VŠB-TU Ostrava – Česká Lípa 1:12 (kon.) | Interobal Plzeň – Uherské Hradiště 6:3 (kon.) | Svarog Teplice – Chrudim 2:1 (kon.)
Slavia – Olympik Mělník 9:6 (kon.) | Sparta – Helas Brno 15:3 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
9:6 (6:4)
SK Olympik Mělník
Pátek 29.03.2019, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:46:30)
     
    Poslední utkání základní části VARTA futsal ligy je u konce. Slavie nakonec zaslouženě vítězí, v play-off se tak potká s Plzní. Tým z Mělníku se nakonec utká s Chrudimí.

    Už hned v první minutě se prosadil po krásném sólu Záruba. Po šesti minutách už ale bylo srovnáno, po podobné parádě stav srovnal Vokoun. Ten si svoje gólové konto rozšířil i o minutu později, to ale do vlastní branky. V 8. minutě se prosadil Homola. Domácí tak rázem vedli 3:1. Během tří minut ještě branky do hostující branky přidal Klíma, Radovanovič a Pršič, který měl prsty ve všech třech gólech. Mělničtí futsalisté se takzvaně po výsledku 6:1 odrazili ode dna. V 15. minutě se prosadil Šup, po šestém akumulovaném slavistické faulu se navíc z penalty prosadil Gabčo. Těsně před koncem prvního poločasu ještě branku přidal Šup.

    Druhý poločas nebyl už na branky tak zajímavý. Lépe do něj vstoupili domácí hráči, Daniel Klíma Slavii zajistil tříbrankové vedení. Ve 26. minutě Gabčo využil zaváhání domácí obrany a našel Vobořila, který poměrně jednoduše dal další branku hostujícího celku. Ve 33. a 35. minutě ještě do hostující branky dopravili příliš měkký míč Krasnič, potažmo Radovanovič. Na závěr utkání si třetí zásah do svého zápisu připsal hostující Šup.
     
    Konec zápasu.
     
    39:01
    Mělník právě vstřelil branku!
    Cabadaj našel volného DOMINIKA ŠUPA, který využil odvážného vyběhnutí Karpiaka a z tutové pozice poslal míč za záda špatně postaveného slavistické gólmana. Mělnický útočník tím kompletuje svůj hattrick. Asistence: Tomáš Cabadaj.
     
    39:00
    Právě probíhá poslední minuta dnešního utkání.
     
    38:28
    Nepřesná mělnická kombinace končí v zámezí. Jako první se ale míče dotkl jeden ze sešívaných, Olympik tak bude pokračovat ve svém útoku.
     
    38:23
    Oddechový čas pro hosty.
     
    38:15
    Dominik Šup si šikovně povodil svého obránce a vybojoval pro svůj celek už čtvrtý slavistický akumulovaný faul.
     
    37:37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    37:15
    Vokoun si dokázal obejít domácího gólmana, ve finální fázi své akce ale uklouzl a přenechal míč svému spoluhráči Cabadajovi, který z tutové pozice trefil pouze levou tyč slavistické branky.
     
    36:20
    Hostující hráči kombinují na vlastní polovině, Mnoho podstatného se toho ve zbytku utkání už asi nestane.
     
    35:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo par excellence. Záruba v úniku 2 na 0 poslal míč na úplně osamoceného MARKA RADOVANOVIČE, který poslal míč do odkryté hostující branky. Asistence: Radim Záruba.
     
    35:18
    Záruba svou nerozvážnou střelu, která poslal hostující hráče do úniku na osamoceného Karpiaka, odčinil obětavým sprintem do obrany a ukázkovým obranným zákrokem.
     
    34:43
    Mělničtí futsalisté zatlačili Slavii na vlastní polovinu, sešívaní se do nějakých útočník výpadů dostávají poměrně složitě.
     
    33:59
    Slavia právě vstřelila branku!
    UROŠ KRASNIČ dostal míč na osu hřiště, otočil se směrem k mělnické brance a nechytatelnou střelou k levé tyči zřejmě rozhodl dnešní vypjaté utkání. Bez asistence.
     
    33:19
    Rusak nezaváhal a míč letící okolo jeho branky uklidil v rukavicích.
     
    33:07
    Pršič několikrát šikovně naznačil střelu, z poměrně volné pozice pak ale nedokázal svou trefu poslat mezi tři tyče mělnické branky.
     
    31:58
    Jošt se se štěstím dostal do střelecké pozice z nějakých pěti metrů. Z těžké pozice ale nezamířil přesně mezi tři tyče.

    Libor Kokoška

    Branky: 1. Záruba, 7. Vokoun (vla.), 8. Homola, 10. Klíma (Pršič), 11. Radovanovič (Pršič), 13. Pršič, 25. Klíma (Pršič), 34. Krasnič, 36. Radovanovič (Záruba) – 6. Vokoun, 15. Šup, 18. Gabčo (pen.), 20. Šup (Cabadaj), 26. Vobořil (Gabčo), 40. Šup (Cabadaj)

    Karty:   30. Záruba (SLA) – 14. Cabdaj (MEL), 22. Gabčo (MEL), 25. Nečas (MEL), 26. Mažári (MEL), 28. Vokoun (MEL)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Klíma, Směřička, Trajman, Jošt, Pršič, Leovski, Trojan, Radovanovič, Krasnič, Homola (C), Záruba, Hájek
    SK Olympik Mělník: Rusak (Jenč) – Vobořil, Gabčo, Vokoun (C), Mažári, Šub, Cabadaj, Babovák, Lehner, Šup, Nečas

    Rozhodčí: Tomáš Vaněk, David Lafek
    thejrc.org