Japonsko – Česko 1:3 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Německo – Francie 2:3 (po pr.)
Kanada – Rusko 5:1 (kon.)
konec
Finsko
6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Švýcarsko
Pondělí 08.04.2019, 15:00Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:28:10)
     
    Je konec! Finsko zvládlo dnešní duel se Švýcarskem a vítězí vysoko 6:2. Ve třetí třetině už favorit dnešního duelu pouze kontroloval své vedení a dokázal přidat dvě branky. O první z nich se postarala Tuominenová a o dvě minuty později přidala další zásah Karvinenová! Švýcarky už v závěru neměly sílu a nedostaly se k ohrožení branky Finska.
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Enzlerová projela po pravém křídle do útočného pásma, jenže střelou od mantinelu trefila jen boční oblouk branky.
     
    58:48
    Hraje se v hodně pomalém tempu. Ani jeden z týmů už nechce útočit.
     
    57:35
    Dnešní duel se už pouze dohrává. O finském vítězství už není pochyb a hráčky v modrém si užívají závěrečné minuty dnešního duelu.
     
    56:02
    Finská brankářka vyjela za svou branku, kde zastavila prudké nahození po mantinelu a dokázala rozehrát na svou spoluhráčku.
     
    55:28
    Forsterová se obětavě položila do dělovky od modré čáry a tvrdou střelu dokázala zablokovat. Finsko však může pokračovat v útočení.
     
    54:09
    Hiirikoskiová poslala prudkou přihrávku na rozjetou Tulusovou. Druhá jmenovaná měla velké problémy se zpracováním a nedokázala zakončit.
     
    53:29
    Waidacherová poslala zajímavý střelecký pokus ze středního pásma. Její dělovka však pouze zaduněla o mantinel za brankou.
     
    52:28
    Švýcarky teď sice hrají s pukem na hokejkách, ale nikdo v bílém dresu se stále nemůže dostat do zajímavé střelecké pozice.
     
    51:34
    Rajahuhtaová dostala prudkou přihrávku do jízdy, dobrým zpracováním se dostala před soupeřku, ale už nedokázala zakončit.
     
    50:17
    Enzlerová táhla ojedinělou akci Švýcarska po pravém křídle, jenže její průnik zastavila hned první hráčka v modrém dresu.
    49:43 KARVINENOVÁ - 6:2
     
    49:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finská exhibice stále nebere konce! MICHELLE KARVINENOVÁ dostala dobrou přihrávku na levé křídlo a přesnou střelou přidala šestou branku! Asistence: Sussana Tapaniová.
     
    49:36
    Tulusová projela s pukem po pravém křídle do útočného pásma a přihrála od mantinelu před branku Švýcarska, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    48:14
    Hráčky Finska už nikam nespěchají a spíše se snaží hrát s kotoučem na hokejkách. Nikdo v bílém soupeře neatakuje.
     
    47:27
    Finsko si ve třetí třetině s přehledem hlídá své vedení a nepouští hráčky Švýcarska do zakončení.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 15. Tapaniová (Hiirikoskiová, Sallinenová), 18. Lindstedtová (Hiirikoskiová, Tulusová), 34. Välimäkiová (Rahunenová, Lindstedtová), 38. Karvinenová (Hiirikoskiová), 48. Tuominenová (Sallinenová, Karvinenová), 50. Karvinenová (Tapaniová) – 14. Rasseliová (Enzlerová.), 26. Müllerová (Bullová)


    Finsko: Suonpääová (Rätyová) – Hiirikoskiová, Savolainenová, Laitinenová, Tuominenová, Rahunenová, Lindstedtová, Viitasuová – Sallinenová, Karvinenová, Tapaniová – Välimäkiová, Nieminenová, Tulusová – Hoviová, Nuutinenová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Holopainenová, Hakalaová, Vainikkaová
    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Forsterová, Altmanová, Wetliová, Bullová, Christenová, Zollingerová – Sigristová, Vallariová – Waidacherová, Müllerová, Rüeggová – Rüediová, Raselliová, Enzlerová – Leemannová, Ryhnerová, Staenzová – Quennecová, Schlegelová

    Rozhodčí: Arianová, Senuková – Lovensnová, Spresserová
    ocianews.com