk za svou brankou a kouká, komu by přihrál do útočného pásma. Nikdo však z jeho spoluhráčů nebyl v ideální pozici, aby mohl zaútočit.
     
    13:11
    Sparťané se snaží o rychlou odpověď. Blain se dokázal vymotat ze skrumáže u mantinelu a vypálil. Jeho ránu se ještě snažil tečovat Kudrna, neúspěšně.
    11:40 Šimon STRÁNSKÝ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:40
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A hra čtyři na čtyři lépe vyhovuje hostům, kteří se jako první dostávají do vedení! Rychlík ŠIMON STRÁNSKÝ našlápl ve středním pásmu a tváří v tvář Machovskému poslal kotouč vedle jeho betonu. Bez asistence.
     
    11:30
    Pouze jen něco málo přes půl minuty trvala vítkovická přesilovka. Vítkovičtí špatně střídali a trest za špatné střídaní odpyká Radoslav Tybor (VIT).
     
    10:55
    První přesilovou hru v tomto utkání si vyzkouší také hosté. Obránce Jan Košťálek (SPA) se za svou brankou provinil nebezpečnou hrou vysokou holí.
     
    10:19
    Zach Sill si sebral volný kotouč za brankou Bartošáka a snažil se přihrávat svým spoluhráčům před branku. Tam nikdo v rudém nebyl a kotouče se ujímají hosté.
     
    09:24
    Machovský pomáhá svým kolegům s rozehrávkou, ale moc chytře to neudělal. Jeho zaváhání napravil dobře postavený Bukarts, který posílá kotouč pryč.
     
    08:48
    Hostující útočník Lukáš Kucsera se vymanil z pravého kruhu a vystřelil. Před Machovským ještě dorážel aktivní Zdráhal, domácí brankář si poradil i s dorážkou.
     
    07:52
    Jiří Smejkal si nahodil kotouč do útočného pásma a snažil se ho také dojet. To se nepovedlo, ale stejně jako on dopadl také Šimon Stránský na druhé straně.
     
    06:59
    Vítkovičtí svoje oslabení přežili bez úhony. Po skončení přesilové hry to ještě zkoušel z otočky Jiří Černoch, jeho propagační pokus končí na betonech Bartošáka.
     
    06:16
    Rousek zavezl kotouč podél pravé strany a dokázal ho udržet pro své spoluhráče. Dvořák kombinoval s Blainem, jejich kombinace ale ovoce nepřinesla.
     
    05:58
    Minuta přesilové hry domácích už je fuč a sparťané se zatím ani nedokázali dostat do útočného pásma. Nyní se dokonce píská zakázané uvolnění na jejich straně.
     
    04:59
    Sparťané si jako první vyzkouší přesilovou hru. Obránce Josef Hrabal (VIT) se dopustil krosčeku a už putuje na trestnou lavici na dvě minuty.
     
    04:57
    Sparťané po delší době opět v pásmu soupeře. Jiří Smejkal byl rozjetý s pukem na levé straně, ale neměl podporu, a o kotouč tak rychle přišel.
     
    04:04
    První větší šance tohoto zápasu! David Květoň dostal dobrý pas na útočnou modrou a už pádil sám na Machovského. Na poslední chvíli mu zabránil v zakončení obránce Košťálek.
     
    03:28
    Jaroslav Mrázek si udělal výlet do útočného pásma a snažil se vymyslet nějakou zajímavou kombinaci se svými spoluhráči. Domácí obránci souhru vystihli.
     
    02:54
    Ostravané se opět drží před sparťanským gólmanem. Jakub Lev manévroval s kotoučem za brankou Machovského, ale poté přihrál nepřesně.
     
    02:14
    Domácí brankář má za sebou další zákrok. Šidlík dostal dobrou přihrávku na modrou a vystřelil. Machovskému kotouč vypadl, ale poté jej dokázal přikrýt.
     
    01:57
    Kevin Klíma ještě bojoval u mantinelu o kotouč se svými spoluhráči, ale neúspěšně. Vítkovičtí vyhodili kotouč do středního pásma, a mohou tak v klidu vystřídat.
     
    01:18
    Brankář Matěj Machovský má za sebou také první úspěšný zákrok. Po vhazování v obranném pásmu se do útočného pásma hrnul Forman, ale puk ztratil.
     
    00:25
    Domácí hokejisté se hned zkraje zápasu probíjeli dopředu. Smejkal se snažil proniknout přes posledního bránícího hráče, ten ho na hranici pravidel zastavil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman, Pech, Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Lacina, Šír – Lederer, Lhotský.
     
    Sparta pak ve čtvrtečním utkání ukončila dlouhou sérii, když v play off slavili vítězství po dlouhých 1 060 dnech. A svěřenci Uweho Kruppa v tom chtějí pokračovat, čímž by mohli navázat na třináct let starý příběh z jarního play off v roce 2006.

    Pražané tehdy podobně jako letos zachránili účast v play off až v posledním kole a po úvodních zápasech čtvrtfinále na ledě Zlína prohrávali 0:2 na zápasy. Svěřenci Františka Výborného však tenkrát otočili stav série a nakonec dokráčeli až pro mistrovský titul.

    Motivaci však mají také Vítkovice, které čekají na titul už od roku 1981 a medaili získaly naposledy před osmi lety, kdy hrály jedno ze čtyř neúspěšných finále v rámci samostatné české soutěže.
     
    Oba týmy se budou dnes opět spoléhat na oba brankáře, kteří jsou v sérii jistotou, ale jak domácí Matěj Machovský, tak i Patrik Bartošák si ve čtvrtečním třetím utkání vybrali slabší chvilku při lacině inkasovaném gólu. Zajímavý pak bude ofenzivní souboj Lukáše Rouska (2+2) proti hostujícím Ondřeji Romanovi (0+4) a Radoslavu Tyborovi (2+1).
     
    Vyrovnaná bitva plná emocí pokračuje!

    Před čtvrtečním utkáním Sparty a Vítkovic bylo jasno – domácí mají nůž na krku. Ostravané totiž v domácích zápasech zvítězili těsně 2:1 a k postupu už jim chybí jediná výhra. Na tom se nic nemění ani po třetím duelu, ve kterém měla navrch Sparta, ale zdánlivě rozhodnuté utkání se změnilo v pořádné drama.

    Pražané sice vedli už 4:1, ale hosté dokázali stáhnout ztrátu na jediný gól a v závěrečném tlaku dokonce nastřelili tyčku domácí branky. Sparta nakonec těsný náskok uhájila a udržela se ve hře o postup.
     
    Vítám všechny fanoušky extraligového hokeje! Předkolo Generali play off pokračuje čtvrtými zápasy a týká se to i série mezi Spartou a Vítkovicemi, ve které sparťané ve čtvrtečním utkání snížili stav na 1:2 na zápasy. Čtvrtý duel začíná v 19:00 a my budeme u toho!

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 37. Jarůšek (Rousek) – 12. Š. Stránský, 23. Kucsera (Trška, P. Zdráhal), 35. Poletín (Szturc, Schleiss), 38. Trška (Dej, Olesz), 55. Lev


    HC Sparta Praha: Machovský (35. J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman, Pech, Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Lacina, Šír – Lederer, Lhotský
    Sparta 1 3 Vítkovice
    #1 Pondělí 11.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Sparta 2:1
    #2 Úterý 12.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Sparta 2:1
    #3 Čtvrtek 14.03.2019 • 19:00
    Sparta - Vítkovice 4:3
    #4 Pátek 15.03.2019 • 19:00
    Sparta - Vítkovice 1:5
    thejrc.org