Florida – Arizona 4:2 (kon.) | New Jersey – Boston 1:5 (kon.) | Carolina – Tampa 3:6 (kon.)
Montreal – NY Islanders 4:0 (kon.) | St. Louis – Detroit 5:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Chicago – Philadelphia 1:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 5:1 (kon.)
Edmonton – Columbus 4:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 4:2 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0) Stav série: 2:1
HC Škoda Plzeň
Pátek 22.03.2019, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    78:25 Aleš JERGL - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    78:25
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se vrhají ve velké euforii na kluziště! Olomoucký útočník David Ostřížek sice v brejku byl sice dostižen dvěma beky, jenomže ALEŠ JERGL se ujmul puku ve druhé vlně a přesnou ranou k tyči rozvlnil síť ve Frodlově kleci. Domácí se tak ujímají vedení 2:1 ve čtvrtfinálové sérii. Asistence: David Ostřížek.
     
    77:44
    Konrád musel být znovu velmi pozorný! Olomoucký brankář totiž zpacifikoval povalující se puk před brankovištěm a odrazil tlak soupeře. Domácí ustáli těžkou chvíli.
     
    76:43
    Conor Allen (PLZ) nyní ze zlosti odpálil puk, což zaregistrovali i sudí. Zámořský bek tak ihned inkasuje osobní trest na 10 minut za nesportovní chování a míří na trestnou lavici. Poměr hráčů na ledě se nemění.
     
    76:38
    Holec pálil z mezikruží, Frodl reagoval až na poslední chvíli. Plzeň přežila klinickou smrt!
     
    71:31
    Nahodil zvládl v přečíslení tří proti dvěma ještě nahrávat do uličky na Laše, ale přihrávku si druhý jmenovaný nestačil dostatečně rychle zpracovat. Před Frodlem tak pouze promáchl.
     
    62:38
    Jergl trefuje spojnici! Olomouc byla milimetry od rozhodnutí.
     
    62:30
    Nahodil se snažil po vybruslení na střed pálit a dostat odražený kotouč směrem na branku, jenomže Lukáš Pulpán (PLZ) zatáhl za záchrannou brzdu a svého protivníka zahákoval. Olomouc tak čeká přesilovka.
     
    61:13
    Miroslav Indrák pálil po individuálním úniku těsně nad horní tyčku! Olomoučtí hokejisté nyní unikli pohromě, tohle totiž byla stoprocentní šance Plzeňských.
    55:18 Miroslav INDRÁK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Naprosto nečekaně totiž vybojoval puk v rohu MIROSLAV INDRÁK a dostal se do přebrankového prostoru a prostřelil Konráda jedovatou střelou přesně mezi ruku a tělo. Olomoučtí obránci zůstali za bránou. Bez asistence.
     
    53:25
    Strapáč se hnal s Burianem do přečíslení dvou proti jednomu, jenomže druhý jmenovaný skákavou žabku nestačil zpracovat. Sice ji trefil hokejkou, ale jeho pokus o střelu letěl hodně mimo bránu. Indiáni si mohou pořádně oddechnout.
     
    48:37
    Václav Nedorost a David Stach vytvořili pořádný závěr před Konrádem po nepřesnosti jednoho z domácích beků. Celou situaci ale v poslední chvíli zachraňuje Konrád.
     
    41:28
    Nahodil nahrával do vyložené šance Skladanému, jenomže puk přeskočil hokejku olomouckého forvarda. Plzeňští si mohou pořádně oddechnout, domácí totiž byli jen milimetry od skórování.
     
    40:22
    Jergl se hned nadvakrát dostal do stoprocentní šance! Nejprve se dostal do rychlého brejku, když málem dostal po blafáku puk do protipohybu Frodla. Plzeňští beci jej však dostavili, vzápětí se pak pokusil dostat k odraženému puku. Ten Frodl se štěstím vykopl.
    39:58 Vojtěch NĚMEC - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:58
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni ještě žijí! Dvě sekundy a devět desetin před sirénou totiž dokázal VOJTĚCH NĚMEC sjet přesně na mezikruží a poslat puk do odkryté části branky. Konrád už se nestačil v dostatečném časovém předstihu přesunout. Asistence: Jaroslav Kracík.
    39:23 Petr STRAPÁČ - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:23
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A branka v oslabení je pro Hanáky nakonec opravdu uznána! Po rychlém sprintu na jednoho obránce Plzeňských totiž Irgl vyslal nahrávku přímo na hůl PETRA STRAPÁČE, který zvládl dostat kotouč do brány ještě dříve, než se dostala branka z kolíků. Videosudí jí tak podle pravidel uznává. Asistence: Zbyněk Irgl.
     
    39:23
    Olomoučtí hokejisté podle všeho dokázali při přečíslení dvou proti jednomu puk do branky, Frodl nicméně stačil vyhodit bránu z kolíků. Celá situace se tak bude ještě prozkoumávat na videu!
     
    38:40
    Plzeň dostává možnost přesilovky. Jan Knotek (OLO) totiž za svou přílišnou aktivitu před brankou obdržel menší trest za vysokou hůl.
     
    34:13
    Nahodil ukázal velmi efektivní forčeking, který se mu dvakrát vyplatil. Po nečekaně vypadnutém puku z Frodlovy výstroje totiž mohl ještě po své ráně i dorážet. Svůj blafák ale nedotáhl, puk trefil přímo do připraveného betonu plzeňského fantoma.
     
    32:07
    Hanáci měli velkou tutovku! Čtvrtá lajna domácích ukázala svůj možná přehlížený potenciál a po Holcově rána z předbrankového slotu to stadionem jen zahučelo. Puk mířil těsně vedle tyče.
     
    24:05
    Galvas pálil z mezikruží těsně vedle tyče! Frodl na tečovanou střelu nestačil ani reagovat, hosté si museli asi pořádně oddechnout, když olomoucký projektil letěl vedle brány.
     
    22:54
    Dva rány Jonese byly pořádně tvrdé! Konrád ale tentokrát ukázal své instinkty a na jeho bomby z modré pokaždé reagoval. Indiáni svůj tlak zvyšují.
     
    19:45
    Jones nebyl daleko vyrovnání! Konrád nevěděl, kde je odražený puk, a už se přesunoval ke druhé tyči. Zámořský bek hostí ale nakonec dorážku nezvládl podle představ, mířil jen vedle tyče.
     
    16:08
    Olomouc čeká první přesilovka utkání. Jan Kovář (PLZ) totiž zřejmě zahrál vysokou holí a trefil Jergla do obličeje. Indiány tak čeká také oslabení.
     
    15:50
    Miroslav Indrák ukázal své technické dovednosti přímo na modré čáře a po kličce na domácího útočníka se dostal i ke střelbě z kruhů. Konrád ale jeho jedovku vykryl, puk udržel ve výstroji.
     
    12:32
    A další tutovka! Dujsík dostal nečekaně nahrávku ještě na pravé křídlo, kde měl velké množství prostoru a času. Diagonální rána golfákem letěla jen těsně nad levou šibenicí, indiáni přežili krizový moment.
     
    11:01
    Plzeň měla velkou tutovku! Jan Eberle hledal parádním krosem Nedorosta, jenomže jeho nahrávku druhý jmenovaný nechytil. Konrád si může pořádně oddechnout.
     
    10:08
    Hodně nepříjemný moment pro Jana Knotka! Olomoucký elitní centr totiž dostal bruslí do nosu a okamžitě odjíždí s krvavým zraněním na ošetření. Sudí vylučovat i přes nevoli domácích příznivců vylučovat nebudou, na ledě tak končí jeden podsedák.
     
    10:02
    Olomouc čeká první oslabení, za tvrdý hit na Straku v rohu hřiště půjde odsedět menší trest Jan Švrček (OLO). Sudí jeho faul kvalifikovali jako napadení,
     
    08:22
    Stach se probojoval bez větších potíží do útočného pásma, nicméně Konrád předvádí parádní zákrok. Ránu příklepem zvládl vyrazit na poslední chvíli ramenem.
     
    07:12
    Před Brankou Konráda byl nebezpečný závar, na jehož konci nebezpečně dorážel Němec! Konrád ale jeho pokus dokázal vykopnout betonem!
     
    06:42
    Kracík našel přihrávkou zpoza branky spoluhráče mezi kruhy, toho ale vychytal Konrád!
    00:51 Jakub GALVAS - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    00:51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Olomouc se hned v první minutě ujímá vedení, když se na pravé křídle JAKUB GALVAS pořádně porozhlédl a našel mezírku mezi plzeňskými beky. Jeho blafák pak dokonale zaskočil i Dominika Frodla v brance, když si devatenáctiletý bek najel před brankoviště a zavěsil do šibenice. Asistence: Vilém Burian.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. J. Galvas (Burian), 40. Strapáč (Irgl), 79. Jergl (Ostřížek) – 40. V. Němec (Kracík), 56. Indrák


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), J. Galvas, Ondrušek (A), Dujsík, Švrček, Matai – Jergl, J. Knotek (A), Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – Holec, Kolouch, J. Káňa.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán, L. Kaňák – Gulaš (C), Jan Kovář (A), Pour – Eberle, Kodýtek, Straka – Indrák (A), Kracík, V. Němec – Stach, Preisinger, Nedorost.

    Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – Komárek, Klouček

    Diváci: 5500
    Olomouc 3 4 Plzeň
    #1 Pondělí 18.03.2019 • 19:00
    Plzeň - Olomouc 8:1
    #2 Úterý 19.03.2019 • 17:00
    Plzeň - Olomouc 2:3 po prodl.
    #3 Pátek 22.03.2019 • 17:00
    Olomouc - Plzeň 3:2 po prodl.
    #4 Sobota 23.03.2019 • 17:00
    Olomouc - Plzeň 2:3
    #5 Úterý 26.03.2019 • 17:00
    Plzeň - Olomouc 2:0
    #6 Čtvrtek 28.03.2019 • 17:00
    Olomouc - Plzeň 4:1
    #7 Sobota 30.03.2019 • 17:00
    Plzeň - Olomouc 3:2
    ocianews.com