Toronto – NY Rangers 1:2 (po pr.) | Florida – Boston 3:7 (kon.) | Carolina – Minnesota 5:1 (kon.)
Montreal – Buffalo 7:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:0 (kon.) | St. Louis – Tampa 4:3 (kon.)
Dallas – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Vegas – Detroit 2:3 (po pr.) | Vancouver – Calgary 1:3 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 4:3 (1:0 po s.n.) | Washington – Philadelphia 3:1 (kon.) | NY Islanders – Arizona 2:0 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:7 (0:1, 2:5, 1:1)
Boston Bruins
Neděle 24.03.2019, 00:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Byli jsme svědky atraktivního gólů. Oba týmy nabídly divákům deset gólů a dva body si sebou vezou hráči týmu ze severní části USA. Další zápasy NHL se ještě hrají, ale já vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (03:07:39)
     
    Československá stopa

    Jaroslav Halák (BOS)
    Slovenský brankář odchytal vítězné utkání a pochytal 31 ze 34 floridských střel. Navíc si u gólu Pastrňáka připsal asistenci.

    Zdeno Chára (BOS)
    Urostlý obránce dnes vstřelil svůj jubilejní gól, připsal si asistenci a zaznamenal čtyři kladné body v plus/mínus bodování. Na ledě strávil více než 25 minut, během kterých vyslal pět střel.

    David Krejčí (BOS)
    Českému útočníkovi se zápas příliš nevyvedl. Za patnáct a půl minuty na ledě stihl dvakrát vystřelit, bohužel do gólových statistik se nezapsal. V kolonce plus/mínus má jeden záporný bod.

    David Pastrňák (BOS)
    Pro druhého českého útočníka byl dnešní duel daleko vydařenější. Patrňák byl u posledních dvou gólů Bostonu. Šestý gól sám vstřelil, na sedmý přihrál. V tabulce pravdy získal tři kladné body. To vše stihl za 17 minut a 24 sekund pobytu na ledě.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Brad Marchand (BOS)
    Marchand po boku s Bergeronem a Pastrňákem zaznamenal v dnešním utkání jeden gól a jednu asistenci. Svým gólem otevřel účet druhé třetiny a asistencí uzavřel utkání. Kromě toho měl v tabulce pravdy dva kladné body.

    2. Zdeno Chára (BOS)
    Slovenský obránce vstřelil svůj dvoustý gól v NHL. Kromě toho si připsal i asistenci po krásné přihrávce Pastrňákovi na šestý gól.

    3. Mike Hoffman (FLA)
    Nejviditelnější postavou domácího celku byl Mike Hoffman. Útočník Floridy si nejen stihl posedět na trestné lavici, ale byl také u dvou gólů Floridy. Na první trefu nahrál, druhý sám vstřelil.
     
    Boston pokořil metu 100 bodů a v tabulce východní konference je na druhém místě za suverénní Tampou Bay. Floridě se po prohře ještě více vzdálila naděje na postup do play-off. Aktuálně ztrácí na osmou příčku devět bodů.
     
    Utkání mezi Floridou a Bostonem končí vítězstvím hostujícího celku 7:3. Medvědi si ve třetí části pohlídali svůj náskok a soupeři povolili pouze jednu snižující trefu. O tu se postaral Trocheck. V závěrečné power-play domácí úspěšní nebyli, za to Bergeron už neměl problém vstřelit puk do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
    59:33 Brad MARCHAND - 3:7
     
    59:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston se nakonec prosazuje! Při signalizovaném vyloučení zakončil akci po přihrávce Pastrňáka střelou do prázdné branky z pravého kruhu PATRICE BERGERON! Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand – 3:7!
     
    59:12
    Bergeron už byl daleko blíže branky, ale ani on nedopravil kotouč do floridské klece!
     
    58:57
    Marchand zkusil vystřelit ze středního pásma na prázdnou branku, ale minul.
     
    58:29
    Domácí pokračují ve hře bez brankáře, ale Bostonu se daří vyhazovat puky do středního pásma.
     
    58:11
    Trenér Floridy si vzal oddechový čas.
     
    58:06
    Po křížné přihrávce Dadonova z levé strany pálil z pravého kruhu Trocheck, ale Halák úmysl floridských hráčů přečetl a střelu Trochecka vyrazil.
     
    57:44
    Florida opět se šesti hráči v poli a prázdnou brankou.
     
    57:07
    Oba týmy hrají v plném počtu, Montembeault je opět ve své brance.
     
    56:56
    Chára zápasnických chvatem poslal Barkova k zemi. Tomu vznikla na obličeji tržná rána. Uvidíme, zda kapitán Floridy bude ještě v utkání pokračovat a zda zákrok Cháry bude mít následky.
     
    56:56
    Chára zůstal u mantinelu ležet na Barkovovi. Ten klečí na ledě a čeká na pomoc z lavičky.
     
    56:49
    Trenér Floridy překvapil a odvolal brankáře Montembeaulta.
     
    56:16
    Bostonští několikrát ostřelovali branku Floridy, ale většina puků se odrazila od zadního mantinelu, případně plexiskla.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 21. Hawryluk (Hoffman), 31. Hoffman (Weegar), 44. Trocheck (Ekblad, Borgström) – 3. Acciari (Backes, Clifton), 21. Marchand (Bergeron), 26. Chára (Heinen, Coyle), 27. Kuhlman, 36. Kampfer (Heinen, J. Moore), 37. Pastrňák (Chára, Halák), 60. Marchand (Pastrňák, Marchand)


    Florida Panthers: Montembeault (Luongo) – Ekblad, Matheson, Weegar, Yandle (A), Brown, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hawryluk, Trocheck (A), Hoffman – Brouwer, Sheahan, Vatrano – Sceviour, Borgström, J. McGinn.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), J. Moore, Carlo, Clifton, Kampfer – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Coyle, Krejčí, DeBrusk – Wagner, Kuhlman, Heinen – Backes (A), Acciari, Nordström.

    Rozhodčí: Lambert, O'Rourke – Mach, Smith.

    Diváci: 17129
    ocianews.com