Olomouc – Karviná 3:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 0:0 (kon.) | Liberec – Jablonec 0:0 (kon.)
Ostrava – Teplice 3:1 (kon.) | Slovácko – Plzeň 0:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
3:2 (2:1)
MFK Karviná
Neděle 07.04.2019, 15:30 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý poločas nakonec přinesl velmi zajímavou podívanou. Po zlepšeném karvinském výkonu se totiž postaral Lingr o vyrovnání a Strakovi svěřenci pokračovali ve velmi zajímavém výkonu. Vůbec se Sigmy nezalekli, nicméně nakonec museli kapitulovat, když se prosadil po excelentní dělovce ze standardky Jakub Yunis. Slezanům se sice v závěru povedlo připsat obrovský nápor a nebyli daleko od vyrovnání, tři body ale přeci jen uválčili olomoučtí fotbalisté, kteří se posunují na sedmou příčku prvoligové tabulky. Karviná naopak zůstane i nadále patnáctá. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (17:28:06)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:12. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:8.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sigma už snaží svou obrannou hru stavět na jistotě. Karviná ale ještě rozhodně neskládá zbraně, snaží se všechno vsadit na jednu kartu. Berkovec se nicméně ještě do útoku nezapojuje.
     
    90+2
    A znovu v akci Lalkovič. Olomoucký záložník to zkoušel na levém křídle, avšak jeho postup vpřed zhatil Bukata. Podle názoru sudího ale čistě Slezané mohou jít do kontru.
     
    90+1
    Lalkovič nakonec přeci jen zvládl přerušit kombinaci Hanáků a poslal míč mimo dosah Karvinských. Olomouc bude vhazovat kousek od střídačky.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Jan Suchan se dostal ne levém křídle k zajímavé možnosti, avšak jeho rána mířila pouze do náručí Miloše Buchty. Domácí si mohou oddechnout.
     
    88
    I domácí mančaft naposledy vystřídal, když Václav Jílek posílí zadní řady. Pavla Dvořáka totiž nahradil Roman Polom.
     
    88
    Karviná si vyžádala poslední střídání, místo Ondřeje Lingra do hry v této chvíli půjde Jan Suchan.
     
    86
    Olomouc byla znovu pod velkým tlakem, jenomže Budínský pokaždé pálil mimo domácí branku. Napoprvé pouze vedle zpoza vápna, posléze i z šestnáctky, avšak jen nad břevno.
     
    85
    Lukáš Budínský se dostal ne levém křídle k zatažené ráně, spíše polocentru na zadní tyč. Jeho pokus Buchtu ale moc nevylekal, letěl o dobrý metr vedle brány.
     
    84
    Sladký dokázal před Wágnerem na poslední chvíli dostat míč mimo dosah karvinského bombera, popisovaná šance ale byla opravdu dost nadějná pro svěřence Františka Straky. Sigma ještě nemá rozhodně tři body v kapse.
     
    83
    Lalkovič se dostával po levé straně znovu do zajímavého kontru, když mu Smrž nechal až příliš mnoho prostoru. Berkovec jeho vysoký oblouček ale v klidu lapil.
     
    82
    Tomáš Wágner i Bojan Letić zkoušeli paní štěstěnu, když na několikrát pálil zpoza malého vápna. Jemelka ovšem napoprvé ustál, druhá rána letěla vysoko nad.
     
    Dnešní utkání sleduje 4145 diváků.
     
    81
    Karviná pokračuje i nadále ve velmi zajímavém náporu, nicméně Sigma se v defenzívě nijak výrazně nedostává z tempa. Prakticky navíc nikdo z dua Jemelka ještě nechyboval.
     
    80
    Bojan Letić se ve vápně dral k zakončení vysokého centru při rohu, nicméně byl v sevření hned několika soupeřů. Hanáci se tak pro tentokrát na hraně rizika zvládli s nastalou situací vyrovnat.
     
    79
    Lingr na pravé straně ukázal něco ze svého rychlostního fondu, avšak na Vepřka nakonec přeci jen nestačil. Po čistém zákroku olomouckého kapitána bude Karviná kopat další roh.

    Johan Čáp

    Branky: 2. Jemelka (Falta), 42. Falta, 61. Yunis (Sladký) – 9. Budínský (Wágner), 55. Lingr (Rundić)

    Karty:   48. Yunis (OLO) – 41. Záhumenský (KAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:12. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:8.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Texl (62. Lalkovič), Kalvach, Plšek, Falta – P. Dvořák (88. Polom) – Yunis (70. Nešpor).
    Náhradníci: Mandous – Pilař, Lalkovič, Chytil, Polom, Chvátal, Nešpor.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Dreksa (C) (67. Bukata), Rundić, Záhumenský – Smrž, Budínský – Guba (74. Letić), Lingr (88. Suchan), Ba Loua – Wágner.
    Náhradníci: Pastornický – Faško, Galuška, Dramé, Suchan, Letić, Bukata.

    Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Vaňkát

    Diváci: 4145
    thejrc.org