Dijon – Amiens 0:0 (kon.) | Nantes – Lyon 2:1 (kon.)
konec
FC Nantes
2:1 (1:1)
Olympique Lyon
Pátek 12.04.2019, 20:45 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10. (22:46:07)
     
    Hned šest nastavených sekund je pryč a zápas končí. Nantes senzačně porazilo Lyon na domácí půdě 2:1.

    Lyon se od samého úvodu snažil tvořit hru, ale po ztrátě ve středu pole nestačila obrana hostů zachytit rychlého Kalifu Coulibalyho, který překonal prudkou ránou Lopese v brance Lyonu. Hosté se i nadále snažili útočit, ale Nantes si velmi často pomáhal fauly. Po zranění navíc musel trávník opustit Lucas Tousart. Nakonec se Lyonu ještě do poločasu podařilo srovnat krok, když zakroutil míč ke vzdálenější tyči Martin Terrier.

    Po přestávce tempo zápasu výrazně opadlo. Lyon sice držel více balon pod kontrolou, ale do jediné brankové příležitosti se nedostal. Ani Nantes dlouho nemohlo přesně zamířit. Až po faulu na pětadvaceti metrech rozehrával volný přímý kop Anthony Limbombe, který parádní ránou přes zeď překvapil Lopese.

    Ve druhé části zápasu došlo také na bratrský souboj. Více radosti ale bude mít obránce Nantes Fábio, který na půlhodiny nastoupil proti Rafaelovi z Lyonu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Fábio, přichází Enock Kwateng.
     
    90+4
    Moutoussamy mohl definitivně rozhodnout dnešní utkání. Po přihrávce Lucase Limy ale pálil z hranice pokutového území jen těsně vedle pravé tyče.
     
    90+3
    Nantes i v nastaveném čase drží balon daleko od vlastní branky. Po dlouhém odkopu se mohl dostat do brejku střídající Lucas Lima, ale balon raději udržel u postranní lajny.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází Gabriel Boschilia.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Depay si neměl s kým nahrát a tak se dostal pod tlak napadajícího Tourého. Ještě po přihrávce Fékira zkoušel Depay pálit, ale míč nemířil do branky.
     
    89
    Léo Dubois prostrčil míč do vápna z pravé strany, ale v prostoru pokutového území spoluhráče nenašel. Lyon se však ještě udržel u balonu na útočné polovině.
     
    88
    Memphis Depay pospíchal za nahrávkou Fékira, ale tělem se před něj dostal Fábio, kterého následně musel útočící hráč Lyonu faulovat.
     
    87
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Lucas Lima.
     
    86
    Lyon spěchal do útoku, ale nepřesnou přihrávku sebral ještě před vápnem Moutoussamy. Následný protiútok skončil po teči Tetea na rohovém kopu.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Nabil Fékir.
    84. Anthony LIMBOMBE - 2:1
     
    84
    Nantes právě vstřelili branku!
    Neskutečná paráda a Nantes se dostává do vedení! Po faulu na Warise rozehrávali domácí hráči nebezpečný volný přímý kop z pětadvaceti metrů. K exekuci se postavil ANTHONY LIMBOMBE, který umístil míč přes zeď na stranu brankáře, ale Lopes se už už přesouval na opačný konec a poté už nedokázal zareagovat.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Do protiútoku mířil Anthony Limbombe, ale prudkou přihrávkou do vápna nenašel schovaného Warise.
     
    82
    Lyon měl k dispozici ještě jeden rohový kop. O rozehrávku se postaral Memphis Depay, ale před Tatarusanem tentokrát hlavičkoval Diego Carlos.

    Vít Schück

    Branky: 14. K. Coulibaly (Waris), 84. Limbombe – 43. Terrier (M. Dembélé)

    Karty:   19. Rongier (NAT), 80. K. Coulibaly (NAT) – 80. Denayer (LYO)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10.
    FC Nantes: Tătăruşanu – Fábio (90+5. Kwateng), Diego Carlos, Basila, Ch. Traoré – Rongier (C), A. Touré, Moutoussamy – Limbombe (87. Lucas Lima), K. Coulibaly, Waris (90+2. Boschilia).
    Náhradníci: Dupé – Lucas Lima, Kwateng, Boschilia, Evangelista, Krhin, Kolo Muani.

    Olympique Lyon: A. Lopes (C) – Dubois, Tete, Denayer, Marçal (63. Rafael) – NDombèlé, Tousart (36. Depay), Aouar – Cornet (85. Fékir), M. Dembélé, Terrier.
    Náhradníci: Gorgelin – Rafael, Marcelo, Pape Diop, B. Traoré, Depay, Fékir.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Hebrard
    thejrc.org