Buffalo – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Dallas – Vancouver 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 3:2 (kon.) | Vegas – Edmonton 6:3 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Philadelphia Flyers
Pondělí 18.03.2019, 00:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:28:50)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 18 636 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:16
    Radko Gudas (PHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:15
    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 24:08
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Carter Hart (PHI) 40 zákroků, 1 gól, 97.6%
    2. Sean Couturier (PHI) 1+1
    3. Teddy Blueger (PIT) 1+1
     
    Střely na branku: 41 – 38
     
    Je konec! V prodloužení jsme sice viděli moře šancí, ale nakonec se raduje hostující Philadelphia! Oba brankáři předvedli několik neskutečných zákroků a už to vypadalo, že uvidíme samostatné nájezdy. Čtyři sekundy před koncem se však dostal do střelecké pozice Sean Couturier a krásnou střelou na zadní tyč strhl pensylvánské derby na stranu Flyers!
     
    Konec zápasu.
    64:56 Sean COUTURIER - 1:2
     
    64:56
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Neskutečné! Philadelphia opět udeřila v samotném závěru a otáčí vývoj dnešního duelu! SEAN COUTURIER se ve středním pásmu vyhnul Crosbymu, projel do pásma útočného a střelou na zadní tyč rozhodl! Asistence: Shane Gostisbehere.
     
    64:31
    Brian Dumoulin se z mezikruží opřel do odraženého kotouče. Domácí hokejista vyslal tvrdou střelu příklepem, nicméně Hart byl opět pozorný.
     
    64:10
    Murray vyjel ven z branky a před rozjetým soupeřem odehrál kotouč k mantinelu. Moc času na rozhodnutí už opravdu nezbývá.
     
    63:42
    Justin Schultz vyklidil útočné pásmo a rozjíždí útočnou akci Penguins od vlastní branky. Vše nasvědčuje tomu, že dnes uvidíme nájezdy.
     
    63:20
    Kessel objel branku soupeře, otočil se s kotoučem na modré čáře, ale jeho pokus zápěstím mířil přímo do míst, kde stál přípravený Hart.
     
    62:33
    Jake Guentzel jel z pravého křídla sám na brankáře, jenže jeho ránu dokázal Hart fantastickým zákrokem vyrazit nad břevno!
     
    62:15
    Giroux našel spoluhráče, který mu kotouč vrátil do jízdy, jenže kanadský útočník z ostrého úhlu netrefil branku Penguins.
     
    61:36
    Bryan Rust dostal kotouč do jízdy na levé křídlo, předal jej McCannovi, který objel branku Flyers, ale následně nedokázal přesně přihrát.
     
    61:10
    James van Riemsdyk projel s pukem do útočného pásma, jenže jeho rána zápěstím byla nepřesná a kotouč jen zaduněl o mantinel za brankou.
     
    60:42
    Jakub Voráček na druhé straně táhl protiútok hostujícího celku. Na druhé straně se mu nabízel Giroux, ale český útočník to vzal na sebe a nechal vyniknout Murrayho!
     
    60:26
    Jake Guentzel se zjevil sám před brankářem hostujícího celku, ale Hart proti jeho ráně předvedl reflexivní zákrok bekhendem!

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 43. Blueger (Kessel, M. Pettersson) – 60. J. van Riemsdyk (Konecny, Couturier), 65. Couturier (Gostisbehere)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Dumoulin, Trotman, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby, McCann – Kessel, Malkin, Blueger – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blandisi – Rust.
    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Sanheim, Provorov, P. Myers, Gostisbehere, Gudas, Hägg – Voráček, Couturier, Lindblom – Konecny, Patrick, J. van Riemsdyk – Hartman, Laughton, M. Raffl – Ju. Bailey, Knight, Varone.

    Rozhodčí: O´Rourke, Lambert – Gibbs, Pancich

    Diváci: 18 636
    ocianews.com