Švédsko – Japonsko 2:3 (kon.) | USA – Rusko 10:0 (kon.) | Česko – Německo 2:0 (kon.)
Kanada – Finsko 6:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 09.04.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Baráž o extraligu • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Piráti zvítězili nejmenším možným výsledkem, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (19:54:43)
     
    V poslední dvacetiminutovce byli Piráti lepším celkem, ale stejně jako soupeř, zahazovali Chomutovští šance. Hrdiny zápasu jsou Justin Peters a Petr Kváča, kteří předvedli výborné výkony. Chomutov tak zastavil sérii porážek a zapsal si do tabulky další tři body.

    Střely na branku: 26:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Petr Kváča míří z branky a pouští do hry šestého bruslaře!
     
    59:15
    Jakub Sklenář ztratil kotouč za hostující brankou a Motor znovu vyhazuje. Je jasné, že tohle oslabení Jihočeši ubrání.
     
    57:56
    Pokus od modré čáry byl sražen vedle branky, kde se nacházel opět Radek Duda. Ten zkusil vystřelit po ledě k zadní tyči, ale trefil jen brankářův beton.
     
    57:29
    Sražený pokus od modré čáry se odrazil mezi kruhy, kam si najížděl Radek Duda. Chomutovský matador měl před sebou odkrytou klec, ale Petr Kváča skočil do střely jako Dominik Hašek v nejlepších letech!
     
    57:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., sekání).
     
    56:49
    To byl tlak Českých Budějovic! Z vrcholu pravého kruhu střílel Karel Plášil, jehož vychytal kanadský brankář. Poté přes celou šířku dostal přihrávku stejný hráč, ale Justin Peters se skvěle přesunul a hru přerušil.
     
    56:03
    Od mantinelu vystřelil Martin Heřman, jehož pokus byl snad tečován. Ovšem Justin Peters zasahovat nemusel, protože puk do branky nemířil.
     
    54:23
    Nahození od modré čáry proskákalo až k brankáři, jenž toho moc neviděl. Chomutovští nepřehlednou situaci znovu přežili a jsou dál ve vedení.
     
    53:57
    Z pravého kruhu tentokrát zakončoval Martin Jandus, jenž zamířil do hrudi kanadského brankáře. Následuje vhazování po jeho levici.
     
    53:41
    Domácí hráči se hnali do další útočné akce, ale nezvládli přechod přes modrou čáru. Pro ofsajd se hra vrací zpátky do středního pásma.
     
    53:06
    Chomutovští ujeli do přečíslení a branku nedali, to je může mrzet! Tomáš Svoboda našel na druhé straně Petra Koblasu, jenž měl před sebou odkrytou část branky, ale netrefil ji.
     
    52:06
    Na levém kruhu se nacházel Radek Duda, před nímž padl obránce. Chomutovský matador stejně zakončil, ale Petr Kváča byl u první tyče připraven.
     
    51:12
    Přihrávku přes celé kluziště přebral na modré čáře Ivan Huml, který se v tom momentu už nacházel v ofsajdu. Hra se tak vrátí znovu do neutrální zóny.
     
    50:35
    K odraženému kotouči se mezi kruhy probojoval Václav Karabáček, jehož pokus z otočky byl nepřesný. Následně Chomutov poslal hru do středního pásma.
     
    50:05
    Dle postavení pánů v pruhovaných dresech se vylučovat nebude. Pokračujeme tak ve hře v plném počtu, vhazovat se bude vpřed brankou Českých Budějovic.
     
    50:05
    Jeden z hostujících hráčů byl zasažen holí, rozhodčí se radí o tom, zda se jednalo o faul. Mezitím probíhá úprava ledové plochy, jelikož se na ní ocitla krev.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Tomica (Blaha, Šťovíček)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, Štich, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda – Tomica, Šťovíček, Duda – A. Dlouhý, Chlán, Chrpa.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – M. Jandus, Vydarený, Prospal ml., Kutlák, Plášil, Pýcha – Babka, Gilbert, Šimánek – Z. Doležal, M. Novák, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor, Dančišin, Kachyňa.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Pešek, Ganger

    Diváci: 2763
    thejrc.org