Bournemouth – Newcastle 2:2 (kon.) | Burnley – Leicester 1:2 (kon.) | West Ham – Huddersfield Town 4:3 (kon.)
konec
Burnley FC
1:2 (1:1)
Leicester City
Sobota 16.03.2019, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:10. (17:59:32)
     
    Domácí fotbalisté ztratili zápas, v němž hráli od 4. minuty přesilovku, skoro celý druhý poločas téměř nepůjčili soupeři míč a pak inkasovali z jediného rohu a pološance Leicesteru po hlavičce Wese Morgana.
    Na branku hostů dokázal vystřelit až pár desítek vteřin po svém příchodu na hřiště český reprezentant Matěj Vydra. Kasper Schmeichel klíčovým a vlastně v celém zápase jediným zákrokem udržel vítězství anglickému mistru z roku 2015.
    Burnley prohrálo počtvrté v řadě a po zítřejších dohrávkách může letošní účastník předkol Evropské ligy spadnout do pásma sestupu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Od Chilwella odletěl Ashley Barnes, tohle už byl vyloženě okatý pokus vynutit si penaltu.
     
    90+4
    Na roh přiběhl přes celé hřiště i Tom Heaton a právě on se v zeleném brankářském dresu prosadil k hlavičce, která však končí vedle Schmeichelovy svatyně a Heaton upaluje zpátky na své místo.
    90+3. Matěj Vydra měl na kopačce vyrovnání
     
    90+3
    Hrdinou zápasu se mohl stát Matěj Vydra! Po skvělém přiťuknutí od Ashleyho Barnese však trefuje v naprosté tutovce zblízka jen nohy brankáře Schmeichela.
     
    90+1
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Dwight McNeil, přichází Matěj Vydra.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty.
    90. Wes MORGAN - 1:2
     
    90
    Leicester právě vstřelil branku!
    Promoklé diváky teď zmrazil šokující gól. Po neustálém neplodném tlaku domácích skórují z první pořádné akce oslabení hosté. Roh odvrátili hráči Burnley nedůrazně, Tielemans se dostal k opakovanému centru a hlavičkou o zem střílí zřejmě vítězný gól střídající WES MORGAN.
    Asistence: Youri Tielemans.
     
    89
    Po předlouhém čase se něco událo také na druhé polovině hřiště. Ricardo Pereira si po chybě domácí obrany narazil míč a odcentroval zprava, domácí srazili na roh.
     
    88
    Trestný kop odhlavičkoval Jonny Evans a nakonec Taylorovi míč odskakuje za čáru, následuje jen odkop od Schmeichelovy brány.
     
    87
    Wilfred Ndidi okopával McNeilla jako řepu a Leicester se musí bránit dalšímu přímému kopu nedaleko rohu pokutového území.
     
    86
    Taylor zaútočil do volného prostoru na levém křídle, jeho centr směřoval jen na hlavu hostujícího Chilwella. Míč však zachytil McNeill, navedl si ho na střelu a placírkou jen o píď přestřeluje.
     
    84
    Další akci domácích fotbalistů zastavuje píšťalka rozhodčího, ve vápně si pomohl Crouch proti Fuchsovi ukázkovou "kravatou".
     
    83
    Po Vardyho faulu nevyužili domácí další standardní situaci.
     
    81
    Nápor Burnley neslábne, jenže domácí se s výjimkou gólové akce ještě netrefili mezi tři tyče. Corkův centr poslal z 10 metrů z voleje vysoko nad bránu McNeill.
     
    80
    Bradyho centr přešel přes Pereiru a Wes Morgan odehrál míč hrudí, tentokrát se už podráždění domácí domáhali penalty zjevně nesprávně.

    Karel Jedlička

    Branky: 38. McNeil (Taylor) – 33. Maddison, 90. Morgan (Tielemans)

    Karty:   36. Bardsley (BLY) – 34. Maddison (LEC)   4. Maguire (LEC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:10.
    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson (79. Brady), A. Westwood, Cork, McNeil (90+1. Vydra) – A. Barnes, Wood (70. Crouch).
    Náhradníci: Hart – Lowton, B. Gibson, Brady, Hendrick, Crouch, Vydra.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Maguire, Chilwell – Ndidi – D. Gray (6. Morgan), Tielemans, Maddison (64. Fuchs), H. Barnes (76. N. Mendy) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Morgan, Fuchs, N. Mendy, R. Ghezzal, Iheanacho, Okazaki.

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, Cann

    Diváci: 20 719
    thejrc.org