Winnipeg – Montreal 1:3 (kon.) | Tampa – Washington 3:6 (kon.) | New Jersey – St. Louis 2:3 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:1 (kon.) | Ottawa – Toronto 4:2 (kon.) | Nashville – Columbus 2:5 (kon.)
San Jose – Vegas 4:3 (po pr.) | Vancouver – Dallas 3:2 (1:0 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 1:5 (kon.)
Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 0:3 (kon.) | Arizona – Minnesota 4:0 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Toronto Maple Leafs
Neděle 31.03.2019, 00:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že nejhorší tým NHL Ottawa Senators vyhrál v utkání dvou kanadských klubů nad Torontem 4:2 a Maple Leafs si tak musí na svůj postup do play-off ještě počkat, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (03:52:58)
     
    Československá stopa v utkání:
    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:09
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:29
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Craig Anderson (OTT) 42 zák, 2 góly, 95,5%
    2. Anthony Duclair (OTT) 2+1
    3. Brady Tkachuk (OTT) 0+2
     
    První třetina zápasu byla asi dnes nejhorší, co jsme mohli vidět. Ve druhém dějství si Ottawa po brankách Anthony Duclaira a Magnuse Pääjärviho vytvořila dvoubrankový náskok, o který ale přišla během sedmadvaceti sekund třetí třetiny. Nejprve se prosadil Auston Matthews, hned vzápětí na něho navázal Connor Brown z rychlého protiútoku Obě dvě střely šly do šibenice a stejně povedenou ránu ukázal také Cody Ceci, jenž Senátorům vrátil vedení po minutě a dvanácti sekundách od vyrovnávací trefy. Hosté se poté ještě snažili vykřesat bod, který by jim dal jistotu bojů o Stanley Cup, ale Johnsson se nechal zbytečně vyloučit. Byť Toronto zkusilo hru pět na pět bez gólmana, tak vyrovnání nepřišlo a naopak Anthony Duclair stvrdil výhru Senators 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    Jelikož Montreal bral dva body na ledě Winnipegu, musí si Toronto s jistotou postupu do play-off ještě počkat.
     
    59:33
    Ještě vidíme menší potyčku po tom, co Chabot ostře najel do Kadriho a ten si to nenechal líbit. Nejprve si něco vysvětlují mezi sebou, poté Kadri ještě hrozí na Jeana-Gabriela Pageaua.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
    58:47 Anthony DUCLAIR - 4:2
     
    58:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Na Johna Tavarese byl možná neodpískán faul, ale na to už se za chvíli nikdo nebude ptát. White poslal puk na Tkachuka, který našel volného ANTHONY DUCLAIRA a nedávná posila z Columbusu Blue Jackets dává dnes svůj druhý gól. Asistence: Brady Thackuk, Colin White.
     
    58:12
    Marner to zkusil i v oslabení a za pomocí Hymana, Hainseyho a Zajceva nyní hosté bojují o bod. Navíc je to pět na pět, Sparks je venku z branky.
     
    57:58
    Buly pro Ottawu, která ale možná bude myslet i na zadní vrátka.
     
    57:53
    Šance pro hosty na bod jsou zase o něco menší a mohou za to "děkovat" nedisciplinovanosti Andrease Johnssona, který jde opět na trestnou lavici. Během šesti a půl minuty už podruhé, nyní opět za krosček.
     
    57:20
    Třetí třetina opravdu baví. Hraje se na krev, Toronto se žene za bodem, který by znamenal play-off, ale Ottawa nechce cenné vítězství pustit. Aktuálně se hraje před brankou domácích.
     
    56:07
    Kadri také nezařídil srovnání, Anderson byl proti jeho střele zápěstím pozorný.
     
    55:33
    Ba naopak, Toronto se vymanilo ze zámku a v situaci dva na jednoho zakončoval Mitchell Marner, ale vylámal si zuby na betonu Craiga Andersona.
     
    55:09
    Obrovský tlak Ottawy. To je až neskutečné, co si nyní Senátoři vytvořili. Jenže nebyli schopní se prosadit. Ryan, Pageau, Smiht, Ceci, Wolanin. To bylo ostřelování této pětice Senators a nyní si opravdu myslím, že Sparks netušil, co se kde děje, ale s vypětím všech sil se Toronto ubránilo a neinkasovalo počtvrté.
     
    54:22
    Craig Anderson jasně ukazuje svým spoluhráčům, kde potřebuje, aby branka byla pokryta. Zatím úspěšně.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 26. Duclair (O. Lindberg, Pääjärvi), 35. Pääjärvi (Duclair), 47. Ceci (B. Tkachuk, White), 59. Duclair (B. Tkachuk, White) – 46. Matthews (Marner), 46. Co. Brown (Hainsey)


    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, DeMelo, Wolanin, Ceci, Harpur, Jaroš – B. Tkachuk (A), Pageau, Veronneau – Duclair, Tierney, O. Lindberg – Balcers, White (A), B. Ryan – Gibbons (A), Z. Smith, Pääjärvi.
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Rielly (A), Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Marinčin, Dermott – Hyman, Tavares (A), Marner – A. Johnsson, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Kadri, Kapanen – Ennis, F. Gauthier, Co. Brown.

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Ghislain Hebert – Jesse Marquis, Matt MacPherson
    thejrc.org