Leverkusen – W. Brémy 1:3 (kon.) | Frankfurt – Norimberk 1:0 (kon.) | Bayern – Mohuč 6:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
6:0 (3:0)
1. FSV Mohuč 05
Neděle 17.03.2019, 18:00 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:5. (19:52:44)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém poločasu ani sekundu navíc a zápas šestadvacátého kola Bundesligy končí. Bayern Mnichov v domácím prostředí rozstřílel Mohuč 6:0!

    Mnichovský celek vstoupil do zápasu ve velkém stylu. Robert Lewandowski zužitkoval centr Davida Alaby a poslal domácí do vedení. Následně se hra lehce vyrovnala, ale Mohuč se do brankové pozice nedostala. O navýšení vedení se postaral po více než půlhodině hry James Rodríguez, který využil parádního sklepnutí Leona Goretzky. Závěr první půle patřil Kingsleymu Comanovi, který upravil individuální akcí na 3:0.

    Po ve druhém poločase neměli domácí dost. Po navedení míče na levou nohu poslal nechytatelnou střelu do levého horního rohu James Rodríguez. O další čtyři minuty už se Kolumbijec radoval z hattricku, který využil Müllerova napadání a sám poté chladnokrevně překonal obloučkem hostujícího brankáře. Gólový účet uzavřel šestou brankou střídající Alphonso Davies, který dorazil do sítě vyraženou střelu Roberta Lewandowského.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Po Goretzkovi se dostal k míč Ribéry, ani francouzskému záložníkovi už se nechtělo proniknout do šestnáctky a tak raději posunul míč jen k vlastním stoperům.
     
    89
    Mohuč se snaží alespoň v závěru zápasu lehce potrápit domácí celek. Aarón si řeklo přihrávku mez obránce, nepohlídal si však své postavení a po odpískaném ofsajdu musí míč odevzdat.
     
    88
    Thomas Müller posadil kličkou na trávník bránícího Brosinského, poté ale lehce přetáhl centr na Lewandowského. Následný rohový kop zazdil u přední tyče právě Müller.
     
    87
    Rafinha si několikrát vyměnil míč s Müllerem, poté se zapojil do hry v domácím dresu také Joshua Kimmich. Obehrávání vápna Mohuče pokračuje dlouhé sekundy.
     
    86
    Franck Ribéry zatím není po svém příchodu na trávník tolik vidět. Nyní posunul míč Goretzkovi, který pálil z velké dálky jen vysoko nad branku Mohuče.
     
    85
    Thiago Alcantara posunul míč Müllerovi, ten ještě vyzval ke spolupráci Daviese, který ale už byl příliš pomalý na Müllerovu přihrávku k pravé straně.
     
    84
    Mohuč se pokouší v závěrečné desetiminutovce alespoň o čestný úspěch na trávníku mnichovského týmu. Aarón přihrával po čáře na obsazeného Onisiwa.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech z dnešního duelu už je dávno rozhodnuto.
     
    82
    Rafinha centroval do pokutového území od rohového praporku. Před Goretzkou ale stačil prodloužit míč mimo vápno Niakhaté. Bayern však zůstává u balonu.
     
    81
    Alphonso Davies je po vstřelené brance při chuti. Nyní si stáhl balon více k ose trávníku, ale ránou ze dvou kroků napálil pouze spoluhráče v pokutovém území.
     
    80
    Thiago Alcantara našel přihrávkou Ribéryho, který měl ale okolo sebe hned dva protihráče. Dokázal ale ještě postrčit míč k Sülemu, který byl okamžitě faulován.
     
    79
    Robert Lewandowski se dostal za obranu Mohuče, poté si však dal míč dál od kopačky a toho využil k obrannému zákroku Alexander Hack. Navíc je také pískán ofsajd.
     
    78
    Alphonso Davies si došel pro míč do středu trávníku, poté přihrával Müllerovi, který toho ale zády k brance příliš nezmohl.
     
    77
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunali, přichází Giulio Donati.
     
    77
    Domácí si posouvají míč ze strany na stranu. Rafinha si několikrát narazil s Ribérym, poté se domácí fotbalisté srazili v pokutovém území a už nemohl zakončovat Müller ani Lewandowski.

    Vít Schück

    Branky: 5. Lewandowski (Alaba), 35. James Rodríguez (Goretzka), 41. Coman (Goretzka), 54. James Rodríguez (J. Boateng), 57. James Rodríguez (T. Müller), 72. A. Davies

    Karty:   74. Süle (BAY)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:5.
    Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Süle, Alaba (61. A. Davies) – Th. Alcântara, Goretzka – T. Müller, James Rodríguez (75. Rafinha), Coman (68. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Hummels, Ribéry, Rafinha, A. Davies, Mai, Sanches.

    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – Brosinski, Niakhaté, Hack, Bell – Öztunali (77. Donati), Gbamin, Latza, Boëtius (46. Malong) – Mateta (65. Aarón), Onisiwo.
    Náhradníci: Zentner – Donati, Aarón, Maxim, Quaison, Ujah, Malong.

    Rozhodčí: Willenborg – Aarnink, Henschel
    thejrc.org