Převýšov – Ústí n/O 1:2 (kon.) | Vltavín – Litoměřicko 2:1 (kon.) | Benešov – Písek 4:3 (kon.)
Králův Dvůr – Vyšehrad 2:5 (kon.) | Dobrovice – Jirny 0:0 (zruš.) | Velvary – Štěchovice 2:2 (6:5 po pen.)
Domažlice – Živanice 2:2 (4:2 po pen.)
konec
FK Králův Dvůr
2:5 (0:3)
FC Slavoj Vyšehrad
Sobota 16.03.2019, 10:30 • Fotbalový stadion, Králův Dvůr • Česká fotbalová liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím Vyšehradu, který svého soupeře porazil vysoko 5:2. Hostující celek vstupoval do druhého poločasu s klidnou hlavou, vedl totiž o tři branky. V samotném úvodu druhého dějství domácí snížili, avšak poté si Slavoj přichystal další dva zásahy, na což soupeř reagoval druhou trefou. Vyšehrad byl v tomto utkání výrazně nebezpečnějším celkem, což se projevilo na výsledkové tabuli. (12:24:29)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    89
    Do konce utkání nezbývá moc času, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází David Beňo.
     
    88
    Následně to u postranní čáry příliš nezvládl Kraus, který se jako poslední dotkl míče. Posléze si ale obrannou povinnost splnil Zelenka.
     
    87
    Domácí obstarali autové vhazování, po kterém se poprvé k míči dostal hostující Michalec, který svému spoluhráči věnoval příliš prudkou přihrávku.
     
    86
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází David Kůžel, přichází Jan Bíba.
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Kozel, přichází Jiří Michalec.
    84. BOHÁNEK - 2:5
     
    84
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Na rohový kop si naskočil TOMÁŠ BOCHÁNEK, kterému se podařilo zamířit mimo dosah brankáře Otáhala, jenž se v tomto případě natahoval zcela marně.
     
    83
    Hell si všiml ve středu hrací plochy osamoceného Doláka, který se dokázal natlačit přes protihráče, jenž si pomohl nedovoleně. Hlavní sudí poskytl výhodu.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, i nadále sledujeme ofenzivní podívanou. Před malým momentem musel zasahovat Krček.
     
    81
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Jakub Balšánek, přichází Tomáš Bohánek.
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází David Čapek, přichází Tadeáš Madej.
     
    80
    Až nyní se domácím podařilo dostat do vyložené šance, avšak i tentokráte se jednalo o ofsajdové postavení. Slavoj vychází ze zodpovědné obrany.
     
    79
    Šlegl si prostřednictvím autového vhazování vybral Čapka, který se v přehuštěném prostoru dobře zorientoval, načež rozehrál hru vlevo.
     
    78
    Kolmice se snášela na pravou stranu, kde číhal hostující Krejdl. Padající míč se mu nepodařilo zachytit, to se povedlo až Hellovi.
     
    77
    S domácím mužstvem to nevypadá moc dobře, prohrává totiž už o čtyři branky. Králův Dvůr se rozhodně nevzdává, naopak se pokouší útočit.
    76. VEJVAR - 1:5
     
    76
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Po delší době tu máme další přesný zásah! Do pokutového území se snesl nadýchaný centr, který dopadl přesně na nohu JAN VEJVARA, jenž ze vzduchu trefil padající míč, který se po zemi dostal za bezmocného Krčka.
     
    76
    Před napadajícím Krausem se podařilo zasáhnout Šleglovi, po jehož přihrávce jsme sledovali odkop do zámezí. Králův Dvůr tak bude vhazovat.
     
    75
    Na jistotu celou situaci řešil domácí Hell, který nekompromisním způsobem odklidil míč na útočnou polovinu, kde se nacházela smečka protihráčů.
     
    74
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Petr Rys, přichází Daniel Krejdl.
     
    73
    Čapek si chtěl před pokutovým územím narazit s Kozlem, což ale přečetl pozorný protihráč. Následně se na útočnou polovinu dostal Hejda.
     
    72
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Jan Vejvar.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Daniel Kozel (FK Slavoj Vyšehrad).
     
    70
    Nakonec si Vyšehrad vybojoval standardku z velké vzdálenosti. Drobílek zkoušel odcentrovat do přehuštěného prostoru, kde zasahoval Dolák.
     
    69
    Po levém křídle se pokoušel dostat do pokutového území hostující Mareš, který byl nakonec zastaven čistým zákrokem, je po akci.
     
    65
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Martin Petr, přichází Dominik Dolák.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, i ve druhém poločase sledujeme hodně zajímavou podívanou, která nám nabídla už pět branek.
     
    63
    Rys si všimla zcela osamoceného Rataje, který po rychlém manévru napřáhl pravou nohou, avšak do dráhy letu míče se postavil protihráč.
     
    62
    A co chybělo! Drobílek totiž zakroutil svůj centr přesně na hlavu Neuberga, který orazítkoval pouze břevno. Následná dorážka proběhla z ofsajdu.
     
    61
    Krček nyní podržel svůj celek, poradil si totiž s prudkou střelou na přední tyč. O tu se pokoušel Drobílek, jenž sám rozehraje rohový kop.
     
    60
    Drobílkova vzdušná nabídka měla pořádnou výšku, stala se ale kořistí jednoho z protihráčů, který odklidil míč až do moci brankáře Otáhala.
     
    59
    Balšánek se dožadoval žlutého kartónku pro soupeře, hlavní sudí je ale opačného názoru. Nakonec se Vyšehrad ujme volného kopu.
     
    58
    Střílený centr ale nenabídl nic závratného, na druhé straně se za obranu dostával Čapek, jenž ještě hledal kolegu Drobílka, který ale podklouzl.
     
    57
    Králův Dvůr to bude mít o to složitější, neboť bude muset dotahovat tříbrankové manko. Domácí se ale okamžitě nastěhovali k šestnáctce.
    56. ČAPEK - 1:4
     
    56
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Hosté si berou tříbrankové vedení zpět! Tentokráte se k pokutovému kopu postavil DAVID ČAPEK, který bezpečně uklidil míč do levé části brány, zatímco se brankář Krček vydal na opačnou stranu.
     
    56
    Je tu další pokutový kop, tentokráte pro Slavoj!
     
    56
    Domácí obrana si poradila s kolmicí, Drobílek to totiž zkoušel hodně čitelnou nabídkou. Záhy se Krausovi podařilo zajistit aut z levé strany.
     
    55
    K rozehrávce se postavil aktivní Drobílek, který v pokutovém území dokázal najít hlavu Ryse, jehož hlavička z malého vápna vystoupala nad branku.
     
    54
    Neuberg nekompromisně odkopával na druhou stranu, kde Čapek ještě s vypětím všech sil přeposlal na Drobílka, který vybojoval rohový kop.
     
    53
    Šlegl uspěchal autové vhazování, fatální následky to ale nemělo. Naopak si opět své postavení nepohlídal Kůžel, který se ocitl v ofsajdu.
     
    52
    Hell si potáhl míč blíže ke středu hřiště, načež vyprodukoval hodně vysoký centr, který nepřinesl nic nebezpečného. Posléze se do ofsajdu dostal Petr.
     
    51
    Ve vzdušném souboji se podařilo uspět Kůželovi, který prodlužoval míč za sebe, kde nečíhal nikdo z kolegů, naopak dobře zapracoval Mareš.
     
    50
    Ve středu hrací plochy se dobře zorientoval již zmiňovaný Hejda, který posléze raději vyprodukoval zpětnou přihrávku, po které následovalo přenesení hry.
    49. KRAUS - 1:3
     
    49
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Rozehrávku pokutového kopu si vzal na starost MARTIN KRAUS, který zvolil zakončení k pravé tyči, kam se brankář Otáhal natahoval zcela marně.
     
    49
    Králův Dvůr si dokonce vybojoval standardní situaci z přijatelné vzdálenosti. K míči se postavil kapitán Balšánek, jehož centr přinesl pokutový kop.
     
    48
    K pohotovému zakončení se dostal střídající Hejda, který z hranice pokutového území zamířil těsně nad branku. Otáhal nemusel zasahovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Jiří Sedláček, přichází Daniel Zelenka.
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Josef Bouček, přichází Marek Hejda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned tři přesné zásahy. Úvodní minuty patřily Vyšehradu, jenž se dostal do slušného náporu, který postupem času otupil. Najednou se začal projevovat také domácí celek, který se ale k ničemu nebezpečnějšímu nedostal. Naopak přišel pokutový kop pro Slavoj, který skončil první brankou tohoto zápasu. Vyšehrad navíc skóroval ještě dvakrát, po poločase tak vede o tři branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Michal Rataj (FK Slavoj Vyšehrad).
     
    45
    Pohotovou ránu vyprodukoval Balšánek, který zaměstnal brankáře Otáhala.
     
    44
    Balšánek přiťukl vedle stojícímu Procházkovi, který si vyměnil míč s Petrem, načež jeho centr srazil protihráč. Aby toho nebylo málo, tak se pohotově opřel do míče Kraus, jenž ale mířil daleko vedle branky.
     
    43
    Následovalo autové vhazování z levé strany, po kterém to Neuberg zkusil přihrávkou ke středovému kruhu, kde číhal naprosto osamocený Rataj.
     
    42
    Na pravé straně se k míči dostával Petr, který nakonec dokázal odcentrovat ke vzdálenější tyči, kde ale ve vzduchu dokázal zasáhnout Šlegl.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    38. ŠVEJDÍK - 0:3
     
    38
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Je tu třetí branka v domácí svatyni! K rozehrávce standardní situace se postavil Drobílek, který centroval ke vzdálenější tyči. Tam zakročil jeden z domácích, který ale našel nohu pohotového ONDŘEJE ŠVEJDÍKA, jenž velice přesným nártem zamířil k zadní tyči.
     
    38
    Otáhal si prostřednictvím odkopu snažil najít Čapka, který na míč ale nedoskočil. Poté u šestnáctky fauloval domácí Petr, na řadu přijde standardka.
     
    37
    Až nyní se málem domácí celek dostal do vyložené šance, avšak rozruch před brankou byl zbytečný, neboť se jednalo o jasný ofsajd Kůžela.
     
    36
    Vyšehradu se opět podařilo usadit na polovině soupeře, kde si nedovoleným zákrokem vypomohl Balšánek. V tomto případě se klidně mohlo žlutit.
     
    35
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí Hell, který raději odklidil míč ven z hrací plochy. Autového vhazování se ujal Mareš, který si vybral vedle stojícího Čapka.
     
    34
    Na malém vápně se utvořil menší zmatek, načež Balšánek přišlápl jednoho z protihráčů. Je z toho útočný faul, šance domácích tedy nepřichází.
     
    33
    Aby toho nebylo málo, tak přišel faul těsně vedle pokutového území. Provinil se hostující Šlegl, Králův Dvůr bude zahrávat další standardku.
     
    32
    Balšánek se postavil k rozehrávce standardní situace, která nebyla vůbec špatná. Naběhnuvší Procházka se ale k míči vůbec nedostal.
     
    31
    Kolmicí za obranu to zkoušel hostující Švejdík, který ale vyslal příliš vysokou přihrávku. Následně se do operativní pozice dostal záložník Kozel.
     
    30
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Až nyní se hosté dostávají do dvoubrankového vedení! V pokutovém území se nejlépe zorientoval MICHAL RATAJ, který důraznou hlavičkou zamířil pod břevno, načež Krček reagoval zákrokem pouze do sítě.
     
    29
    Slavoj mohl navýšit vedení! Drobílek si potáhl míč na levou nohu a poté s velkým štěstím propasíroval přihrávku na Mareše, kterého vychytal Krček.
     
    28
    Míč opět doskákal pouze za postranní čáru, což znamenalo autové vhazování pro Králův Dvůr. Domácím se podařilo přenést hru na Procházku.
     
    24
    Neustálým napadáním se prezentoval hostující Rys, který nakonec fauloval rozehrávajícího Nováka, což uviděl také hlavní sudí tohoto zápasu.
     
    23
    Následoval rohový kop pro domácí celek, který se ale snesl přímo do náruče brankáře Otáhala, jenž opět rychle založil akci svého celku.
     
    22
    Na první branku jsme čekali něco málo kolem dvaceti minut, domácí tak budou muset dotahovat. Nutno podotknout, že penalta to byla hodně sporná.
    21. DROBÍLEK - 0:1
     
    21
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Máme tady první branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se postavil FILIP DROBÍLEK, který zamířil po zemi k levé tyči, kam se sice vydal také Krček, avšak domácí brankář na míč nedosáhl.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Michal Hell (FK Králův Dvůr).
     
    21
    Je tu pokutový kop pro Vyšehrad!
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Aktivnějším dojmem se jeví Slavoj, jenž si vytváří značný tlak.
     
    20
    Následovalo ofsajdové postavení, ve kterém se zjevil hostující Čapek. Krček tak opět odkopával od branky, po několika odrazech si s míčem zahraje také Otáhal.
     
    19
    Po delší době kloudná akce ze strany Slavoje. Na přihrávku do šestnáctky si sbíhal Šlegl, jenž v pádu trefil pouze protihráče před sebou.
     
    18
    V hlavičkovém souboji kraloval hostující obránce Mareš, který poslal míč do přehuštěného prostoru, ve kterým si nedovoleně počínal Šebek.
     
    17
    Petrovi se nadvakrát podařilo odcentrovat do pokutového území, avšak padající míč skončil v náruči brankáře, jenž okamžitě založil protiakci.
     
    16
    Podél autové čáry to zkoušel Petr, který si ale ukopl míč daleko od kopačky. To hrálo do karet Otáhalovi, jenž z jedničky odkopl na druhou stranu.
     
    15
    První šance tohoto zápasu! Do pokutového území se dokázal prodrat Kraus, jehož rána křížem nakonec skončila kousek vedle zadní tyče.
     
    14
    Tentokráte se nepovedenou přihrávku podařilo zachytit Balšánkovi, který ihned poté přihrával na levou stranu hrací plochy, kde zasahoval Neuberg.
     
    13
    Nyní ve středu hrací plochy dokázal zabojovat domácí Bouček, který špičkou kopačky odrazil míč do zámezí. Vyšehrad tak bude moci vhazovat.
     
    12
    Nyní se hra hodně často kouskuje, což by mohlo hrát do karet domácím. Rozehrávka volného kopu se ale nepovedla, míč skončil daleko v autu.
     
    11
    Jenomže Králův Dvůr se na útočné polovině moc dlouho neohřál, naopak bylo odmáváno ofsajdové postavení. Otáhal se tak postaví k oné rozehrávce.
     
    10
    K odkopu od své branky se dostal brankář Krček, který to zkoušel dalekonosným nákopem, po kterém se Slavoj dopustil faulu na Krause.
     
    9
    Drobílek se postavil k rozehrávce rohového kopu, avšak tentokráte dokázal zasáhnout Procházka. Následná Kozlova rána směřovala nad branku.
     
    8
    Na pořadu dne byla standardní situace pro hostující celek. I tentokráte se k míči postavil Drobílek, jehož vzdušná nabídka našla Neuberga, který vybojoval roh.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Martin Petr (FK Králův Dvůr).
     
    7
    Králův Dvůr marně reklamoval ofsajdové postavení, nakonec si soupeř vyzkoušel rohový kop. K němu se postavil Drobílek, jenž našel pouze protihráče.
     
    6
    Slavoj je v úvodu utkání aktivnějším celkem, což jednoznačně dokazuje. Nyní to dalším centrem zkoušel Šlegl, který našel pouze nohu soupeře.
     
    5
    K centrovanému míči se dostal hostující Mareš, který to zkoušel nabídkou do malého vápna, kde málem došlo k vlastní brance. Krček se musel činit.
     
    4
    Po pravém křídle to zkoušel hostující Brejcha, kterému se na hranici pokutového území podařilo najít Rataje, jenž si ale nezpracoval balón.
     
    3
    Nákop za obranu se snášel na Kozla, který se ale k míči nestihl dostat. Naopak se k němu dostal Procházka, jenž ho odkopl na druhou stranu hřiště.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Králův Dvůr: Krček – Procházka, Novák, Hell, Bouček, Petr, Šebek, Balšánek (C), Sedláček, Kraus, Kůžel
    Náhradníci: Špicl – Zelenka, Hejda, Dolák, Bohánek, Bíba

    FK Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Mareš, Neuberg (C), Šlégl, Brejcha, Rataj, Drobílek, Čapek, Rys, Kozel, Švejdík
    Náhradníci: Dočekal – Vejvar, Zákostelský, Madej, Krejdl, Michalec, Beňo

    Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Štrincl.
     
    FK Slavoj Vyšehrad

    Na opačné straně stojí ve formě hrající Vyšehrad, kterému pro změnu patří druhá pozice, avšak Zápy mají osmibodový náskok. Vyšehrad dal zapomenout na listopadovou porážku proti Radotínu, v minulém kole totiž uspěl v souboji se čtvrtými Domažlicemi, kteří na půdě soupeře prohrály poměrem 0:1. Vyšehrad se v rámci tabulky venkovních celků řadí na čtvrtou pozici, přičemž z celkových devíti zápasů vyhrál hned čtyřikrát. Poslední tři venkovní zápasy nabídly hned tři výhry, jediná porážka přišla v souboji proti Písku, který na domácím stadionu vyhrál poměrem 2:1.
     
    FK Králův Dvůr

    Fotbalisté Králova Dvora letos převádějí hodně kolísavé výkony, které momentálně stačí na desátou pozici. Králův Dvůr má na svém kontě pětadvacet bodů, přičemž na vedoucí Zápy ztrácí propastných osmnáct bodů. Domácí celek tohoto utkání ukončil dlouhou sérii bez vítězství, v minulém kole totiž uspěl na hřišti Písku, odkud si odvezl výsledek 3:1. Královu Dvoru se na domácím stadionu zrovna moc nedaří, z celkových devíti zápasů vyhrál pouze ve čtyřech případech, navíc poslední dva domácí zápasy pokaždé nabídly porážku. Králův Dvůr se tak bude chtít polepšit.
     
    Vzájemné zápasy
    VYS - KD 2:1 po pen.
    KD - VYS 1:0
    VYS - KD 7:1
    KD - VYS 4:0
    VYS - KD 3:0
     
    Hezký den, vítejte u textového přenosu z druhého jarního kola České fotbalové ligy, ve kterém se střetnou Králův Dvůr a Slavoj Vyšehrad. Začínáme v 10:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Suchý

    Branky: 49. Kraus (pen.), 84. Bohánek – 21. Drobílek (pen.), 30. Rataj, 38. Švejdík, 56. Čapek (pen.), 76. Vejvar

    Karty:   7. Petr (KDV), 21. Hell (KDV) – 45+1. Rataj (VYS), 71. Kozel (VYS)


    FK Králův Dvůr: Krček – Procházka, Novák, Hell, Bouček (46. Hejda), Petr (65. Dolák), Šebek, Balšánek (C) (81. Bohánek), Sedláček (46. Zelenka), Kraus, Kůžel (86. Bíba)
    Náhradníci: Špicl – Zelenka, Hejda, Dolák, Bohánek, Bíba

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Mareš, Neuberg (C), Šlégl, Brejcha, Rataj (72. Vejvar), Drobílek (88. Beňo), Čapek (81. Madej), Rys (74. Krejdl), Kozel (86. Michalec), Švejdík
    Náhradníci: Dočekal – Vejvar, Zákostelský, Madej, Krejdl, Michalec, Beňo

    Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Štrincl

    Diváci: 150
    thejrc.org