Arménie – Finsko 0:2 (kon.) | Irsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Švýcarsko – Dánsko 3:3 (kon.)
Malta – Španělsko 0:2 (kon.) | Norsko – Švédsko 3:3 (kon.) | Rumunsko – Faerské ostrovy 4:1 (kon.)
Bosna – Řecko 2:2 (kon.) | Itálie – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:3 (1:0)
Dánsko
Úterý 26.03.2019, 20:45 • St. Jakob-Park (Basilej) • Kvalifikace ME • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Švýcarsko ztratilo v samotném závěru vyhrané utkání, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera nebo dobrou noc. (22:52:48)
     
    Asi málokdo čekal, že v posledních minutách Švýcarsko ztratí tříbrankové vedení. Domácí celek zaznamenal katastrofální závěr zápasu, a tak si oba celky připíšou do tabulky po jednom bodu. Dánsko v posledních dvaceti minutách výrazně přidalo a pokusilo se se zápasem něco udělat, což se tentokrát podařilo. Do čela skupiny se posunulo Irsko, které má šest bodů. Švýcarsko je druhé se čtyřmi body a třetí je právě Dánsko, které vyválčilo v prvním kvalifikačním utkání bod, jenž se dá považovat po průběhu zápasu za zlatý.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Breel Embolo (Švýcarsko).
    90+3. Henrik DALSGAARD - 3:3
     
    90+3
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Takový závěr ze strany Dánska nikdo nečekal a utkání dochází do remízy! Domácí celek nedokázal odvrátit míč, který do ohně vrátil Simon Kjaer. Následně se k vyraženému míči probojoval HENRIK DALSGAARD, jenž hlavou srovnal.
     
    90+2
    Další standardní situace byla výborně zahrána a opět si na ní naběhl Christian Gytkjaer. Jeho pokus letěl do levého spodního rohu branky, ovšem brankář Švýcarska vytáhl výborný zákrok.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Manuel Akanji (Švýcarsko), který podrazil soupeře.
    90. Christian Eriksen (DEN)
     
    90
    Z levé strany rozehrával další standardní situaci Christian Eriksen, jenž vystřelil trochu překvapivě na první tyč. Jeho bombu si ale pohlídal Yann Sommer, který míč vyrazil, čímž drží těsné vedení Švýcarska.
    88. Christian GYTKJAER - 3:2
     
    88
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Yussuf Poulsen si pohlídal ofsajdovou pas a naběhl si přesně tak, jak potřeboval. Hostující ofenzivní hráč pak přihrávkou našel osamoceného CHRISTIANA GYTKJAERA, jenž neměl problém dát gól. Díky této trefě nás čeká zajímavý závěr zápasu! Asistence: Yussuf Poulsen.
     
    87
    Dánsko po vstřelené brance cítí šanci na zvrat a alespoň na bod Hostující celek se kombinací snaží najít recept na soupeřovu obranu.
    84. ZANKA - 3:1
     
    84
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Ze standardní situace se tým ze severu Evropy dočkal alespoň čestného úspěchu. Pas do vápna poslal Christian Eriksen, z jehož kopačky míč proskočil až na zadní tyč, kde situaci uzavřel ZANKA. Jeho hlavička z hranice malého vápna zamířila za brankovou čáru. Asistence: Christian Eriksen.
     
    82
    Utkání už se blíží ke svému konci a Dánsko bude rozehrávat další rohový kop. Centr od praporku poslal do hry Christian Eriksen, ale míč na první tyči opět odvrátila obrana.
     
    80
    Ve druhém poločase už hraje Švýcarsko uvolněně a čeká na chyby soupeře. Dvě přišly, a tak se domácí celek může radovat z tříbrankového vedení.
     
    79
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Djibril Sow.
    76. Breel EMBOLO - 3:0

    Michal Luxa

    Branky: 19. Freuler (Al. Ajeti), 66. Xhaka (Zuber), 76. Embolo – 84. Zanka (Eriksen), 88. Gytkjaer (Y. Poulsen), 90+3. Dalsgaard

    Karty:   59. Zakaria (SUI), 90+2. Akanji (SUI), 90+5. Embolo (SUI) – 39. N. Jörgensen (DEN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 14:11.
    Švýcarsko: Sommer – Mbabu, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodríguez (46. Benito) – Zakaria, Xhaka (C) (79. Sow), Freuler – Embolo, Al. Ajeti (71. Mehmedi), Zuber.
    Náhradníci: Mvogo, Omlin – Benito, Fassnacht, Gavranović, Klose, Lang, Lichtsteiner, Mehmedi, Sow, Steffen.

    Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer (C), Zanka, Stryger Larsen – Schöne (71. P.-E. Höjbjerg), Delaney – Eriksen – Y. Poulsen, N. Jörgensen (70. Gytkjaer), Braithwaite.
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, P. Ankersen, Billing, Bruun Larsen, Dolberg, Gytkjaer, P.-E. Höjbjerg, Christensen, Knudsen, Lerager.

    Rozhodčí: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všichni Slovinsko)
    thejrc.org