Wisła Pł. – Zagłębie 0:1 (kon.) | Zabrze – Cracovia 0:1 (kon.) | Gdańsk – Piast Gliwice 2:0 (kon.)
konec
Górnik Zabrze
0:1 (0:1)
Cracovia Krakov
Pátek 29.03.2019, 20:30 • Stadion im. Ernesta Pohla, Zabrze • Polská Ekstraklasa • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Online přenos se blíží ke svému konci. S konstatováním, že Cracovia zvítězila na trávníku Górniku Zabrze 1:0, se s vámi loučím a přeji vám krásné prožití víkendu. Hezký večer! (22:57:39)
     
    Marcin Brosz (trenér Górniku Zabrze): „Musíme od sebe vymáhat 100%. Musíme reagovat na to, co se děje na hřišti. Musíme si vytvářet situace ke vstřelení gólu, pokud chceme vyhrávat zápasy. Jsem si jist, že kdybychom vstřelili gól, tak by nás tribuny dodaly jistotu na kopačky. Někdy jsou klíčem úspěchu střely ze střední vzdálenosti, bohužel my jsme tyto situace nevyužívali.“
     
    Michał Probierz (trenér Cracovie): „Věděli jsme, že takový zápas bude. Na tento zápas jsme čekali dva týdny, Zaglebie vyhrálo a dostali jsme se pod tlak. Dnešním vítězstvím jsme dostali pod tlak ostatní týmy. Počítám, že bude stačit 45 bodů na to, abychom se dostali do osmičky. Ty zápasy jsou velmi těžké, přijdou karty, zranění. Dnes byl Górnik v těžké situaci, měl fantastické publikum, bylo těžké tady vyhrát, ale nám se to povedlo.“
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 17:20. Přihrávky: 420:260. Naběhané kilometry: 111,78:114,16.
     
    Jak se dnešní výsledky proměnily do tabulky? Górnik i přes prohru zůstává na 12. místě, neboť Wisla Plock prohrála doma s Lubinem 0:1. Zabrzanský klub ještě můžou přeskočit fotbalisté z Gdyně a Legnicy.

    Cracovia se po výhře posunula na čtvrté místo s jednobodovým náskokem před Pogoní Szczecin, ta má však zápas k dobru, stejně jako Jagiellonia, Lech a Korona.
     
    Cracovia ve druhém poločase převážně bránila jednogólový náskok, svého soupeře až na závěrečnou situaci nepustila do gólového zakončení a možná trochu šťastně, ale zaslouženě zvítězila 1:0. Górnik nedokázal navázat na výkon z Poznaně, sice si vytvořil několik příležitostí, ale nejlepší střelec soutěže nedokázal byť jen jednu proměnit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí měli výbornou standardní situaci! Gvilia rozehrál přímý kop před branku, tam Bochniewicz místo střely ještě přihrál k levé tyči Angulovi, ten však nedokázal ve vyložené pozici usměrnit míč mezi tři tyče!
     
    90+3
    Jimenezovy přihrávky z levé strany nenašly svého adresáta. První prudký balón odvrátil Gol, druhá přihrávka vylétla mimo hřiště.
     
    90+2
    Na druhé straně centroval z pravé strany Ferraresso, ale na svém místě byl Bochniewicz a míč odhlavičkoval mimo šestnáctku.
     
    90+1
    Jimenezova střela z levého rohu šestnáctky, míč mířil k bližší tyči, kam si došel pro balón gólman Peškovič a střelu zneškodnil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí prodlouží druhou půli o pět minut.
     
    90
    Poslední střídání trenéra Probierze. Střelce jediného gólu Airama Cabreru vystřídal Sebastian Strózik.
     
    89
    Baidoo rozehrál míč od rohového kopu příliš blízko, hostující obrana si s centrem poradila.
     
    89
    Baidoo vybojoval v souboji se Sipľakem rohový kop.
     
    88
    Cabrera už toho má dost. Zkusil ještě z hranice pokutového území hledat přihrávkou někoho u pravé tyče, ale tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl a míč jen prolétl kolem domácí brány.
     
    86
    Bochniewicz fauloval soupeře před šestnáctkou. Za řeči viděl žlutou kartu Gvilia.
     
    86
    Żurkowski prudkou přízemní přihrávkou nastartoval Jimeneze, před rozběhnutým záložníkem zasáhl rázným odkopem brankář Peškovič.
     
    85
    Domácí už pouze nakopávají míč do pokutového území, tam se Angulovi nedaří dostat k balónu.

    Igor Mainka

    Branky: 19. Cabrera

    Karty:   4. Sekulić (GOR), 45+3. Matuszek (GOR), 74. Żurkowski (GOR), 86. Gvilija (GOR) – 39. Sipľak (CRA), 43. Hanca (CRA), 66. Ferraresso (CRA), 76. Gol (CRA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 17:20.
    Górnik Zabrze: Chudý – Arnarson, Wiśniewski, Suarez (46. Bochniewicz), Sekulić – Matuszek (75. L. Wolsztyński) – Mystakidis (63. Baidoo), Gvilija, Żurkowski, Jimenez – Angulo.
    Náhradníci: Bielica – Bochniewicz, L. Wolsztyński, Zapolnik, Baidoo, Ambrosiewicz, Gryszkiewicz.

    Cracovia Krakov: Peškovič – Ferraresso, Helik, Dytiatjew, Sipľak – Hernandez (75. D. Dąbrowski), Dimun, Gol, Hanca – F. Piszczek (63. Râpă), Cabrera (90. Strózik).
    Náhradníci: Stępniowski – Râpă, Datković, D. Dąbrowski, Serafin, Strózik, Cecarić.

    Rozhodčí: Myć – Wójcik, Niemirowski.

    Diváci: 13431
    thejrc.org