Rusko – Česko 6:0 (kon.)
konec
Rusko
6:0 (0:0, 4:0, 2:0)
Česko
Pátek 12.04.2019, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany • Turnaj čtyř (U19)
Partner:
     
    Češi se tak zítra od 15:30 utkají se Slovenskem o třetí místo na turnaji. Do té doby se s vámi těším na počtenou. (16:11:42)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Rusko – 6 (35)
    Česko – 6 (18)
     
    Druhý zápas na turnaji v Piešťanech česká devatenáctka jasně prohrála. V rovnovážném stavu hráčů Rusům vzdorovala statečně, ale jejich kvalita se prokázala v přesilovkách, které využili hned čtyři. Sborná vítězí naprosto po zásluze, naše sestava je tady příliš nezkušená na to, abychom proti takhle silným hráčům mohli pomýšlet na úspěch.

    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Jan Štibingr a Jegor Stěpanov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Robin Všetečka si protečoval puk do jízdy, nicméně přes ruského beka se nedostal a tím zápas i skončí.
     
    59:30
    Oblouček Jana Štibingra přeletěl plexisklo a dopadl jednomu z našich hráčů na střídačce na hlavu. Buly před Dvořákem.
     
    58:37
    Rusko hraje v plném počtu. Češi se snaží, ale k ničemu to nevede.
     
    58:11
    Voronkov se Klapkovou kličkou v neutrální zóně nenechal nachytat a vyhazuje.
     
    57:33
    Jaroslav Brož si na levé straně puk ještě zpracoval a pak vystřelil těsně nad. Zmatky v brankovišti způsobily až další pokusy aktivního Vojtěcha Střondaly, nicméně clonící bek Aubrecht se nedostal k dorážce.
     
    57:04
    Střondala kombinoval na pravé straně se zadákem Štibingrem, nakonec se odhodlal k vlastní strřele z puntíku pro vhazování. Mířil pod břevno, ale Nosov puk vytáhl.
     
    56:36
    Tak ještě je tady šance v podobě přesilové hry. Semjon Kizimov (RUS) je vyloučen za podrážení.
     
    56:18
    Drobné rozmíšky ve druhé třetině vedly jen k českým oslabením, ne k žádným dalším peprným soubojům, které jsme trochu očekávali. Kdyby byl zápas vyrovnanější, určitě by se to řezalo daleko víc.
     
    55:34
    Miroslav Kukla se nám rozstřílel. Teď zkusil štěstí ještě ze středního pásma, kotouč před Nosovem trošku poskočil, ale větší problémy mu nenadělal.
     
    55:06
    Národní výběr už potřeboval střídat, tak jeden z hráčů jen přejel červenou čáru a nahodil puk křížem do ruského pásma.
     
    54:07
    Jaroslav Brož se mírně střetl s gólmanem v jeho brankovišti, rozhodčí vykazují hru do středního pásma. Rusové dohrávají zápas poměrně vlažně, bylo by pěkné, kdybychom toho využili k čestnému gólu.
     
    53:30
    Za českého zadáka se hokejkou dostal Žiljakov, zkoušel prudký pas tečovat do odkryté brány, ale trefil jen boční síť. Měl to těžké.
     
    52:54
    Manažer týmu Otakar Černý může zapsat hradeckému zadákovi Miroslavu Kuklovi další čárečku do statistik. I jeho další pokus od modré čáry končí v lapačce Gleba Nosova.
     
    51:58
    Není divu, že sborná se už nikam nežene. Přes všechny negativní dojmy musím samozřejmě zopakovat, že dnešní výsledek se zrodil hlavně v přesilovkách, jinak Češi vzdorují slušně. Ale je to jenom vzdor, nic dalšího.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 30. Stěpanov (Voronkov, Dorofejev), 32. Michajlov (Rožkov), 39. Komissarov (Stěpanov, Alanov), 40. Stěpanov (Kizimov, Žiljakov), 43. Babincev (Grjaznov, Šablovskij), 48. Kizimov (Voronkov)


    Rusko: Nosov (Miftachov) – Žuravljov, Gološčapov, Usmanov, Žiljakov, Babincev, Pribylskij, Grjaznov, Alanov – Platonov, Komissarov, Dorofejev – Stěpanov, Voronkov, Kizimov – Kruglov, Michajlov, Rožkov – Šablovskij, Sorkin, Savunov – Fjodorov. Trenér: Valerij Bragin.
    Česko: Dvořák (Haas) – Štibingr, Aubrecht, Dluhoš (A), Procházka, Kukla, Ondračka, Antoš – Brož, Střondala (A), Bambula – Šik, Čajka (C), Klapka – Fridrich, Svoboda, Klímek – Grim, Sklenář, Všetečka – Řehák. Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Müllner, Adamec – Synek, Výleta.
    ocianews.com