Buffalo – Detroit 4:5 (po pr.) | Carolina – Washington 2:3 (kon.) | Columbus – Montreal 6:2 (kon.)
Ottawa – Florida 2:5 (kon.) | Winnipeg – NY Islanders 4:5 (kon.) | Edmonton – Dallas 2:3 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Los Angeles 3:2 (1:0 po s.n.) | San Jose – Chicago 4:5 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0) Stav série: 1:0
HC Škoda Plzeň
Pátek 29.03.2019, 17:00 • Tipsport arena (Praha) • Play-off DHL extraligy juniorů • Semifinále
Partner:
     
    Vítám všechny fanoušky u sledování prvního semifinále play off DHL Extraligy juniorů mezi hokejisty Sparty a Plzně! První souboj zajímavé série startuje v 17:00 a my budeme u toho.
     
    Sparta má oproti Plzni dva dny k dobru

    Oběma celkům skončila čtvrtfinálová různě. Domácí svěřenci Jana Tlačila si poradili s Libercem, který zdolali v sobotním i v nedělním domácím utkání a zajistili si vítězství v sérii 3:1 na zápasy. Do semifinále tak půjdou oproti Plzni s dvěma dny regenerace navíc, protože indiáni měli cestu k postupu náročnější.

    Západočeši byli sice po nadstavbové části o účast v play off nejlepším ze všech osmi účastníků čtvrtfinále, přesto se v sérii proti Vsetínu nadřeli až do posledního možného zápasu. Dramatickou a těsnou sérii nakonec korunovali úterním vítězstvím 2:0, po němž bylo jasné, že je v dalším kole čeká právě pražská Sparta.
     
    V obou vzájemných zápasech slavila Sparta

    Aktuální sezona DHL Extraligy juniorů příliš vzájemných soubojů nenabídla, přesto se oba celky utkaly v nadstavbě o pořadí v play off. V prvním souboji na západě Čech slavila Sparta díky povedené první třetině, kterou vyhrála o čtyři branky, a přestože domácí stáhli ztrátu z 1:5 na 4:5, dokázali hosté zvítězit jasně 7:4 a brali také bonusový bod v nadstavbě.

    Odveta v Praze už byla poněkud vyrovnanější. Indiáni šli totiž do vedení, na které Sparta zareagovala obratem, ale když hosté dokázali vyrovnat, musely rozhodnout samostatné nájezdy, které zvládli lépe domácí a připsali si dva body za výhru 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Mičán – Klodner, Poizl, Bláha, Pika, Havlín, Prchal,Gajdoš – Prymula, Klimo, Schwamberger, Rousek, Slavíček, Rubeš, O. Pšenička, Kropáček, Gluzman, Čech, D. Vitouch.

    HC Škoda Plzeň: K. Kolář – Houdek, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Roubal, F. Kolář, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, J. Procházka, Eret, Ženíšek, Princl.

    Rozhodčí: Pilný, Úlehla – Ganger, Špringl.
     
    Za potlesku sympaticky zaplněných tribun už nastoupili domácí hokejisté Sparty a slušnou podporu mají také indiáni, kteří nastupují vzápětí. Domácí nastoupí v tradiční bílé kombinaci, zatímco Západočeši oblékli tmavě modré dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní utkání semifinále play off bylo zahájeno a Sparta okamžitě po vyhraném buly zahrozila, když Michal Klimo vyvezl kotouč po pravé straně a nahodil ho od mantinelu na branku. Ve skrumáži před Kristiánem Kolářem ještě jeden ze sparťanů dorážel, ale neúspěšně.
     
    00:58
    Plzeňští vzápětí dostali kotouč do útočného pásma, ale nahozený puk nevybojovali a poté, co oba týmy vystřídaly, se dění stěhuje do středního pásma.
     
    01:29
    Na kotouči je opět Sparta, jmenovitě Jevgenij Pika, jenž pálil do modré čáry a trefil jen bránícího hráče.
     
    01:35
    Krátce poté se k puku dostal Lukáš Rousek, jehož střelu z pravého kruhu Kristián Kolář pokryl, čímž hru přerušil. K puku se ještě dral Vojtěch Kropáček, ale za seknutí po odpískání se přijel soupeři omluvit.
     
    02:07
    Sparta začala aktivněji a už od úvodních desítek vteřin zaměstnává hostujícího brankáře. Tentokrát se k puku dostal Ondřej Pšenička, jenž si ho vyvezl z pravé strany do středu hřiště a jeho střela tahem zaplula do lapačky plzeňského brankáře.
     
    02:33
    Protiútok indiánů skončil v podstatě okamžitě poté, co puk opustil jejich obranné pásmo, ale nezahrozila ani Sparta, jejíž zblokované nahození končí v ochranné síti. Vhazuje se po levici plzeňského brankáře.
     
    02:56
    Západočeši byli opět na puku ve vlastním obranném pásmu, kde jim dělalo problémy vysoké napadání domácích. S ním si však hosté poradili.
     
    03:21
    Plzeňští hokejisté se přeci jen dostali do úniku dvou na dva, které nakonec zakončil Petr Eret, jehož střelu tahem Jan Mičán srazil do strany.
     
    04:22
    Sparta se následně osvobodila, a když Západočeši nedokázali proměnit svou střelu od modré čáry o několik vteřin později, hra se přesunula do středního pásma.
     
    05:05
    Zajímavá akce Západočechů gólem nekončí. Aktivní Marek Princl si najel do středu hřiště, kam směřovala přihrávka z pravé strany, jenže hostující útočník na kotouč pořádně nedosáhl a k zakončení se nedostal.
     
    05:45
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit zajímavou příležitost.
     
    06:08
    To však změnil obránce Michal Houdek, který se vydal na útočný výlet a málem otevřel skóre! Obránce Plzně dostal puk ve středu hřiště, prosmýkl se mezi dvěma obránci a tváří v tvář Janu Mičánovi pálil nad jeho lapačku k přední tyčce – neúspěšně!
     
    07:11
    Plzeňští jsou v posledních desítkách vteřin více na puku, který se jim daří držet na útočné polovině, leč bez toho, aby se usadili v útočném pásmu.
     
    07:38
    Domácí zadák Ondřej Havlín napadal rozehrávku soupeře a dostal až do zakončení, jenže jeho backhandový pokus z pravé strany šanci na úspěch rozhodně neměl a spíše nasbíral cenné vteřiny k vystřídání.
     
    08:02
    Zákrok na přední tyčce si připsali oba brankáři. Nejprve si musel s pokusem z levé strany poradit Jan Mičán a ze stejné pozice na druhé straně pokryl puk do lapačky také Kristián Kolář.
     
    08:26
    Máme tu první vyloučení zápasu! V rohu obranného pásma to s obrannou aktivitou přehnal Daniel Malák (PLZ) a dostává menší trest za hákování.
     
    08:53
    Sparta sice vyhrála buly a po sérii krátkých přihrávek pálil od modré čáry do boční sítě Vojtěch Kropáček, jenže hosté se vzápětí osvobodili a dokonce zahrozili, když Jan Mičán musel pokrýt pokus Petra Ereta, jehož střela z otočky gólem neskončila.
     
    09:43
    Západočeši se zatím brání výborně! Dvakrát už Sparta vyvezla kotouč do útočného pásma, kde ho však ztratila a hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    10:00
    A když už se na třetí pokus dostal na levé straně ke střele Ondřej Pšenička, Kristián Kolář jeho střelu pěkně viděl a snadno ji pokryl.
     
    10:08
    Plzeňský brankář zasahoval podruhé v krátkém sledu, když opět pálil jeden ze sparťanů – Kristián Kolář si střelu tahem u pravé tyčky pohlídal.
     
    10:34
    Jakub Prchal nahodil kotouč na branku, odkud se puk odrazil mezi kruhy. Tam si najel aktivní Ondřej Pšenička, jenže střelu tahem do branky neusměrnil a s návratem Daniela Maláka vyhazuje hostující brankář až za svého soupeře na druhé straně hřiště.
     
    11:05
    Domácí Štěpán Čech dvakrát pálil z levé strany hřiště, ale s prvním pokusem si Kristián Kolář za pomoci obránce poradil a druhý mířil mimo branku. Zaútočit může Plzeň.
     
    12:04
    Indiánům se nepodařilo zahrozit a museli bránit. Ze středu do levého kruhu si pěkně vyjel jeden z Pražanů a připravenou střelu tahem poslal jen do Kristiána Koláře. U něj ještě dorážel Vojtěch Kropáček, za což si vysloužil domluvu u rozhodčího.
     
    12:24
    Domácí útočník Vojtěch Kropáček (SPA) neuhlídal svou hůl na obranné modré čáře a dostává menší trest. Plzeň si tak zahraje první přesilovou hru.
     
    12:52
    Puk strávil úvodní půlminutu v útočném pásmu Plzně, které se však nepodařilo vytvořit soustavný tlak a Sparta dostává kotouč do středního pásma.
     
    13:05
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši se však rychle do útočného pásma vrátili, zakombinovali a na levém kruhu dostal kotouč JOSEF ROUBAL, jenž přesnou střelou překonal Jana Mičána a poslal svůj tým do vedení proměněnou přesilovou hrou – 0:1! Bez asistence.
     
    13:46
    Spartě se nedaří dostat kotouč na útočnou polovinu, čemuž přispívá i dobré napadání Plzně, která vybojoval útočné pásmo a může opět zahrozit.
     
    14:10
    Jan Mičán se v posledních minutách rozhodně nenudí. Krátce po první inkasované brance měl plnou lapačku práce, aby pokryl zajímavý průnik Jakuba Procházky. Jeho individuální jízda z pravé strany k brance s obráncem na zádech gólem neskončila.
     
    14:41
    Hra se opět stěhuje před Kristiána Koláře, kde se sparťané snaží roztočit kolotoč á la vedlejší Matějská pouť.
     
    15:11
    Když se jim to nakonec podařilo, Tomáš Schwamberger z levého rohu hřiště šikovně nahodil kotouč před branku, kde ho na zadní tyčce za vzduchu sklepl Jakub Prchal, leč bez úspěchu. Na druhé straně byl pak vidět opět Jakub Procházka, který z dorážky neuspěl a sparťané mohli rozehrávat.
     
    16:24
    Zhruba minutu se hrálo převážně v neutrální třetině, když v tom sudí zvedl pravici a signalizoval vyloučení. Na trestnou lavici míří Vojtěch Kropáček (SPA) za nedovolené bránění brankáři. Zdá se, že mu sudí sečetli předchozí dvě dohrání Kristiána Koláře.
     
    16:41
    Sparta se úspěšně osvobodila, a přestože se Plzeň okamžitě vrátila do útočného pásma, kotouč letí přes všechny čáry až za její branku.
     
    17:21
    Obrovská šance Sparty! Lukáš Rousek výborně napadal obránce, ukradl mu kotouč a žabičkou výborně pobídl najíždějícího Jakuba Prchala, který pálil tváří v tvář nad vyrážečku Kristiána Koláře. Brankář Plzně však předvedl skvělý zákrok a uhájil čisté konto!
     
    17:46
    Na druhé straně Plzeň zahrozila a dobrou práci odvedl Michal Houdek. Plzeňský dlouhán se dokonce dostal k dorážce, jenže Jan Mičán kotouč udržel pod svou výstrojí a hra je přerušena.
     
    18:17
    Po krátké diskuzi domácího trenéra Jana Tlačila s hlavními rozhodčími se pokračuje ve hře v obranném pásmu Sparty.
     
    18:40
    Ta druhé oslabení zvládla a vydala se do útoku. Pražanům se nakonec podařilo udržet útočné pásmo, několikrát si nakrátko přihráli, až se dostali ke střelou, kterou nadvakrát pokryl do lapačky Kristián Kolář.
     
    19:20
    Rychlý útok Plzně po levé straně zakončil Václav Adamec pouze střelou do středu branky. Vzápětí dostal na modré čáře nabito Michal Houdek, jenže ten střílel mimo tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V závěru první třetiny už se nic zajímavého neudálo a první třetina končí. V pěkné atmosféře byl k vidění pěkný a bojovný hokej z obou stran. Aktivnější úvod Sparty dokázali Západočeši ustát, včetně ubráněného oslabení, po němž přebrali otěže zápasu.

    Když pak zamířil na trestnou lavici Vojtěch Kropáček, přesilová hra netrvala ani minutu a hosty poslal do vedení Josef Roubal, který je jediným střelcem první třetiny. V ní však byla k vidění řada dalších šancí, ale oba brankáři zatím předvádí spolehlivý výkon.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše a za necelou minutu začne druhá třetina zápasu, v němž musí sparťané dotahovat těsnou ztrátu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Prostřední dějství bylo zahájeno, tentokrát vítězným vhazováním v podání Plzně, která okamžitě zaútočila a z levé strany pálila jen vedle domácí branky.
     
    20:21
    Sparta vzápětí zatlačila na rozehrávajícího soupeře, a ten nedokázal založit útok, když jeho nahozený puk skončil zakázaným uvolněním.
     
    20:40
    Plzeň však vyhrála vhazování a vydala se do útoku, kde Petr Eret sice v souboji s obráncem nezakončil, jenže sražený puk Jana Mičána skončil u Jana Matiáška, jenž ho z otočky poslal mimo branku.
     
    21:25
    Puk se stěhoval z jedné třetiny do druhé, aniž by se někde výrazně usídlil. Plzeňští junioři ovšem vybojovali vhazování v útočném pásmu, když nahozený kotouč skončil po odrazu až u tyčky, kde ho Jan Mičán raději pokryl.
     
    21:46
    Nebezpečnou akci z levého kruhu domácí obrana zablokovala a Sparta může zaútočit!
     
    22:10
    V zajímavé pozici se ocitl volný Lukáš Rousek, jenž před brankou dorážel pokus svého spoluhráče, jenže z dorážky neuspěl a sražený kotouč už nikdo z jeho parťáků do odkryté klece nedoklepl.
     
    22:50
    Na kotouči je tentokrát Plzeň, jmenovitě kapitán Matěj Kolda, který ho pěkně vyvezl do útočné třetiny.
     
    23:21
    Západočeši se v ní ale příliš dlouho neohřáli a opět se oba týmy střídají v držení kotouče. Ani jednomu se totiž nedaří přejít obranný val na obranné modré čáře soupeře.
     
    24:16
    Indiáni dokázali uklidnit hru s pukem na hokejkách a opět operovali v útočném pásmu, kde byli aktivní zejména Josef Hasman s Petrem Balínem, ale dvojice Západočechů proti přesile soupeře neuspěla.
     
    25:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    V Holešovicích je o něco veseleji! Tedy na domácí straně, protože sparťané vyrovnali. Důraz před brankou se vyplatil ONDŘEJI PŠENIČKOVI, který potvrdil pozici nejlepšího střelce play off a překonal doposud jistého Kristiána Koláře – 1:1. Asistence: Tomáš Schwamberger.
     
    25:26
    Bude zajímavé sledovat, co vyrovnání s oběma týmy udělá. Zatím sledujeme vyrovnané a bojovné utkání, ve kterém mají šance oba celky.
     
    25:41
    Tu další si z levého kruhu připsal Vojtěch Kropáček, jehož pokus do středu branky Kristián Kolář viděl a bezpečně ji ukryl do své výstroje – vhazuje se po jeho pravici.
     
    26:20
    Sparta dokázala zamknout svého soupeře kolem jeho branky, jenže brankáře Kristiána Koláře ohrozit nedokázala a Západočeši se osvobozují.
     
    26:41
    Útočný výpad indiánů zastavuje ofsajdové postavení jednoho z nich. Vhazuje se na útočné modré Plzně.
     
    26:57
    Signalizovaný ofsajd přerušil i další útok indiánů, kteří se přesto dokázali ujmout kotouče a drží ho na útočné polovině.
     
    27:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí otáčí stav zápasu a nutno podotknout, že parádním způsobem, když opět zakombinovala spolupráce Ondřeje Pšeničky a TOMÁŠE SCHWAMBERGERA. První jmenovaný byl na modré čáře v obležení soupeřů, jenže z otočky šikovnou zadovkou pobídl rozjetého spoluhráče, a ten parádní střelou nad vyrážečku dokonal obrat Sparty – 2:1! Asistence: Ondřej Pšenička, Patrik Prymula.
     
    27:47
    Sparta pokračuje ve své aktivitě. Její střela však orazítkovala jen mantinel za brankou a domácím kotlem fanoušků to jen zahučelo.
     
    28:12
    Plzeň se dostává ke kotouči a útočí!
     
    28:41
    Indiáni se nakonec dostali ke střele od modré čáry, která však trefila jen bránícího sparťana před brankou a Sparta toho využívá k založení protiútoku.
     
    29:09
    Brejk Sparty končí lehkým nahozením, jež se k hostujícímu brankáři doklouzalo volným tempem a Kristián Kolář raději kotouč přikryl lapačkou.
     
    29:41
    Obě mužstva ztroskotala se svými posledními útoky při přechodu do útočného pásma a hraje se převážně v tom neutrálním.
     
    30:07
    Za nahozeným kotoučem se hnala dvojice indiánů, před kterými raději pokryl sražený kotouč Jan Mičán.
     
    30:10
    Brankář Sparty pokryl přední tyčku i krátce po vhazování a oba týmy si buly po jeho pravici zopakují.
     
    30:29
    Kotouče se ujal Jakub Procházka, který se snažil projít individuální před houf bránících hráčů, jenže ti ho za modrou čáru nepustili – ofsajd.
     
    31:05
    Při rychlém útoku Sparty dostával žabičku do jízdy David Vitouch, ale na modré čáře ho přiskřípla dvojice bránících hráčů a z útočného výpadu domácích nic nebylo.
     
    31:45
    V útočném pásmu se hnal za pukem Petr Eret, který po souboji se soupeřem upadl a neúspěšně se dožadoval faulu. Tím však vznikla kuriózní situace, kdy zůstal zcela sám na útočné modré čáře, kam letěl nahozený oblouček spoluhráče. Útočník indiánů na něj však nedosáhl a po zakázaném uvolnění se vhazuje v obranném pásmu Plzně.
     
    32:22
    Kotouč se nachází za brankou Kristiána Koláře, kde ho má v držení Ondřej Pšenička, ale i přes následnou pomoc svého spoluhráče o něj v souboji s důslednými soupeři přišel.
     
    33:03
    Individuální akcí se pokoušel prosadit Štěpán Čech, kterého kolenem zastavil plzeňský hráč a po signalizovaném faulu nejspíš uvidíme přesilovou hru Sparty.
     
    33:19
    Sparta krátkou hru bez brankáře nevyužila a Martin Lokajíček (PLZ) míří na trestnou lavici, kde odsedí dvě minuty za podrážení.
     
    33:56
    Nebezpečná šance Sparty! Tomáš Schwamberger se prodral až před branku, kde na Kristiána Koláře nevyzrál, a když neuspěl z dorážky ani jeho parťák u levé tyčky, puk se dostal na modrou čáru, odkud pálil Marek Bláha pouze vedle branky.
     
    35:03
    Sparta drží soupeře pod zámkem a zasypává hostující branku střelami. Ta v podání Vojtěcha Kropáčka orazítkovala pouze přední tyčku a za přispění hostujícího brankáře skončil kotouč v rohu kluziště. Tlak Sparty však pokračuje.
     
    35:22
    S návratem svého spoluhráče si Kristián Kolář připisuje další zákrok. Sparta má po druhé vstřelené brance herně navrch, jenže k výraznějšímu náskoku jí brání jistý brankář Plzně.
     
    35:53
    Sparta se zkoušela prosadit z levé strany, a přestože lehký pokus jednoho z domácích borců šanci na úspěch neměl, po pádu do Kolářovy lapačky vynutil alespoň vhazování v obranném pásmu Plzně.
     
    36:08
    Hra se však rychle přesunula na druhou stranu, kde musel pro změnu zasahovat Jan Mičán a střelu ze strany udržel ve své výstroji.
     
    36:30
    David Vitouch už se na modré čáře natahoval po puku, který v pádu ztratil Vladimír Kremláček, jenže hostující bek se rychle postavil na nohy a kotouč mu dokázal vyšťouchnout.
     
    36:52
    Zajímavou střelu z mezikruží vyprodukoval Jan Slanina, leč bez gólového efektu.
     
    37:04
    Rozhodčí dává Spartě další přesilovou hru. Na dvě minuty za držení míří na trestnou lavici Vladimír Kremláček (PLZ).
     
    37:39
    Sparta se usadila v útočném pásmu. Z pravé strany pálil od mantinelu jeden ze sparťanů, proti jehož pokusu Kristián Kolář spolehlivě zasáhl. Vhazuje se po levici plzeňského brankáře.
     
    38:02
    Na levé straně se dostal ke střele Jakub Prchal a jeho střelu vyrazil Kristián Kolář pravým betonem. Jeho kolega z obrany pak sražený kotouč vyhodil tvrdou ránou přes všechny čáry.
     
    38:34
    Akci Sparty přerušuje hvizd sudího, protože během domácí kombinace projel brankovištěm Jakub Prchal.
     
    38:55
    Tipsport arenou to opět zahučelo, když se Lukáš Rousek natahoval u zadní tyčky po sraženém kotouči, jenže se k dorážce do odkryté klece nedostal.
     
    39:03
    Poslední minutu prostřední třetiny zahajují plzeňští junioři úmyslným ofsajdem, po němž se hra stěhuje před jejich branku.
     
    39:30
    Sparta napadala rozehrávku soupeře, ale ten kotouč dobře protečoval a dostal ho až za branku Jana Mičána. Domácí tak musí rozehrávat opět zpoza své vlastní branky.
     
    39:40
    To se jim však nepodařilo a kotouč skončil na střídačce, což znamená vhazování na modré čáře.
     
    39:50
    Domácí kapitán Tomáš Schwamberger je dnes střelecky při chuti, což opět potvrdil několikátým střeleckým pokusem. Domácí útočník střílel z levé strany a jeho jedovatá střela vypadla Kristiánu Kolářovi z lapačky.
     
    39:57
    Do kabin se ještě mohlo jít za vyrovnaného stavu, protože se před sparťanskou brankou překvapivě objevil volný Jan Matiášek, ale puk za záda Jana Mičána protlačit nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Úvodních čtyřicet minut zápasu máme za sebou a rozhodně sledujeme souboj, který je hodný play off. Sparta byla v průběhu druhé části aktivnějším týmem a podíl na tom měl hlavně domácí kapitán Tomáš Schwamberger, který nejprve zužitkoval důraz před brankou a o necelé dvě minuty později ho parádně uvolnil Ondřej Pšenička, který dvěma asistencemi přispěl k obratu Sparty.

    Obrat výsledku domácí nakopl, Západočechům nadále několikrát zavařili, ale šance měli také indiáni a jen díky oběma brankářům jsme zatím viděli jen tři branky. Třetí třetina začne přibližně v 18:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Začátek třetí třetiny nezačíná pro indiány ideálně. Svěřenci Petra Kořínka se budou opět bránit ve čtyřech, protože Vladimír Kremláček (PLZ) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    40:49
    Sparta okamžitě roztočila kolotoč v obranném pásmu Plzně a vyprodukovala střelu od modré čáry, kterou hlouček hráčů před brankou srazil mimo tři tyče hostující branky.
     
    41:36
    Domácí se rychle vrátili do útočného pásma, kde na pravé straně dostal kotouč Lukáš Rousek a chytrou žabkou hledal Vojtěcha Kropáčka, který však nedokázal srazit kotouč za Kristiána Koláře.
     
    42:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    V Praze máme vyrovnáno! Západočeši se prosazují ve vlastním oslabení, když Marek Princl našel z levého rohu před brankou VÁCLAVA ADAMCE, a ten tváří v tvář Janu Mičánovi uspěl – 1:1. Asistence: Marek Princl.
     
    42:56
    Plzeňský brankář si poradil se střelou z pravého kruhu. Vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    43:20
    Sparta na indiány zatlačila při jejich rozehrávce, jenže k ohrožení domácí branky se nedostala.
     
    43:41
    Šanci na nápravu měla vzápětí, když se v útočném pásmu ocitla v přesile čtyř na tři a ke střele se dostal Ondřej Pšenička, jenže jeho střele z mezikruží chyběla razance i přesnost.
     
    44:17
    Sparta mohla opět odskočit do vedení! Před branku si totiž najel Lukáš Rousek, kterému ovšem střela příliš nesedla a domácí útočník poté kontroloval svou hůl, zda ji nemá zlomenou.
     
    44:39
    Na druhé straně přilétla střela z levé strany a Jan Mičán si musel připsat další zákrok. Vhazuje se v obranném pásmu Sparty.
     
    44:48
    Dobrou práci odvedl v rohu kluziště Josef Roubal, který si v souboji s Danielem Poizlem (SPA) vybojoval faul. Dvě minuty za podrážení pro sparťanského obránce.
     
    45:10
    V akci je opět Jan Mičán, který při útočné akci Plzně raději přikryl sražený kotouč. Vhazuje se před sparťanskou brankou.
     
    45:37
    Sparta se osvobozuje a Plzeň musí založit nový útok zpoza své branky už podruhé v krátkém sledu.
     
    45:51
    Ze středu hřiště pálil tahem Petr Eret, ale jeho pokus proletěl pouze vedle sparťanské branky. Domácí následně vyhazují kotouč a oba týmy střídají.
     
    46:30
    Západočeši se dostali do útočného pásma, kde pěkně kombinovali a nakonec se na modré čáře opřel do puku Martin Lokajíček, jehož tvrdou střelu Jan Mičán téměř neviděl, přesto ji dokázal pokrýt!
     
    46:55
    Sparta už je v plném počtu, ale oba týmy bojovaly o kotouč ve středním pásmu, a když se s ním vydal navrátivší Daniel Poizl do útoku, o puk přišel.
     
    47:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané odpovídají na hostující převahu ideálním způsobem. Na konci povedené akce po ose Ondřej Pšenička a Marek Bláha stál PATRIK PRYMULA, který střelou tahem překonal Kristiána Koláře a vrátil Spartě vedení – 3:2! Asistence: Marek Bláha, Ondřej Pšenička.
     
    47:57
    Sparta drží svého soupeře pod zámkem. Do zajímavé akce se prodral David Vitouch, který z prostoru před brankou vyprodukoval střelu tahem, ale tu Kristián Kolář pokryl svým ramenem.
     
    48:32
    Tlak Sparty končí plzeňským vyloučením. Adam Rohla (PLZ) u mantinelu podrazil svého soupeře a dostává menší trest.
     
    48:57
    Domácí začali přesilovou hru aktivně a soupeře sevřeli kolem jeho branky. Na Kristiána Koláře nakonec vyslali sérii střeleckých pokusů, ale plzeňský brankář všechny pokryl.
     
    49:18
    Na druhé straně zahrozila i Plzeň, ale střela z pravé strany mířila pouze mimo branku. Následně Jan Mičán pokryl kotouč do své výstroje a vhazuje se před jeho brankou.
     
    49:56
    Sparta pokračuje ve svém tlaku a Kristián Kolář se musí pořádně ohánět. Západočeská defenziva však zatím střeleckým pokusům odolává a sparťanům se nedaří trefit prostor branky.
     
    50:35
    Z levého kruhu pálil jedovatě domácí borec, proti jehož střele Kristián Kolář zasáhl a zřejmě inkasoval lehkou sekyru, což způsobilo menší strkanici před brankou.
     
    51:41
    Plzeň si zavařila při vlastní rozehrávce, ale nakonec kotouč zkrotila. I přesto se Spartě podařilo držet hru v útočném pásmu, odkud už ale hosté rozjíždí další útočný výpad.
     
    52:07
    Útok Západočechů rychle ztroskotal, ale to platí také o výjezdu Sparty na druhé straně, kde útok skončil nepovedeným přechodem modré čáry.
     
    53:02
    Sparta zahrozila po levé straně, kde vezl kotouč Vojtěch Kropáček a nahazoval před branku na Davida Vitoucha, který puk sice netrefil, ale při otočce v souboji s obráncem ho nechtěně zasáhl a kotouč nakonec skončil v náručí Kristiána Koláře.
     
    53:25
    Přečíslení tří na dva před brankou Plzně chtěli sparťané zakončit na krásu, když Lukáš Rousek u pravé tyčky z první hledal najíždějícího Vojtěcha Kropáčka, ale ten u zadní tyčky kotouč netrefil.
     
    53:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Chtěl jsem napsat, aby sparťané této šance nelitovali, ale nestihl jsem to. Plzeňští ujeli do protiútoku, který vedl Josef Roubal a z pravé strany připravil šanci pro rozjetého PETRA ERETA, který střelou k lapačce domácího brankáře vyrovnal – 3:3! Asistence: Josef Roubal.
     
    54:01
    Pražané nedokázali využít tlak po své třetí brance a na tahu je tentokrát Plzeň, které může vyrovnání fouknout čerstvý vítr do plachet.
     
    54:43
    Kotouč se nacházel v obranném pásmu Sparty, která o něj v rohu kluziště vyhrála přetahovanou. Následný útok však přerušil ofsajd a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    55:10
    Na vlastní modré čáře zachyboval jeden z bránících sparťanů a nabídl Plzni útok, na jehož konci stál Josef Roubal, ale nahozený kotouč z levé strany do branky usměrnit nedokázal.
     
    55:10
    Útočník hostů si vybojoval alespoň faul, když ho Jan Mičán (SPA) zastavil nedovoleně a inkasuje menší trest za podrážení. Trest odpyká Vojtěch Kropáček.
     
    55:45
    Útok Plzně v přesilové hře dlouhé trvání neměl a dokonce mohl na druhé straně zahrozit Ondřej Pšenička. Bohužel pro domácí se ale ocitl v obležení soupeřů a do zakončení se nedostal.
     
    56:15
    Západočeši dostali domácí pod tlak a dokázali zahrozit. Po střele od modré čáry a sparťané nechali trestuhodně dorážet Petra Balína, který snad ze tří pokusů kotouč do branky nedotlačil.
     
    56:15
    Kotouč nakonec skončil v ochranné síti, kam ho rukou odhodil Jevgenij Pika (SPA) a nabídne soupeři přesilovku pěti proti třem.
     
    56:15
    Plzeň si bere oddechový čas. To může klíčový okamžik zápasu!
     
    56:49
    Západočeši dlouho kombinovali v útočném pásmu, více a více se tlačili na branku, jenže vyprodukovali jen střelu ze strany, kterou Jan Mičán pokryl.
     
    57:02
    Indiáni se však o svou výhodu připravují. Na pravé straně se neuhlídal Petr Eret (PLZ), který podrazil svého soupeře a dostává menší trest za podrážení.
     
    57:19
    Individuálně se pokoušel prosadit Marek Princl, který však měl na zádech bránícího hráče a na své zakončen neměl dostatek klidu ani prostoru.
     
    57:24
    Krátce po vhazování se pokoušel prosadit před brankou Jakub Procházka, jehož důraz nakonec ke gólu nevedl. Na druhé straně se proti třem soupeřům neprosadil Lukáš Rousek a Plzeňští v klidu rozehrávají.
     
    58:15
    Západočeši špatně rozehráli, ale už opět drží kotouč za svou brankou, leč zkrácená přesilová hra začíná Spartě. Rozhodne?
     
    58:36
    Zablokovaná střela Sparty končí v ochranné síti. Vhazovat se bude středním pásmu.
     
    59:05
    Plzeň hraje v plném počtu a začíná poslední minuta základní hrací doby. Prodloužení visí ve vzduchu, ale Sparta nebezpečně kombinuje v útočném pásmu.
     
    59:36
    K zakončení se ale nedostala a dokonce se musela rychle vracet k vlastní brance, kde indiáni drželi kotouč, leč bez střeleckého efektu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Divoké utkání pokračuje i po základní hrací době! Sparta sice dokázala zareagovat na vyrovnání Václava Adamce, když se prosadil Patrik Prymula, jenže následně zahodila několik nebezpečných šancí, což Plzeň potrestala, když z protiútoku vyrovnal Petr Eret na 3:3. Po krátké pauze tak uvidíme desetiminutové prodloužení ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    Začátek prodloužení protáhla kuriózní situace. Oba týmy se postavily tak, že měly střídačku na dále od branky, ale pak sudí chybu napravili a oba týmy postavily tak, že mají střídačky u vlastního obranného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:31
    Sparta zaváhala ve středním pásmu a soupeř ujel do zajímavého přečíslení. Aktivní Petr Eret nakonec zvolil na levé straně místo přihrávky střelu a jeho ukrytý pokus za obráncem Jan Mičán pokryl!
     
    60:50
    Na druhé straně se pro změnu ukázal Ondřej Pšenička, jenž vyvezl kotouč do útočného pásma, prokličkoval mezi obránci, ale tváří v tvář Kristiánu Kolářovi se mu nepodařilo kotouč ideálně zvednout a trefil jen připravenou lapačku hostujícího brankáře.
     
    61:11
    Mezi kruhy pálil pro změnu Štěpán Čech, jenže jeho střele mezi betony chyběla potřebná razance a plzeňského brankáře nezaskočila.
     
    61:49
    Sparta drží kotouč v útočném pásmu, jmenovitě Lukáš Rousek, který čeká, až mu dostřídají spoluhráči.
     
    62:11
    Útočník Sparty odvedl dobrou práci, protože při jeho držení kotouče vystřídali všichni tři spoluhráči. Nakonec to však bylo zbytečné, protože se Plzeň okamžitě zmocnila puku a také střídá.
     
    62:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme rozhodnuto! Na levé straně se ke kotouči dostal FRANTIŠEK GAJDOŠ, jehož střela tahem zaplula za záda Kristiána Koláře. Sparta tak vítězí a ujímá se vedení v sérii – 4:3! Asistence: Ondřej Havlín, Ondřej Pšenička.
     
    Konec zápasu.
     
    Výborné utkání z obou stran končí vítězstvím Sparty, která o něm rozhodla v prodloužení, když se ujala střela Františka Gajdoše. Pražané si tak do Plzně vezou první výhru a k postupu do finále jim chybí jediný krok. Zápasy na západě Čech jsou pak na programu v neděli a v pondělí. (19:18:19)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 26. Pšenička (Schwamberger), 28. Schwamberger (O. Pšenička, Prymula), 48. Prymula (Bláha, O. Pšenička), 63. Gajdoš (Havlín, O. Pšenička) – 14. Roubal, 43. Adamec (Princl), 54. Eret (Roubal)


    HC Sparta Praha: Mičán – Klodner, Poizl, Bláha, Pika, Havlín, Prchal,Gajdoš – Prymula, Klimo, Schwamberger, Rousek, Slavíček, Rubeš, O. Pšenička, Kropáček, Gluzman, Čech, D. Vitouch.
    HC Škoda Plzeň: K. Kolář – Houdek, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Roubal, F. Kolář, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, J. Procházka, Eret, Ženíšek, Princl.

    Rozhodčí: Pilný, Úlehla – Ganger, Špringl
    Sparta 2 1 Plzeň
    #1 Pátek 29.03.2019 • 17:00
    Sparta - Plzeň 4:3 po prodl.
    #2 Neděle 31.03.2019 • 12:00
    Plzeň - Sparta 3:2
    #3 Pondělí 01.04.2019 • 17:00
    Plzeň - Sparta 2:3 po s.n. (1:2)
    thejrc.org