Boston – Toronto 1:4 (kon.) | Washington – Carolina 4:2 (kon.) | Calgary – Colorado 4:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Rytíři Kladno
Pátek 12.04.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Baráž o extraligu • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Chomutově je dobojováno a Kladno se neskutečně přiblížilo postupu do extraligy!

    Utkání rozhodla legenda Jaromír Jágr, který vstřelil dvě branky a přiblížil chomutovský tým k sestupu do Chance ligy. Za domácí se prosadil Petr Koblasa, vítězství pak potvrdil brankou do prázdné klece Jakub Strnad.

    Střely na branku: 26:22 (19:53:18)
     
    Konec zápasu.
    59:59 Jakub STRNAD - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Branka je potvrzena! JAKUB STRNAD to ještě stihl a od levého mantinelu trefil prázdnou branku. Asistence: Tomáš Plekanec a Brendon Nash.
     
    Je to branka nebo ne? Kladno už to nemusí zajímat, protože v důležitém zápase zvítězí. O brance rozhoduje video!
     
    59:29
    Za útočnou modrou čárou upadl Ivan Huml, a tak se Pavel Klhůfek hnal jen do ofsajdu. Hra je znovu vykázaná do středního pásma, Chomutovu už moc času nezbývá.
     
    58:48
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:41
    Justin Peters míří na střídačku, Piráti jsou v útočném pásmu a v šesti!
     
    58:21
    Jaromír Jágr si položil mezi kruhy obránce a vjel do levého kruhu, odkud branku přestřelil. Justin Peters už byl položený na ledě a zasáhnout by nedokázal.
     
    58:09
    Od modré čáry vystřelil Brett Flemming, jehož pokus zasáhl soupeře do obličeje. Ovšem Martin Kehar dokazuje, že je tvrdým chlapem a po svých míří na střídačku.
     
    57:30
    Radek Duda zamířil za branku a kolem první tyče přihrál do kruhu pro vhazování, kde se nacházel Bohumil Jank. Jeho pokus schoval Lukáš Cikánek do lapačky.
     
    56:00
    Poté se v další akci zjevil na levé straně Marek Tomica, ale ani chomutovský kapitán nezamířil přesně. Hra se rychle přelila na druhou stranu, ovšem Jaromír Jágr přihrávku na spoluhráče neprostrčil.
     
    55:33
    Čtvrtá domácí formace držela soupeře dlouho v jeho pásmu. Ovšem zakončení Romana Chlouby zamířilo jen do oblouku branky.
     
    54:24
    Z ostrého úhlu vyzkoušel brankářovu pozornost Pavel Klhůfek, jenže Lukáš Cikánek byl opět připravený a drží dál Rytíře ve vedení.
     
    53:30
    Tomáš Plekanec přihrával před branku, kam se hnal Ladislav Zikmund. Ten byl atakován, a tak do domácího brankáře vletěl. Oba borci jsou v pořádku a může se pokračovat ve hře.
     
    52:55
    Středočeši se hnali do další akce, ta je pro přihrávku rukou zastavena. Bude se tak vhazovat v neutrální zóny, blíže k brance Kladna.
     
    Dnešní utkání sleduje 5250 diváků, je vyprodáno!
     
    52:36
    Jan Stránský nahazoval černou gumu do pásma, ale bek ji zastavil. Piráti se poté ocitli v ofsajdovém postavení, a tak je hra vykázaná do středního pásma.
     
    51:59
    Před branku si na druhé straně najížděl Antonín Melka, před nímž zasáhl bránící hráč. Chomutovu na vyrovnání už moc času nezbývá.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Koblasa (J. Stránský) – 5. Jágr (Plekanec, Zajíc), 49. Jágr (Melka, Lakos), 60. J. Strnad (Plekanec, Nash)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, Knot, Štich (A), Dietz, Blaha, L. Kovář – Koblasa (C), V. Růžička (A), Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – Sklenář, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, T. Svoboda.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Kehar, Nash (A), Zajíc, Lakos, P. Hořava – Jágr, Plekanec, Zikmund (A) – Redlich (C), Vampola, J. Strnad – Melka, Machač, Svedlund – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha – Jelínek.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Adam Kika – Milan Kis, David Klouček

    Diváci: 5250
    thejrc.org