Čína – Austrálie 2:3 (kon.) | Španělsko – Chorvatsko 3:4 (1:2 po s.n.) | Belgie – Srbsko 3:6 (kon.)
konec
Čína
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Austrálie
Sobota 13.04.2019, 13:00 • Ledena dvorana Pionir, Bělehrad • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, budu se na vás těšit u večerního střetnutí domácích Srbů s Belgií. Do té doby – na počtenou! (15:19:25)
     
    Dohráno, Austrálie vítězí nad Čínou 3:2 a dalšími třemi body se razantně přibližuje postupu do Divize IB! Hokejisté z Asie podruhé ve dvou dnech naprosto nepochopitelně nezvládli závěr utkání a klokanům čtyřmi vyloučeními vítězství prakticky naservírovali na stříbrném podnose. Neskutečné.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Utkání se dohrává před Kimlinovou svatyní, klokani mají ale vše plně pod kontrolou a svého soupeře nepouští do střeleckých šancí. Je rozhodnuto.
     
    58:52
    Australané jsou pevně usazení před čínskou klecí, šňůra vyloučení jejich soupeři vzala veškerou sílu. Hráči v červeném už se jen snaží přežít do sirény.
    57:42 Josef REZEK - 2:3
     
    57:42
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie v přesilovce pět na tři otáčí stav utkání a opět u toho byl český rodák JOSEF REZEK, který bezmocného Suna propálil střelou z voleje! Tohle už pro Čínu nevypadá vůbec dobře... Asistence: Cameron Todd, Jason Baclig.
     
    57:15
    A další trest pro Čínu, to už snad ani není možné! Za zdržování hry je vyloučen Wenbin Liang (CHN), oslabení asijského celku se tak pořádně protáhne.
     
    56:13
    Čína závěr utkání nezvládá, Austrálii čeká další dvojnásobná přesilovka! Mingsi Jang (CHN) dostává menší trest za sekání.
     
    55:34
    Čchienji Chuang (CHN) jede Lingovi dělat společnost, Čína jde opět do tří! Útočník první formace byl vyloučen za zdržování hry.
     
    54:35
    Armstrong udržel kotouč v útočném pásmu a rozehrál jej dopředu, klokani se snaží neodbytnou čínskou defenzívu nějak překvapit.
     
    53:45
    Číňany čekají hodně nepříjemné dvě minuty, rozjetí Australané budou mít další přesilovku. Za krosček je z kluziště vykázán Čchen Ling (CHN).
     
    52:47
    Australanům vstřelený gól vlil do žil čerstvou krev, Sunova klec je pod palbou a čínský gólman se teď musí hodně otáčet, aby všechny šance vykryl.
    51:16 Josef REZEK - 2:2
     
    51:16
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Osm a půl minuty před koncem začínáme zase od začátku! Odchovanec Motoru JOSEF REZEK nachytal čínského gólmana úplně mimo brankoviště a přesnou ranou potrestal jeho zaváhání – 2:2! Asistence: Robert Haselhurst.
     
    50:58
    Bývalý bek litoměřické juniorky Tyerell Clare vypálil ze zadní hranice kruhu, jenže Sun se nenechal nachytat ani tentokrát, a Čína je tak stále ve vedení.
     
    49:51
    Rychlý výpad australského celku skončil prudkou ranou z mezikruží, se kterou si Sun hravě poradil. Čína si následně puk vzala na své hole a zamířila dopředu.
     
    48:59
    Hokejisté s klokanem na prsou oslabení nakonec přežili bez újmy na skóre, po dalším skvělém zákroku Kimlina se nyní bude vhazovat před jejich klecí.
     
    47:51
    Cesen Čang zkoušel štěstí z modré čáry, Kimlin projektil pohlídal a vytěsnil jej mimo nebezpečí betonem. Austrálie je pod čím dál tím větším náporem.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 26. Čchen Ling (Sia), 31. Jang (Čang C.) – 26. Darge (Armstrong, Powell), 52. Rezek (Haselhurst), 58. Rezek (Todd, Baclig)


    Čína: Sun (Chan) – Liang, Chu, Jang, Čchen C., S', Wang – Čang W., Chuang, Čang C. – Li, Čchen Lej, Čang Č. – Čang Ch., Jing, Siang – Čchen Ling, Liou J., Sia – Liou P.. Hlavní trenér: Juha Nurminen.
    Austrálie: Kimlin (Smart) – Woodman, McMahon, Funes, Haselhurst, Carpenter, Lindsay, Boyle, Clare – Darge, Armstrong, Powell – Rezek, Todd, Baclig – Taylor, Virjassov, Webster – Kubara, Wong, Malloy. Hlavní trenér: Brad Vigon.

    Rozhodčí: Sterkens (NED) – Fazekas (SRB), Kanazawa (JPN).

    Diváci: 62
    thejrc.org