St. Louis – Vancouver 3:2 (2:0 po s.n.) | Florida – New Jersey 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Detroit – Buffalo 1:7 (kon.) | Washington – NY Islanders 0:3 (kon.)
Ottawa – Columbus 2:6 (kon.) | Montreal – Toronto 6:5 (2:1 po s.n.) | Nashville – Chicago 5:2 (kon.)
Dallas – Minnesota 3:0 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:3 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:4 (kon.)
Los Angeles – Vegas 5:2 (kon.) | San Jose – Colorado 5:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
4:3 (2:3, 1:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Neděle 07.04.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne přeji všem hokejovým příznivcům! Od nedělních 16:00 se rozjede opět jeden z důležitých zápasů poslední extraligové baráže vůbec! Na domácí straně stojí Kladno, které bojuje o postup do nejvyšší soutěže v čele s Jaromírem Jágrem, na druhé pak Chomutov s bojovníkem Radkem Dudou! Příjemnou zábavu vám přeji!
     
    PIRÁTI CHOMUTOV
    v baráži: 3. místo, 4 body, skóre 7:17, bilance 1-0-1-2

    Do baráže vykročila pirátská bárka zkušeně a domácí roli proti Kladnu v prvním kole zvládla poměrem 2:0. Kladno bylo sice aktivnějším týmem, dokonce vstřelilo i branku, jenže z dostupných videozáznamů přímo na stadionu nebylo možné určit, zda puk za čáru došel, nebo ne. Záběry ČT Sport, která toto utkání přenášela, videorozhodčí neměl, a proto oficiálně nebyl gól uznán. Chomutov navíc v klíčových chvílích podržel i Justin Peters a dařilo se i na multimediální linii, Tomáši Plekancovi zahrála místní režie songy od Lucie Vondráčkové, při záběru na rozhodčí byl puštěn úryvek songu Řiditel autobusu, za což klub inkasoval pokutu od DK za zneužívání kostky nad ledem.

    Jenže to byla první a poslední výhra Chomutova během první čtvrtiny soutěže. Fanklub defenzivního hokeje neměl rozhodně radost z první třetiny druhého kola, kdy padlo hned pět branek a o gól napřed byl Motor (3:2). Ve druhé třetině Chomutov dvakrát srovnal a zápas musely rozhodnout až nájezdy. V nich rozhodl sám Zdeněk Doležal, když kritické momenty v sedmé a osmé sérii vzal na sebe. Motor tak vyhrál 5:4 a na straně domácích panovala spokojenost, trenér Růžička byl naopak zklamán produktivitou při nájezdech. Piráti totiž ze sedmi pokusů proměnili jenom jeden!

    S průběžným lídrem celé baráže, pardubickým Dynamem určitě chtěli Severočeši sehrát lepší partii. Ve dvou zápasech po sobě jdoucích bylo celkové skóre 1:12! Zápas v ROCKNET Areně rozhodla druhá třetina. Po první drželi domácí nadějný stav 1:2, ve druhé Dynamo ale odskočilo na 1:4 a bylo po utkání. Odveta na východě Čech měla jasný průběh už od začátku, Chomutov si domů odvezl dardu 0:7! Jan Šťastný, který hodnotil ze strany Chomutova obě utkání s Dynamem, po výprasku prohlásil, že tým je v těžké situaci, nefunguje mu prakticky nic a trenérský štáb má zamotanou hlavu z toho, aby zachránil extraligu i pro příští rok. Nedělní zápas může být pro Chomutov dost možná nejklíčovější...
     
    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI CHOMUTOVA

    1. Pavel Klhůfek, útočník, bilance 1+2, průměrný čas na ledě 14:19, 2 trestné minuty
    2. Jakub Sklenář, útočník, bilance 1+2, průměrný čas na ledě 15:28, bez trestných minut
    3. Radek Duda, útočník, bilance 1+1, průměrný čas na ledě 17:00, 6 trestných minut
     
    RYTÍŘI KLADNO
    v baráži: 2. místo, 6 bodů, skóre 6:10, bilance 2-0-0-2

    O prvním vzájemném utkání bylo napsáno již v příspěvku pod, přejdeme proto rovnou k druhému zápasu Kladna, které se hrálo na jeho ledě proti Pardubicím. Fanoušci by jistě rádi uvítali, kdyby Rytíři právě před nimi střelecké mlčení z prvního kola prolomili, nicméně to bylo výlučně Dynamo, které střílelo góly. Přitom to po první třetině vypadalo pro Rytíře nadějně. Vyrovnané utkání ale naprosto zlomila druhá třetina, ve které Pardubice jasně vládly a třígólový náskok jim dal klid do závěrečné třetiny, kde ještě skóre o dva góly vyšperkovaly a jely domů s jasnou výhrou 5:0.

    Možnost odměny domácím fanouškům mohla přijít hned v dalším domácím zápase proti soupeři ze své ligy, tedy budějovickému Motoru. Gólově to byl poměrně chudý zápas, jenže domácí tým nakopla kromě mocné a emotivní podpory kladenského kotle také ubráněné oslabení 3 na 5 hned z úvodu zápasu. Proto ve 13. minutě rozjásal stadion Antonín Melka a Motor hledal odpověď marně. Ve druhé třetině navíc navýšil po ohromném tlaku na 2:0 Brendon Nash a žádný další gól již nepadl. Domácí trenér lehce žehral na produktivitu, s výsledkem byl ale spokojen, což se rozhodně nedalo říci o Václavu Prospalovi, který opět nabídl strohé hodnocení a projevil nespokojenost se hrou Budějovic.

    Druhý zápas proti stejnému soupeři, tentokrát v Českých Budějovicích, mělo Kladno v polovině utkání rozehráno naprosto luxusně. Když po 28 minutách hry vedli hosté 4:0, asi nikdo nečekal vůbec nějaké drama. Motor to ale nezabalil a dva góly ve zbytku druhé třetiny ještě dávaly tušit drama. Leč skvělý Cikánek proti Babkově střele prakticky do prázdné a obětavost hostující trojice, která musela bránit dlouho dvojnásobné oslabení 3 na 5, nepovolilo Motoru srovnat, poslední slovo měl Zdeněk Doležal 10 sekund před koncem na konečných 3:4. Trenér Čermák nebyl vůbec spokojen s druhou částí utkání, trenér Prospal zase naopak ocenil bojovnost svého týmu, který se vrátil do ztraceného utkání. Díky šestibodovému importu je rázem Kladno na postupovém druhém místě a pokud porazí Chomutov za tři body, tak bude mezi druhým a třetím týmem propast pěti bodů.
     
    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI KLADNA

    1. Tomáš Redlich, útočník, bilance 2+0, průměrný čas na ledě 18:33, 12 trestných minut
    2. Jaromír Jágr, útočník, bilance 1+1, průměrný čas na ledě 17:45, 2 trestné minuty
    3. André Lakos, obránce, bilance 1+1, průměrný čas na ledě 16:28, 4 trestné minuty
     
    -84
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, V. Růžička (A), Klhůfek – Koblasa, Huml (A), T. Svoboda – Tomica (C), Vantuch, Duda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chrpa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda – Brejcha, Jelínek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Kladno vyhrálo úvodní buly a hned se natlačilo do útočného pásma. Nahození Plekance od modré Peters vykryl a hosté se taktéž dostali do útočného pásma.
     
    00:48
    Plekanec vypíchl kotouč a protáhl ho z vlastní třetiny až na tu protější, nicméně Chomutov se do útoku okamžitě vrátil a Vampola musel nastalou situaci řešit vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    01:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Brzký gól, který Chomutovu dost pomáhá psychicky! Nutno ale podotknout, že první trefa zápasu padla z protiútoku po ohromné šanci Kladna, když Redlich přiblížil puk do brankoviště, kde vznikla nepřehledná situace, Peters ale tělem udržel hrací předmět před brankovou čárou. Z toho vytěžil Růžička rychlý brejk 2 na 1, v útočném pásmu křižnou nahrávkou otevřel prostor pro PAVLA KLHŮFKA, který švihem z pravého kruhu otevírá skóre utkání – 0:1! Asistence: Vladimír Růžička
    01:42 Pavel KLHŮFEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:22
    Kladno se po icingu Pirátů dostalo do útočného pásma a vyhrálo vhazování, jenže se nepovedlo přesně nahrát a Chomutov se osvobozuje šikovným vyhozením.
     
    03:06
    Rytíři rozjeli zbrojení v útočném pásmu a sevřeli bránící pětici, největší malou šancí se ukázala býti střela Bláhy z otočky, ale tyto momenty hosté zvládli a vyváží kotouč.
     
    03:53
    Jágr přesouval hru na Plekance, jenže ten si puk srazil na brusle a bylo po celé akci. Mrzet to ale první domácí formaci nemuselo, neboť si otevřel prostor v útočném pásmu Zikmund a hráč s vizáží mulleta střelou z mezikruží orazítkoval pravou štangli!
     
    04:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Rozhodně si domácí nepředstavovali takový úvod do zápasu. Opět se jedná o odpověď na šanci Kladna, respektive Zikmundovu tyč. Byl to pak právě Zikmund, který v obranném pásmu u mantinelu ztratil puk v souboji. Důrazný PAVEL KLHŮFEK se dostal před něj, sjel si až před branku a střelou nad položené rameno Cikánka dává Pirátům o hodně větší klid – 0:2! Bez asistence.
    04:31 Pavel KLHŮFEK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:46
    Syn legendárního hráče a bývalého komentátora ČT, Josefa Zajíce, Josef Zajíc, inkasuje jako první hráč v zápase dvě minuty. Za brankou podrazil jednoho z hostí a jde si odpočinout na trestnou.
     
    06:06
    Růžičkova tvrdá střela zlomila Cikánkovi hokejku, který je nyní tak bez hole, respektive mu ji půjčil Lakos. Rytíři jsou nyní ve velké krizi.
     
    06:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Slovy Luboše, který opravoval Lakatoš: „Tohle už není normální!“ Chomutov totiž využívá první přesilovou hru a třetí gól zařídil hráč, který zařídil předchozí dva. Za 6 minut a 35 sekund se povedlo PAVLU KLHŮFKOVI zkompletovat hattrick. Klhůfkovi na pravý kruh přišla přihrávka, hostující #22 využila toho, že Cikánek má hráčskou hůl a třetím věšákem do levého vinglu dává Pirátům hodně velkou naději na tři body – 0:3! Bez asistence.
    06:35 Pavel KLHŮFEK - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:00
    Kladno má možnost, jak udělat ze zápasu ještě nějaké drama. Domácí se po buly natlačili do útočného pásma a sudí trestá podražení na Jaromíra Jágra u mantinelu. Provinil se Bohumil Jank, který to má za dvě minuty.
     
    08:14
    Melkovi utekl puk na pravém křídle a Nash jej musel dohánět někde na středovém kruhu. Domácí jsou nicméně natlačeni zpět v útočném pásmu a kombinují.
     
    08:40
    Jágr dostal puk na levý kruh a pálil okamžitě z otočky, Peters ale hlídal bližší tyč a vykryl. Kladno udrželo pásmo, jenže situaci překombinovalo a hosté vyhazují.
     
    09:25
    Vampola se protlačil do útočného pásma a hodil puk na Strnada, který byl na ose hřiště dobře bráněn a Dietz opět vyhazuje až za Cikánka. Návrat domácích do útoku nebyl vůbec slavný, neboť se jednalo o icing a je prakticky po přesilové hře.
     
    10:01
    Hosté hrají v plném počtu, Kladno nicméně zakládá útok zpoza branky. Dále než do středního pásma to však nedotáhlo a Klhůfek se dostal ke kotouči, který zase poslal na branku, respektive do její horní části, Cikánek vyrazil ramenem.
     
    10:46
    David Štich to zná velice dobře na Kladně i na trestné lavici. Tentokrát kombinuje obojí, jde si sednout na dvě minuty za podražení Melky u střídaček.
     
    11:14
    Melka to zkusil z pravého kruhu prohodit na Zikmunda, který ale byl v protipohybu vůči kotouči a nemohl s ním nic dělat. Problém Chomutovu ale udělal Bohumil Jank, který vyhodil puk přímo do ochranné sítě a Kladno má 1:23 5 na 3!
     
    11:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští se dočkali, využili přesilovou hru 5 na 3 a vrací se částečně do utkání! Jágr z rohu kluziště čekal dlouho s přihrávkou a udělal dobře. Jednoduchou žabičkou přehodil hůl obránce Chomutova přímo na mezikruží pro LADISLAVA ZIKMUNDA, který měl mnoho prostoru sám před Petersem. Puk zkušeně do sítě umístil a domácí jsou ve hře – 1:3! Asistence: Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec.

    Domácím pokračuje klasická přesilovka 5 na 4!
    11:46 Ladislav ZIKMUND - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Přesilovka Kladna 5 na 4 taktéž padla a opět je z toho gól! Tohle může Chomutov pořádně mrzet. Druhý gól se urodil jednoduše. Tomáš Plekanec motal puk na levém křídle a rozhodl se pro návrat hracího předmětu na modrou čáru, kde stál JAROMÍR JÁGR. Ten se s tím vůbec nemazal, napřáhl se z první a střelou alá Jiří Říha snižuje – 2:3! Asistence: Tomáš Plekanec.
    12:55 Jaromír JÁGR - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:26
    Navíc to mají Piráti složitější o to více, že Ivan Huml po vhození kotouče na středový kruh zasáhl vysokou holí jednoho z Kladenských a po komerční pauze ho čekají dvě minuty na trestné lavici.
     
    14:00
    Před Petersovou brankou vznikla nepřehledná situace, když se tam natlačila dvojice hráčů z obou stran a hostující gólman měl co dělat, aby udržel puk před čárou. Hru přerušil ještě dříve sudí, po jeho hvizdu se strhla menší potyčka, ale vše se vyřešilo včas.
     
    14:28
    Piráti vyhazují a tato přesilovka je o něco klidnější, než ty předchozí.
     
    14:55
    Plekanec dostal hodně prostoru na pravém kruhu a využil ji k tvrdé střele, kterou Peters vykopl levým betonem, jenže přímo na hůl Patrika Machače. Machač se v pokleku pustil do dorážky, Peters však výborně zasáhl!
     
    15:26
    Přesilová hra Kladna je za námi a Chomutov toho využil k přechodu do útoku. Od modré se dostal ke střele Štich, puk ale letěl mimo kasu. Piráti i nadále pokračovali v tlaku, druhou střelu Šticha Cikánek hned chytil a přerušil hru.
     
    16:16
    Tvrdý hit schytal u trestných hattrickový muž, tedy Pavel Klhůfek. Hra se nyní roztáhla na celé hřiště a provází nás dost nepřesností.
     
    17:08
    Plekanec si počkal na Zikmunda, kterému poslal puk a přesunul hru za branku Peterse, Koblasa dojel do souboje a odjel z něj jako vítěz, což znamenalo, že Piráti vyjeli ze svého obranného pásma.
     
    18:01
    Vampola protečoval do středního pásma, kde hraje chomutovský Jank. Ani jemu ale pšenka nekvetla a rázem přišla pohroma pro Chomutov, když se na modré dostal ke střele Říha, Peters vyrazil na hůl Melky, který se rozhodl pro zpětnou přihrávku, leč to už hostující obrana uklidila.

    A uklidila to do luxusního brejku 2 na 1, Chrpa předkládal před prázdnou branku pro Šťovíčka, jenže radost mu zastavil Cikánek ve spolupráci s nepřesnou střelou!
     
    19:34
    Jsme již v posledních sekundách, Jank vyrobil u své střídačky chybu a Plekanec se vydal na průzkum útočného pásma, který zakončil tvrdou střelou, Peters ale Piráty podržel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pro nezaujatého diváka se dnes musí jednat o parádní podívanou. Po sedmi minutách přitom málokdo čekal, že to bude ještě dramatické. Společný jmenovatel všech gólů v úvodních sedmi minutách jest Pavel Klhůfek. Ten totiž nejprve potrestal nevyužitý závar Kladna ve druhé minutě, to samé zopakoval i v polovině páté minuty po nastřelené tyči Zikmundem. Úvodní zkázu dokonal v čase 6:35 využitím přesilové hry a v tu dobu asi Kladnu nikdo nevěřil. Rytíře ale nakopla nedisciplína Chomutova, který hrál 83 sekund v oslabení 3 na 5. Jak dvojnásobné, tak klasické oslabení Kladno zkompletovalo, první gól vstřelil po Jágrově nahrávce Ladislav Zikmund, nahrávač prvního gólu pak sám snížil na 2:3 tvrdou ránou z voleje. Druhá třetina slibuje pořádnou podívanou, začne za 13 minut!

    Střely na branku: 12 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Ve druhé třetině vyhrálo úvodní buly chomutovské mužstvo a natlačilo se před Cikánka, jenže tam nic nevytvořilo a momentálně hraje s pukem na holi Kladno.
     
    20:38
    Jágr se zkusil obtočit okolo klece, Peters si ale celou situaci hlídal a nepřipustil nic zásadního. Domácí #68 pak měla ještě jeden pokus na levém kruhu, zády k brance se ale zakončuje těžko, o čemž se i Jágr přesvědčil.
     
    21:39
    Sklenář dokázal vyhrát souboj s Redlichem a uvolnil pásmo Pirátů, kteří jsou poměrně pod tlakem hned zkraje druhé třetiny.
     
    22:12
    Nepřesná rozehrávka Nashe přišla vhod Humlovi, který píchl puk zpět před Cikánka, domácí si ale ubránili své hájemství a sami přešli do ofenzivy.
     
    23:07
    Machač měl Šťovíčka na zádech a nedokázal se protlačit hlouběji do útočného pásma. Momentálně se hraje hodně neurovnaně, puky chodí na hokejky soupeřů.
     
    23:57
    Kehar po přistrčení Kauta pálil od modré, puk mu ale k brance přes blok neprošel a Chomutov šel do protiútoku, Knot od mantinelu ale také přesný nebyl.
     
    24:45
    Jágr nasadil jesle Růžičkovi, ale v kontextu dalších událostí to bylo prakticky k ničemu, neboť se domácí vyhodili a Nash musel pracovat v hloubi pole. Jeho dlouhá přihrávka na Plekance ale byla na zakázané uvolnění.
     
    25:27
    Kladno opět zahajuje hru zpoza vlastní branky, tentokrát přes pravé křídlo, kde hrál Redlich, svého Piráta si ale neobehrál, přesto Poldi pásmo udrželo. Strnad ale křižnou přihrávku nevyužil a hosté dávají hře u sebe sbohem.
     
    26:26
    Melka se po chybě obrany tlačil dopředu, zastavil ho ale Flemming, který věděl, co dělat a zkušeně vyhodil puk z pásma. Kladno je opticky lepší, jenže je to na obou stranách bez šancí.
     
    27:25
    Kauta u modré čáry povalil na zem jeden z chomutovských, načež je hra přerušena po přihrávku rukou a do druhé třetiny se vkrádá komerční přestávka.
     
    27:38
    Zikmund po vyhraném buly hledal před kasou Plekance, který ale nedokázal zakončit. Chomutov volil cestu vyhození a Tomica se do souboje s Nashem opravdu zakousl, dokonce domácího obránce v honbě za pukem přesprintoval a střílel, Cikánek měl ale lehkou pozici.
     
    28:34
    Spolupráce dvou hráčů se slušivým účesem, tedy Zikmunda s Jágrem, moc vzruchu na kladenské straně nepřinesla. Naopak na druhé straně se činil Huml, těsně před finální fází ale Hořava nepustil Humla ke střele.
     
    29:12
    Peters si musel nyní poradit s nepříjemnou střelou Říhy od modré čáry, kladenský „Pytlák“ se ale z gólu radovat nemohl, neboť Peters vše viděl a v klidu zasáhl.
     
    29:26
    Říha prohodil puk na Strnada, který bojoval a urval puk pro Redlicha před brankou, Redlich ale Peterse neprostřelil.
     
    30:03
    Nápor na bránící pětici částečně otupil nepřesnou přihrávkou Kehar, Kladno se tímto dostalo do hloubi pole a formace odjela střídat.
     
    30:43
    Melka byl u dalšího kladenského nahození první a vytěžil z toho nahrávku pro Svedlunda, jenže švédský univerzál nedokázal udělat něco více. Hosté vyhodili na zakázané uvolnění a domácí diváci se zlobí za nepotrestání jednoho z chomutovských hráčů, který zasáhl Machače neúmyslně mimo hru vysokou holí.
     
    31:28
    Jágr se po Říhově přihrávce dostal do ofsajdu a je tu další přerušení hry. Přerušení je obecně v této třetině více, než by hře prospělo.
     
    31:50
    Knot dokázal odehrát touš těsně před dotírajícím Zikmundem, jenže Jágr vrátil zpět Rytířům kotouč a nahodil na branku z úhlu, Peters puk prodloužil na druhou stranu kluziště. Při rychlém přechodu se následně dopustili Piráti úmyslného ofsajdu a je tu komerční pauza.
     
    31:55
    Vhazování opět vyhrálo Kladno a nic nebránilo tomu, aby Lakos střílel od modré, Peters vyrazil do rohu, odkud zkusil překvapit gólmana Bláha, puk ale do branky neprotlačil.
     
    32:52
    Kladno trochu zavřelo Chomutov v pásmu, Bláha střílel hned dvakrát z levého kruhu a Kaut pálil jako poslední jistota, veškeré střely Peters ale viděl, pochytal a spolu s hostující obranou vyhodil.
     
    34:04
    Zajíc obral o puk za vlastní kasou Humla, jenže se Poldi stále nepovedlo dostat z obrany a po delší době mají Piráti větší časový přísun v útoku. Celou pasáž uzavřel pokusem z mezikruží velezkušený Duda, Cikánek ale lapačkou v klidu zkrotil.
     
    34:59
    K Melkovi se dostal puk na bekhend z poměrně nevýhodné pozice, přesto to zkusil, nicméně Petersovi, který má odchytáno 83 zápasů NHL, to moc starostí neudělalo.
     
    35:48
    Hořava za pomocí brusle posunul puk na Plekance, který se nadechoval k individuální rychlé akci, jenže byl o hrací předmět oslaben, tím pádem bylo po celé Plekancově akci.
     
    36:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Za chyby se platí, v případě Chomutova je to teď dost krutá platba! Snad i větší než za dálniční známku v ČR. Chybná rozehrávka chomutovského Lukáše Kováře z vlastního pásma značila zisk puku Lakosem. Domácí obr na bruslích to neměl moc těžké, uvolnil před brankou TOMÁŠE KAUTA, který z otočky žabičkou přehodil Petersovu ruku a hostující gólman se hodně zlobí na své spoluhráče – 3:3! Asistence: André Lakos.
    36:53 Tomáš KAUT - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:56
    Poldi rázem ožilo a vyvinulo si nápor v útočném pásmu, Jágrovi je dostáváno speciální péče od Flemminge, přesto dokázala česká legenda shodit puk pod sebe na Říhu. Více ale z toho domácí nevytěžili.
     
    38:57
    63 sekund před koncem to vzal na sebe Knot a obloučkem napálil kostku nad ledem. Proto je přerušeno a za místo vhazování je určeno útočné pásmo Pirátů, respektive pak levý kruh.
     
    39:13
    Tomica protečoval puk do středního pásma, kde se potkali Vampola s Dudou, dva zlobiví kluci českého hokeje. Lépe na tom byl Vampola, který otočkou odstavil Dudu ze hry a nabídl střelu Kautovi, Peters opět zasáhl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po skončení druhé třetiny byly ještě k vidění taneční kreace v rámci soutěže BarážStars: Když hokejisti tančí! Ladný valčík předvedl Ladislav Zikmund s Brettem Flemingem, po chvíli ale odborná porota vše raději ukončila a možná začátek třetí třetiny stráví oba tanečníci na trestné.
     
    Druhá třetina je minulostí a nenabídla nám rozhodně takový spád jako první dvacetiminutovka. Kladno bylo opticky aktivnější a povedlo se mu srovnat až ke konci druhé třetiny, přesně v čase 36:53 potrestal chybu Lukáše Kováře na rozehrávce Tomáš Kaut po Lakosově přihrávce. Na straně Chomutova to vypadá, jako by pomalu docházel fyzický fond, tak se necháme překvapit, co vymyslí trenéři do poslední třetiny. Ta začne cca za 13 minut!

    Střely na branku: 24 – 15 (12 – 4)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Brett Flemming – 2 min., hrubost).
     
    40:28
    Hraje se 4 na 4, Kladno zahájilo třetinu zlobou v útočném pásmu, Říhovo nahození raději podržel Peters v lapačce a bude se vhazovat před jeho osobou.
     
    40:49
    Vampola na modré udělal zvratnou kličku a uvolnil se ze sevření dvou obránců. Dostal se relativně nehlídán až na pravý kruh, kde vystřelil, Peters vykryl opět lapačkou.
     
    41:02
    Vampola při otočce upadl a v kleku pokoušel střílet, samozřejmě to nemělo šanci na úspěch. Aktivní napadání Kladna ale úspěch již má a hosté se celkem trápí.
     
    41:47
    Poslední sekundy zbývají ze hry 4 na 4, Hořava to vzal na sebe a vletěl do útočného pásma, jeho slabší střelu raději Peters přikryl k ledu a přerušil znovu hru.
     
    42:04
    Oba týmy hrají již zase v plném počtu a tentokrát to chvíli vypadalo na rychlý únik Kladna, jenže ten se zasekl u domácí střídačky.
     
    42:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno se v čase 42:38 dostává do vedení a zcela nechává zapomenout na první sedmiminutovku zápasu! Čtvrtý gól symbolicky vstřelil hráč s číslem dresu #4 a způsob, jakým to provedl, byl špičkový! Zikmund zády k bráně přiklepl k levému mantinelu na MARTINA KEHARA, který podél prken od modré sjel až před Peterse, a bekhendovou střelou mezi betony ho překonal, čímž odpálil totální fanatismus na stadionu – 4:3! Asistence: Ladislav Zikmund.
    42:38 Martin KEHAR - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:37
    Kladno postupuje znovu vpřed, Svedlund dovezl puk za Petersovu branku a zde upadl, což bylo něco pro domácí diváky, kteří si přáli trestat, ale vyhověno jim vůbec nebylo.
     
    45:18
    Zakázané uvolnění Kladna posílá hru před Cikánka, který opět trochu vyšel z tempa, neboť nemusel v této třetině prakticky řešit vůbec nic.
     
    45:45
    Klhůfek ťukl puk na modrou pro Janka, jehož střela skončila daleko od pravé tyče. Přesto se nějakým způsobem dostali hosté tímto do tlaku v útočném pásmu. Teď už musí hrát vabank.
     
    46:59
    Tomica se daleko ze své pozice nedostal a vleže mohl pozorovat, jak se Vampola chystá na střelu, ale nic z toho domácím nevyšlo.
     
    47:54
    Domácí hrají tam, kde přesně potřebují. Točí delší dobu soupeře v útoku a Melka se dostal třikrát ke střele, ani jednou se mu nepovedlo přesně zakončit. Drobné emoce opět přicházejí, když by si fanoušci přáli potrestání jednoho ze zákroků na Melku, ruka sudích zůstává ale dole.

    Cikánek si musel záhy na druhé straně připsat zákrok po Dlouhého nahození, čímž zahájil i komerční přestávku.
     
    48:39
    Štichovo nahození před brankou se motalo všeljak, Růžičkovi chvíli šel kotouč přímo na puk, pak se ale stočil vedle. Hosté by si rozhodně přáli snížit, ale naráží na obranu Kladna, která je moc nikam nepouští.
     
    50:14
    Strnad dostal puk a vyvážel jej ven, jenže šel do plných. Proto si počkal na podporu a Petr Hořava, kladenský obránce a syn trenéra Miloslava Hořavy, dostal možnost na střelu, z levého kruhu jej vychytal opět Peters.
     
    50:44
    Postup Pirátů vpřed zastavil ofsajd a čas se Chomutovu začíná poměrně krátit, bereme-li v potaz nutnost srovnat a vyválčit z toho zápasu alespoň bod.
     
    51:14
    Kladenští šli do situace 2 na 2, Jágr se jako poslední dotkl puku a odstavuje si Janka opět tradičně tělem a rukou, jak to známe. Stále to funguje, jenže spoluhráči už roli tak moc nezvládli.
     
    52:12
    Zikmund zpětnou kličkou uvolnil Říhu a Plekance, načež se po menší skrumáži ocitl puk na vrchní síťce branky, hra přesto pokračovala a Říha se na ose hřiště dostal k tvrdé střele, kterou zblokoval první hráč Pirátů vleže.
     
    53:29
    Nepřesná nahrávka Humla vyhání hosty ven z útočného pásma a Kladno stále i za tohoto stavu napadá rozehrávku svého soupeře vysoko.
     
    54:04
    Svedlund nechtěl nic proti Knotovi dělat, proto raději ze středního pásma obloučkem nahodil do útočného pásma a odjel střídat. Piráti okamžitě vrátili hru na druhou stranu, jenže se nemohou dostat k pořádné střele.
     
    55:07
    Plekanec aktivně ztěžuje rozehrávku Jankovi, který se ale nenechal rozhodit a rozehrává další útočné tažení. To mělo asi pětisekundový život, protože na druhou stranu šel Plekanec se Zikmundem, hostující bránící dvojice dobře oba pokryla.
     
    56:41
    Kladno se pomalu začíná stahovat do ofenzivy. Po komerční přestávce se rozehrají poslední minuty třetí třetiny tohoto zápasu.
     
    57:11
    Kehar poslal puk podél prken k modré čáře, kde se dostal do souboje s protihráčem a na jistotu poslal Kehar kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    57:41
    Knot poslal puk důrazně před Cikánka v momentě, kdy mu stál v pásmu hráč, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    58:05
    Zikmund přes Šťovíčka ladně přelétl a bez hole odjíždí domácí #13 střídat. Nicméně to moc nemusí Zikmundovi vadit, neboť Piráti vyhodili na zakázané uvolnění a nemohou tak střídat.
     
    58:29
    Cikánek držel kotouč až moc dlouho před následnou rozehrávkou, proto sudí odpískal přerušení hry, přesně 91 sekund před koncem zápasu.
     
    58:29
    Navíc i v tento čas jde Chomutov do šesti hráčů v poli!
     
    58:48
    Růžička si zpracoval puk bruslí, ale nepřesně a Kladno ze středního pásma vyhazuje povoleně za branku Chomutova.
     
    59:17
    Sklenář vrátil zpoza branky na modrou pro Flemminga, ten mu jej vrátil, jenže nepřesně. Rytíři však ne a ne vyhodit.
     
    59:58
    V posledních dvou sekundách měli domácí velké štěstí a hosté velkou smůlu! Poslední sekundy totiž hosté tlačili kotouč do branky a Tomáši Svobodovi moc nechybělo k tomu, aby podél pravé tyče dotlačil touš do kasy! Leč se tak nestalo a Svoboda byl ještě seknut. Trest určitě přijde, ale to už nic neřeší.
     
    59:59
    Svobodu právě sekl Strnad, který dostává po zápase dvě minuty. Ale na výsledku zápasu se již vůbec nic nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Na kladenském stadionu propuká nefalšovaná radost! Po sedmi minutách by musel tipér otáčet každou korunu třikrát, aby mohl vsadit na neprohru Kladna. Jenže do konce první třetiny přišlo využití dvou za sebou jdoucích přesilovek a do druhé třetiny šli Kladenští s nadějným a hratelným stavem 2:3. Druhá třetina nabídla pouze jedinou trefu, neboť chybu v rozehrávce Chomutova potrestal ve spolupráci s Lakosem Tomáš Kaut a do třetí třetiny šly oba týmy za vyrovnaného stavu 3:3. Chomutov ve třetí třetině nebyl tak nebezpečný, jak se čekalo a situaci měl o hodně těžší od času 42:38, když se před kasu z modré protlačil Martin Kehar a ukázal, že i když není střelec, tak jeho góly přichází v nejklíčovější chvíli. Piráti v závěrečných sekundách měli ještě jednu velkou šanci, Svobodovi se ale nepovedlo dotlačit puk do branky, a proto bere Kladno veledůležitou výhru 4:3!
     
    NEÚPLNÁ TABULKA PO PÁTÉM KOLE

    1. HC Dynamo Pardubice, 12 bodů
    2. Rytíři Kladno, 9 bodů
    3. Piráti Chomutov, 4 body

    4. Motor ČB, 2 body
     
    Z mé strany je to dnes vše. Chomutov má po tomto kole notně ztíženou pozici a bude muset do dalších kol hodně zabrat. Kladno se naopak dostalo na poměrně luxusní náskok pěti bodů. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a budu se někdy příště z hokeje těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 015 diváků. (18:41:31)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Zikmund (Jágr, Plekanec), 13. Jágr (Plekanec), 37. T. Kaut (Lakos), 43. Kehar (Zikmund) – 2. Klhůfek (V. Růžička), 5. Klhůfek, 7. Klhůfek


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.
    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, V. Růžička (A), Klhůfek – Koblasa, Huml (A), T. Svoboda – Tomica (C), Vantuch, Duda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chrpa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5 015
    thejrc.org