Japonsko – Česko 1:3 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Německo – Francie 2:3 (po pr.)
Kanada – Rusko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
Rusko
Pondělí 08.04.2019, 18:39 • Metro Areena, Espoo • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (20:47:36)
     
    V poslední části se Rusku podařilo snížit, ovšem duel byl dávno rozhodnut. Nutno říct, že Kanada byla jasně lepším celkem, který od úvodních minut kráčel za vítězstvím. Zámořský celek tak potvrdil roli favorita a zapisuje si do tabulky další tři body. Naopak evropský tým směrem dopředu toho moc nepředvedl, a tak Lacasseová toho moc neřešila.

    Střely na branku: 45:8.
    Střely na branku ve třetí třetiny: 10:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    V závěru zápasu musela být pozorná Lacasseová, která řešila střelu zleva. Pavlovová totiž přebruslila soupeřku a střílela na bližší tyč.
     
    57:45
    Zpoza branky až na kruh pro vhazování vyjela Gabelová, která mířila k první tyči. Ovšem Morozovová celou situaci přečetla a opět si připsala do statistik úspěšný zákrok.
     
    56:27
    Z levého kruhu se střelou přes bránící hráčku prezentovala Daoustová. Jenže její pokus letěl do hrudi hostující gólmanky, která byla správně postavená.
     
    55:05
    Ve vlastním oslabení se za obranou ocitla Staceyová, která se řítila sama na branku. Domácí útočnice mířila mezi betony. ovšem Morozovová prostor rychle utěsnila.
     
    53:49
    Vyloučení v týmu Kanada (Jamie Rattrayová – 2 min., sekání).
     
    52:48
    Spoonerová se sice trochu vytratila ze hry, ovšem tentokrát přihrávala z levé strany před bránu. Jenže kanadský celek se k zakončení neprocpal.
     
    52:01
    Střelou od modré čáry se prezentovala Zandee-Hartová, jejíž pokus nepustily soupeřky na branku. Poté puk zamířil za branku a tlak Kanady stále trvá.
     
    50:59
    Další hráčkou, která objela branku byla Daoustová. Ta trefila jen betony brankáři a kotouč se pak odrazil na levý kruh, kde se nacházela Johnstonová. Kanadská útočnice pak netrefila odkrytou branku.
     
    50:10
    Rusko konečně hraje do plných a donutilo Kanadu k vyhození do útočného pásma. Evropský celek pak předvedl zaváhání k rozehrávce, ovšem chybu nepotrestala Nurseová.
     
    Střely na branku: 39:4.
     
    48:53
    Evropský tým vyhazuje za cenu zakázaného uvolnění, následuje vhazování po levé ruce Morozovové.
     
    48:15
    Ve třetí třetině se Rusko hodně zvedlo, asi pochopilo, že už nemá co ztratit. Hraje se nyní ze strany na stranu a akce střídá akci.
     
    47:11
    Až do zakončení udělala Nurseová všechno správně. Kanadská hráčka projela přes celé hřiště, ale když si rovnala puk v kruhu pro vhazování, odpálila jí ho soupeřka.
     
    46:05
    K odraženému puku mezi kruhy si nabruslila Pirogovová, která mířila do protipohybu gólmanky. Ovšem prostor tří tyčí netrefila, a tak Lacasseová zasahovat tentokrát nemusela.
     
    44:47
    Neohroženě do pásma středem najela Kadirovová, jejíž pokus byl sice tečován, ale zamířil do horní tyče. Rusko tak bylo blízko k dalšímu snížení.
     
    44:36
    Rusko rozestavilo obrannou hráz na modré čáře, a tak zámořský celek zvolil nahození a změnu formace.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Spoonerová (Larocqueová, Jennerová), 25. Johnstonová (Daoustová), 27. Turnbullová (Spoonerová, Ambroseová), 32. Spoonerová (Nurseová, Jennerová), 36. Spoonerová (Fortinová) – 42. Ganejevová (Batalovová, Dergačjovová)


    Kanada: Lacasseová (Maschmeyerová) – Fortinová, Fastová, Larocqueová, Zandee-Hartová, Lacquetteová, Rattrayová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová, Daoustová – Gabelová, Jennerová, Bettezová – Saulnierová, Turnbullová, Staceyová – Nurseová, Clarková, Spoonerová.
    Rusko: Prugovová (27. Morozovová) – Pirogovová, Šibanovová, Ganejevová, Savoninová, Nikolajevová, Batalovová, Čistjakovová, Těrjošinová – Pavlovová, Timofjevová, Sosinová – Štarjovová, Dergačjovová, Šochinová – Smolinová, Kanajvová, Vafinová – Kulišovová, Bratiševová, Kadirovová.

    Rozhodčí: Granová, Huntley Parková – Haikkinenová, Kainbergerová
    thejrc.org