Watford – Wolverhampton 3:2 (po pr.)
po prodl.
Watford FC
3:2 (0:1)
Wolverhampton Wanderers
Neděle 07.04.2019, 17:00 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:11. (19:41:24)
     
    Watford si zahraje finále FA Cupu! Dva nastavené minuty ve druhé části prodloužení jsou pryč a fanoušci Watfordu se mohou radovat.

    Ani jeden z týmů se dlouho nemohl prosadit k jediné přesné střele. Až v osmatřicáté minutě napálil míč mezi tři tyče Leander Dendoncker, z následného rohového kopu Wolves udeřili. Po centru ke vzdálenější tyči se prosadil hlavičkou Matt Doherty. Watford se nadechl před přestávkou k tlaku, ale jediný pokus nezamířil na Ruddyho.

    Po přestávce přidal druhý zásah Wolves Raúl Jiménez a zdálo se, že je o postupujícím rozhodnuto. Půlhodiny před koncem ale přišel na trávník Gerard Deulofeu, který stačil snížit na 1:2. Wolverhampton byl několik sekund od postupu, ale to by nesměl ve čtvrté minutě nastavení faulovat Denconcker Troye Deeneyho v pokutovém území. Penaltu proměnil sám faulovaný kapitán Watfordu.

    V prodloužení se dlouho nic nedělo, ale těsně před koncem první části utekl s Deeneym Gerard Deulofeu, který rozhodl dnešní utkání. Wolves se již na odpověď nezmohli.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+2
    Sema fauloval na útočné polovině a ještě dal Wolves závěrečnou možnost o daleký pas do vápna. Ten ale skončil jen u Andreho Graye, který balon vyvezl zpět do bezpečí.
     
    120+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhé části prodloužení dvě minuty.
     
    120
    Teď už byl Cavaleiro velmi blízko vyrovnání. Kličkou si poradil s Gomesem, který vyběhl proti střelci, ale z úhlu už nedokázal dopravit balon do sítě.
     
    119
    Ivan Cavaleiro to chtěl vzít na sebe, kličkou oklamal Janmaata, poté si navedl balon na pravačku, ale centrem našel pouze diváky za brankou Watfordu.
     
    118
    Právě Doherty vedl další akci Wolves. V pokutovém území se balon nebezpečně několikrát odrazil, ale nakonec skončil jen v rukavicích osmatřicetiletého Gomese.
     
    117
    Střídající Ken Sema si kličkou poradil s Bolym, který ale dokázal lehce vypíchnout balon alespoň za postranní lajnu. Vhazovat ale bude Watford.
     
    116
    Wolverhampton měl k dispozici volný přímý kop téměř z poloviny trávníku. Dlouhý pas sice našel Dohertyho, ale ten nehlavičkoval důrazně.
     
    115
    Ani s přibývajícím časem se Watford nezatahuje pouze do obrany. Jiménez si narazil s Cavaleirem, poté však u své první tyče skvěle zasáhl Gomes.
     
    114
    Watford s rozehrávkou nespěchá. Po dlouhém autu se rychle zmocnil balonu před vlastním vápnem Conor Coady, kterého ale následně vytlačil do autu Pereyra.
     
    113
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Deulofeu, přichází Sema.
     
    112
    Raúl Jiménez nakonec zakončoval hlavou, ale v souboji s Gomesem neměl příliš šancí. Ihned po dohrání akce si ne trávník sedl Gerard Deulofeu, který potřebuje ošetření.
     
    111
    Čerstvý Ruben Vinagre vybojoval pro svůj tým rohový kop. Následně si ale pomohl faulem a Deulofeu zůstal na trávníku. Wolves následný rohový kop rozehrávali nepřesně.
     
    110
    Wolverhampton se nemůže dostat do pořádného tlaku. To Doucouré společně s Capouem a Pereyrou drží balon v dostatečně vzdálenosti od své branky.
     
    109
    Ani Watford se ale nesoustředí jen na obranu. Do šance se řítil Andre Gray, ale ani další postup až těsně před vápno domácímu útočníkovi nevyšel.
     
    108
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Femenía, přichází Janmaat.
     
    107
    Do druhé části prodloužení sice vstoupili náporem Wolves, ale do nebezpečného útoku se hnal Gray. Jeho přihrávka na Deeneyho nebyla přesná.

    Vít Schück

    Branky: 81. Deulofeu, 90+5. Deeney (pen.), 105. Deulofeu – 38. Doherty, 64. Jiménez

    Karty:   57. Carhcart (WAT), 63. Holebas (WAT), 103. Capoue (WAT) – 12. Saïss (WOS), 26. Neves (WOS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:11.
    Watford FC: Gomes – Femenía (108. Janmaat), Mariappa, Cathcart, Holebas (101. Masina) – Hughes (67. Deulofeu, 113. Sema), Doucouré, Capoue, Pereyra – Deeney, Gray
    Náhradníci: Foster – Janmaat, Deulofeu, Masina, Sema, Quina, Kabasele

    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – Saïss, Coady, Boly – Doherthy, Dendoncker, Moutinho (104. Traoré), Neves (88. Bennett), Castro (106. Vinagre) – Jiménez, Jota (90. Cavaleiro)
    Náhradníci: Norris – Bennett, Cavaleiro, Costa, Vinagre, Traoré, Gibss-White

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, Betts
    thejrc.org