Česko – Finsko 4:6 (kon.) | Slovensko – Rusko 0:7 (kon.)
konec
Česko
4:6 (1:0, 2:4, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 11.04.2019, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Turnaj čtyř (U19)
Partner:
     
    Ode mě je to ze slovenské půdy pro tuto chvíli všechno, znovu se na vás těším zítra ve 14 hodin u zápasu českých juniorů s Ruskem. Do té doby se mějte pěkně! (16:09:00)
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Vojtěch Střondala a Samuel Salonen.
     
    Čeští hokejisté do 19 let tak v prvním utkání turnaje v Piešťanech prohráli s Finskem 4:6, přestože vedli 2:0. Po vynikajícím startu se dostali do útlumu, Finové byli od druhé třetiny lepším týmem a vítězí zaslouženě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Hra vysokou holí znamená zřejmě poslední vhazování před Radkem Haasem.
     
    59:23
    I našim hokejistům se otevírají možnosti přečíslení, ale na rozdíl od soupeřů je nedokáží dotáhnout do předfinální fáze. Finové zkrátka umí otočit hru rychleji.
     
    58:53
    Finové se dostali do protiútoku ve čtyřech, ale Thomson naštěstí prudkou přihrávku promáchl.
     
    58:23
    Moc pěknou akcí se blýskl Aleksi Haatanen. Z levé strany se proháčkoval až na střed před české brankoviště, jenže tváří v tvář na Haase nevyzrál.
     
    57:54
    Nahození Laasiho Thomsona dojížděli jeho parťáci v ofsajdu, který sudí raději hned zapískal.
     
    57:47
    Ztečovaný kotouč vypadl z české třetiny až k nám na tribunu, sudí nařizují vhazování ve středním pásmu.
     
    57:33
    Češi dál pokračují v aktivitě, jenže do dalšího ohrožení finské klece se už nemohou dostat.
    56:17 KLÍMEK - 4:6
     
    56:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naši mladíci to ale ještě nebalí, a to je moc sympatické! Čtvrtá formace předvedla velmi dobré střídání, které korunuje zaslouženou radostí. Petr Fridrich vybojoval za brankou puk a rychle ho nabídl DANIELU KLÍMKOVI, který přízemní střelou propálil Patrikainena a stejně jako Svoboda slaví svůj první reprezentační gól – 4:6! Asistence: Petr Fridrich.
    54:32 HAARALA - 3:6
     
    54:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dnes podruhé využívají přesilovou hru a zřejmě definitivně potvrzují své vítězství. Český obránce dostal puk přímo na hokejku, ale trestuhodně ho nevyhodil z pásma. Na konci rychlé kombinace pak stál SANTERI HAARALA, který z pravé strany procedil puk skrz Haasovu výstroj do sítě – 3:6. Asistence: Arttu Nevasaari, Santeri Airola.
     
    54:08
    Teď naše čtyřka zapracovala v defenzívě a může vystřídat.
     
    53:26
    Vítkovický Petr Fridrich kopl do vrtule a přebruslil finského obránce. Ušetřil tím našemu týmu spoustu vteřinek, pak ještě Milan Antoš z dálky prověřil pozornost finského brankáře. Dobrá práce.
     
    52:54
    Daniel Klímej se po buly dostal ke kotouči a poslal ho daleko do bezpečí.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Svoboda (Procházka, Čajka), 22. Střondala, 34. Sklenář, 57. Klímek (Fridrich) – 23. Kakkonen (Nousiainen), 28. Oden (Seppälä), 33. Thomson (Patrikainen), 38. Erholtz (Haarala), 43. Kakkonen, 55. Haarala (Nevasaari, Airola)


    Česko: Haas (Dvořák) – Kukla, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Antoš, Ondračka – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Svoboda – Fridrich, Řehák, Klímek – Klapka, Grim, Sklenář – Všetečka. Trenér: David Bruk.
    Finsko: Patrikainen (Aalto) – Seppälä, Thomson, Salmela, Airola, Kakkonen, Nousiainen, Laitamäki, Matinmikko – Killinen, Immonen, Haatanen – Oden, Haarala, Erholtz – Siikanen, Hirvonen, Nevasaari – Salonen, Karuvaara, Mäki. Trenér: Raimo Helminen.

    Rozhodčí: Goga, Müllner – Šefčík, Tvrdoň.
    ocianews.com