Švédsko – Japonsko 2:3 (kon.) | USA – Rusko 10:0 (kon.) | Česko – Německo 2:0 (kon.)
Kanada – Finsko 6:1 (kon.)
konec
Švédsko
2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Japonsko
Úterý 09.04.2019, 11:30 • Metro Areena • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina nám přinesla nejzajímavější pasáž hry. Švédsko začalo tlakem a vrátilo si zpět své vedení. Japonky však konečně dokázaly využít přesilovku a bylo zase srovnáno. Vše vypadalo, že se dočkáme prodloužení, ale přišel zbytečný faul ve středním pásmu a Japonky v samotném závěru využily svou další přesilovku a nakonec po bojovném výkonu poráží výběr Švédska. (13:56:32)
     
    Konec zápasu.
     
    58:59
    Švédky hrají bez své brankářky!
    58:45 Ayaka TOKOVÁ - 2:3
     
    58:45
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je AYAKA TOKOVÁ, která dostala puk na pravou stranu, nabruslila si do střelecké pozice a trefuje přesně levý horní roh branky. Asistence: Haruka Toková a Hanae Kubová.
     
    58:34
    Japonky usazené v pásmu Švédek a pokouší se o zvrat v zápase.
     
    57:52
    Vyloučení v týmu Švédsko (Grahmová – 2 min., krosček).
     
    57:12
    Japonsko drží puk za svou brankou a po vystřídání se vydají do své útočné akce.
     
    56:48
    Švédky v pásmu a pokouší se o další zvrat. Podaří se jim to?
     
    55:42
    Nyní se hraje nahoru a dolů. Grahnová předvádí dobrý zákrok a moc nechybělo, aby se Japonsko poprvé v zápase dostalo do vedení!
     
    54:29
    Chyba v rozehrávce a hráčka Japonska se ihned z otočky dostala ke střele. Puk poslala mimo. Možná si měla nechat více záležet na daném zakončení.
     
    54:00
    Švédkám se nakonec podařilo ještě udržet v pásmu a vytvořilo další závar před brankou. Vše řeší jistým zákrokem Fudžimotová.
     
    53:41
    Švédsko opět zvyšuje svůj tlak a dobrá střela od modré byla sražená k mantinelu.
     
    52:50
    Přihrávka od levého rohu kluziště a puk se nebezpečně proplul přes brankoviště. Najíždějící hráčka Švédska nedokázala dojet tuto přihrávku.
     
    51:53
    Výsledek 2:2 nám tedy slibuje drama v blížícím se závěru třetí třetiny.
    51:10 Akane ŠIGOVÁ - 2:2
     
    51:10
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Bojovné Japonky vyrovnávají! Autorem branky je AKANE ŠIGOVÁ, která vyslal střelu od modré čáry a puk nakonec končí u pravé tyče. Asistence: Ayaka Toková a Hanae Kubová.
     
    A opět je tu interview s videem!
    Marken.cz

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 3. Nordinová (Rasková, Winbergová), 48. Engströmová (Olssonová) – 37. Jonejamová (Osawaová), 52. Šigová (Toková, Kubová), 59. Toková (Toková, Kubová)


    Švédsko: Grahnová (Abergová) – Adolfssonová, Nylenová, Waxinová, Olofssonová, Engströmová, Holmgrenová (A), Fällmanová – Winbergová, Rasková, Nordinová (C) – Grahmová (A), M. Olssonová, H. Olssonová – Kullerová, Johanssonová, Carlssonová – Hjalmarssonová, Palmová, Ljungblomová – Lundinová.
    Japonsko: N. Fudžimotová (Kondová) – Hosojamadová (A), Šigová Ao., Koikeová, Suzukiová S., Sekiová, Toková, S. Jamašitová – Jonejamová, Šigaová Ak., Ukitaová – Enomotová, Takaová, Osawaová (C) – M. Fudžimotová (A), Toková, Kubová – Kojamaová, Miurová, H. Jamašitová, Suzukiová K.

    Rozhodčí: H. Abergová, L. Senuková – D. Mokhová, M. Štefková
    thejrc.org