Arsenal – Newcastle 2:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:0 (1:0)
Newcastle United
Pondělí 01.04.2019, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 1:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9. (22:51:35)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Arsenalu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Druhý poločas nám přinesl o dost vyrovnanější podívanou, směrem dopředu se začal projevovat také Newcastle, avšak za celý zápas nedokázal vážněji ohrozit brankáře Lena. I domácí celek se dnes celkem trápil, v koncovce utkání se mu podařilo vsítit uklidňující druhou branku, o kterou se postaral Lacazette. Gunners tak splnili roli favorita tohoto zápasu, jejich soupeř byl téměř neškodný.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme. Dnešní utkání se spíše jen dohrává, domácí mají míč na kopačkách.
     
    90+2
    Leno byl vyplašen ze stereotypního postavení, míč se mu podařilo vyrazit před sebe. Následně si ofsajdové postavení nedokázal pohlídat Rondón.
     
    90+1
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí zadák Sokratis, který před napadajícím Mutem odkopával daleko do zámezí. Newcastle tak bude ještě vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Posléze to individuálním způsobem zkoušel právě Lacazette, kterému se podařilo projít až k pokutovému území, kde jeho roztažení hry přečetl Lascelles.
     
    86
    Arsenal se sice radoval ze třetí branky, ta opět neplatí. Lacazette si totiž v souboji s Dúbravkou pomáhal nedovoleně, což odhalilo také bystré oko rozhodčího.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Kanonýři nyní vedou už o dvě branky, což je hodně nadějné. Hosté jsou směrem dopředu neškodní.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Henrich Mchitarjan.
    83. Alexandre LACAZETTE - 2:0
     
    83
    Arsenal právě vstřelil branku!
    O vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto! ALEXANDRE LACAZETTE sice vyprodukoval hodně kostrbatou přihrávku na Aubameyanga, avšak druhý jmenovaný dokázal hlavičkou vysunout právě francouzského útočníka, který pohodlným způsobem přehodil vyběhnušího Dúbravku, jenž byl v tomto případě zcela bez šance na zákrok.
     
    82
    Leno tak obstaral odkop od své branky, který se snesl mimo dosah všech spoluhráčů. Místo toho ho dokázal odehrát Diamé, jenž našel vedle stojícího Muta.
     
    81
    Až nyní se hosté dostali k slibnému tlaku, který přinesl přenesení hry na pravou stranu. Posléze do míče udeřil Ki, jehož projektil směřoval daleko vedle branky.
     
    80
    Muto tak dlouho váhal s přihrávkou, až ho zezadu dokázal odzbrojit napadající Monreal. Za hosty ještě zabojoval Diamé, jenž vybojoval míč zpět.
     
    79
    Sokratis to nyní nevyřešil zrovna nejlépe, naopak se jeho dalekonosný projektil snesl pouze do míst, kam přispěchal Dúbravka, který ihned rozehrál.
     
    78
    Střídající Kenedy to zkoušel přihrávkou podél autové čáry, avšak míč přeci jenom skončil za lajnou. Pomezní sudí byl i tentokráte velice přesný, aut pro domácí.

    David Suchý

    Branky: 30. Ramsey, 83. A. Lacazette (Aubameyang)

    Karty:   59. Monreal (ARS), 71. Kolašinac (ARS)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 1:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Monreal – Maitland-Niles, Ramsey (C) (67. Alnaní), Guendouzi, Kolašinac – Özil (84. Mchitarjan), Iwobi (61. Aubameyang) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Aubameyang, Alnaní, Jenkinson, Mchitarjan, Nketiah, Denis Suárez.

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lejeune, Lascelles (C), P. Dummett, Ritchie (75. Kenedy) – Ayoze Pérez (77. Muto), Diamé, Almirón, Hayden (67. Ki Song-jung) – Rondón.
    Náhradníci: Darlow – F. Fernández, Kenedy, Ki Song-jung, Manquillo, Muto, Shelvey.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org