Buffalo – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Dallas – Vancouver 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 3:2 (kon.) | Vegas – Edmonton 6:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
8:1 (1:0, 2:1, 5:0) Stav série: 1:0
HC Olomouc
Pondělí 18.03.2019, 19:00 • Home Monitoring Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Zbyněk Irgl se šikovně proháčkoval před branku a zkoušel na Frodla bekhendový blafák, plzeňský gólman se rychle přesunul a vyráží!
    57:41 Miroslav INDRÁK - 8:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sotva jsem to však dopsal, je tu další gól Škodovky z protiakce! MIROSLAV INDRÁK byl nejprve chybně označen za střelce sedmého gólu, ten je ovšem připsán Němcovi, tak se zřejmě správně naštval a sám udeřil! Plzeňský útočník dostal při přečíslení přihrávku na pravý kruh a střelou zápěstím k zadní tyči propálil Jana Lukáše, který u téhle branky nebude mít úplně čisté svědomí. Asistence: Vojtěch Němec.
     
    54:23
    Dnešní utkání sleduje 6828 diváků!
    52:12 Vojtěch NĚMEC - 7:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Parádní souhra indiánů v přesilovce a Mora inkasuje debakl. Indrák našel před brankou Kracíka, který ještě tradičně přihrával, našel mezi kruhy osamoceného VOJTĚCHA NĚMCE, jenž ranou z první propasíroval kotouč za Lukáše. Asistence: Jaroslav Kracík a Miroslav Indrák.
     
    50:35
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Káňa – 2 min., hrubost).
     
    50:35
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Káňa – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Conor Allen – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    50:35
    Po olomoucké šanci následovala další potyčka, tentokrát v aktivitě jasně dominovala dvojice Conor Allen a Jan Káňa. Byla z toho parádní bitka v americkém stylu, za kterou by se nestyděli ani hokejisté z NHL! Hráči si vyměnili nespočet ran, duel to byl velmi vyrovnaný, více sil měl nakonec americký bek Plzně, který svého soupeře tvrdým direktem srazil k zemi. Dnešní zápas opanuje Škoda ve všech ohledech.
    50:18 David STACH - 6:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Olomouc v plném počtu, ale znovu inkasuje brzy po ubráněném oslabení! Němec udržel útočné pásmo a posunul puk na DAVIDA STACHA, který dojel mezi kruhy a odtud parádně vypálil přesně do pravého horního rohu! Lukáš se jen ohlédl. Asistence: Vojtěch Němec a Nick Jones.
     
    48:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vráblík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Dujsík – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Ostřížek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Straka – 2 min., hrubost).
     
    47:42
    Šikovná akce plzeňského útoku, Straka prostrčil puk na Denise Kindla, který zblízka pálil do horní tyče Lukášovy branky! Kotouč se odrazil do ochranné sítě a zřejmě ještě zasáhl olomoucký gólman nebo jeho obrana, neboť se po komerční přestávce bude vhazovat v útočném pásmu Škody.
     
    46:35
    Václav Nedorost útočí na hattrick! Prohnal se po pravé straně a zakončoval zápěstím z kruhu, Lukáš včas sklapl betony a kryje.
    45:05 Václav NEDOROST - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    45:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Milan Gulaš tentokrát v pozici nahrávače a Škoda si jde pro výhru! Z levého kruhu přihrál plzeňský kapitán před branku, kde stál VÁCLAV NEDOROST, jenž zblízka tečoval kotouč za záda Jana Lukáše. Méně tradiční střelec indiánů se trefuje dnes podruhé! Asistence: Milan Gulaš a Peter Čerešňák.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Ostřížek – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    44:05
    Kracík se vytasil s další parádní přihrávkou před branku, Indráka ovšem parádně vychytal Lukáš a dorážku Indráka hosté zablokovali!
     
    40:35
    Gól Nedorosta je uznán!
    40:35 Václav NEDOROST - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Olomouc sice v plném počtu, ale pět sekund po návratu vyloučeného Tomečka inkasuje! Gulaš nejprve dělovkou z levého kruhu minul, následně však od modré čáry kotouč nahodil Peter Čerešňák, puk před brankou tečoval VÁCLAV NEDOROST a Lukáš neměl na zákrok nárok. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí, který kontroloval zřejmě zásah vysokou holí. Asistence: Peter Čerešňák a Jan Kovář.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Vojtěch Tomeček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2 min., podrážení).
    35:06 Vojtěch NĚMEC - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni vybojovali kotouč v útočném rohu a nakonec se z tlaku dokázali prosadit! Jaroslav Kracík předvedl parádní práci na místě, kde to umí nejvíce, tedy za brankou, obhodil si protihráče a naservíroval puk před branku VOJTĚCHU NĚMCOVI, jenž už to měl jednoduché a zblízka zakončil k pravé tyči mimo dosah dezorientovaného Lukáše. Asistence: Jaroslav Kracík.
     
    31:05
    Jones od modré čáry napálil jen soupeře a Olomouc následně vyrazila do přečíslení čtyř proti dvěma, to se sice ke střele nedostala, ovšem následně se k puku před brankou dostal Jan Knotek a jen těsně minul pravou tyčku!
    29:24 Aleš JERGL - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti využívají přesilovku a snižují! ALEŠ JERGL si připravil puk na hranici levého kruhu na střelu, indiáni k němu nepřistoupili včas a olomoucký útočník parádní dělovkou vymetl šibenici v levém horním rohu Frodlovy branky, lapačka plzeňského gólmana máchla naprázdno. Asistence: David Škůrek a Petr Strapáč.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Denis Kindl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    25:30 Jan KOVÁŘ - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:30
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přečíslení indiánů a Škoda vede už o dvě branky! JAN KOVÁŘ dostal pas od Čerešňáka do jízdy a při akci dvou proti jednomu dlouho naznačoval přihrávku, nakonec však vypálil zápěstím. Kotouč skončil na levé tyčce, od které se odrazil do Lukášova betonu a do sítě, trochu smolný moment pro Moru. Asistence: Peter Čerešňák.
     
    21:09
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., hrubost).
     
    18:39
    Tutovka pro Olomouc! Vilém Burian nahazoval před branku kotouč od levého mantinelu, neboť viděl v onom prostoru spoluhráče v červeném. Byl to Jan Knotek, který tečoval prudkou přihrávku mezi betony Frodla, který ale zareagoval včas a betony sklapl.
     
    13:59
    Rychlá akce hostů a mohlo být srovnáno! Kolouch si najel na přihrávku mezi kruhy, ale zblízka Frodla nepřekonal, to byla největší šance Olomouce!
     
    12:00
    Na druhé akci se přehnal přes obranu po Eberleho pasu Petr Kodýtek, ale byl rozhozen a sám proti Lukášovi nedokázal zakončit dostatečně razantně, olomoucký gólman vyráží!
    10:39 Milan GULAŠ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    10:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiánům stačilo na využití přesilové hry jen pět sekund! Václav Nedorost ihned po vyhraném buly přiťukl kotouč na levý kruh MILANU GULAŠOVI, který gólově otevírá tuto sérii! Proti rychlé ráně z první po ledě se Lukáš nestihl přemístit. Asistence: Václav Nedorost a Jan Eberle.
     
    10:34
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Dujsík – 2 min., hákování).
     
    10:34
    Stach se Nedorostem se dostali do přečíslení, nakonec se do zakončení tlačil druhý jmenovaný, byl zahákován. Trestné střílení to není, vyloučení však ano. Následovala ještě pořádná strkanice v rohu kluziště a uvidíme, jak ji rozhodčí posoudí.
     
    08:24
    Petr Straka držel puk u zadního mantinelu, před branku se stáhl Jan Eberle, vypálil z první, ale střela mu nesedla a puk doplachtil přímo do Lukášovy lapačky!
     
    07:35
    Gulaš výtečným pasem vyslal do úniku Jana Kováře, který neuspěl střelou zápěstím ani následnou dorážku. Škoda pro indiány.
     
    04:02
    Znovu Jergl a jeho nepříjemná rána, hosté se ještě tlačili k dorážce, ale Frodl byl úspěšnější! Nakonec mu pomohla obrana, která kotouč vyhodila přes všechny čáry. To už domácí hrají ve čtyřech.
     
    03:16
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Straka – 2 min., napadení).
     
    02:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Pulpán – 2 min., držení hole).
     
    00:31
    První střelu si připsal Jones, Lukáš jen vyrazil a následně Gulaš našel na levém kruhu úplně volného Jana Kováře, jenž trestuhodně vypálil jen do boční sítě!

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 11. Gulaš (Nedorost, Eberle), 26. Jan Kovář (Čerešňák), 36. V. Němec (Kracík), 41. Nedorost (Čerešňák, Jan Kovář), 46. Nedorost (Gulaš, Čerešňák), 51. Stach (V. Němec, Jones), 53. V. Němec (Kracík, Indrák), 58. Indrák (V. Němec) – 30. Jergl (Škůrek, Strapáč)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Preisinger – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – D. Kindl, Nedorost, Stach.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Dujsík – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian (A), Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – J. Káňa, Kolouch, V. Tomeček – Nahodil.

    Rozhodčí: Jeřábek, Jindra – Zíka, Pavlovič

    Diváci: 6828
    Plzeň 4 3 Olomouc
    #1 Pondělí 18.03.2019 • 19:00
    Plzeň - Olomouc 8:1
    #2 Úterý 19.03.2019 • 17:00
    Plzeň - Olomouc 2:3 po prodl.
    #3 Pátek 22.03.2019 • 17:00
    Olomouc - Plzeň 3:2 po prodl.
    #4 Sobota 23.03.2019 • 17:00
    Olomouc - Plzeň 2:3
    #5 Úterý 26.03.2019 • 17:00
    Plzeň - Olomouc 2:0
    #6 Čtvrtek 28.03.2019 • 17:00
    Olomouc - Plzeň 4:1
    #7 Sobota 30.03.2019 • 17:00
    Plzeň - Olomouc 3:2
    thejrc.org