Švédsko – Japonsko 2:3 (kon.) | USA – Rusko 10:0 (kon.) | Česko – Německo 2:0 (kon.)
Kanada – Finsko 6:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 09.04.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Baráž o extraligu • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám vás u dalšího barážového zápasu, v němž se střetnou týmy, které se aktuálně nacházejí na příčkách pro Chance ligu. V šestém kole se proti sobě totiž postaví Piráti Chomutov a ČEZ Motor České Budějovice.
    Motor se bude na ledě Chomutova snažit odlepit z posledního místa v tabulce baráže
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    České Budějovice do barážové tabulky připsaly po pěti duelech pouhé dva, když v domácím střetnutí přetlačili právě Chomutova. Jihočeši urvali vítězství v samostatných nájezdech. Ovšem jinak Motor nestačil ani na Kladno ani na Pardubice. Hostující celek má problémy se hrou do obrany, jelikož inkasoval již osmnáct branek.

    Nejproduktivnější hráči v baráži:

    Jakub Doktor 4 body (2+2)
    Zdeněk Doležal 3 body (3+0)
    Lukáš Endál 3 body (3+0)

    České Budějovice – Pardubice 3:4
    V posledním duelu České Budějovice rychle prohrávaly s Pardubicemi, ovšem duel ještě zdramatizovaly. Dynamo se tak radovalo z těsného vítězství a dál zůstává stoprocentní.

    Branky a nahrávky: 21. Z. Doležal (Babka, Bradley), 40. Plášil (Kachyňa, Doktor), 45. M. Novák (Kutlák, Plášil) – 19. Schaus, 20. Schaus (Rolinek), 31. P. Sýkora, 42. Marosz (J. Kloz, Perret).

    Sestava Českých Budějovic: Strmeň – Vydarený, M. Jandus, Kutlák, Prospal ml., Plášil, Kachyňa – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – R. Přikryl, Heřman, Čermák – Šimánek, Doktor, Babka – Dančišin.
     
    Piráti Chomutov

    Že se Pirátům nedaří, ví celá hokejová veřejnost. Probíhající sezóna by se dala nazvat ročníkem přehmatů. Nejprve Chomutovští nezvládli vstup do Tipsport extraligy, poté marně naháněli Karlovy Vary, následně chytli salmonelu a nyní se jim nedaří ani v barážové skupině. Severočechům patří čtvrtá příčka, když v úvodním kole zdolali Kladnou a vybojovali prodloužení na jihu Čech.

    Nejproduktivnější hráči v baráži:

    Pavel Klhůfek 6 bodů (4+2)
    Jakub Sklenář 5 bodů (1+4)
    Vladimír Růžička 4 body (1+3)

    Kladno – Chomutov 4:3

    Do posledního střetnutí nastoupili Chomutovští ve velkém stylu, když se v sedmé minutě radoval z hattricku Pavel Klhůfek. Ovšem poté sérií faulů vrátili Severočeši Kladno zpátky na koně a poté s Rytíři padli v normální hrací době.

    Branky a nahrávky: 12. Zikmund (Jágr, Plekanec), 13. Jágr (Plekanec), 37. T. Kaut (Lakos), 43. Kehar (Zikmund) – 2. Klhůfek (V. Růžička), 5. Klhůfek, 7. Klhůfek.

    Sestava Chomutova: Peters – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda – Tomica, Vantuch, Duda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chrpa.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, Štich, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda – Tomica, Šťovíček, Duda – A. Dlouhý, Chlán, Chrpa.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – M. Jandus, Vydarený, Prospal ml., Kutlák, Plášil, Pýcha – Babka, Gilbert, Šimánek – Z. Doležal, M. Novák, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor, Dančišin, Kachyňa.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Pešek, Ganger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Vladimír Růžička sice vyhrál úvodní vhazování, ale kotouč dojel Jakub Babka, jehož pokus z levého kruhu skončil na hrudi kanadského brankáře.
     
    00:19
    Rozhodčí signalizovali ofsajd, ovšem Vladimír Růžička jejich rozhodnutí ignoroval. Hra se přesune po levé ruce domácího maskovaného muže.
     
    01:11
    Marek Tomica bekhendem přihrál na levou stranu, kde se naházel najetý Radek Duda. Zakončení chomutovského matadora o mantinelu skončil na hostujícím brankáři.
     
    01:58
    Na ose hrací plochy se nacházel Martin Heřman, jehož pokus z vrcholu kruhů srazil k mantinelu Stanislav Dietz. Domácí celek poté prostřídal své řady.
     
    02:43
    Od modré čáry vystřelil Brett Flemming, jehož pokus zastavil mezi kruhy bránící hráč. České Budějovice následně upalovaly do útočného pásma, kde kombinují.
     
    03:25
    Od pravého mantinelu zakončil Petr Koblasa a trochu to vypadalo, že Petr Kváča jeho pokus viděl až na poslední chvíli, přesto černou gumu vyrazil.
     
    03:28
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., podrážení).
     
    03:45
    Pavel Klhůfek přihrával podél modré čáry na Ronalda Knota, jenž puk musel nejprve zpracovat a poté trefil hostujícího brankáře do hrudi.
     
    04:26
    Na ose modré čáry se opět nacházel Ronald Knot, jehož tentokrát ke střele z první vybídl Vladimír Růžička. Chomutovského obránce znovu vychytal pozorný Petr Kváča.
     
    04:32
    Na levé straně dostal hodně prostoru Martin Heřman, jehož pokus letěl asi pod horní tyč. Ovšem kanadský jednička v brance Chomutova černou gumu schovala do lapačky.
     
    05:03
    Radek Duda byl zády ke hře, a tak přihrál nepřesně mezi kruhy. Motor poté puk se štěstím vyhodil, protože na modré operoval Stanislav Dietz.
     
    05:40
    Ve středním pásmu byl najetý Jakub Chrpa, jehož atakoval soupeř. Přesto se chomutovský člen čtvrté formace dostal ke střele po ledě, kterou Petr Kváča vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    07:14
    K odraženému puku se na levém vrcholu kruhu dostal Bohumil Jank který střelou na první tyč nezamířil přesně. Hraje se nyní hokej ze strany na stranu.
     
    08:09
    Třetinu u mantinelu zavřel Martin Heřman, který okamžitě přihrál na střed modré čáry, kde se nacházel Karel Plášil, jehož zakončení viděl na poslední chvíli Justin Peters. Kanadský brankář si připisuje zákrok lapačkou.
     
    08:44
    Přihrávku před branku směřoval Tomáš Svoboda, jenž viděl dva najeté spoluhráče. Ovšem trefil jen brusli soupeře, a tak jsme zakončení neviděli.
     
    09:32
    Od modré čáry vystřelil Zdeněk Kutlák, jehož pokus mezi kruhy tečoval Jakub Doktor. Puk sice domácí brankář vyrazil před sebe, ovšem Budějovičtí se ještě natahovali po dorážce, jenže marně.
     
    09:48
    Piráti se pokoušeli o dlouhou přihrávku, která ale skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí zpátky před kanadského gólmana.
     
    10:07
    Od modré čáry se opět připomněl Ronald Knot, jehož prudký pokus vyrazil hostující brankář ramenem. Tlak Chomutova dál trvá a Motor má obrovské potíže při bránění.
     
    10:30
    Od levého mantinelu vystřelil David Štich, jehož pokus tečoval těsně vedle Jakub Sklenář. Následně ještě střílel Ronald Knot, ale Petr Kváča puk vykopl betonem.
     
    11:19
    Na levém kruhu se nacházel Miloslav Čermák, jenž si stáhl černou gumu kolem obránce. Ovšem Justin Peters byl připravený a zaznamenává další zákrok.
     
    12:05
    Z levé strany ještě v signalizované výhodě střílel René Vydarený, ovšem chomutovský brankář byl znovu připravený. Po reklamní pauze budou hrát České Budějovice přesilovou hru.
     
    12:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:10
    Chomutovští vyhráli vhazování a okamžitě vyhazují černou gumu za branku soupeře.
     
    12:33
    České Budějovice se připravily o pásmo, protože nahození od modré čáry zamířilo jen do ochranné sítě. Hra je tak vykázaná do neutrální zóny.
     
    12:56
    Z levého kruhu pro vhazování vystřelil po ledě do beka Karel Plášil. K odraženému kotouči se pak ještě dostal Jakub Babka, jehož vychytal Justin Peters.
     
    13:19
    Chomutov pak posunul hru do středního pásma, Motor se sice chtěl rychle vrátit, ale dopustil se ofsajdového postavení.
     
    13:28
    Opět se přerušuje, jelikož Chomutov ignoroval signalizovaný ofsajd. České Budějovice tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    13:45
    Nejprve se domácí hnali do přečíslení, jenže Marek Tomica nezvládl přihrávku na Ivana Humla. Hra se pak rychle otočila a před branku Pirátů mířil Václav Karabáček, jenž měl před sebou odkrytou klec, ale netrefil ji.
     
    14:07
    Od modré čáry se napřáhl Pavel Pýcha, jenž prostor tří tyčí netrefil. Následně už je domácí celek v plném počtu a pouští se do útoku.
     
    14:41
    Na modré čáře chyboval Stanislav Dietz, jenž musel rychle spěchat zpátky, protože na branku Chomutova mířil dva soupeři. Ovšem urostlý bek přihrávku mezi kruhy ještě zastavil.
     
    15:47
    Od levého mantinelu zakončoval Zdeněk Kutlák, jehož pokus zastavil první bránící hráč. Poté se Budějovice hnaly do další akce, ale Justin Peters ji zneškodnil.
     
    16:45
    Ivan Huml přihrával k levému mantinelu, kde se nacházel Tomáš Svoboda. Ovšem rozhodčí člena druhé formace viděli v ofsajdovém postavení a hru opět vykázali.
     
    17:30
    Motor nezvládl založení útoku, a tak Karel Plášil se schoval za branku a počká až oba týmy vystřídají.
     
    17:55
    Radek Duda dlouhou přihrávku našel najetého Martina Šťovíčka, jenž nic nevymýšlel na napřáhl se z levého kruhu. Ovšem Petr Kváča si střelu mezi betony pohlídal.
     
    18:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští se v závěru úvodní periody ujímají vedení! Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Lukáš Blaha, jehož pokus hostující brankář vyrazil před sebe. K puku si najel MAREK TOMICA, který bekhendem trefil vzdálenější šibenici. Asistence: Lukáš Blaha a Martin Šťovíček.
    18:00 Marek TOMICA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:30
    Sám na branku uháněl Jakub Sklenář, jemuž soupeř puk vypíchl. Ovšem chomutovský útočník jej zastavil a snažil si ho stáhnout na střed. Jenže Petr Kváča práci betony zvládl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda začala hodně takticky, ovšem v závěru přebrali Piráti otěže zápasu a gólem Marka Tomici se ujali vedení. Jinak ale pohledný hokej nesledujeme, bojuje se totiž o každý kousíček ledu. Oba brankáři předvedli několik povedených zákroků, a tak je stav zápasu pouze 1:0.

    Střely na branku: 9:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky vyhrál opět Vladimír Růžička, tentokrát se Piráti hnali do útoku, ale v rohu hrací plochy nic nevymysleli.
     
    20:38
    Po pravé straně se řítil do útočného pásma Zdeněk Doležal, jenž mířil na první tyč. Ovšem jeho pokus rozvlnil síť jen z boku. Justin Peters tentokrát zasahovat nemusel.
     
    21:26
    Střelecký pokus od modré čáry srazil domácí obrana do ochranné sítě, následuje vhazování po pravici kanadského gólmana ve službách Chomutova.
     
    21:55
    Piráti nahodili puk za branku, Petr Kváča vyjel z brankoviště, čehož se jeden z čárových nevšiml, a tak pískal zakázané uvolnění. Po poradě s parťáky celou situaci přehodnotil.
     
    22:13
    Marek Tomica přihrával na zadní tyč, kde se nacházel domácí bouřlivák. Ovšem Radka Dudu před opuštěnou bránou zklamalo zpracování.
     
    22:58
    Zakončení Martina Nováka domácí brankář dobře viděl a dalším zákrokem přerušil hru. Po vystřídání spoluhráčů se bude vhazovat po jeho levici.
     
    23:45
    Vladimír Růžička z rohu přihrával nahoru, kde se nacházel Ronald Knot, jemuž černá guma utekla do středního pásma.
     
    24:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., podrážení).
     
    24:22
    Od modré čáry nahodil puk před branku Martin Jandus. Po teči se puk odrazil vedle pravé tyče chomutovské svatyně. Tlak Českých Budějovic dál trvá.
     
    24:50
    Z vrcholu pravého kruhu zakončoval ještě Zdeněk Doležal. Ovšem Justin Peters střelu po ledě zlikvidoval betonu a umožnil unavené čtveřici vystřídat.
     
    25:11
    Karel Plášil měl hodně času na pravé straně, kde si najel z modré až do kruhu, odkud mířil pod horní tyč. Justin Peters maskou vyrazil černou gumu do ochranné sítě.
     
    25:48
    Z pravého kruhu k zadní tyči mířil Zdeněk Doležal, jehož pokus vyrazil kanadský brankář před sebe. K dorážce se dostal ještě Zdeněk Kutlák, který puk za brankovou čáru neposlal.
     
    26:40
    Na vrcholu pravého kruhu měl dost času Vladimír Růžička, jenž mohl vystřelit z první. Místo toho si puk zastavil a střílel svým oblíbeným způsobem, jenže Petr Kváča byl znovu připraven.
     
    27:40
    Utkání moc krásy nepobralo a nezmění to ani dlouhá přihrávka Chomutova. Kotouč totiž skončil na zakázaném uvolnění a hra se přesune před branku Pirátů.
     
    28:03
    Od pravého mantinelu na zadní tyč mířil Václav Karabáček, jehož zakončení domácí brankář vyrazil. Hra se otáčí do pásma Budějovic, kde Piráti vybojovali faul.
     
    28:22
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., podrážení).
     
    28:50
    Nejprve Motor držel puk v útočné třetině a poté se za obranou zjevil Petr Koblasa. Tomu černá guma utekla a za kotoučem se rozjel Petr Kváča.
     
    30:00
    Na modrou čáru se najel Vladimír Růžička, na kterého také mířila přihrávka. Elitní centr si pak sjel na hranici kruhu pro vhazování, ale jeho pokus vyrazil hostující brankář. K dorážce se probojoval ještě Jakub Sklenář, jenž nechal vyniknout opět Kváču.
     
    30:48
    Pokus od modré čáry přibrzdil Marek Tomica, jehož snažení mohl z hranice brankoviště dokonat Vladimír Růžička. Jeho pokus mířil nad rameno brankáře, ale také přeletěl těsně horní tyč.
     
    31:59
    Martin Šťovíček viděl najeté spoluhráče na druhé straně kluziště, ale jeho přihrávka byla hodně nepřesná. České Budějovice poté vyhodily za cenu icingu.
     
    32:26
    Po vyhraném vhazování přihrál po modré čáře Stanislav Dietz. Lukáš Blaha se pak opřel z jedné do černé gumy, ale střelu betonem vyrazil brankář Motoru.
     
    32:59
    Jakub Chrpa chtěl protečovat hru k zadnímu mantinelu, což se mu povedlo, ale celé se to událo ještě před červenou čárou. Pro zakázané uvolnění se hra stěhuje před Justina Peterse.
     
    33:37
    Další přihrávka přes osu hrací plochy mířila do pravého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Adam Dlouhý, jenž puk netrefil.
     
    34:10
    Z levé strany zakončoval Zdeněk Kutlák, jehož pokus na první tyč vyrazil kanadský brankář. Motor hned poté vybojoval faul a bude hrát opět v početní výhodě.
     
    34:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Štich – 2 min., krosček).
     
    34:27
    Domácí vyhráli vhazování a kotouč přes všechny čáry poslal Brett Flemming. Chomutov zlikvidoval i další akci soupeře a puk je znovu ve středním pásmu.
     
    35:23
    Zdeněk Kutlák mohl zakončit zleva, ovšem Vladimír Růžička proti němu vystartoval a puk poslal tečí do ochranné sítě.
     
    36:01
    Přihrávka mířila mezi kruhy, ale skončila v levé kruhu, kde se nacházel najetý Karel Plášil. Ovšem Justin Peters si střelu opět pohlídal. Poté se na druhou stranu vydal Pavel Klhůfek, jenž po skvělé kličce přenechal černou gumu Ditzovi, jenž trefil prvního soupeře.
     
    37:35
    Václav Karabáček se hnal po levé straně, ale zakončil jen do hrudi domácího brankáře. K dorážce se pak ještě probojoval Jakub Doktor, ale kanadský gólman byl znovu přichystán.
     
    37:50
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:08
    Vladimír Růžička mohl uhánět do útoku, ale zvolil jen nahození na branku a je střídat. Petr Kváča si skákavý kotouč pohlídal a rozehrál.
     
    38:44
    Na vrcholu levého kruhu se nacházel Zdeněk Kutlák, jehož zakončení se do prostoru tří tyčí nevešlo. Pirátům se poté podařilo posunout hru do středního pásma.
     
    39:30
    Přes osu hrací plochy si do pásma najel Pavel Pýcha, který střílel přes obránce, ale prostor levé šibenice netrefil. Hned potom se Chomutov znovu osvobodil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Boj o každý metr jsme sledovali i ve druhé části zápasu. Díky přesilovým hrám hrám byli aktivnější hráči Českých Budějovic, ovšem Justin Peters branku dnes zatím zavřel. I Chomutov měl šance, ale netrefuje prostor tří tyči nebo puky ze střel míří do bránících hráčů. Do poslední části tak jdeme za dramatického stavu a uvidíme, kdo se bude po šedesáti minutách radovat.

    Střely na branku: 12:23.
    Střely na branku ve druhé třetině: 3:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Bohumil Jank se z pozice obránce ocitl za brankou, kde svedl souboj. Puk se odrazil mezi kruhy, kde Klhůfkovi utekl hostujícímu brankáři.
     
    40:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., podrážení).
     
    40:44
    Po vyhraném vhazování nahodil puk od modré čáry Ronald Knot, ovšem Petr Kváča se překvapit nenechal. Poté přišlo vyhození hostujícího mužstva.
     
    41:35
    Vladimír Růžička přihrál od mantinelu na osu hrací plochy, kde se nacházel Radek Duda. Jeho pokus z jedné proletěl jen těsně vedle levé tyče budějovické klece.
     
    42:10
    Za chomutovskou obranu si najel Pavel Pýcha, jenž si stáhl kotouč do bekhendu. Ovšem kanadský brankář se blýskl skvělým zákrok a drží dál Piráty ve vedení.
     
    43:14
    Zpoza branky mířila černá guma mezi kruhy, odkud vypálil René Vydarený. Jenže Justin Peters se skvěle přesunul a celou situaci se štěstím zvládl.
     
    43:40
    Od modré čáry nejprve pálil David Štich a z druhé strany Ronald Knot. Ovšem Petr Kváča obě střely betonem vyrazil.
     
    44:40
    České Budějovice dlouho motaly soupeře v jeho pásmu. Ke střele se dostal Milan Dančišin, který ale prostor tří tyčí netrefil. Chomutov pak posunul hru do středního pásma.
     
    45:32
    Od levého mantinelu nahazoval černou gumu Miloslav Čermák. Justin Peters puk chytil do lapačky a dovolil spoluhráčům vystřídat.
     
    46:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., hrubost).
     
    Dnešní utkání sleduje 2763 diváků.
     
    46:56
    Jakub Sklenář přihrál za modrou čárou na nejproduktivnější Piráta ze základní části Tipsport extraligy. Ovšem Vladimír Růžička udělal ještě dva kroky do strany a trefil jen soupeřova brankáře.
     
    47:16
    Na modré čáře se pod tlak dostal Bohumil Jank, jehož nahození proskotačilo až k hostujícímu brankáři. Kváča chtěl rozehrát, ale jako první k němu dojížděl Pirát, a tak hru raději přerušil.
     
    47:22
    Mezi kruhy se dorážkou v pádu prezentoval Tomáš Svoboda, jenž mířil k pravé tyči. Jenže Petr Kváča skvělým zákrokem lapačkou České Budějovice podržel.
     
    48:10
    Jakub Babka přejel do útočného pásma dříve než spoluhráč s pukem. Pro ofsajd se hra vrátí do neutrální zóny.
     
    48:58
    Zpoza branky mířil kotouč na kruh pro vhazování, jenomže Stanislav Dietz trefil jen brankáře Motoru. Hosté se pak dopustili vyhození na zakázané uvolnění.
     
    49:21
    Zpoza branky mířil kotouč opět do předbrankového prostoru, odkud z jedné vypálil Tomáš Svoboda. Ovšem ani on nezamířil přesně, protože poslal černou gumu těsně nad břevno. Poté Motor vyhodil na další icing.
     
    49:39
    Oddechový čas pro hosty.
     
    49:54
    Po Dudově přihrávce překonal Martin Šťovíček modrou čáru a okamžitě střílel do pravé šibenice. Ovšem Kváčova lapačka byla znovu v pozoru a hra se tak znovu přerušila.
     
    50:05
    Jeden z hostujících hráčů byl zasažen holí, rozhodčí se radí o tom, zda se jednalo o faul. Mezitím probíhá úprava ledové plochy, jelikož se na ní ocitla krev.
     
    50:05
    Dle postavení pánů v pruhovaných dresech se vylučovat nebude. Pokračujeme tak ve hře v plném počtu, vhazovat se bude vpřed brankou Českých Budějovic.
     
    50:35
    K odraženému kotouči se mezi kruhy probojoval Václav Karabáček, jehož pokus z otočky byl nepřesný. Následně Chomutov poslal hru do středního pásma.
     
    51:12
    Přihrávku přes celé kluziště přebral na modré čáře Ivan Huml, který se v tom momentu už nacházel v ofsajdu. Hra se tak vrátí znovu do neutrální zóny.
     
    52:06
    Na levém kruhu se nacházel Radek Duda, před nímž padl obránce. Chomutovský matador stejně zakončil, ale Petr Kváča byl u první tyče připraven.
     
    53:06
    Chomutovští ujeli do přečíslení a branku nedali, to je může mrzet! Tomáš Svoboda našel na druhé straně Petra Koblasu, jenž měl před sebou odkrytou část branky, ale netrefil ji.
     
    53:41
    Domácí hráči se hnali do další útočné akce, ale nezvládli přechod přes modrou čáru. Pro ofsajd se hra vrací zpátky do středního pásma.
     
    53:57
    Z pravého kruhu tentokrát zakončoval Martin Jandus, jenž zamířil do hrudi kanadského brankáře. Následuje vhazování po jeho levici.
     
    54:23
    Nahození od modré čáry proskákalo až k brankáři, jenž toho moc neviděl. Chomutovští nepřehlednou situaci znovu přežili a jsou dál ve vedení.
     
    56:03
    Od mantinelu vystřelil Martin Heřman, jehož pokus byl snad tečován. Ovšem Justin Peters zasahovat nemusel, protože puk do branky nemířil.
     
    56:49
    To byl tlak Českých Budějovic! Z vrcholu pravého kruhu střílel Karel Plášil, jehož vychytal kanadský brankář. Poté přes celou šířku dostal přihrávku stejný hráč, ale Justin Peters se skvěle přesunul a hru přerušil.
     
    57:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., sekání).
     
    57:29
    Sražený pokus od modré čáry se odrazil mezi kruhy, kam si najížděl Radek Duda. Chomutovský matador měl před sebou odkrytou klec, ale Petr Kváča skočil do střely jako Dominik Hašek v nejlepších letech!
     
    57:56
    Pokus od modré čáry byl sražen vedle branky, kde se nacházel opět Radek Duda. Ten zkusil vystřelit po ledě k zadní tyči, ale trefil jen brankářův beton.
     
    59:15
    Jakub Sklenář ztratil kotouč za hostující brankou a Motor znovu vyhazuje. Je jasné, že tohle oslabení Jihočeši ubrání.
     
    59:34
    Petr Kváča míří z branky a pouští do hry šestého bruslaře!
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední dvacetiminutovce byli Piráti lepším celkem, ale stejně jako soupeř, zahazovali Chomutovští šance. Hrdiny zápasu jsou Justin Peters a Petr Kváča, kteří předvedli výborné výkony. Chomutov tak zastavil sérii porážek a zapsal si do tabulky další tři body.

    Střely na branku: 26:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:5.
     
    S konstatováním, že Piráti zvítězili nejmenším možným výsledkem, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (19:54:43)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 18. Tomica (Blaha, Šťovíček)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, Štich, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda – Tomica, Šťovíček, Duda – A. Dlouhý, Chlán, Chrpa.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – M. Jandus, Vydarený, Prospal ml., Kutlák, Plášil, Pýcha – Babka, Gilbert, Šimánek – Z. Doležal, M. Novák, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor, Dančišin, Kachyňa.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Pešek, Ganger

    Diváci: 2763
    thejrc.org