Buffalo – Pittsburgh 0:5 (kon.) | NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:5 (kon.)
Ottawa – St. Louis 2:0 (kon.) | Detroit – Tampa 4:5 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:4 (kon.)
Winnipeg – Boston 4:3 (kon.) | Arizona – Anaheim 6:1 (kon.) | San Jose – Florida 2:4 (kon.)
Los Angeles – Nashville 1:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (1:3, 0:1, 0:0) Stav série: 0:1
Rytíři Kladno
Pátek 15.03.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 349 diváků. (20:09:19)
     
    V Jihlavě je první semifinálový zápas za námi! Důležitého vedení v sérii se ujímá Kladno, které bere na Dukle výhru 4:1! O celém zápase rozhodla již první třetina, respektive její první polovina. Kladno se v ní totiž ujalo vedení, když po 46 sekundách skóroval Tomáš Redlich, v šesté minutě pak opařil narvaný Horácký zimní stadion Tomáš Kaut. I když Jihlava snížila ještě v první periodě díky Tomáši Harkabusovi, závěr třetiny se jí nepovedl a na 3:1 zvýšil ve vlastním oslabení Tomáš Redlich. Dukla měla ve druhé třetině své šance, narážela však na výborného Lukáše Cikánka v brance. V čase 29:58 navíc využil přesilovou hru Rytířů 4 na 3 Jiří Říha a od té doby již žádný gól dnes nepadl, třetí třetina už byla trochu pohodovější.

    Pro drtivou většinu fanoušků dnes zápas končí, pro některou část fanoušků na obou stranách ale teprve začíná. Dnes budou mít asi policejní hlídky krušnější noc. Zítra se na vás budu těšit opět z Jihlavy, tentokrát však kvůli televiznímu přenosu až od 18:20! Do té doby se budu těšit napočtenou s vědomím, že po výhře 4:1 Kladno bere první bod v sérii!
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Za zákrok na Strnada u mantinelu dostává Harkabus nakonec 2+10 minut za vražení na hrazení. Jakkoliv to může vypadat zvláštně, že 12 sekund před koncem Harkabus dostává 10 minut navrch, klasifikace trestu je tak daná. Menší trest odsedí Půža.
     
    59:25
    Jihlava má puk na holi a otevírá poslední sekundy zápasu. Pokoušela se dostat do útočného pásma, což se nakonec povedlo. Bude se ale ještě jednou vylučovat.
     
    58:47
    V hostujícím sektoru se už delší dobu slaví, domácí kotel stále nějakým způsobem fandí, což je za tohoto stavu velice sympatická věc.
     
    58:22
    Kladno hraje v plném počtu a začíná se posledních 90 sekund tohoto zápasu.
     
    58:17
    Ve druhém zápase si zřejmě budou mít někteří aktéři co vyříkávat. Zajíc po odpískání srazil na zem Skořepu, ten už se dostal střídání předtím do konfliktu s Jágrem. Druhý zápas tak bude z hlediska těchto dvojiček hodně zajímavý.
     
    57:30
    Pekr měl na levém křídle mnoho prostoru, z nájezdu ale trefil jenom Cikánkovy betony. Zápas se skutečně jenom dohrává, Jihlava asi nemá vnitřní sílu na drama. Upřímně, ani ten čas už není velký.
     
    57:07
    Aby se to tu v klidu dohrálo... střela Matějíčka z modré čáry letěla mimo, respektive do ochranné sítě. Po přerušení ale byl ještě atakován Čachotský, což spustilo vodopád emocí. Jágr se Skořepou si něco ostře vyměňují mezi střídačkami. Dukla byla totiž vykázána do středního pásma, což se domácím nelíbí.
     
    56:36
    Prostor před Cikánkem je velmi zhuštěný a hosté bez potíží tvrdým střelám od modré odolávají. Buď trefí domácí hráči vlastní blok, nebo to vyrazí Cikánek mimo tři tyče.
     
    56:07
    Poslední sekundy přesilovky Jihlavy. Anděl zavezl do pásma a pustil puk mezi kruhy. Navíc ho přitom hákoval Melka a teď už má Dukla tu nejposlednější šanci, jak ještě zdramatizovat zápas.
     
    55:30
    Suchánek se stavěl na modré a dostal nabito, trefil ale zase střed branky a Kladno vyhazuje šikovně, Dukla musí sice udělat tři skluzy, ale musí.
     
    54:53
    Holý nabil na pravý kruh pro Bezúcha, který z nápřahu pálil, jenže puk jenom prolétl brankovištěm. Domácí pokračují v náporu.
     
    54:27
    Jenže buly vyhrávají hosté z města oceli a vyhazují okamžitě na druhou stranu.
     
    54:23
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brendon Nash – 2 min., držení).
     
    54:18
    Jihlava se ale nechce smířit s prohrou a tlačí to v útočném pásmu, co to jde. Tentokrát si došla pro přesilovou hru. To je asi úplně poslední možnost, co se zápasem udělat.
     
    53:21
    Pekr dostal pas za obranu od Anděla, kladenský Jidáš, jak se třeba mohl Pekr dozvědět od fanoušků na Kladně, ale toto nečekal a musel se ze stoje dostávat do pohybu.
     
    52:17
    Pohl trefil místo puku Strnada u mantinelu, což bylo lehké plus z pohledu fanouška. Dukla ale díky tomu získala puk, což bylo velké plus. Ale nemůže se vykroutit z pásma.
     
    51:37
    Ani tato přesilovka Jihlavy nebude zřejmě gólovou. Kladno opět vyhazuje a začíná být pomalu jasno o celkovém výsledku tohoto zápasu. V tomto případě by se tak do vedení v sérii dostaly oba hostující týmy. Motor totiž pokořil Vsetín 2:0.
     
    50:50
    Matějíček využil clony a přesně pálil na střed branky, síť ale kotouč nerozvlnil. To samé platilo i o Dostálkově akci zpoza kasy, u levé tyče byla kladenská gólmanská jednička připravena včas.
     
    50:14
    Suchánkova křižná střela přinesla na stadion prvek vzruchu, jenže šla také vedle levé štangle. Jihlavští ale pásmo udrželi a před brankou dorážel Jiránek na tyči, Cikánek je ale dnes nepřekonatelný.
     
    49:48
    Možnost pro Duklu na dramatizaci utkání. Kružík si u mantinelu počínal neobratně, dopustil se sekání a posílá se sám na trestnou lavici.
     
    49:23
    Čachotský zkusil lehce nalomit kladenské sebevědomí útočnou akcí, kterou zpoza branky zakončil nahozením na Cikánka. Hostující brankář si nebyl jist, zda má puk pod kontrolou, ten ale brankovou čáru, která mnohdy poštvává videorozhodčí proti sobě, nepřešel a je z toho jenom přerušení. Na řadu se konečně dostává i komerční přestávka.
     
    48:41
    Pekr prakticky vyšuměl ze hry. Už to není ten Pekr z první poloviny utkání. Nyní se dostal do hry po delší době, při přechodu do pásma ale puk ztratil a hra se znovu otáčí k Lundströmovi.
     
    48:03
    Skořepu nyní výborně tělem odstavil Kehar. Dukla si stále držela pásmo, což ale změnil Strnad zbavením se kotouče takovým způsobem, že musí přijít zakázané uvolnění. Na komerční přestávku tak stále čekáme.
     
    47:03
    Bezúch uzavřel oslabení Dukly vyhozením, což zopakovala kladenská strana a na světě byl icing. Sudí ale nepochopitelně nařídili komerční přestávku, ihned ale dostali zprávu z boxu a musí se ve hře pokračovat dále. Nelze totiž po icingu zahájit reklamní brejk.
     
    46:31
    Kladenský Rytíř junior, Šimon Jelínek, se nyní ukázal o něco více, když si sjel před branku a z pravého kruhu dostal šanci pořádně vystřelit, Lundström ale udržel na hrudi a přerušil.
     
    46:23
    Jiránek přečetl záměr Plekance s přihrávkou na Vampolu velice dobře, do přihrávky vložil hůl a poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    45:34
    Domácí vyhodili kotouč ze svého hájemství, jenže to bylo jenom na chvíli. Před Lundströmovou brankou se totiž zjevil Říha se Zikmundem, ani jeden ale netrefil puk zblízka ideálně, spíše vůbec!
     
    45:08
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jakub Suchánek – 2 min., sekání).
     
    44:59
    Jágr to v práci s pukem umí. Anděl se zhruba 40 sekund snažil z Jágra puk dostat, ale nepovedlo se mu to. Navíc bude mít Dukla dvě minuty oslabení.
     
    43:56
    Anděl si zkusil prohodit u střídaček Zikmunda, což se mu sice povedlo, jenže puk sebral už za modrou čárou a je pískán ofsajd.

    Při buly se do křížku dostal Jágr s Andělem, Anděl rozhodně neměl z Jágra respekt a stala se z toho menší strkanice. Vše ale spravil jeden hvizd.
     
    43:09
    Pohl si vyměnil puk se Zemanem a při možnosti nahrávky na modrou by z toho byla velice zajímavá situace. Zeman ale volil z ostrého úhlu nahození, což rezultovalo pouze ve vhazování v útočném pásmu.
     
    42:47
    Harkabus si zpracoval kotouč a najížděl do otevřeného středu hrací plochy. Při přehození kotouče ale ztratil kontrolu nad hracím předmětem, přesto se povedlo domácím dostat ke střele, Cikánek ale vykryl.
     
    42:17
    Pekr ustál bitvu s Říhou a vracel puk na modrou pro Kajínka. Jeho střela byla ještě tečována a před Cikánkem z toho byla poměrně nepříjemná situace, modrobílá pětka se ale ubránila.
     
    41:46
    Kaut přetlačil Pohla v souboji u domácí branky, jenže to prakticky pro Poldi nemělo vůbec žádný smysl. Jihlavští toto vykompenzovali ziskem puku a přechodem vpřed.
     
    41:13
    Bezúch na pravém křídle udělal penzum práce a zpoza branky nahrál přímo na Suchánka. Domácí obránce, kterému se v Litoměřicích líbil hotel, postel i spolubydlící, se nerozpakoval a střílel, Cikánek sebral do lapačky.
     
    40:27
    Dukla si aktivním vstupem do třetiny vybojovala vhazování v útoku, avšak se jí nepovedlo vážněji ohrozit Cikánka. Ten si pak navíc vynutil přerušení hry poněkud kuriózním způsobem, kdy mu spadla flaška z vrchní síťky přímo na led.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je taktéž za námi. První sekundy přestávky nám ukázaly hádku trenéra Vlka s čárovým sudím, nakonec se oba nějakým způsobem rozešli do svých kabin.

    Na ledě má veselejší příběh Kladno. Dukla přitom měla spoustu šancí na snížení, jenže Pekr neproměnil v oslabení únik, Harkabus na pravé tyči Cikánka v přesilovce neprostřelil a Zeman umístil puk před prázdnou kasou do Cikánkova betonu. Ano, z Lukáše Cikánka se stává kladenský fantom, který je na straně Kladna nejlepším hráčem zápasu. V útoku se hostům taktéž zadařilo, konkrétně v 29. minutě, když se v přesilovce 4 na 3 prosadil tvrdou střelou mezi kruhy Jiří Říha. Sledovali jsme záživný hokej, stále se je na co dívat, Dukle zatím chybí proměnit nabízené pokusy. I přes vedení Kladna 4:1 ale bude třetí třetina ještě zajímavá. Ta začne přesně za 14 minut a 10 sekund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Poldi mělo v závěru druhé třetiny nápor v útočném pásmu a klíčová byla střela Redlicha, která byla o hodně přizvednuta. Lundström si našel kotouč ve vzduchu a opět si připisuje zákrok.
     
    39:04
    Jágr přihrávkou pod obráncem hledal lépe postaveného spoluhráče, tam měl ale Bezúcha. Největší šance Kladna přišla záhy, když se dopředu vydala čísla 68 a 14, Jágr pustil jednoduše na Plekance, toho ale zradilo zakončení!
     
    38:24
    Pohl o mantinel dostal Jihlavu z nejhoršího, když byli obránci všude a zároveň nikde. Domácí se pak snažili vyreklamovat icing Kladna, jenže se pískl icing přesně na obrácené straně. Tam už o něm nebylo sporu.
     
    37:44
    Dukla hraje již v plném počtu a zpoza své branky zahajuje kombinaci. Ta ale končila nahrávkou Pohla vedoucí přímo na zakázané uvolnění.
     
    37:23
    Plekanec ve středním pásmu odstavil Hlinku od puku, další kroky ale moc nerozmyslel, neboť vyhodil na zakázané uvolnění. Proto se těžiště hry stěhuje před park, konkrétně po pravici Cikánka.
     
    36:33
    Osmík nabral puk na vidle a vyhodil ho za Cikánkovu branku. Dukla se díky tomu dostala do útoku, což ji velice vyhovuje.
     
    36:15
    Znovu se tato pasáž hry hrála na Říhu. Hostující #26 opět dostala mnoho prostoru a vystřelila někde z vrcholku levého kruhu, Lundström ale opět tým podržel.
     
    35:46
    Kombinaci Rytířů ale kazí hlavní sudí, který nekompromisně vykazuje hosty z pásma. Důvodem je Zikmundovo postavení v brankovišti.
     
    35:35
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Holý – 2 min., držení hole).
     
    35:23
    Jágr s Plekancem se pokusili o souhru, kdy Plekanec čekal před brankou, až mu Jágr objede branku. Přihrávka na Plekance však nebyla správná. Kladnu to vadit nemusí, neboť bude hrát přesilovou hru.
     
    35:01
    Opět Cikánek. Tentokrát si vychutnal střelu Holého od modré a nastavil mu lapačku. Pokud Kladno případně vyhraje, největší zásluha půjde za ním...
     
    34:25
    Kajínek sice vystřelil hůl z ruky Zikmundovi, střela šla dále, jenže už byla díky tomuto notně zbržděna.
     
    34:05
    Přesilovka Jihlavy je minulost. Tentokrát ji zakončil důrazem u branky Hrníčko, ale důraz to byl trochu platonický. Komerční přestávka pět minut a 55 sekund před koncem druhé třetiny.
     
    33:40
    19 sekund do návratu Zajíce na led. Do útoku vyjel kladenský Kružík, z levého kruhu napálil puk na Lundströma, ten si připsal snadný zákrok. Nutno zatím v přerušené hře pochválit hostující fans, kteří předvádí dobrý výkon, stejně je to i na domácí straně.
     
    33:04
    Kladno bylo pod ohromným tlakem v přesilové hře Dukle, jenže veškeré střely od modré, které nejenom Suchánek poslal na kasu, Cikánek pochytal. Ne nadarmo má tento gólman takovou úspěšnost.
     
    32:10
    Sedm sekund 5 na 3 ale Dukla nevyužila vůbec dobře. Suchánek neměl od modré komu nahrát, a proto střílel, jenže střela to byla slabá a Jihlava nemůže ten gól jednoduše dát.
     
    31:59
    Dukla má 7 sekund 5 na 3! Zajíc je vyloučen za nedovolené bránění a Jihlava má ideální šanci na restart utkání.
     
    31:24
    Krásná kombinace po ose Čachotský – Harkabus – Dostálek vzešla na střelu Harkabuse k pravé tyči, Cikánek ale opět podržel svůj tým a zabránil druhému gólu Jihlavy!
     
    30:52
    Jihlavě rozhodně nejde upřít bojovnost. Ale klíčové je proměňování šancí. Zatímco Kladno v této situaci je lepší, Dukle se nedaří dotlačit puk do branky.
     
    30:35
    Plekanec se zamotal do kotouče, čehož využil Suchánek a v situaci 2 na 1 vybídl před prázdnou kasou Zemana, jenže ten nadějnou pozici poničil tím, že se trefil Cikánkovi přímo pod beton, který měl hostující gólman na ledě!
     
    30:10
    Po vyhraném buly jednoduše vystřelil od modré Suchánek, střela ale šla přímo do středu branky, kde stál Cikánek a připsal si tedy další zákrok. Po buly navíc Kladno vyhazuje.
     
    30:06
    Lakos u mantinelu naremploval natvrdo na mantinel pronikajícího Jiránka a Lakos míří za napadení na dvě minuty ven.
    28:58 Jiří ŘÍHA - 1:4
     
    28:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jihlava bude ve zbytku utkání pod ohromným tlakem! Kladno je totiž zase o gól blíže k výhře. Jednoduché posouvání puku přes Jágra a Plekance došlo až k JIŘÍMU ŘÍHOVI, který lehce z pozice nad kruhy z nápřahu rozezněl pravou tyč, nicméně trefil pravý vingl přesně, to vše čtyři sekundy před koncem hry 4 na 4 – 1:4! Asistence: Tomáš Plekanec, Jaromír Jágr.
     
    28:14
    Plekanec vypustil zadovku na Říhu, který měl na své straně volný prostor a rozhodl se střílet. Nepříjemná střela od bývalého Jihlaváka jistě nebyla pro Lundströma pohoda, přesto ji domácí gólman udržel.
     
    27:58
    Těžký moment pro Duklu! Suchánek u trestné lavice podstoupil tvrdý souboj s Lakosem, trestaným je domácí hráč a Kladno má 1:07 4 na 3!
     
    27:02
    Oboustranné vyloučení. Jak Melka, tak Pohl si jdou za souboj u branky odpočinout na dvě minuty. Klasifikace přestupku je stejná: sekání. Hraje se 4 na 4.
     
    25:58
    Machač z otočky mezi kruhy nikoho nenašel, následně dvojice Zikmund – Melka pořádně zazlobila v blízkosti Lundströmovy branky. Gól pro hosty ale z toho nepřišel, Kladno se ale dostalo do pořádného tlaku.
     
    25:28
    Nash vystřelil z nápřahu od modré, jeho střelu ale zachytil Harkabus a dopředu šla trojice hráčů oproti jedinému kladenskému. Čárový ale odmítl vpustit domácí do útoku, když signalizoval ofsajd. Na stadionu je opět živo.
     
    25:02
    Říha od modré vystřelil, Matějíček proti němu vyjel a ubral střele razanci, Lundström už pak měl pochoutku na lapačce.
     
    24:31
    Pekr mohl oplatit Kladnu třetí gól v oslabení, když šel sám na Cikánka a zakončoval mezi betony, hostující #30 ale výborně puk mezi betony udržela a stav je stále 1:3!
     
    24:20
    V době, kdy Pekr nasazoval k úniku na branku, tak odpískal čárový sudí hru v šesti. Myslím, že se jednalo o nedovolené zvýhodnění, Pekr totiž naskakoval z opačných vrátek oproti těžišti hry, čímž dal signál čárovému písknout. Trest odsedí Hrníčko a Kladno má první přesilovku.
     
    23:24
    Suchánek nabral puk na vidle a poslal jej dopředu, kde se ho zmocnil Jiránek a prakticky po přechodu modré čáry napálil kotouč z první na branku. Svedlund mu ale pokus zblokoval a touš míří přes ochrannou síť do hostujícího kotle.
     
    22:48
    Bez sebemenšího zájmu diváků se nyní protlačili dopředu Redlich se Strnadem, Lundström však povyjel lehce proti puku a shrábl ho do lapačky. Opět je přerušeno a bude se vhazovat.
     
    21:52
    Stále se obraz hry nemění. První útočná formace Kladna v útoku, první útočná Dukly v obraně. Jágr zejména operuje velmi aktivně, jenže nakonec z toho pro hosty nic nevzešlo.
     
    21:06
    Lundström u pravé tyče ustál souboj s Jágrem, který ho ještě lehce klepl na beton, Jágr se ale sportovně omluvil svému protějšku. Přesto hosté pokračují v aktivním nástupu do třetiny a Jihlava má problémy.
     
    20:53
    Jihlavští obránci se nevyvarovali chyb v rozehrávce, domácí maskovaný generál ale výborně přečetl hru a raději kotouč podržel.
     
    20:34
    Současně s koncem přesilovky se do úniku vydal hostující kapitán Strnad, Lundström ale svůj tým podržel, Strnadovu kličku vykryl!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    David Váňa se v dresu Dukly nezjevil, sestava Dukly se tak nemění! Vzhůru do druhé třetiny!
     
    První třetina je momentálně minulost. Jednoznačně vyzněla pro kladenské barvy, které zažily přímo snový vstup do tohoto utkání. Již po 46 sekundách se prosadil Tomáš Redlich po vybojovaném kotouči mezi kruhy. Duklu ale brzký gól nerozhodil, šla si za svým, jenže gól přišel zase na druhé straně. Kružíkovu vyraženou střelu z pravého kruhu dorazil do kasy přesně Tomáš Kaut a Poldi vedla o dvě branky. Domácí se vrátili do hry ve 13. minutě, když se po spíše náhodné akci prosadil Tomáš Harkabus. Už to vypadalo na konec třetiny, navíc měla Dukla přesilovku, ale samostatný únik Tomáše Redlicha 37 sekund před koncem dal průběžné skóre 1:3. Druhá třetina začne za 14 minut.

    Během přestávky se v tréninkovém dresu vydal na led rozbruslit zřejmě David Váňa, že by tedy trenér Vlk zamíchal sestavou? Necháme se překvapit!
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:28 Tomáš REDLICH - 1:3
     
    19:28
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Šok pro jihlavské barvy, neboť se v oslabení prosazuje Kladno potřetí, navíc 32 sekund před koncem první třetiny! Lakos napálil puk podél mantinelu a na modré ho přidržel jeden z domácích obránců. Avšak kontrolu nad pukem moc neměl a TOMÁŠ REDLICH se mohl vydat na únik vstříc Lundströmovi. Na nic nečekal, trefil přesně pravý vingl a Dukla to má zase o něco těžší – 1:3! Bez asistence.
     
    18:50
    První přesilovka Jihlavy ale není zrovna dvakrát výstavní. Hosté aktivně napadají a bez problémů se brání.
     
    18:38
    Plekanec sice nechtěl, ale je zodpovědný za svou hůl, tudíž i za zásah do obličeje Suchánka a jako první hráč tohoto utkání míří na horké místo pod domácí kotel.
     
    18:20
    Říha poslal obránce na párek do bufetu a vyjel si na střed hřiště, puk přešel přes Lundströmovu lapačku a následně vedle levé štangle! Teď měla Dukla štěstí...
     
    17:41
    Zeman byl sice na levém kruhu rychlejší oproti svému soupeři, jenže čárový sudí přesto odpískal icing, což se nelíbí znovu divákům na stadionu. Na emoce si rozhodně stěžovat nemůžeme...
     
    16:44
    Svedlund našel Lakose zpětnou nahrávkou, která nebyla zrovna moc z těch nejbezpečnějších. Kladenští se ale dostali do útoku a získali po dalším střetu puk, nic z toho ale nevzniklo.
     
    16:07
    Strnad vyhrál souboj s Hrníčkem a posílal kotouč dopředu, zde si ho spoluhráči ale zpracovali rukou, respektive si tak nahráli. Hra je zase přerušena a bude se vhazovat v útočném pásmu Jihlavy.
     
    15:43
    Vampola ztratil kontrolu nad pukem v té nejvíce nevhodné chvíli, rozumějte přechod přes útočnou modrou. Odpískání ofsajdu je tady naprosto na místě.
     
    15:10
    Říha to na druhé straně zkusil lišácky s nahozením na levou tyč, kde mu najížděl Jágr, ale hostující hráč se nedostal přes obránce a jde se zase před kladenskou kasu.
     
    14:58
    Kladno vyhodilo na další zakázané uvolnění. Tento přestupek je k vidění v Jihlavě poměrně často. Tentokrát se tedy stěhuje hra před Cikánka.
     
    14:18
    Pokud by v dalších minutách nechodily příspěvky v pravidelném tempu, patrně se bude jednat o výpadek systému. Doufejme, že server bude chtít dále pokračovat. Momentálně jsme se dostali do fáze, kdy se bude zasahovat před Lundströmem po zakázaném uvolnění Dukly.
    12:15 Tomáš HARKABUS - 1:2
     
    12:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Klíčové snížení pro Jihlavu! A opět, nebyla to žádná jasná akce, ale spíše dobře řešená situace, která gólem prostě skončila! Čachotský v útočném pásmu podržel puk a z drobného souboje vyšel jako vítěz. Kotouč pak pustil ze své pozice na TOMÁŠE HARKABUSE nabrusleného na levém kruhu. Harkabus se nerozpakoval a střílel z první. I když střela nebyla moc razantní, Cikánkovi prošla mezi betony – 1:2! Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    11:28
    Menší uklidnění hry. Puk se totiž dostal za kladenskou branku a chvíli se kloudně hrát nebude.

    Po chvilce se to však změnilo, Pekr získal puk a vrhl se dopředu s Andělem, čárový sudí je ale v nadějné situaci zastavuje odpískáním těsného ofsajdu.
     
    10:42
    Bezúch udržel puk na středové čáře o něco déle, čímž dal domácím šanci na kompletní dostřídání. Nová formace se pak vrhla do útočného pásma, jenže se tam dlouho neohřála a opět je v obraně.
     
    09:47
    Jágr se dostal do hry, konkrétně přímo na kotouč a svým odstavením tělem nedal Suchánkovi moc prostoru na bránění. Holt to zkrátka Jarda umí. Navíc z toho vzešla nepříjemná situace před Lundströmem, domácí gólman si ale poradil a začíná komerční přestávka.
     
    08:46
    Pekr zkusil prohodit puk mezi Nashovýma nohama, jenže hostující bek s tím trochu počítal a žádné překvapení nepřipustil. Dostálkovi se po pár sekundách dařilo o něco více, jeho střelu ale Cikánek vyráží před sebe.
     
    07:48
    Osmík vybojoval před Cikánkem puk a zkusil to samostatně. Jeho střela z mezikruží ale nebyla moc razantní, navíc ani k hostujícímu brankáři nedošla.
     
    06:55
    Hosté příkladně drží puk v útočném pásmu a teď se zase karty otočily. Nápor Jihlavy je pryč a je tu nápor Kladna.
    05:47 Tomáš KAUT - 0:2
     
    05:47
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól pro Kladno, které se tímto dostalo do dvoubrankového vedení! Opět to bylo tak trochu z ničeho. Kubík presinkem v útočném pásmu obral domácí obránce o puk a posunul lehce na Kružíka, který se jal střílet z pravého kruhu. Lundström vyrazil betonem, bohužel pro domácí přímo na hůl TOMÁŠE KAUTA, který přes obránce uklidil puk do branky – 0:2! Asistence: Daniel Kružík, Adam Kubík.
     
    05:08
    Další zakázané uvolnění, tentokrát od Zikmunda. Opravdu, hosté se nemohou dostat z toho náporu, který domácí vytvořili ihned po 46 sekundách hry, tedy času, kdy inkasovali.
     
    05:01
    Zakázané uvolnění Kladna, Jelínek se nechtěl vystavovat problémům, proto raději mírně zklidnil hru.
     
    04:44
    Kladno po vstřelené brance vypadlo z tempa a valí se to na hostující branku jako dnešní diváci na zimní stadion. Nyní puk opustil kolbiště a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    03:58
    Čachotský si na levém kruhu udělal obránce a zblízka zakončoval bekhendem na Cikánka. Ten zázračně rukou vyrazil a podržel i dorážku Dostálka! Důležitý zákrok hostujícího gólmana!
     
    03:11
    Pekr se uvolnil na levé straně a šel s Andělem do situace 2 na 1, kterou domácí plejer řešil vlastní střelou na vyrážečku Cikánka. Ten se však nenechal ničím rozhodit a připisuje si první zákrok.
     
    02:16
    Protečovaný kotouč dojel Osmík a bojuje s dvojicí kladenských hráčů u Cikánka. Z tohoto souboje vyšli lépe hostující hráči, kteří nyní posílají puky šikovně, aby se nejednalo o icing.
     
    01:37
    Jihlava se tak dostala do rychlé ztráty, nicméně od této doby hraje výlučně v útočném pásmu a má Kladno pod zámkem. Ale hosté se dokázali osvobodit,
    00:46 Tomáš REDLICH - 0:1
     
    00:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Po 46 sekundách Jihlava inkasuje a Dukla ztrácí! Nashova střela od modré byla zblokována prvním bránicím obráncem, který puk poslal vysoko nad led. Kotouč ale padal před brankoviště, kde ho chtěl odpravit rukou Kajínek. Jenže se mu to nepovedlo, TOMÁŠ REDLICH si našel hrací předmět mezi kruhy a tvrdou střelou mezi betony otevírá skóre – 0:1! Bez asistence.
     
    00:29
    Pekr na pravé straně získal za domácí brankou puk, jenže nikdo mu nejel na přihrávku, a proto musela domácí #69 vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    00:03
    Anděl se dostal jako první hráč celé série do útočného pásma. Nahozený puk dojel v rohu kluziště, odkud hledal hráče před brankou, Zajíc mu ale oblouk zpracoval a poslal do ochranné sítě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -6:00
    Šest minut do začátku, oba kotle si vyjadřují své sympatie, což je při vzájemných utkáních naprosto běžné. Tentokrát to je ještě hlasitější.
     
    -15:10
    Domácí kotel dnes bude asi šlapat na vysoké úrovni. Po dlouhé době se objevují v srdci tribuny na stání dva bubny, k ruce je také speaker s megafonem. Na kladenské straně je vidět mnoho klasických „dresařů“, hrubý počet hlav na straně hostí odhaduji na minimálně 200.
     
    -17:40
    Na stadionu lze potkat velké množství lidí, kteří nemají na sobě dresy či šály Dukly, ale mají na sobě dres Jaromíra Jágra, ať už z dob jeho mise v Omsku či NHL. Primárně ale převažují dresy z éry NHL. Jeden z diváků dokonce má na sobě třebíčského kulicha a jihlavskou šálu. Zda si jí zakoupil nebo ukradl, to se asi nikdy nedozvíme...
     
    -36:00
    Dobré odpoledne všem čtenářům z Jihlavy! Zhruba za 40 minut začne první semifinálové utkání mezi Jihlavou a Kladnem. Kladno nastupuje v plné sestavě s dvojicí Jágr – Plekanec v první útočné formaci, diváci pomalu vstupují do jihlavského chrámu. Již v tuto dobu je stadion zaplněn více než solidně a dnes se bude určitě jednat o nejvyšší návštěvu sezony. Příjemnou zábavu!
     
    -36:20
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, Kajínek (A), Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Štebih – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, Kehar, J. Říha, Lakos, Svedlund, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

    Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Tvrdík, Šimán.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    po základní části: 1. místo, 118 bodů, skóre 210:119, bilance 33-8-3-12

    Dukla se dostala do semifinále přes Litoměřice, které si zajistily postup do play-off až v posledním kole na Kladně. I přesto, že byla Jihlava jasným favoritem této série, Severočeši kladli ve všech pěti utkáních velký odpor. Nejlépe na tom byli po druhém utkání série, kdy Jihlavu vyloupili poměrem 4:1. Klíčovým momentem celé série se zřejmě ukázal třetí zápas, kdy Stadion ještě šest minut před koncem vedl 3:2, ale Juraj Bezúch hattrickem srovnal a rozhodovaly samostatné nájezdy. Zatímco na jihlavské straně se prosadili ze tří pokusů tři hráči, u Litoměřic to nebyl ani jeden a Dukla si připsala cenné vítězství a vedení v sérii. Ve čtvrtém pokračování se sice hosté dostali do dvoubrankové ztráty, tu ale stáhli a otočili na konečných 6:3.

    Na Vysočinu se vracela série za stavu 3:1 pro hráče s ježkem na hrudi. Ti poslední utkání, na rozdíl od některých fanoušků, nervově zvládli, vyhráli 4:2 a postoupili do semifinále. „Musím říct, že Litoměřice hrály dobře. Byly houževnatým soupeřem a dobře bruslily. Neměli jsme to s nimi jednoduché. Možná se během pátého zápasu projevilo i to, že my jsme museli a litoměřičtí hráči to jen zkusili. Hráli uvolněněji. V tom měli sérii jednodušší a myslím si, že místy to bylo vidět,“ nechal se slyšet Tomáš Čachotský, který musel trnout poslední sekundy na trestné lavici.
     
    RYTÍŘI KLADNO
    po základní části: 4. místo, 104 bodů, skóre 194:152, bilance 30-4-6-16

    V závěru bylo jasné, že Kladno může skončit na druhém, třetím i čtvrtém místě. V posledních dvou kolech ale Rytíři získali jen jeden bod – doma proti Litoměřicím, čímž právě tohoto soupeře přiřkli Jihlavě do čtvrtfinále, a sami tak klesli na čtvrté místo. Zatímco o jihlavském soupeři pro čtvrtfinále se rozhodlo v posledním kole základní části, Rytíři měli o něco dříve jistotu, že půjdou na nepříjemný Přerov, který se po roce znovu dostal do play-off.

    Zubři byli sebevědomí. Trenér Kočara se nechal slyšet, že Přerovští rozhodně končit ve čtvrtfinále nechtějí. Jenže po třech zápasech byl stav na zápasy 3:0 pro Kladno. Rytíři v prvním zápasu sice dvakrát ztratili vedení, ale na konci druhé třetiny dal rozhodující branku junior Jelínek a výhru 4:2 ve třetí třetině pojistil Jiří Říha. Druhé utkání bylo ještě jednoznačnější, Kladenští zvítězili 4:0. Přerov doma v MEO aréně spřádal plány na srovnání série za podpory vyprodaného publika, jenže ve třetím utkání prohrával ve 32. minutě již 0:4 a nakonec padl 2:8. Tým s rytířem ve znaku sice ve čtvrtém utkání prohrál 1:2, ale bylo to pouze maličké zaváhání v poměrně jasné sérii, jelikož doma v pátém utkání ukončil veškeré přerovské naděje výsledkem 4:1. V následujících šesti až dvanácti dnech bude jasné, který z dvou prvoligových velikánů odemkne barážovou bránu.

    Na Kladně se na play-off probudili opět ti, od kterých se očekávala role tahounů týmu. O přísun bodů se starají Tomáš Plekanec s Petrem Vampolou. Oba hráči mají shodně osm bodů za bilanci 2+6. Gólově doplňují tyto dva velezkušené hráče bývalý Jihlavák Jiří Říha, který prožívá ve středních Čechách gólové časy (4+2), o jednu asistenci méně má pak Šimon Jelínek, který ještě jakožto junior udivuje hokejovou veřejnost svým umem. Produktivita Kladna je obecně velice vyrovnaná. Mezi obránci je však menší propad, když za Říhou je o tři body Brandon Nash (2+1). Nash je bodově spolu s Jakubem Strnadem, ten má ale místo gólů asistence. V brance drží Kladenské opět Lukáš Cikánek. Jeho výkony třeba nemusí být během základní části skvělé, ale v play-off tradičně Kladno drží, tentokrát má úspěšnost 95,17 %!
     
    Dobrý večer z Vysočiny! Play-off Chance Ligy se zase posunulo o jedno kolo dále, tentokrát přichází na řadu semifinále! A tato série bude vskutku diváckým tahákem. Proti sobě totiž stojí dva dlouholetí rivalové, jejichž zápasy mívají pořádný náboj, zejména pak na tribunách. V play-off měla během poslední doby vždy navrch Jihlava, navíc má pozitivní bilanci s Kladnem po základní části (na body 10:2)! Jenže jak je známo, play-off je zcela jiná soutěž. Z Horáckého zimního stadionu zahájíme hokejovou sérii a klasiku od 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 13. Harkabus (Čachotský) – 1. Redlich, 6. T. Kaut (Kružík, Kubík), 20. Redlich, 29. J. Říha (Plekanec, Jágr)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, Kajínek (A), Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Štebih – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, Kehar, J. Říha, Lakos, Svedlund, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

    Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Tvrdík, Šimán

    Diváci: 6 349
    Jihlava 1 4 Kladno
    #1 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:4
    #2 Sobota 16.03.2019 • 18:20
    Jihlava - Kladno 3:1
    #3 Úterý 19.03.2019 • 18:00
    Kladno - Jihlava 5:1
    #4 Středa 20.03.2019 • 18:00
    Kladno - Jihlava 5:3
    #5 Pátek 22.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Kladno 2:4
    ocianews.com