Jablonec – Příbram 3:0 (kon.) | Plzeň – Bohemians 1905 3:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:0 (2:0)
FK Příbram
Neděle 31.03.2019, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! Základní část FORTUNA:LIGY se už blíží ke svému závěru. Tento víkend je na programu už 26. kolo, v rámci kterého se na severu Čech setkají celky FK Jablonec a 1.FK Příbram. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    FK JABLONEC

    Jabloneckým fotbalistům se na jaře úplně nedaří, přesto nemůže být pochyb o jejich pozici jasného favorita utkání. Zajímavé je například jejich srovnání se Spartou – po podzimní části se v tabulce nacházeli o čtyři body před ní, po aktuálním kole však mohou přinejlepším zmenšit ztrátu na Pražany na šest bodů. V tabulce se nicméně nacházejí na velice solidní čtvrté příčce, jež může být směrem do nadstavbové části vskutku dobrým odrazovým můstkem.

    Svěřenci Petra Rady se budou snažit napravit svůj dojem z minulého utkání. Souboj na stadionu Slovácka se totiž řadil mezi spíše podpůměrné podívané a skončil bezbrankovou remízou. Před tím dokázali zelenobílí udolat v domácím prostředí Teplice 2:1, přičemž se prosadil také Bogdan Vatajelu, hráč, jenž do Jablonce přišel na hostování ze Sparty. Ve svém aktuálním působišti podává velmi dobré výkony a zdá se, že se Miroslav Pelta trefil do černého.

    Roli favorita posiluje u Jabloneckých také fakt, že předchozí vzájemný zápas zvládli v Příbrami naprosto drtivě, soupeři totiž udělili tenisového kanára. Při výhře 6:0 zaznamenal hattrick Michal Trávník.
     
    1. FK PŘÍBRAM

    Ligový nováček přinesl do soutěže nemalé zpestření, v jeho zápasech totiž padá velké množství gólů. Největším problémem je samozřejmě defenziva, ta inkasovala už trestuhodných 56 branek, Příbram má tedy jako jediné mužstvo FORTUNA:LIGY průměr více než dvou obdržených kousků na zápas. Hodně se zde projevuje velké množství debaklů, z nichž nejdrtivější přišel právě ze strany Jablonce (0:6). Středočechy ovšem bolely také souboje v Opavě (0:5) či v Liberci (0:4).

    Na druhou stranu, Příbramští disponují poměrně dobrou hrou směrem dopředu. Nastříleli více gólů, než třeba osmý Liberec a pouze o tři méně ve srovnání s pátým Baníkem! V tabulce se přesto nacházejí až na čtrnácté pozici, šestibodový náskok na Karvinou nicméně dodává k Litavce optimismus. Dnešní utkání bude pořádně ostrou zkouškou pro Romana Nádvorníka. Ten na lavičce klubu nahradil Josefa Csaplára, který po minulém utkání se Slavií skončil údajně na vlastní žádost. Středočeši prohráli 0:2, stejně jako před tím v Mladé Boleslavi. Obstojná ofenziva se tak malinko zadrhla, soupeři ale byli, stejně jako dnes, kvalitní.

    Příbram může na horké půdě jablonecké Střelnice pouze překvapit. A že to zde umí! V Jablonci totiž prohrála z posledních tří střetnutí pouze jedno.
     
    CO ŘEKLI TRENÉŘI

    Petr Rada (FK Jablonec):

    "Reprezentační přestávka přišla vhod, někteří hráči nebyli úplně zdraví. Pro Trávníka speciálně jsme teď měli nějakých čtrnáct dní. Dva hráči byli s reprezentacemi a vrátili se v tomto týdnu. Něco jsme dotrénovali a reprezentační přestávka pro nás byla pozitivní."

    "Příbram je soupeř, který tady vždycky odehrál dobré utkání. Nedávno tady Příbram vyhrála, ale byl to atypický zápas, kde trefili všechno, do čeho kopli. Teď jim přišel nový trenér, bude to pro hráče nový impulz a čeká nás těžké utkání."

    Neděláme rozdíly na dobré nebo špatné týmy. Příbram je kvalitní tým, který dává dost gólů, i když jich hodně dostává. Musíme se na to koncentrovat a jít do zápasu s pokorou, abychom ho zvládli."

    Roman Nádvorník (1. FK Příbram):

    "Rád bych navázal na práci trenéra Csaplára a hrál vysoký presink, ale z více zabezpečené obrany, než zatím byla. Chceme zabránit většímu počtu branek, které Příbram dostávala."

    "Některé hráče ze zdejšího kádru jsem znal, některé dokonce už trénoval a některé jsem chtěl přivést do svých bývalých angažmá."

    Všechno jsme teď směřovali k zápasu v Jablonci, kde bychom chtěli bodovat. Víme, že se nám nedařilo ve venkovních zápasech a chtěli bychom to na severu Čech prolomit a domácí překvapit."
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, V. Kubista, Břečka, Sobol – Hübschman (C) – Jovović, Trávník, Považanec, Vatajelu – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – T. Pilík, Kratochvíl, R. Acosta, Fábry, Peřina, Chramosta.

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Kingue, T. Jablonský – Hlúpik, Soldát, Tregler, Voltr – Matoušek – Fantiš (C).
    Náhradníci: Švenger – Polidar, Průcha, Skácel, Vůch, Kodr.

    Rozhodčí: Pechanec – Vaňkát, Vodrážka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Počasí dnes v Jablonci panuje pro fotbal naprosto ideální, je příjemně teplo a svítí sluníčko. Doufejme, že to pomůže vysoké kvalitě hry.
     
    Hráči obou mužstev už vstupují na hrací plochu, která dnes bohužel není ve zrovna nejlepší kondici, alespoň, co se jabloneckých poměrů týče. Domácí fotbalisté oblékli tradiční zelené dresy, Příbram se představí v bílé barvě. Za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Úvodního výkopu se chopili hosté. Tomáš Jablonský posunul míč vzad na Treglera, který si pomohl spoluprací s brankářem Kočím.
     
    1
    Michal Trávník dostal přihrávku do běhu. Podél pravé postranní čáry se prohnal až do pozice pro centr, našel Doležala, ten však v těžké pozici mířil vysoko nad Kočího bránu.
     
    2
    Jakub Považanec si nepřesnou přihrávkou narazil míč o jednoho ze soupeřů. Jablonec se poté vrací dozadu a malinko zklidňují hru.
     
    3
    Michal Trávník si chtěl obhodit Jaroslava Treglera. Balon jej trefil zblízka do ruky, bylo to ale nezaviněné a sudí Pechanec tudíž nechává hru plynout dál.
     
    4
    První velká příležitost! Bogdan Vatajelu s Eduardem Sobolem dokonale vyšachovali hostující defenzivu, druhý jmenovaný se poté pěknou kličkou uvolnil z levé strany k pokutovému území. Michal Trávník se následně obtočil okolo beka a Ondřej Kočí jeho přízemní ránu skvěle vykopl! Po rohovém kopu pálil Tomáš Holeš z voleje, balon skončil vedle tyčky.
    4. Trávníka vychytal Kočí, záhy pálil z první Holeš
     
    6
    Michal Trávník rozehrával zprava zkrácený rohový kop. První centr odvrátil Tregler, další, v podání Vatajelua, odkopl do bezpečí Olivier Kingue.
     
    7
    Jablonec má zatím na hřišti viditelnou převahu. Hostující fotbalisté se pouze brání. Michal Trávník na sebe navíc získal faul, zelenobílí mají k dispozici standardku.
     
    8
    Michal Trávník dloubl míč do pokutového území. Matěj Chaluš jej hlavou trkl do zámezí a rozhodčí Pechanec nakonec, byť původně signalizoval pouze výkop od brány, nařizuje rohový kop.
     
    9
    Domácí rozehrávali hned dva rohy. Ten druhý mířil k Martinu Doležalovi, zakončoval se ještě snažil Holeš, avšak Martin Nový důrazně nakopl míč daleko z vápna.
     
    10
    Tutovka Příbrami! Po chybě Jablonce se kupředu hnal Antonín Fantiš. Balon dovedl až před pokutové území, a ještě ho posunul na nabíhajícího Filipa Hlúpika. Ten už stál sám před Hrubým, který jeho střelu dokázal v pádu vyrazit!
     
    11
    Michal Trávník zkusil štěstí z poměrně velké dálky. Míč byl tečován hostujícím obráncem a Ondřej Kočí ho snadno sebral ze země.
     
    12
    Jablonec právě vstřelil branku!
    One Man Show VLADIMIRA JOVOVIĆE! Černohorský reprezentant zprvu nevinně mířil z pravé strany k pokutovému území. Prokličkoval se ale až do vápna, načež obehrál ještě další dva protihráče a zakončil levačkou po zemi na bližší tyč! To byla nádhera, 1:0 pro domácí.
    12. Vladimir JOVOVIĆ - 1:0
     
    13
    Středočeši po obdržené brance malinko zvýšili obrátky a před Hrubého také vyslali jeden poměrně nebezpečný centr. Nic z něj ale nebylo.
     
    14
    Tomáš Holeš při pokusu o centr nastřelil pouze svého jmenovce Jablonského, jenž toho v Jablonci také hodně zažil. Rohový kop pro zelenobílé!
     
    15
    Exekuce rohu se tradičně chopil Michal Trávník, po jehož centru se Vojtěch Kubista sápal pouze za cenu útočného faulu, je pískáno.
     
    16
    Karel Soldát v souladu s pravidly usadil na zem Považance. Příbram nicméně nevyužila možnost rychlého brejku, a poté, co zpomalila hru, kombinuje na vlastní obranné polovině.
     
    17
    Hosté se chvíli drželi v blízkosti pokutového území. Balon jim nakonec unikl do zámezí, Petr Rada přesto hlasitě upozorňuje své svěřence na nedostatky.
     
    19
    Tomáš Jablonský centroval z levé strany. Filip Hlúpik si zpracoval míč patičkou a zkoušel se procpat před Tomáše Břečku, který ovšem spoluhráče odstavil tělem.
     
    20
    Bogdan Vatajelu rozehrával přímý kop zprava. Ondřej Kočí si pro míč z jeho kopačky suverénně vystoupil a v chumlu hráčů jej ukryl do rukavic.
     
    21
    Karel Soldát odklidil míč hlavou do zámezí, domácí tedy budou vhazovat ještě před půlicí čarou. Hra je nyní plná nepřesností, žádný z týmů se nikam nedostává.
     
    22
    Karel Soldát si překážel s Olivierem Kinguem, příbramští fotbalisté tak dali soupeři chvilkovou šanci na ukořistění míče před pokutovým územím. Kingue jej nicméně včas odkopl.
     
    23
    První žlutá karta utkání! Za tvrdý zákrok u postranní čáry ji inkasuje Martin Nový (PRI).
     
    24
    Jablonečtí si vybojovali roh z pravé strany. Prudký centr Trávníka nadělal v šestnáctce rozruch, který skončil nepříjemnou srážkou dvou hráčů.
     
    25
    Aktéři incidentu jsou přímo na hrací ploše ošetřováni, z tribuny není jasné, o jaké hráče se jedná. Z každého týmu každopádně odnesl střet jeden nešťastník.
     
    26
    Hůře na tom byl Radek Voltr, který je odveden za postranní čáru. Hra po dlouhé době znovu pokračuje, Tomáš Jablonský sportovně vrací balon domácím.
     
    27
    Tomáš Hübschman nedal Matouškovi žádný čas ke zpracování dlouhé přihrávky. Severočeši posléze krátkými přihrávkami posouvají svoji formaci kupředu.
     
    28
    Eduard Sobol vyslal z poměrně svízelné situace velmi dobrý centr. Snažil se k němu doskočit Martin Doležal, hlavou ale nedokázal míč zasáhnout.
     
    29
    Za dalekonosným nákopem se hnal rychlý Jan Matoušek. Vlastimil Hrubý ale dobře přečetl hru, vystoupil z branky, a balon zakopl daleko na tribunu.
     
    30
    Vojtěch Kubista skluzem odklidil míč před Matouškem. Příbram v posledních minutách trošku přidává na aktivitě, zatím ale chybí kloudná finální fáze.
     
    31
    Jaroslav Tregler uklidil balon před sprintujícím Doležalem do autu. Domácí rychle přenesli hru na Vatajelua a pokračují v útočení.
     
    32
    Michal Trávník rozehrával přímý kop z levé strany. Troufl si na přímou ránu, leč z velké vzdálenosti příbramskou branku netrefil, balon se zatočil příliš brzy a skončil v zámezí.
    32. Trávník kroutil míč ze standardky těsně vedle
     
    34
    Jakub Považanec se ve středovém kruhu tvrdě střetl s Antonínem Fantišem. O něco hůře dopadl slovenský záložník, poměrně rychle se ale vyškrábal zpátky na nohy a bude schopen pokračovat.
     
    35
    Olivier Kingue dobře vstoupil proti nákopu Holeše a dostal balon za autovou čáru. Po vhazování se neúspěšně snažil prodrat do šestnáctky Jakub Považanec.
     
    36
    Vladimir Jovović dobře přesušil hostující kombinaci. Prohodil míč na Považance, ten chtěl posouvat na Doležala. Jablonecký útočník při snaze dostat se na balon fauloval bránícího Oliviera Kingueho.
     
    37
    Severočeši nyní disponují výraznou územní převahou. Takřka házenkářské obléhání pokutového území zakončil ranou z dálky Břečka, trefil nicméně pouze hráče před sebou. V další akci přišel Michal Trávník o míč uvnitř vápna.
     
    38
    Jaroslav Tregler zkazil přihrávku na několik metrů a umožnil tak Jabloneckým přechod vpřed. Martin Doležal dostal Trávníkův centr za záda, nemohl tedy střílet. Tomáš Hübschman se po jeho přistrčení k ráně dostal, poslal ji ale zpoza vápna mimo klec.
    38. Hübschmanova dělovka zaplachtila nad břevno
     
    39
    Filip Hlúpik při útočné snaze fauloval Vladimira Jovoviće, který tak za svoji defenzivní pomoc zaplatil poměrně draze. Domácí záložník zůstává ležet na trávníku.
     
    40
    Vladimir Jovović kulhá za postranní čáru. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    41
    Penalta! Jakub Považanec byl sražen v pokutovém území při snaze o střelu. Vladimir Jovović posléze dorazil míč do sítě, místo gólu to je nicméně "pouze" pokutový kop pro Jablonec.
     
    43
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Exekuce penalty se ujal MICHAL TRÁVNÍK. Směr razantní střely gólman Kočí vystihl, avšak na míč neměl šanci dosáhnout. 2:0!
    43. Michal TRÁVNÍK - 2:0
     
    44
    Jablonec si vybudoval bezpečnější náskok a může si závěr první půle užít. Svěřenci Petra Rady neztrácejí chuť k útočení a pokračují v aktivním pojetí hry.
     
    45
    Jan Matoušek se dostal až za pokutové území, kde už mu stopku vystavil Břečka. To vše se událo na začátku tříminutového nastavení první půle.
     
    45+1
    Martin Nový centroval ze standardní situace do šestnáctky. Jaroslav Tregler prodloužil hlavou balon za sebe, leč s tím žádný ze spoluhráčů nepočítal. Vlastimil Hrubý se chystá k výkopu.
     
    45+2
    Pomalý Kigueho centr se stal snadnou kořistí domácího gólmana. Ten rozehrává nakrátko na Holeše, který už nakopává balon daleko na útočnou polovinu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první pětačtyřicetiminutovka, Jablonec vede 2:0. Nejprve se prosadil po nádherném slalomu Vladimir Jovović, jehož na listině střelců doplnil díky proměněné penaltě Michal Trávník. Středočeši zatím vyprodukovali pouze jednu střelu, ovšem šance to byla obrovská, když Hlúpik z bezprostřední blízkosti nepropálil Hrubého.

    Střely po 1. poločase:
    Jablonec 8:1 Příbram.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Matěj Polidar.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Hlúpik, přichází Ibrahim Keita.
     
    46
    Příbramští, kteří do druhé půle nastoupili hned s dvojicí změn, se okamžitě nahnali do útoku. Jan Matoušek spadl ve vápně a držel se za obličej, vše ale bylo v pořádku, alespoň dle názoru sudího.
     
    48
    Ibrahim Keita nasadil u postranní čáry housle Kubistovi, nicméně k míči se rychle dostali domácí. Následně se stal obětí nedovoleného zákroku Bogdan Vatajelu.
     
    49
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Vatajelu rozehrál standardku k nespokojenému bručení publika pouze dlouhou křižnou přihrávkou na Vladimira Jovoviće. Ten skvěle prostrčil míč na Tomáše Hübschmana, jenž se protáhl do pokutového území a zakroutil míč na malé vápno, kde skluzující MARTIN DOLEŽAL zblízka usměrnil kulatý nesmysl do sítě!
    49. Martin DOLEŽAL - 3:0
     
    50
    Vladimir Jovović odmítl ve středu pole Keitu. Bogdan Vatajelu si u rohového praporku pomohl s Trávníkem a domácí fotbalisté pokračují v pohledné kombinaci.
     
    51
    Michal Trávník to myslel dobře. Za obranu si nabíhal Martin Doležal, avšak míč dloubnutý Trávníkem byl příliš dlouhý a sebral jej Ondřej Kočí.
     
    52
    Eduard Sobol se na levé straně skvěle uvolnil a po zemi centroval do pokutového území. Škoda pro Jablonec, že domácí předvedli malý tlak do branky a nedostali se k zakončení.
     
    54
    Olivier Kingue se v porovnání s prvním poločasem vysunul více kupředu a ve hře je poměrně hodně vidět. Tomáš Břečka před ním každopádně odkopl balon včas.
     
    55
    Vojtěch Kubista odklidil centrovaný balon do autu. Příbram se po vhazování nedostala prakticky nikam a hrát mohou znovu jablonečtí fotbalisté.
     
    56
    Vladimir Jovović na ose hřiště obehrál Kingueho. Ještě chtěl vysunout do uličky Tomáše Hübschmana, to už ale hosté dobře přečetli.
     
    57
    Martin Nový rozehrál přímý kop centrem do pokutového území. Došel si pro něj Hrubý, jenž balon vyrazil a ještě byl nedovoleně atakován. Jablonec tedy může v klidu rozehrát.
     
    58
    Martin Nový místo průnikové přihrávky na Radka Voltra centroval po zemi do pokutového území. Tomáš Břečka byl na svém místě a odmítl jakoukoliv hrozbu.
     
    59
    Martin Doležal se snažil prodloužit výkop Hrubého. Olivier Kingue se mu dobře postavil do cesty a právě od jeho hlavy putoval balon do prostoru za autovou čarou.
     
    60
    Antonín Fantiš se sympaticky prodíral po pravé straně vpřed. Eduard Sobol mu vjel skluzem pod nohy a poslal balon na rohový kop.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 406 diváků.
     
    62
    Tomáš Jablonský rozehrával z levé strany opakovaný roh. Tomáš Hübschman vyšplhal ze všech nejvýše a poslal míč hlavou mimo domácí šestnáctku.
     
    63
    Bogdan Vatajelu posílal z levé strany prudký centr do vápna. Matěj Chaluš jej odvrátil do bezpečí, avšak musí, stejně jako celá příbramská defenziva, počítat s dalšími ataky.
     
    64
    Příbram působí až zbytečně odevzdaným dojmem. Nyní její hráči pouze sledovali, jak si Sobol s Trávníkem předávají míč ve středu hřiště. Nakonec se hosté dopustili faulu, provinil se Olivier Kingue.
     
    65
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Miloš Kratochvíl.
     
    66
    Eduard Sobol skolil k zemi Radka Voltra. Středočeši překvapili soupeře bleskovou rozehrávkou a Matouškovi zabránil v zakončení pouze včasný skluz Vojtěcha Kubisty.
     
    67
    Matěj Chaluš strčil před pokutovým územím do zad Bogdana Vatajelua. Pro Jablonecké nadějná standardní situace, k míči se staví právě Bogdan Vatajelu po boku Vladimira Jovoviće.
     
    68
    Domácí to sehráli na Michala Trávníka, jehož rána si cestu za bílý val nenašla. Z podobného místa to zkusil také Jovović, Ondřej Kočí jeho skákavou střelu kryje.
    68. Jovovičova ošemetná střela protáhla Kočího
     
    69
    Příbramští už dobou minutu v kuse kombinují, k jejich smůle ale pouze na vlastní obranné polovině. Do hry je zapojován také brankář Kočí.
     
    70
    Tomáš Holeš se trošku neobratně probíjel k pokutovému území, míč, který jej příliš neposlouchal, mu uzmuli protihráči.
     
    71
    Matěj Chaluš se snažil odrazem o Michala Trávníka poslat míč do autu, nicméně domácí záložník jej odrazil tak, že se ještě mohl o Chaluše klidně otřít. Žádaný roh nicméně Jablonečtí k dispozici nedostávají.
     
    72
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Egon Vůch.
     
    73
    Na hřišti zůstává už podruhé v zápase sedět Vladimir Jovović. Hráči obou celků využívají prodlevy k občerstvení, Černohorec zatím zůstává na placu.
     
    74
    Jeden z jabloneckých hráčů doslova vyslal Ibrahima Keitu do samostatné akce! Francouzský záložník si obehrál vyběhnuvšího Vlastimila Hrubého, k jeho smůle už mu ovšem utekl míč do velice ostrého úhlu a skluzující Vojtěch Kubista zabránil korekci!
    74. Keita se blafákem vyhnul Hrubému, z úhlu ale míč do brány nedostal
     
    74
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Andrej Fábry.
     
    76
    Michal Trávník rozjel jabloneckou akci. Severočeši nakonec zařadili zpátečku a s míčem si zahrál také gólman Vlastimil Hrubý. Zápas se už samozřejmě jen dohrává, o vítězi je rozhodnuto.
     
    77
    Po sérii odrazů to vzal na sebe Tomáš Holeš. Zpoza pokutového území střílel slabší levou nohou a podle toho to také dopadlo, Ondřej Kočí měl snadnou práci.
     
    78
    Eduard Sobol si rozmyslel možnost střelby. Balon se trošku šťastně odrazil k Fábrymu, jehož centr byl příliš dlouhý a nikoho nenašel.
     
    79
    Tomáš Holeš obdržel povedenou přihrávku do běhu. Už se chystal střílet, když vtom jej dostihl Matěj Polidar a napálil balon do zámezí. Z následného rohu zelenobílí nic nevytěžili.
     
    80
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Jan Chramosta.
     
    81
    Míč se dlouho zdržoval u prostoru autové čáry. Jablonečtí se posléze před Kratochvíla vydávali kupředu, jejich cesta však skončila ještě před půlicí čarou.
     
    82
    Andrej Fábry postupoval na kraj hřiště. Do akce se vložil jeden z hostů, míč se odrážel mezi nimi a Vatajeluem, až skončil v autu, vhazovat může Příbram.
     
    83
    Martin Nový spolehlivě odhlavičkoval centrovaný míč. Nedlouho poté se Michal Trávník stal obětí faulu, jablonečtí fotbalisté tak budou rozehrávat standardku.
     
    84
    Jablonec rozehrál nakrátko, možná až příliš pasivně. Na místo se přihnal Jan Matoušek (PRI) a šlapákem atakoval Sobola, žlutá karta je na světě.
     
    86
    Prudký centr Oliviera Kingueho zblokoval Tomáš Hübschman. Balon se odrazil mimo hřiště, hosté budou vhazovat v blízkosti rohového praporku.
     
    87
    Michal Trávník podrazil Egona Vůcha. Příbramští se pokusili narychlo rozehrát, to se ale nelíbilo hlavnímu rozhodčímu, jenž nechává exekuci opakovat.
     
    88
    Po přímém kopu se centr Martina Nového odrazil na hranu šestnáckty, odkud postupně pálili Matěj Polidar a Ibrahim Keita, oba ale trefili pouze jablonecké hráče.
     
    89
    Jablonec dlouho obehrával míč okolo pokutového území. Tomáš Hübschman nakonec povedeným nákopem našel Miloše Kratochvíla, jenž při snaze o sklepnutí pod sebe poslal balon mimo hrací plochu.
     
    90
    Bogdan Vatajelu si naváděl balon z levé strany na osu hřiště. Následná prostrkávačka na Michala Trávníka byla příliš dlouhá. Souběžně se startem dvouminutového nastavení drží míč Ondřej Kočí.
     
    90+1
    Andrej Fábry pěkně našel Vatajelua. Před ním byl míč odklizen obráncem na rohový kop, který Bogdan Vatajelu nezahrál zrovna ideálně.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Jablonec si v pohodě došel pro tři body, Příbram zdolal jasně 3:0!

    Ve druhé půli už si Severočeši v klidu hlídali vedení a hra už nebyla tak akční jako v úvodních pětačtyřiceti minutách. Přesto se krátce po návratu z kabin prosadil skluzující Martin Doležal, jenž upravil skóre do finální podoby. Jablonečtí fotbalisté dnes byli ve všech ohledech lepší, Příbram se naopak pod novým trenérem neuvedla vůbec ideálně.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 7:2.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu! (17:05:07)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 12. Jovović (Považanec), 43. Trávník (pen.), 49. Doležal (Hübschman)

    Karty:   23. Nový (PRI), 84. Matoušek (PRI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 7:2.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, V. Kubista, Břečka, Sobol – Hübschman (C) – Jovović (74. Fábry), Trávník, Považanec (65. Kratochvíl), Vatajelu – Doležal (80. Chramosta).
    Náhradníci: Hanuš – T. Pilík, Kratochvíl, R. Acosta, Fábry, Peřina, Chramosta.

    FK Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Kingue, T. Jablonský – Hlúpik (46. Keita), Soldát (46. Polidar), Tregler, Voltr (72. Vůch) – Matoušek – Fantiš (C).
    Náhradníci: Švenger – Polidar, Průcha, Skácel, Vůch, Kodr, Keita.

    Rozhodčí: Pechanec – Vaňkát, Vodrážka

    Diváci: 2 406
    thejrc.org