Německo – Slovensko 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:1, 0:1, 2:0) Stav série: 3:2
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 11.04.2019, 18:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den z Třince! Semifinálová série mezi Oceláři Třinec a Škodou Plzeň za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy pokračuje pátým dílem, vše se vrací do třinecké WERK ARENY. Úvodní buly duelu bude vhozeno v 18:30, ke sledování přenosu z tohoto zápasu jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři na západě Čech splnili to, co řekli po dvou nepovedených domácích kláních. Hráči s drakem na prsou dokázali dvakrát vyplenit indiánskou pevnost a domů se tak vracejí za vyrovnaného stavu. „Bylo strašně náročné se vrátit do série. Musím se podívat do zrcadla, jak vypadám. Myslím, že budu šedivý jako pan Brückner, protože to jsou všechno nervy drásající zápasy do posledních sekund,“ smál se Šimon Hrubec po čtvrtém klání.

    Slezanům se v prostřední dvacetiminutovce čtvrtého duelu povedl husarský kousek. Aron Chmielewski nejprve srovnal vedení domácích, za pouhých devět vteřin pak Oceláře do vedení poslal Ethan Werek. Oceláři následně přidali další branku v početní výhodě, tři trefy Třineckých dělilo jen 126 vteřin. „Bylo to perfektní. V tu chvíli panovala euforie, ale museli jsme se držet zkrátka, protože stále chybělo dost času do konce utkání,“ radoval se Erik Hrňa.

    Oceláři se tedy vracejí do WERK ARENY, která ale zatím v semifinále nebyla jejích pevností. „Máme teď výhodu domácího prostředí, i když to tak podle statistik není. Věřím, že se to zlomí a teď už doma vyhrajeme,“ přeje si Hrňa. „Teď to musíme potvrdit doma, pátý zápas bude hodně důležitý. Už se na něj těším, bude to skvělé před našimi fanoušky. Už ti, co byli v Plzni, nás hnali a viděli, že jsme tam nechali vše. Věřím, že nám zase pomůžou, budou nás tlačit a udělají super kulisu,“ dodává Šimon Hrubec.

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Gernát, Dravecký, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička – Werek, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzeň se na svůj led přesouvala s vedením 2:0 na zápasy, v Home Monitoring aréně ale o tento náskok přišla. Škodovce se nepovedlo zvítězit ani v jednom z domácích duelů, v sérii tak neustále platí, že vítězí hostující celek. „První třetina byla taková přetahovaná. Zkraje té druhé se nám podařilo dát první branku, využili jsme přesilovou hru. Nicméně následných šest minut naší lehkovážné pasáže nás stál zápas. Pozitivní pro mě je třetí třetina, kdy jsme nic nezabalili, podařilo se nám dát kontaktní gól, poté zbývalo ještě spousta času, ale už nám to tam bohužel nespadlo. Série je nyní 2:2 a my odjíždíme bojovat o třetí bod do Třince. Uděláme pro to vše,“ řekl po čtvrtém klání trenér Ladislav Čihák.

    Západočechům se ve čtvrtém klání nepovedla především dvouminutová pasáž druhé dvacetiminutovky, ve které třikrát inkasovali. „Hráli jsme celkem dobře, dali jsme góla, nicméně pak jsme udělali zbytečnou chybu, další střídaní další a to s týmem trošku hne. Pořádně jsme začali hrát až od třetí třetiny a bylo to hned znát. Nic se ale neděje, je to 2:2 a série začíná od znova,“ řekl útočník Miroslav Indrák pro klubový web.

    Čtvrtý duel poznamenal protest kotelníků Plzně, kteří ve druhé části odešli ze svých míst. „Moc nás to mrzí. Přeci jen jsme v semifinále, je to 2:2 a potřebujeme hnát našimi fanoušky dopředu. Bohužel, jestli si mysleli, že vyhrajeme jasně 4:0, tak to není. Tohle je play-off a každý zápas je úplně jiný. Nikdo z nás si tohle nezasloužil, makali jsme tam na sto procent, padáme do střel a pak se stane tohle,“ pokračuje Indrák.

    Sestava Plzně v posledním zápase: Frodl – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík – Pour, Jan Kovář, Gulaš – V. Němec, Kracík, Kratěna – Stach, Nedorost, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.
     
    Dosavadní zápasy série

    Můj dům, můj hrad? V žádném případě. Semifinálovou sérii mezi Oceláři a Plzní zatím charakterizují vítězství hostujících celků. Plzni se nejprve povedlo dvakrát zvítězit v Třinci, Oceláři ale ve venkovních odvetách opláceli stejnou mincí. Série je tedy vyrovnaná, pátý duel hostí třinecká WERK ARENA. Kdo se bude radovat?

    3. dubna 2019: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    5. Martin Růžička z trestného střílení – 11. Kracík (Jones, Indrák), 16. Gulaš (Jan Kovář), 34. Jan Kovář (Gulaš, P. Straka), 50. Jan Kovář (Gulaš).

    4. dubna 2018: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    32. M. Kovařčík (Svačina, Dravecký), 51. Martin Růžička (P. Vrána, Chmielewski) – 9. Gulaš (Jan Kovář, V. Nedorost), 19. D. Kindl (V. Němec, Jones), 47. Indrák (Jan Kovář, Kracík).

    7. dubna 2019: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    11. V. Němec (Jones, Kracík), 34. Vráblík (Kodýtek, Straka) – 21. Chmielewski (D. Musil), 26. D. Musil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 57. Polanský (Gernát).

    8. dubna 2019: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 3:4 (0:0, 2:4, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    3. Pulpán (Gulaš, Jan Kovář), 29. V. Němec (Jones, Indrák), 47. Pour (Jan Kovář, Gulaš) – 25. Chmielewski (Martin Růžička, D. Musil), 25. Werek (Hrňa), 27. Hrňa (P. Vrána, Martin Růžička), 31. Werek (Gernát, Hrňa).
    Třinec zvítězil v Plzni dvakrát o gól a série se tak vrací do Slezska za stavu 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Dravecký, Gernát, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Allen, Čerešňák, Moravčík, Vráblík, Pulpán, Jones, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Straka, Nedorost, Eberle.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Hynek, Zíka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledové ploše, páté utkání semifinále mezi Oceláři a Plzní začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    První buly pro Oceláře. Martin Růžička po vhazování zavezl kotouč do útočné třetiny, jeho nahození z rohu ale Frodla nijak nepřekvapilo. Buly po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    00:31
    Růžička zpoza hostující branky vyzval ke střele Chmielewského, polský útočník ale z ostrého úhlu napálil jen Frodlovo rameno. Další vhazování v pásmu indiánů.
     
    00:50
    Němec se v protiakci neprosadil proti bránícímu Marcinkovi, hosté následně zastavili pas na Wereka pomocí vysoké hole. Buly před Frodlem.
     
    00:55
    Adamský vyhrál vhazování na Husáka, rána třineckého beka od modré ale trefila jen Frodlův beton.
     
    01:24
    Vladimír Svačina se v útočném pásmu dostal do dvou příležitostí. Třinecký útočník nejprve nedokázal ve vzduchu trefil Adamského přiťuknutí, o chvíli později pak z pravé strany napálil jen Frodlovu vyrážečku.
     
    02:29
    Chmielewski mohl v útočném pásmu těžit z Vránova forčekingu, třinecký útočník ale následně nepřesně hledal Růžičku.
     
    02:54
    Škodovka se poprvé v utkání podívala před Šimona Hrubce. Milan Gulaš jednoduše zatáhl kotouč do útočné třetiny, po předávce pak mohl z levého kruhu pro vhazování pálit Pour. Hrubec byl připraven.
     
    03:21
    Werekovi se nepovedlo získat kotouč proti rozehrávajícímu Pulpánovi, hostující bek ale následně poslal dlouhou přihrávku do ofsajdové pozice. Buly před Frodlem.
     
    03:36
    Martin Adamský byl ve středním pásmu hákován Jaroslavem Kracíkem, Oceláři si zahrají první přesilovku.
     
    03:55
    Vrána před Frodlem tečoval střelu Růžičky od modré, kotouč jen těsně minul pravou tyč plzeňské branky. Oceláři pokračují v útočném pásmu.
     
    04:15
    Plzni se povedlo zastavit třineckou rozehrávku a poslat puk za Hrubcovu branku.
     
    04:45
    Cienciala s Vránou připravili dobrou střeleckou pozici pro Růžičku, ten ale z mezikruží minul branku. Hosté se znovu osvobodili.
     
    05:22
    Gernát na modré kombinoval s Ciencialou, třinecký bek následně vystřelil. Kotouč ale trefil jednoho z bránících hráčů, Plzeň pak odpálila puk za Hrubcovu branku.
     
    06:04
    Indiáni hrají v plném počtu. Hosté se okamžitě natlačili do útočné třetiny, Eberle ale po Nedorostově akci pálil vedle třinecké branky.
     
    06:30
    Eberle chtěl na modré čáře protečovat nahození Stacha do útočné třetiny, kotouč ale skončil až v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po komerční přestávce.
     
    07:12
    Vrána s Růžičkou získali kotouč v útočném pásmu, elitní třinecká formace se ale nakonec neprosadila, když všechny střely zablokovala hostující defenzíva.
     
    07:39
    Obdobně si vedli také obránci domácích, kteří zneškodnili střelecké pokusy Indráka a Stacha.
     
    08:30
    Galvinš z vlastního pásma našel na útočné modré číhajícího Wereka, kanadský útočník se ale do útočné třetiny nedostal.
     
    09:04
    Obrovské zmatky v třineckém pásmu provedla první formace Plzně! Kovář s Gulašem nepříjemně dotírali na brankáře Hrubce, který vůbec nevěděl, kde má kotouč! Třinecký gólman nakonec udržel puk před brankovou čárou! Po odpískání se do sebe pustili Jiří Polanský s Petrem Strakou, dlouhá a férová bitka nakonec dopadla lépe pro Polanského, který svého soka složil na led!
     
    09:04
    Oba kohouti shodně inkasovali 2 + 2 + 10 za hrubost, Jiří Polanský a Petr Straka si tak v následujících čtrnácti minutách nezahrají.
     
    09:45
    Gulaš se ve vlastním pásmu dostal pod tlak, hostující kapitán nakonec odehrál puk jen na icing.
     
    10:08
    Třinečtí sice drželi puk v útočném pásmu, Frodla ale neohrozili. Nakonec se Martin Růžička dopustil nedovoleného zákroku, když jednomu ze soupeřů vysekl hůl. Přesilovka pro Plzeň.
     
    10:31
    Gernátovi se povedlo srazit Kracíkovu rozehrávku do ochranné sítě, vhazování před Hrubcem.
     
    10:38
    Vrána vyhrál buly přímo k Hrubcovi, třinecký brankář odpálil kotouč do hostujícího pásma.
     
    11:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se rychle vrátili do útočného pásma, rychlou kombinací rozebrali třineckou defenzívu, a také v pátém utkání slaví první branku! Kotouč rychle putoval skrz třinecké pásmo, rychlá kombinace nakonec skončila u DAVIDA STACHA, který vymetl pavučinky v horním rohu Hrubcovy branky! Asistence. Nicholas Jones, Miroslav Indrák.
    11:17 David STACH - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:55
    Čtvrtá formace Ocelářů se chtěla dostat do útočné třetiny, Michala Kovařčíka ale ve středním pásmu neposlouchal kotouč a domácí tak jen odevzdali puk soupeři.
     
    12:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nádherná akce domácích, skóre je srovnáno! Nenápadně se rodící třinecký útok nakonec končí ve Frodlově síti, když Martin Gernát skvěle ve středním pásmu našel rozjetého TOMÁŠE MARCINKA, slovenský útočník naznačil střelu, potáhl si puk na pravou stranu a zasunul kotouč za ležícího Frodla! Asistence: Martin Gernát, Erik Hrňa.
    12:27 Tomáš MARCINKO - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:00
    Oceláři mohli otočit vývoj zápasu na svou stranu! Vladimír Svačina se ve středním pásmu chytře zbavil bránícího hráče a namířil si to do útočné třetiny. Svačina pálil příklepem, puk těsně minul horní růžek plzeňské branky.
     
    13:36
    Další útok domácích končí ve Frodlově lapačce, když do ní puk poslal Vrána. Komerční přestávka.
     
    14:33
    Oceláři se přes střední pásmo dostali do rychlé akce, Gernát s Vránou ale stříleli nepřesně. Na druhé straně pak Adámek vypíchl puk střílejícímu Nedorostovi.
     
    15:20
    Husák se protlačil do útočného pásma, bratři Kovařčíkové si ale následně nerozuměli za hostující brankou. Protiakci Plzně zastavil ofsajd.
     
    16:01
    Galvinš na útočné modré zachytil hostující rozehrávku, Hrňa se ale pak nedokázal prosadit v předbrankovém prostoru. Neujala se ani další kombinace Wereka s Hrňou.
     
    16:51
    Adamský ve vlastním pásmu přenechal kotouč Němcovi, hosté ale tohoto zaváhání nedokázali využít. Kracík totiž pálil mimo.
     
    17:12
    Slezané se velmi rychle dostali do útočného pásma, šance Gernáta a Ciencialy ale zůstaly nevyslyšeny. Frodl navíc při zákroku posunul svou branku, hra je tak přerušená.
     
    17:25
    Michal Kovařčík dvakrát v krátkém časovém úseku vyhrál buly přímo na Galvinše, lotyšský bek ale v obou případech trefil jen připraveného Frodla.
     
    18:07
    Hosté ve vlastním pásmu zachytili Musilovu akci, proti řítícímu se Stachovi pak rozehrál Hrubec.
     
    18:41
    Plzeň kombinuje s kotoučem, hosté se ale nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    18:57
    Svačina chtěl ve středním pásmu protečoval kotouč pro Wereka, puk ale skončil jen na hostující střídačce. Buly v neutrální zóně.
     
    19:16
    Allenova rozehrávka ze středního pásma končí na střídačce domácích, další buly ve středním pásmu.
     
    19:45
    Na jedné straně Kovář, na druhé Svačina, ani jeden z nich se do útočného pásma nedostal
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po konci první třetiny se ještě u třinecké střídačky strhla menší potyčka, sudí ale vše rychle uklidnili.
     
    První dvacetiminutovka nabídla atraktivní hokejovou podívanou! O něco aktivnější byli v první třetině domácí Oceláři, jako první se ale znovu prosadili hosté z Plzně. Stalo se tak v početní výhodě, těsně poté, co domácí nevyužili tu svou. David Stach z levé strany poslal puk do horního růžku Hrubcovy klece. Odpověď Ocelářů ale na sebe nenechala dlouho čekat, již za další minutu se totiž parádní individuální akcí blýskl Tomáš Marcinko. Třetinu okořenil rovněž pěstní souboj mezi Jiřím Polanským a Petrem Strakou, ze kterého vítězně vyšel třinecký útočník.

    Druhá třetina začne přibližně v 19:26.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 8:7,
    střely mimo: 5:2,
    zblokované střely: 4:4,
    hity: 7:6,
    vhazování: 11:12,
    trestné minuty: 16:16,
    využití: 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Do druhé třetiny aktivněji vstoupila hostující Plzeň. Indiáni se natlačili do útočného pásma, střela Allena od modré ale trefila jen Hrubcovu lapačku.
     
    20:44
    Hrňa s Werekem vybojovali kotouč za hostující brankou, od modré pak mohl střílet Gernát. Frodl střelu slovenského beka vyrazil pouze před sebe, sudí ale nakonec přerušil hru, protože hostující gólman zůstal ležet na ledové ploše.
     
    21:07
    Frodl je na nohou, hra pokračuje. Hrňovi se nepovedla kombinace s Werekem, na druhé straně pak Hrubec odehrál kotouč před dojíždějícím Indrákem.
     
    21:45
    Werek z vlastního pásma vyvezl kotouč do útočné třetiny, jeho pokus o přihrávku na Douderu ale hosté zastavili a posunuli hru do střední třetiny.
     
    22:15
    Adamský s Ciencialou po kombinaci ve středním pásmu připravili střeleckou pozici pro Galvinše, ten ale trefil jen Frodlovu lapačku.
     
    22:55
    Bratři Kovařčíkové se neprosadili za hostující brankou, na druhé straně pak Gulaš nedokázal vystřelit přes bránícího Adámka.
     
    23:26
    Hrubec z vlastního pásma rozehrával na Vránu, ten pak chtěl ve střední třetině do akce vysunout Růžičku. Hosté ale tuto kombinaci zastavili.
     
    23:48
    Doudera se ve vlastním pásmu dostal pod tlak ze strany Indráka, třinecký bek proto raději odpálil puk na icing.
     
    24:01
    Chmielewski za dalším vystřeleným kotoučem sprintoval marně, další zakázané uvolnění domácích.
     
    24:57
    Werek se rozjel ve vlastním pásmu, v útočné třetině se ale kanadský útočník neprosadil proti bránící dvojici. Wereka následně čistě k ledu poslal Pour.
     
    25:06
    Oceláři ve střední třetině zastavili hostující akci a vydali se před Frodla. Hrňovo nahození končí v lapačce plzeňského brankáře.
     
    25:32
    Dravecký dlouho držel kotouč v útočném pásmu, přihrávka na Gernáta se mu ale vůbec nepovedla. Hosté poslali hru do středního pásma.
     
    26:02
    Obrovská šance domácích! Michal a Ondřej Kovařčíkové se dostali za hostující obranu a řítili se na osamoceného Frodla, Ondřej Kovařčík ale nedokázal přesně trefil pas svého bratra a puk letěl nad hostující branku!
     
    26:03
    Plzeň si nepohlídala střídání a hrála v šesti, Oceláři si tak po komerční přestávce zahrají svou druhou přesilovku. Trest pro hráčskou lavici odpyká Denis Kindl.
     
    26:11
    Růžička z rohu útočné třetiny poslal puk na modrou, kde Doudera rychle přiklepl Hrňovi. Ten pálil z první, Frodl kryje.
     
    26:31
    Douderova střela od modré byla před Frodlem tečována Marcinkem, hostující gólman i tak dokázal zasáhnout. Hosté se osvobodili.
     
    26:53
    Petr Vrána se po rychlém přechodu středního pásma dostal do dvou velkých šancí, v obou ale proti Frodlovi neuspěl.
     
    27:14
    Růžička pálil po Douderově pasu z první, Frodl vyrazil puk betonem. Hosté se osvobodili.
     
    27:34
    Svačina si v útočném pásmu nerozuměl s Marcinkem, Plzeň posílá hru do středního pásma.
     
    28:10
    Kindl je na ledě, hosté hrají v plném počtu. Oceláři se v závěru přesilovky do větší šance nedostali.
     
    28:32
    Denis Kindl se po návratu z trestné okamžitě zapojil do útočné akce hostí a svou střelou pořádně protáhl Hrubce. Kotouč ale nakonec branku netrefil.
     
    28:56
    Werek se v rohu hostujícího pásma snažil prosadit proti Pulpánovi, hostující bek ale Kanaďana ke střele nepustil.
     
    29:21
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu kluziště, Hrubec měl co dělat s pokusem Kováře. Třinecký gólman nakonec vyrazil kotouč před sebe, Pourova dorážka pak minula branku.
     
    30:01
    Vrána ve středním pásmu zastavil útočícího Indráka, třinecký forvard ale následně nepřesně hledal Marcinka. Hrají hosté.
     
    30:40
    Marcinkovi se nepovedlo poslat přesný pas na Svačinu, Kaňák pak neprošel skrz střední pásmo.
     
    31:16
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dlouhá pasáž hry bez přerušení končí druhou brankou hostí! Indiánům se povedlo odrazit další atak domácích, Plzeň se následně vydala do přečíslení čtyř proti třem, které gólově zakončil LUKÁŠ PULPÁN! Asistence: Václav Nedorost, Petr Straka.
    31:16 Lukáš PULPÁN - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:32
    Husák se po levé straně natlačil do útočného pásma, jeho střela od modré ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    31:57
    Doudera na útočné modré zachytil hostující rozehrávku a přesným pasem vyzval ke střele Ondřeje Kovařčíka. Ten stál v dobré pozici, Kovařčík se ale ještě rozhodl pro přihrávku, se kterou si hosté poradili.
     
    32:03
    Vrána vyhrál čistě buly na Galvinše, ten ale od modré trefil jen připraveného Frodla. Komerční přestávka.
     
    32:30
    Po dalším Vránou vyhraném vhazování se do šancí dostali Chmielewski s Růžičkou, ani jeden ale Frodla nepřekonal.
     
    32:52
    Po rychlé protiakci se z bezprostřední blízkosti chtěl prosadit Pour, Hrubce ale nepřekonal. Další kombinace hostí skončila na jejich střídačce.
     
    33:19
    Gernát si nerozuměl s Douderou a poslal dlouhý pas až na zakázané uvolnění.
     
    33:37
    Hrubec musel likvidovat pokus Kratěny a Indráka, v obou případech byl třinecký brankář úspěšný.
     
    34:10
    Vránovi utekla Ciencialova přihrávka, hostujícího Kindla pak do útočné třetiny nepustil Musil.
     
    35:12
    Polanský v útočném pásmu hledal Růžičku, ten si ale musel nejdřív vysoký pas zpracovat a následně už Růžička trefil jen Frodla. Akce domácích ale pokračovala a další dobrou střelou se prezentoval Dravecký, ani on ale neuspěl. Hosté odpálili puk na icing.
     
    35:41
    Adamskému se nepovedla střela z mezikruží po pasu Doudery, na druhé straně pak Gulaše zastavil Husák. Ten ale pak odpálil puk až na zakázané uvolnění.
     
    36:26
    Gulašova formace držela puk v útočném pásmu, hosté se ale nakonec ke střele nedostali.
     
    36:45
    Plzeň je zpátky v útočné třetině. Od modré nepříjemně pálil Moravčík, Hrubec ale nakonec nemusel zasahovat, když puk branku minul.
     
    37:06
    Po další akci Plzně kotouč do své lapačky schoval Hrubec. Toho ale ještě trochu pošťouchl Eberle, což se nelíbilo domácímu Musilovi.
     
    37:16
    Miroslav Indrák v útočném pásmu svou holí zasáhl obličej Marina Gernáta, Oceláři si zahrají další přesilovku.
     
    37:30
    Marcinko zpoza hostující branky našel jen Gulaše, ten odpálil puk za Hrubcovu branku.
     
    37:52
    Ocelářům se návrat do útočné třetiny nepovedl, hosté se opět osvobodili.
     
    38:23
    Cienciala vybojoval kotouč pro Gernáta, ten ale od modré branku netrefil. Hosté poslali hru do středního pásma.
     
    39:00
    Oceláři drží puk v útočné třetině. Další Gernátova akce branku nepřinesla, neujaly se ani dorážky Polanského a Svačiny.
     
    39:17
    Cienciala křížným pasem vyzval ke střele Svačinu, tomu ale rána nesedla a puk skončil ve Frodlově lapačce. Hosté jsou kompletní.
     
    39:50
    Chmielewski ani Ondřej Kovařčík se v útočném pásmu neprosadili, hosté pak odehráli puk na icing.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, s jednobrankovým vedením do kabiny jdou hráči Plzně. Hosté se v prostřední dvacetiminutovce dostali do vedení zásluhou Lukáše Pulpána, který využil rychlé přečíslení. Oceláři naopak nevyužili přesilovou hru, v největší šanci pak selhal Ondřej Kovařčík.

    Třetí třetina začne přibližně v 20:26.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 15:7 (23:14),
    střely mimo: 4:7 (9:9),
    zblokované střely: 2:2 (6:6),
    hity: 3:6 (10:12),
    vhazování: 18:4 (29:16),
    trestné minuty: 0:4 (16:20),
    využití: 0:0 (0:1).
     
    Dnešní utkání sleduje 5 400 diváků, ve WERK ARENĚ je vyprodáno!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Oceláři se po nepovedené akci hostí dostali do útočného pásma. Chmielewski objel celou třetinu, Galvinš ale následně trefil jen Frodlův beton. Neujala se ani dorážka Musila.
     
    41:12
    Hrňa zpoza hostující branky hledal Wereka, ten se ale k puku nedostal. Domácí pokračují v útočné třetině.
     
    41:18
    Oceláři si zahrají přesilovku, Michal Moravčík odpálil puk do hlediště a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    41:40
    Gernát nasměroval svou bombu od modré jen do nohy Polanského, hosté následně odpálili puk za Hrubcovu branku.
     
    41:53
    Oceláře při pokusu o návrat do útočné třetiny zastavuje ofsajd.
     
    42:20
    Oceláři jsou zpět v útočném pásmu, Douderova střela od modré ale netrefila branku.
     
    42:30
    Hosté zachytili třineckou rozehrávku a vydali se do protiakce. Střelu Allena ale Hrubec pokryl.
     
    42:58
    Werek zadovkou hledal Douderu, puk se ale zastavil u bránícího Allena a hosté se osvobodili.
     
    43:30
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě měli dobrou možnost Růžička s Werekem, kombinace domácích ale nakonec střelu nepřinesla.
     
    44:08
    Oceláři pokračují v útočném pásmu. Svačinova střela z ostrého úhlu Frodla nepřekvapila, k dorážce se pak marně natahoval Vrána.
     
    44:32
    Gernátův dlouhý pas na Wereka byl příliš prudký, Ocelářům je pískán icing.
     
    44:45
    Galvinš nahodil puk na útočnou modrou, kde číhal Hrňa. Ten popostrčil kotouč Marcinkovi, jeho ránu ale hosté srazili do ochranné sítě.
     
    45:10
    Michal Kovařčík se středem kluziště prodral do útočného pásma, jeho střela z bezprostřední blízkosti ale branku přeletěla. O chvíli později v dobré šanci neuspěl ani Ondřej Kovařčík, který nevyzrál na ležícího Frodla!
     
    46:00
    Nedorost zachytil ve středním pásmu třineckou rozehrávku a natlačil se do útočné třetiny. Střela hostujícího útočníka se od Hrubcova betonu odrazila do předbrankového prostoru, třinečtí obránci ale nikoho z Plzeňských k dorážce nepustili.
     
    46:47
    Oceláři se soustředí na útok a trochu zapomínají na zadní vrátka! Využít toho mohl Jakub Pour, kterého do akce vyslal Milan Gulaš. Pour ale trefil tyč třinecké branky!
     
    47:06
    Tlak domácích bude otupen přesilovkou Plzně, podrážením se totiž provinil Tomáš Marcinko. Hosté tak po komerční pauze rozehrají početní výhodu.
     
    47:45
    Adamskému se po vyhraném buly povedlo odpálit puk za Frodlovu branku. Hosté se ale rychle vrátili do útočného pásma, výpad Gulaše z levého rohu útočné třetiny ale úspěch nepřinesl.
     
    48:13
    Domácím se povedlo uzmout puk a poslat jej do střední třetiny. Hosté začínají zpoza vlastní branky.
     
    48:36
    Jonesovi na modré utekla Hrubcova rozehrávka, Plzeň je opět ve středním pásmu.
     
    49:00
    Musil zachytil přihrávku na Nedorosta a poslal puk k Frodlovi.
     
    49:22
    Oceláři jsou kompletní. Třinečtí se po návratu vyloučeného Marcinka okamžitě dostali do útočného pásma, Hrňa ani Doudera ale se svými pokusy neuspěli.
     
    50:14
    Gulašova formace je opět na ledě a opět dělá rozruch v třineckém pásmu. Pour se dostal ke střele z mezikruží, hostující útočník ale branku netrefil.
     
    50:58
    Oceláři přesunuli hru na druhou stranu kluziště. Do dobrých šancí se dostávali Chmielewski s Růžičkou, ani jeden ale branku netrefil. Hosté se osvobozují za cenu icingu.
     
    51:35
    Frodl si poradil se střelou Gernáta, hosté následně k zakončení nepustili Svačinu a poslali hru do středního pásma.
     
    51:43
    Oceláři se ale velmi rychle vrátili do útočné třetiny a Frodl musel likvidovat pokus Polanského.
     
    52:36
    Oceláři kombinovali v útočné třetině, dvě Musilovy střely ale byly sraženy bránícími hráči. Na ledě pak zůstal ležet plzeňský Lukáš Pulpán, sudí proto přerušili hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    52:36
    Hostující obránce se již zvedl a odjel na střídačku.
     
    53:10
    Oceláři se snaží dostat do útočné třetiny, hostující defenzíva jim to ale zatím znemožňuje.
     
    53:46
    O puk se dlouho bojovalo v rohu plzeňského pásma, vítězně ze souboje nakonec vyšli hosté, kteří odehráli kotouč do střední třetiny.
     
    54:14
    Růžička se neprosadil proti bránící dvojici hostujících obránců, Plzeň opět posílá hru do neutrální zóny.
     
    54:39
    Werek vybojoval nahozený puk za hostující branku a zpoza klece namazal Marcinkovi. Ten ale trefil jen prvního bránícího hráče, hosté pak odpálili puk na icing.
     
    55:01
    Husákova rozehrávka ze středního pásma byla velmi nepřesná, Oceláři se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    55:43
    Růžička v útočném pásmu přišel o kotouč, hosté ale toto zaváhání nevyužili, když Poura zastavil Gernát.
     
    56:15
    Werek vybojoval nahozený kotouč do útočného pásma, po jeho pobídce mohl z mezikruží pálit Gernát, třinecký bek ale trefil jen připraveného Frodla.
     
    56:47
    Hrňa nezpracoval Marcinkův pas, Gulaš pak jen lehce posunul puk zpět do středního pásma.
     
    57:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí, Oceláři srovnávají stav zápasu! MICHAL KOVAŘČÍK dostal ve středním pásmu pas od Milana Doudery, třinecký útočník se prokličkoval až do předbrankového prostoru, odkud bekhendem sice trefil tyč, kotouč se ale od Frodla odrazil do sítě! Asistence: Milan Doudera.
    57:07 Michal KOVAŘČÍK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:40
    Oceláři drží kotouč ve vlastním pásmu.
     
    58:00
    Vrána dojel nahozený kotouč do středního pásma, Růžička si ale pak nerozuměl s Chmielewskim a hosté poslali hru zpět do neutrální zóny.
     
    58:31
    Werek neudržel kotouč v útočné třetině, Straku pak v protiakci zastavil Doudera.
     
    59:04
    Škodovka se dostala do útočného pásma, Stach ale z mezikruží pouze posunul puk do Hrubcovy lapačky.
     
    59:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Oceláři dvacet vteřin před třetí sirénou otáčejí zápas na svou stranu! Vladimír Dravecký z vlastního pásma zavezl kotouč do útočné třetiny, slovenský útočník následně připravil střeleckou pozici pro MILANA DOUDERU, který od modré procedil kotouč skrz Frodla! Asistence: Vladimír Dravecký.
    59:40 Milan DOUDERA - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:40
    Frodl zůstává na střídačce, hosté to zkouší v šesti!
     
    59:52
    Nepřesná rozehrávka hostí končí na zakázaném uvolnění, Oceláři tento duel vyhrají!
     
    Konec zápasu.
     
    Pátý semifinálový duel mezi Oceláři a Plzní končí, z těsného vítězství se radují domácí Oceláři, kteří ještě tři minuty před koncem základní hrací doby prohrávali o jednu branku! Michal Kovařčík a Milan Doudera ale svými trefami překlopili duel na stranu Slezanů, Oceláři tak budou mít možnost v sobotu v Plzni postoupit do finále.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Tomáš Marcinko – Dominik Frodl.
     
    Páté semifinále nabídlo opravdu infarktovou koncovku, kdy Oceláři během dvou minut otočili zápas na svou stranu a získali postupový mečbol.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (21:05:03)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 13. Marcinko (Gernát, Hrňa), 58. M. Kovařčík (M. Doudera), 60. M. Doudera (Dravecký) – 12. Stach (Jones, Indrák), 32. Pulpán (Nedorost, Straka)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Dravecký, Gernát, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera, M. Adámek – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Allen, Čerešňák, Moravčík, Vráblík, Pulpán, Jones, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Straka, Nedorost, Eberle.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Hynek, Zíka

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Plzeň
    #1 Středa 03.04.2019 • 19:00
    Třinec - Plzeň 1:4
    #2 Čtvrtek 04.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 2:3
    #3 Neděle 07.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 2:3
    #4 Pondělí 08.04.2019 • 17:00
    Plzeň - Třinec 3:4
    #5 Čtvrtek 11.04.2019 • 18:30
    Třinec - Plzeň 3:2
    #6 Sobota 13.04.2019 • 15:00
    Plzeň - Třinec 3:1
    #7 Pondělí 15.04.2019 • 17:00
    Třinec - Plzeň 5:1
    thejrc.org