Huesca – Alavés 1:3 (kon.) | Real Madrid – Celta Vigo 2:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Atlético 2:0 (kon.)
Leganés – Girona 0:2 (kon.)
konec
Real Madrid
2:0 (0:0)
Celta de Vigo
Sobota 16.03.2019, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská Primera Division má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Madrid CF a Real Club Celta de Vigo.
     
    Real Madrid CF

    Fotbalisté Realu Madrid letos neprožívají zrovna povedenou sezónu. Ve své domácí soutěži se nacházejí na průběžné třetí pozici, přičemž na vedoucí Barcelonu ztrácejí už dvanáct bodů. Bílý balet dal zapomenout na nepovedené El Clásico, v minulém kole totiž uspěl na hřišti šestnáctého Valladolidu, odkud si odvezl vítězství 4:1. Real Madrid ale celkem překvapivě vypadl z Ligy mistrů, ve které v odvetném zápase nestačil na Ajax Amsterdam, který po výhře 4:1 oslavil postup do čtvrtfinále. V tomto týdnu se ale na pozici hlavního kouče tohoto celku vrátil oblíbený Zinédine Zidane, který ve funkci nahradil Santiaga Solariho, jenž vedení klubu nepřesvěčil. Zidane tak v tomto utkání obnoví "premiéru" na lavičce madridského celku. Bílému baletu se ale na vlastním hřišti moc nedaří, z celkových třinácti ligových zápasů vyhrál pouze osmkrát.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Na opačné straně stojí trápící se Celta, které letošní sezóna absolutně nevychází. Dříve ambiciózní celek se po sedmadvaceti zápasech nachází v sestupovém pásmu, konkrétněji na osmnácté pozici. Celta se v posledních týdnech nachází v katastrofální formě, vyhrála totiž pouze jedno z posledních dvanácti zápasů. V minulém kole navíc přišla porážka na domácím stadionu, Celta totiž jednobrankovým rozdílem podlehla sevillskému Betisu. Vigo se v rámci tabulky venkovních celků nachází na průběžné šestnácté pozici, přičemž z odehraných třinácti zápasů vyhrálo pouze ve dvou případech. To vše znamená, že naprosto totožný zisk devíti bodu, mají ještě další čtyři celky, avšak nejhorší skóre má Huesca.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Navas – Odriozola Arzallus, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Courtois – D. Ceballos, Díaz, Díaz, Nacho Fernández, Reguilón, Valverde.

    Real Club Celta de Vigo: Blanco (C) – K. Vázquez, N. Araujo, Costas, Juncà – Yokuşlu, Lobotka – Sisto, Méndez, Boufal – Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Beltrán, Boudebouz, Hjulsager, Hoedt, M. Jensen, Jozabed.

    Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil hostující brankář Blanco, který rozehrál na jistotu po zemi. Přihrávka směřovala na Arauja, jenž se rozhodl vyvézt balón.
     
    4
    Juncá se s vypětím všech sil pokusil zastavit míč na hrací ploše, avšak při tom se zranil. Vypadá to, že se hned v samotném úvodu bude střídat.
     
    5
    Juncá je nyní ošetřován za postranní čárou, jeho celek tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě. Mezitím se na druhou stranu dostal Isco, který přenášel hru na Balea.
     
    5
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází David Juncà, přichází Wesley Hoedt.
     
    6
    Sledovali jsme úvodní rohový kop tohoto zápasu, který z pravé strany rozehrával Kroos. Jeho centr našel Ramose, jenž ale hlavičkoval nad branku.
     
    7
    Hoedt pouze prodlužoval míč do zámezí, což soupeři přineslo zisk autového vhazování, po kterém se k míči dostal Boufal, kterému ale utekl balón za čáru.
     
    8
    Bale vyslal kolmici na Marcela, který si potáhl míč na levou nohu, načež do vápna posílal hodně nebezpečný centr, který nakonec Blanco vyrážel do bezpečí.
     
    9
    Celta nyní raději uklidnila hru, přičemž se do rozehrávky zapojil také slovenský záložník Lobotka, který okamžitě oslovil vedle stojícího Méndeze.
     
    10
    Isco si příliš neporozuměl s míčem, naopak se čistým způsobem k němu dostal Boufal, jenž přešel až na druhou stranu, kde přenášel hru na Méndeze.
     
    11
    Do šestnáctky se dokázal prodrat Marcelo, který ještě vyslal zpětnou přihrávku na Isca, jenž v pádu trefil pouze protihráče do nohy. Kroos zahrává další roh.
     
    12
    Vůbec poprvé se k míči dostal hostující Gómez, který to zkoušel technickým obstřelem k zadní tyči. Ten vůbec nevyšel, Navas okamžitě rozehrál po zemi.
     
    13
    Za hranicí pravidel si pomáhal Kevin, který u postranní čáry doslova zboural Odriozolu. Bílý balet se chopil rozehrávky standardky, kterou odvracel Hoedt.
     
    14
    Blanco se postavil k odkopu od své branky, kterým se na druhé straně pokoušel najít Gómeze, což se také podařilo. Následná předávka nebyla přesná.
     
    15
    Následně se také Navas postavil k odkopu od své branky, kterým se pokoušel najít hráče ve středu hrací plochy, kde se nacházel pozorný Yokuslu.
     
    16
    Boufal se velice hbitým způsobem prodral přes dvojici protihráčů, načež ho taktickým zákrokem poslal k zemi Modrić. Celta má k dispozici standardku.
     
    17
    K ní se postavil Méndez, který kroutil míč k hranici malého vápna, kde zakročil Kroos. Posléze nebezpečnou hlavičku vyprodukoval Gómez, Navas vytasil náramný zákrok.
    17. Navas podržel svůj celek.
     
    18
    Po levém křídle se prodíral vpřed nenápadný Asensio, kterého čistě odzbrojila dvojice protihráčů. Následně Sisto vybojoval autové vhazování.
     
    19
    Tak nakonec hlavní sudí přisoudil aut Realu Madrid, ten po rychlé rozehrávce přenášel hru k pravé postranní čáře, kde ale neuspěl Bale.
     
    20
    Na druhé straně se včas do obrany vrátil Bale, který špičkou kopačky vypíchl míč Mendezovi. Nakonec to byl druhý jmenovaný, kdo se jako poslední dotkl balónu.
     
    21
    Odriozola dokázal vrátit míč do ohně, kde nadvakrát zasahoval obránce Araujo. Bílý balet se dobrým napadáním dostal zpět k hracímu předmětu.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, trochu aktivnější je ale Celta Vigo.
     
    23
    Domácí se dožadovali pokutového kopu, Araujo ale nezahrál rukou, což si myslel také hlavní sudí. Mezitím Varane roztáhl hru k levé čáře, kde číhal Marcelo.
     
    24
    Blanco musel z jedničky přihrávat na Hoedta, neboť ho při rozehrávce neúnavně napadal Benzema. Celta se hodně rychle dostala ke středovému kruhu.
     
    25
    Vigo zahrávalo standardku z přijatelné vzdálenosti od branky. I tentokráte se k míči postavil Méndez, jehož vysoká nabídka prolétla daleko vedle branky.
     
    26
    Marcelo se opět připomněl velice kvalitním centrem do pokutového území, na který sice nedosáhl Hoedt, avšak za ním si příliš pozdě sbíhal Benzema.
     
    27
    Bílý balet se vcelku rychlým způsobem nastěhoval zpět k opačné šestnáctce, kde to Asensiovi moc nevyšlo. Naopak se na druhou stranu žene Boufal.
     
    28
    Následně to z velké vzdálenosti zkoušel záložník Kroos, který ránu pravou nohou poslal pouze do hlediště. Blanco se tak zbytečně prolétl vzduchem.
     
    29
    Vzápětí to technickým projektilem zkoušel hostující Méndez, který trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Vypadá to na Varaneho, jenž to schytal do intimních míst.
     
    30
    Šance pro Realu! Benzema se pokoušel vzdušnou nabídku trefit akrobaticky, což se sice nepovedlo, avšak za ním číhal Bale, který trefil pouze břevno.
    30. Bale trefil pouze břevno.
     
    31
    Sisto to zkoušel kolmicí na Gómeze, kterou dokázal zablokovat připravený protihráč. Celta proto přenášela hru na pravou stranu, kde se rychle zbavil míč Kevin.
     
    32
    Bale je dnes aktivní i směrem dozadu. Nyní vytasil hodně riskantní zákrok uvnitř vlastního pokutového území, ve kterém nakonec čistě odzbrojil Boufala.
     
    33
    Bílý balet to zkoušel rychlým protiútokem, avšak ve středu hrací plochy se nacházela smečka protihráčů, která se stačila včas vrátit za hrací předmět.
     
    34
    Asensio si potáhl míč na levou nohu, avšak poté nic kloudného nevymyslel. Navíc to příliš nevyšlo ani Odriozolovi, jenž v souboji o míč podklouzl.
     
    35
    Marcelo to zkoušel ránou z hranice pokutového území, která nebyla vůbec špatná. Blanco se po míči natahoval, nakonec ho vyrazil vedle sebe za čáru.
     
    36
    Další šance domácích! Kroosovi se podařilo zakroutit centr přesně na hlavu Ramose, který o vlásek minul branku. Hostující brankář se pouze ohlédl za míčem.
     
    37
    Gómez ani tentokráte neuspěl v hlavičkovém souboji proti Varanemu, následně k taktickému zákroku sáhl Méndez, který nedovoleně zastavil Asensia.
     
    38
    Bale to zkoušel dalším centrem do malého vápna, na který si málem dokázal naskočit Benzema. Obrannou povinnost si ale splnil obránce Hoedt.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Tentokráte se k hlavičce pokoušel natlačit Asensio, který byl v souboji příliš pozdě. Celta se ale dostává pod tlak, další centr totiž proletěl šestnáctkou.
     
    42
    Bílý balet se dožadoval pokutového kopu, Asensio totiž upadl v pokutovém území. Na řadu přišla porada s videorozhodčím, která ale žádný faul neodhalila.
     
    43
    Varane nejprve neznačil zpětnou přihrávku na Navase, posléze ale raději přihrál vedle stojícímu Ramosovi, jehož dalekonosný pas skončil až u Blanca.
     
    44
    Odriozola se dostal k pohotovému centru, který na přední tyči ještě prodlužoval za sebe Araujo. Jeho družina se dostala k protiútoku, Sisto ale nenašel Méndeze.
     
    45
    Bale se už dostával do vyložené šance, avšak nakonec byl odpískán faul na protihráče, který to schytal rukou do obličeje. Navíc přichází žlutá karta.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Nakonec se na hrací ploše ocitl obránce Kevin, který se dostal do péče lékařského personálu. Klidně se mohlo červenat, neboť Bale si pomohl loktem.
     
    45+2
    Už se opět pokračuje ve hře, Blanco odkopával od své svatyně. Jeho pas směřoval na Boufala, který dokázal přeposlat na kolegu Yokuslua.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. V úvodu utkání jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž jsme neviděli žádnou vyloženou šanci. O tu první se postaral hostující Gómez, avšak Navas se musel činit. Postupem času se výrazně začal projevovat také Real Madrid, který rovněž několikrát ohrozil branku soupeře, avšak k žádné brance nedošlo. Doufejme, že i druhý poločas bude podobně atraktivní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    48
    Na útočnou polovinu se vydal Méndez, který si chtěl narazit s vedle stojícím Gómezem, což ale přečetla pozorná obrana soupeře. Hosté tak budou vhazovat.
     
    49
    Málem se do pokutového území dokázal dostat nenápadný Lobotka, který na padající míč přeci jenom nedosáhl. Jako první se k němu dostal brankář Navas.
     
    50
    Následně se Hoedtovi nepodařilo kloudným způsobem odkopnout na druhou stranu, míč totiž doskákal do zámezí. Odriozola okamžitě vhodil míč zpět do hry.
     
    51
    Avšak obrannou povinnost si dokázal splnit hostující Araujo, který odkopem na jistotu vylekal diváky v hledišti. Bílý balet tak bude opět vhazovat.
     
    52
    Na pořadu dne byl už čtvrtý rohový kop pro domácí. I tentokráte ho rozehrával Kroos, jehož centr na přední konstrukci dokázal odvrátit hostující Yokuslu.
     
    53
    Modrićovi se mezi obranou podařilo prohodit míč na Isca, který okamžitě zkoušel vypálit na branku, avšak včas se do malého vápna dokázal vrátit Costas.
     
    54
    Bale i nyní mohl vidět červenou kartu, neboť naprosto bezmyšlenkovitě zajel do Boufala, který si vymodlil faul. Druhá karta z rukou sudího nepřichází.
     
    55
    Roztažení hry našlo na pravém křídle Asensia, který to zkoušel druhou nohou. Ani ta nevykouzlila nebezpečný centr, avšak Celta je stále pod tlakem.
     
    56
    Benzema rozehrál rohový kop nakrátko, načež se sám dostal do zakončení. To směřovalo pouze doprostřed branky, což bylo pro Blanca snadné sousto.
     
    57
    Domácí sice vsítili branku, avšak hlavní sudí celou situaci ještě projednává. Nyní se navíc půjde podívat na video.
     
    58
    Branka nakonec neplatí, Modrić se sice v ofsajdu nenacházel, avšak to se nedalo říct o jeho kolegovi, který v ofsajdovém postavení bránil výhledu brankáři.
    58. Neuznaná branka domácích.
     
    59
    Následně se o další útočnou akci pokoušel Isco, kterému nakonec utekl míč daleko do zámezí. Budeme sledovat další odkop od hostující svatyně.
     
    60
    Na druhé straně hrací plochy si hráči Celty hned několikrát vyměnili míč, načež Lobotka vyprodukoval pomalou přihrávku, kterou vystihl Modrić.
     
    61
    Méndez dokázal zamezit zpětné přihrávce na Marcela, naopak se kolmicí pokoušel nastartovat Boufala, který měl k této přihrávce celkem dost daleko.
     
    62
    Blanco opět odkopával daleko na druhou stranu, kde se Gómezovi podařilo sklepnout pod sebe. Následně se k ráně dostal Boufal, který mířil vedle branky.
     
    62
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Až nyní se domácí dostávají do vedení! Kus práce nyní odvedl Asensio, který prošel až k hranici pokutového území, odkud dokázal oslovit naběhnuvšího Benzemu, který ještě cpal míč pod sebe, kde byl připravený ISCO. Blanco neměl na zákrok sebemenší nárok.
    62. ISCO - 1:0
     
    63
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Dani Ceballos.
     
    64
    Také hosté si po delší době vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu. K ní se postavil Méndez, jehož centr nebyl přesný, proletěl totiž celou šestnáctkou.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, konečně jsme se dočkali úvodní branky. Bílý balet se tak dostal do vedení, nyní je na tahu soupeř.
     
    66
    Benzema si potáhl míč k postranní čáře, odkud ještě přeposlal přihrávku na Ceballose, po jehož centru hlavičkoval vysoko do hlediště nevýrazný Bale.
     
    67
    Tentokráte se jednalo o přízemní rozehrávku, která směřovala do strany na Kevina. Celta se postupnou kombinací dostala na útočnou polovinu.
     
    68
    Odriozola obstaral autové vhazování od pravé postranní čáry, avšak jeho nabídka nenašla nikoho v bílém kompletu. Naopak se k míči dostal Boufal.
     
    68
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Andrew Hjulsager.
     
    69
    Nebezpečný protiútok táhl Bale, který to nakonec vzal sám na sebe. Rána pravou nohou skončila na dolní končetině Blanca, posléze fauloval Kroos.
     
    73
    Je patrné, že Real Madrid ve druhém poločase výrazně zabral. Blanco si připsal další dva velice slibné zákroky, zejména střely Benzemy nebyla špatná.
     
    74
    Sisto to opět zkoušel manévrem na levou nohu, načež zkoušel odcentrovat do šestnáctky, což se nepovedlo. Naopak míč přeletěl i domácí svatyni.
     
    75
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Okay Yokuşlu, přichází Fran Beltrán.
     
    76
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
     
    77
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme druhou branku domácích! Marcelo si potáhl míč k šestnáctce, odkud přeposlal přihrávku na GARETHA BALEA. Ten využil podklouznutí protihráče, díky kterému se dostal až do palebné pozice, odkud střelou o tyč překonal padajícího brankáře Blanca.
    77. Gareth BALE - 2:0
     
    78
    Na druhé straně jsme sledovali další rohový kop, ke kterému se snažil protlačit Ramos. Před ním zasahoval Costas, avšak přihrál přímo na nohu Ceballose.
     
    79
    Celtě se autové vhazování vůbec nepovedlo, míč totiž doskákal zpět za postranní čáru. Málo vídaný moment, avšak k autu se nyní postavil domácí Odriozola.
     
    80
    Posléze to manévrem na levou nohu zkoušel Asensio, který se následně opřel do míče, který skončil na boční síti. Nádherný fotbalový moment domácích.
     
    81
    Blanco rozehrával po zemi na Lobotku, který se neohroženým způsobem vydal až ke středovému kruhu, kde si gestem ruky řekl o podporu svých spoluhráčů.
     
    82
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Brahim Díaz.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, domácí jsou i nadále aktivnějším celkem. Před malým momentem to Asensiovi moc nevyšlo.
     
    84
    Jenomže Vigo má hodně velké problémy s vyvezením míče na druhou stranu. Bílý balet totiž aktivně napadá rozehrávku, díky čemuž se opět dostal k míči.
     
    85
    Blanco si i tentokráte vyzkoušel odkop od své branky, avšak i v tomto případě jsme sledovali rozehrávku nakrátko, která směřovala na Lobotku.
     
    86
    Sisto operoval ve středu hrací plochy, kde si vyměnil míč s Méndezem, kterému se podařilo u postranní čáry najít Hoedta, který se ale daleko nedostal.
     
    88
    Přihrávka na Ceballose byla až moc nepřesná, k ní se tak dostal hostující zadák Araujo, který zkoušel rozjet útočný výpad přes levou stranu hřiště.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme počítat s několikaminutovým nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Navas, který to zkoušel po zemi. Balón se rychle dostal na druhou stranu, kde neuspěl Ceballos.
     
    90+2
    Následně to Celta zkoušela dalekonosným pasem na Hjulsagera, který ho ale nezachytil na hrací ploše. Budeme sledovat další odkop od branky.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá moc času, utkání se spíše jen dohrává. Zinédine Zidane tak zažije vítězný návrat, jeho svěřenci si pro něj připravili vítězství.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Realu Madrid, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Bílý balet vstoupil do druhého dějství nesmírně aktivně, soupeř byl většinu času pouze na vlastní polovině. Domácí se hodně rychle dostali k první brance, tu nakonec hlavní sudí neuznal. O pár minutek později jsme sledovali regulérní branku, o kterou se postaral Isco. I posléze měl Real více ze hry, nakonec přišla uklidňující druhá branka, kterou tentokráte přidal Bale. Zinédine Zidane tak vstoupil do této trenérské štace vítězným krokem.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:8. (18:08:40)

    David Suchý

    Branky: 62. Isco (Benzema), 77. Bale (Marcelo)

    Karty:   45. Bale (REA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:8.
    Real Madrid: Navas – Odriozola Arzallus, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić (76. Valverde), Kroos, Isco (63. D. Ceballos) – Bale, Benzema (82. Díaz), Asensio.
    Náhradníci: Courtois – D. Ceballos, Díaz, Díaz, Nacho Fernández, Reguilón, Valverde.

    Celta de Vigo: Blanco (C) – K. Vázquez, N. Araujo, Costas, Juncà (5. Hoedt) – Yokuşlu (75. Beltrán), Lobotka – Sisto, Méndez, Boufal (68. Hjulsager) – Gómez.
    Náhradníci: S. Álvarez – Beltrán, Boudebouz, Hjulsager, Hoedt, M. Jensen, Jozabed.

    Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval

    Diváci: 65054
    ocianews.com