Sparta – Slavia 1:2 (kon.) | Liberec – Jablonec 5:2 (kon.) | Příbram – Teplice 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Hr. Králové 2:2 (kon.) | Plzeň – Bohemians 1905 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:2 (1:2)
SK Slavia Praha
Pondělí 18.03.2019, 13:00 • TCM Strahov - UMT • Juniorská liga – Čechy • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slavie, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Domácí měli ve druhém poločasu více ze hry, avšak k vyrovnávací brance se zkrátka nedostali. Hned v úvodu ale mohl Slavii navýšit vedení Nabijev, což se ale nestalo. Následně Sparta také přidala několik slušných šancí, avšak Luka Radotić předvedl velice kvalitní výkon. Derby pražských S tak dopadlo lépe pro celek z Vršovic, naopak Sparta svým výkonem moc nepřesvědčila. (14:55:50)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází David Štětka.
     
    90+2
    Radotić bude vykopávat od své branky.
     
    90+1
    Ještě jedno zakončení domácích, které směřovalo vysoko nad branku.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Spartě už nezbývá moc času. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Kristijan Trapanovski, přichází Adam Vlasák.
     
    88
    V posledních minutách sledujeme celou řadu protiútok v podání Slavie, avšak ani jeden neskončil kýženým úspěchem.
     
    86
    Přihrávka v podání hostujícího celku pouze proletěla malým vápnem, v opačném případě bychom zřejmě sledovali rozhodující branku.
     
    85
    Sešívaní hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Tedy daleko s míčem od své branky, nyní si navíc vymodlili další nedovolený zákrok.
     
    84
    Na druhou stranu se do pokutového území dokázal prodrat aktivní Flak, který to nakonec vzal sám na sebe. Jeho rána ale směřovala pouze do boční sítě.
     
    83
    Následně domácí propadli ve středu hrací plochy, k samostatnému úniku se dostal Janoušek, který na vyběhnuvšího brankáře Pecháčka nevyzrál.
     
    82
    Standardní situaci si vzal na starost hostující Trapanovski, který z velké vzdálenosti zkusil ohrozit branku soupeře, avšak vypálil vysoko nad branku.
     
    81
    V roli posledního obránce dokázal zasáhnout Drozda, posléze se mezi obránce stačil natlačit Abdelkader, s jehož ránou si Radotić dokázal poradit.
     
    80
    V posledních minutách se hra hodně často přerušuje, což spíše hraje do karet Slavii. Ta stále vede o jednu branku, do konce zbývá deset minutek.
     
    79
    Penc rozehrával hluboko ze své poloviny. Domácí obránce to zkoušel dalekonosným nákopem na Abdelkader, který se ve vzduchu nedokázal prosadit.
     
    78
    Ambler měl na levém křídle celkem dost času na centr, avšak to mu naopak uškodilo natolik, že nejprve trefil protihráče, od kterého se míč odrazil právě do Amblera.
     
    77
    Už se opět pokračuje ve hře, hosté sportovně odevzdali míč svému soupeři. Do kombinace se zapojil také Pecháček, který na druhé straně našel Drozdu.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jan Havránek (SK Slavia Praha).

    David Suchý

    Branky: 13. Vácha – 38. Alvir, 42. Nabijev

    Karty:   55. Fukala (SLA), 67. Podrazký (SLA), 77. Havránek (SLA)


    AC Sparta Praha: Pecháček – Zahustel, Penc, Sváta (C), Ambler, Vácha, Sláma, Hašek, Flak, Pulkrab, Prokopec (46. Abdelkader)
    Náhradníci: Gabriel, Tasić, Abdelkader, Čajkovský, Palečko, Kotek

    SK Slavia Praha: Radotić – Havránek, Drozda (C), Mach, Fukala (58. Bárta) – Podrazký, Petrák – Janoušek, Alvir, Trapanovski (88. Vlasák) – Nabiyev (90+3. Štětka)
    Náhradníci: Radimský – Bárta, Vlasák, Štětka, Křišťan, Radimský

    Rozhodčí: Nenadál – Koval, Poživil

    Diváci: 150
    thejrc.org