Janov – Juventus 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Chievo 1:1 (kon.) | Empoli – Frosinone 2:1 (kon.)
Lazio – Parma 4:1 (kon.) | Neapol – Udinese 4:2 (kon.) | AC Milán – Inter 2:3 (kon.)
konec
S. S. Lazio
4:1 (4:0)
Parma Calcio 1913
Neděle 17.03.2019, 15:00 • Stadio Olimpico, Řím (ITA) • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:10. (16:51:45)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Lazio rozneslo na domácím trávníku Parmu 4:1!

    Od úvodních minut bylo jasné, kdo že to dnes bude na trávníku pánem. Úvodní branka přišla na řadu až po dvaceti minutách, kdy se z úhlu prosadil k první tyči Adam Marušić. Následně proměnil pokutový kop Luis Alberto, který ještě o několik minut později zakončil také pohlednou souhru umístěnou střelou k tyči. Těsně před koncem přidal ještě čtvrtý zásah po rohovém kopu také Senad Lulić.

    Po změně stran se Lazio už tolik nesnažilo útočit. Proto si tak mohla Parma vytvořit tlak, který deset minut před koncem zúročila v lekou korekci skóre. Patricovi chybu využil střídající Mattia Sprocati střelou ke vzdálenější tyči.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lazio se vydalo v nastaveném čase do útoku. Durmisi nejprve pálil jen do obránce před sebou, následně přihrával přes celou obrannou polovinu zpět ke Strakošovi Cataldi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí přidává ke druhému poločasu ještě tři minuty.
     
    90
    Římané i nadále drží míč na vlastní polovině a zápas se už jen dohrává. Také fotbalisté Parmy už čekají na závěrečný hvizd hlavního rozhodčího.
     
    88
    Po vysokém pasu do šestnáctky domácího týmu se musel vyšplhat nejvýše Francesco Acerbi. Domácí následně ještě čelili prudké ráně Gervinha, ale míč šel jen nad branku.
     
    87
    Také Lazio ještě rozehrávalo rohový kop. Alberto ale posunul míč jen do kombinace a míč se pokutového území následně ani nepodával.
     
    86
    Lazio se vymanilo z tlaku u svého pokutového území. Durmisi chtěl vyvést míč až na útočnou polovinu, ale obral ho skvěle postavený Gagliolo.
     
    85
    Parma má stále míč pod kontrolou. Kucka hledal dlouhou přihrávkou rozběhnutého Gazzolu, který na Patricovi vybojoval alespoň rohový kop.
     
    84
    Gervinhova individuální akce skončila pouze střelou bez razance. Strakoša si také sáhl na balon při klasickém zákroku v pokutovém území.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech je sice dávno rozhodnuto, ale Parma se ještě snaží porážku lehce zmírnit.
     
    81
    Také Lazio se s blížícím koncem dostalo do útoku. Střídající Durmisi však nepřihrál Albertovi přesně. Hosté však pouze odkopli daleko na polovinu Lazia.
    80. Mattia SPROCATI - 4:1
     
    80
    Parma právě vstřelila branku!
    Parma snižuje deset minut před koncem. Patric předvedl obrovskou minelu při rozehrávce, chtěl nahrát Strakošovi, ale míči nedal potřebnou razanci a toho využil napadající MATTIA SPROCATI, který jediným dotekem poslal míč ke vzdálenější tyči.
     
    80
    Juraj Kucka to zkouší, co to jen jde, ale ani další centr mu příliš nesedl na kopačku. Po odraženém balonu sice pálil Ceravolo, ale do branky se netrefil.
     
    79
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Riza Durmisi.
     
    78
    Souhra Pedra Neta s Correou nyní zaskřípala. Domácí se tak musí vracet zpět do obrany. Naopak Parma může navázat na minuty na útočné polovině.

    Vít Schück

    Branky: 24. Marušić (S. Milinković-Savić), 28. Alberto (pen.), 40. Alberto (Correa), 45. Lulić (Alberto) – 80. Sprocati

    Karty:   55. Inglese (PRM), 66. Alves (PRM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:10.
    S. S. Lazio: Strakoša – Patric, Acerbi, Radu – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva (62. Cataldi), Alberto, Lulić (79. Durmisi) – Correa, F. Caicedo (68. Neto).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Badelj, Cataldi, Durmisi, Jordao, Luiz Felipe, Neto, Parolo, Bastos, Rômulo.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves, Gagliolo – Biabiany (73. Sprocati), L. Rigoni, Kucka, Dimarco – Siligardi (59. Gazzola), Inglese (67. Ceravolo), Gervinho.
    Náhradníci: Frattali, Brazão – Barillà, Ceravolo, Dezi, Diakhatè, Bastoni, Gazzola, Gobbi, Pepín, Schiappacasse, Sprocati.

    Rozhodčí: Banti – Fiorito, Vecchi
    ocianews.com