Kortrijk – Waregem 4:2 (kon.)
konec
KV Kortrijk
4:2 (2:2)
SV Zulte-Waregem
Pátek 05.04.2019, 20:30 • Guldensporen Stadion, Kortrijk • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Z komentátorského postu těšilo Jiřího Poláška. Těším se na Vás příště. (22:30:18)
     
    V druhém poločase jsme viděli 2 góly, zlepšený výkon v obraně hostů, odvolanou penaltu a druhou žlutou, tedy červenou kartu. Kotrijk začal hezky, a začal opět tlačit. Z toho vytěžil taky první gól poločasu a dostal se do vedení. Tento gól Waregem zaskočil, a to poprvé v zápase. Následně dostal Seck druhou žlutou kartu a oslabil tým. Po jeho odchodu hned ale Waregem slavil penaltu za faul v pokutovém území. Jenže rozhodčí ji odvolal po shlédnutí situace na videu a následně vstřelil pojišťovací gól Avenatti. Dnešní zápas byl takový magický ve dvojkách. Druhý tým tabulky dvakrát vedl v prvním poločase, ale hosté dvakrát dokázali srovnat. Dvakrát se zkoumala situace na videu, a dvakrát vstřelil Kortrijk gól v 2. poločase. Navíc ještě Seck dostal dvě žluté karty a měli jsme dva dvougólové střelce.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:2.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Další tutovku úplně zazdil Chevalier. Když se přihrávkou do běhu zase dostal do samostatného úniku, nestřílel ještě, ale chtěl si povodit gólmana. Ten se k němu ale stále přibližoval a už v ostrém úhlu po míči skočil.
     
    90+1
    Dva domácí hráči se řítili dopředu a rozhodčí zapískal ofsajd, oni to ale neslyšeli, vstřelili gól a střelec slavil, až pak se ale podíval a zjistil že gól neplatí. Vznikla tak úsměvná situace.
     
    90
    Konec poločasu se ještě oddálí o tři minutky.
     
    89
    Po tomto rohovém kopu to ale jistě nebude, protože po rozehrávce nakrátko si míč ihned převzali hosté. I tak se ale chorály kotle umocňují.
     
    88
    Kotel se nyní mohutně rozfandil a jejich křik se nese celým stadionem jako hrom. Domácí to motivuje přidat pro fanoušky ještě další gól.
     
    87
    Hosté si zavařili před vlastní brankou, kdy nepřesnou přihrávkou málem ještě poslali dva domácí do samostatného náběhu. Nakonec se ale situace vyřešila.
     
    86
    Kortrijk se dnes rozhodl využít všechny možnosti střídání. Odchází si na lavičku sednout Azouni, kterému, jak je vidět, se opravdu nechce. Má ale žlutou kartu a nahrazuje ho Golubović.
     
    85
    Do vápna, těsně na hranici toho malého nyní přiletěl centr na volného hráče, který ještě za skoku míč prudce vystřelil na branku. Gólman se ale velmi dobře přesunul a krásně míč pokryl.
     
    84
    Kortrijk kombinoval před vápnem hostů a nic nevytěžil. Následně však hosté zahráli na aut a domácí můžou pokračovat.
     
    83
    Domácí se snažili o přenesení hry z pravého křídla na to levé, ale centr letěl asi 2x výše, než jaká je výška branky.
     
    82
    Cca deset minut do konce, když připočítáme i nějaké to nastavení. Týmy se ještě pokouší o nějaké akcičky, nehrnou se do nich ale za každou cenu.
     
    81
    Druhé střídání využívá Kotrijk a dolů trenér posílá Lepointa. Místo něj přichází Kumordzi.
     
    79
    Vypadá to, že již Waregem ztratil chuť v deseti bojovat alespoň o jeden bod a připraví se na další pokračování části o titul.
    77. Felipe AVENATTI - 4:2

    Jiří Polášek

    Branky: 5. Avenatti, 27. Stojanović, 50. Stojanović, 77. Avenatti – 24. Harbaoui (pen.), 39. Bongonda

    Karty:   15. Azouni (KRT) – 3. Walsh (WAR), 60. Seck (WAR), 65. de Fauw (WAR)   73. Seck (WAR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 14:2.
    KV Kortrijk: Bruzzese – Azouni (86. Golubović), Avenatti, De Sart, D'Haene – Hines-Ike, Kagelmacher, Chevalier, Lepoint (81. Kumordzi) – Van der Bruggen, Stojanović (72. Bacula).
    Náhradníci: Pereira – Bacula, Ezekiel, Golubović, Charisis, Koita, Kumordzi, Rougeaux.

    SV Zulte-Waregem: Bansen – Björdal, Bongonda, De Pauw (74. Sylla), de Fauw – Harbaoui, Heylen, Pletinckx, S. Peeters – Seck, Walsh.
    Náhradníci: Bossut – Bürki, Demir, M. De Smet, Faik, Marcq, Soisalo, Sylla.
    bahis siteleri