Wales – Slovensko 1:0 (kon.) | Kazachstán – Rusko 0:4 (kon.) | Maďarsko – Chorvatsko 2:1 (kon.)
Izrael – Rakousko 4:2 (kon.) | San Marino – Skotsko 0:2 (kon.) | Nizozemsko – Německo 2:3 (kon.)
Sev. Irsko – Bělorusko 2:1 (kon.) | Polsko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Slovinsko – S. Makedonie 1:1 (kon.)
Kypr – Belgie 0:2 (kon.)
konec
Izrael
4:2 (2:1)
Rakousko
Neděle 24.03.2019, 18:00 • Sammy Ofer Stadium, Haifa • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 6:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:15. (19:54:56)
     
    Je konec! Izrael zvládl důležité utkání s Rakouskem a vítězí vysoko 4:2! Rakousko přitom vlétlo do utkání jako velká voda a Marko Arnautovič v osmé minutě otevřel skóre! Poté tempo hry opadlo. Až deset minut před přestávkou dokázal z první šance Izraele udeřit Eran Zahavi! Poté se do tlaku dostalo Rakousko, ale Ariel Harush vytáhl dva fantastické zákroky. V samotném závěru prvního poločasu pak po přímém kopu Eran Zahavi poslal Izrael do poločasového vedení 2:1. Po změně stran měl na hlavě vyrovnání Dragovič, ale Dasa zachránil domácí celek na brankové čáře. Eran Zahavi poté krásnou střelou dovršil hattrick a po další nádherné akci přidal čtvrtou branku Izraele Moanes Dabour! Za Rakousko už pouze dokázal snížit Marko Arnautovič.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rakušané podnikli ještě jeden poslední útočný výpad. Sabitzer však poslal nepřesnou přihrávku na pravou stranu, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    90+3
    Omri Ben Harush se krásnou kličkou na hranici pokutového území zbavil dotírajícího soupeře, posunul si míč do volného prostoru a nechal se faulovat.
     
    90+2
    Lazaro ještě dostal krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud poslal prudký střílený centr na přední tyč, kde nezakončil nikdo v červeném.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Ještě jedna žlutá karta na straně Rakouska. Za zatažení soupeře za dres ji dostává Onisiwo.
     
    89
    Domácí brankář s odkopem od branky nikam nespěchal. Následně poslal vysoký nákop na pravou stranu, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    88
    Rakousko zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal střídající Kainz, jehož centr skončil na hlavě domácího stopera.
     
    87
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů má velké problémy, jelikož jej evidentně postihly křeče. Podle všeho však bude schopen dnešní souboj dohrát.
     
    86
    Dor Peretz fauloval jednoho z rakouských obránců na levé straně hrací plochy. Hosté následně rozehráli hodně rychle, ale jejich akce neměla dlouhého trvání.
     
    85
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Peter Žulj, přichází Florian Kainz.
     
    85
    Ariel Harush skvěle přečetl rakouskou rozehrávku a došel si pro odražený míč na hranici velkého vápna. Domácí obrana zvládá závěrečné minuty skvěle.
     
    84
    Valentino Lazaro dostal přihrávku na pravou stranu hřiště, odkud odcentroval do pokutového území, jenže jeho pokus skončil na noze obránce.
     
    83
    Rakušané se sice snaží hrát s míčem v blízkosti pokutového území, jenže nikdo v červeném dresu se ne a ne dostat do zakončení. Ulmer navíc fauloval.
     
    82
    Rakousko zahrávalo přímý kop na polovině svého soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Lazaro, ale centrovaný míč skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    81
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Moanes Dabour, přichází Tomer Hemed.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 35. Zahavi (Dasa), 45. Zahavi (B. Natcho), 56. Zahavi (Dasa), 67. Dabour – 8. Arnautović (Žulj), 75. Arnautović

    Karty:   31. Taha (ISR), 53. Dgani (ISR), 57. Zahavi (ISR) – 45. Lazaro (AUT), 59. Žulj (AUT), 62. Dragović (AUT), 66. Arnautović (AUT), 90. Onisiwo (AUT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 6:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:15.
    Izrael: Harush – Dasa, Dgani, Yeini, Taha (77. Habshi), Ben Harush – Kayal (73. Cohen), Dor Peretz, B. Natcho – Dabour (81. Hemed), Zahavi.
    Náhradníci: Marciano, Jarafi – Saba, Micha, Solomon, Cohen, Habshi, Hemed, Cohen.

    Rakousko: Lindner – Ulmer, Dragović, Hinteregger, Wöber (61. Onisiwo) – Schlager (61. Janko), Baumgartlinger – Lazaro, Sabitzer, Žulj (85. Kainz) – Arnautović.
    Náhradníci: Strebinger, Stankovic – Prödl, Onisiwo, Laimer, S. Posch, Lainer, Janko, Grillitsch, Stöger, Ilsanker, Kainz.

    Rozhodčí: Aranovskij – Skrypka, Volodin
    thejrc.org