Montpellier – Toulouse 2:1 (kon.) | Rennes – Nice 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Bordeaux 3:0 (kon.)
Lille – PSG 5:1 (kon.)
konec
Lille OSC
5:1 (1:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 14.04.2019, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:11. (23:02:30)
     
    Místo mistrovských oslav musí Paris Saint-Germain skousnout jednu z nejtěžších proher v posledních letech! Z Lille si jasný lídr Ligue 1 odváží debakl 1:5.

    Oba týmy vlétly do utkání s obrovským nasazením. Již ve třetí minutě mohlo jít PSG do vedení, ale Meunierovu ránu tečoval v ofsajdu stojící Kylian Mbappé. Následně právě Thomas Meunier si srazil do vlastní sítě centr z pravé strany a domácí šli do vedení bez jediného pokusu mezi tři tyče. Lille se však v náskoku příliš neohřálo, když již o čtyři minuty později srovnal krok po nahrávce Mbappého Juan Bernat. Pařížané mohli jít dokonce do vedení, ale i další branka Mbappého byla odvolána pro ofsajd francouzského mladíka.

    Následně přišly na řadu zdravotní potíže. Kvůli zranění musel nejprve opustit hrací plochu Thiago Silva, kterého velmi záhy následoval také smolař dnešního duelu Thomas Meunier. Ještě větší komplikace nastaly pro PSG po vyloučení Juana Bernata, který před vápnem chytil za ruku a stáhl k zemi Pépého. Předčasné střídání se neobešlo ani na domácí straně, když v nastaveném čase první půle musel být nahrazen Adama Soumaoro.

    Po přestávce přišla destrukce PSG. V padesáté minutě mohl sice hosty poslat do vedení Thilo Kehrer, ale z nadějné pozice hlavičkoval jen mimo. O něco později už udeřilo Lille, smrtící protiútok dotáhl do zdárného konce Nicolas Pépé. Také Jonathan Bamba zužitkoval parádní průnikové nahrávce Ikoného a poslal Lille již do dvoubrankového náskoku. Ani druhé dějství se neobešlo bez zranění, Xeku musel vynuceně nahradit Boubakary Soumaré. Představení Lille ale rozhodně nekončilo. Oslabení Pařížané si často pomáhali fauly, jeden takový potrestali ze standardní situace centrující Pépé se zakončujícím Gabrielem. Pátý zásah poté přidal José Fonte, který do sítě uklidil centr Pépého od rohového praporku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Layvin Kurzawa si na levé straně poradil s Koném, ještě nacentroval do vápna, ale v něm už míč neprošel k Mbappému. Následný rohový kop už šestnáctkou Lille pouze prolétl a ihned poté hlavní rozhodčí ukončil zápas.
     
    90+1
    Diaby předal míč ve středovém kruhu Alvesovi. Zkušený Brazilec vyslal do útoku Pardese, který spolupracoval s Mbappém, ale ani mladý útočník dnes nemá den. Prudký pokus se do Maignanovy branky neměl šanci vejít.
     
    90
    Pařížané sice vybojovali míč na pravé straně, ale Diaby se nedomluvil s Paredesem a okamžitě se balon opět ocitl za boční lajnou. Lille s vhozením balonu do hry příliš nespěchá.
     
    89
    Ani Dani Alves si neodpustil tvrdý zákrok na Ruie Fonteho. Po centru do pokutového území se ještě PSG ubránilo, ale když ve středu pole předskočil před soupeře Mendes už přišel další faul.
     
    88
    Dani Alves zkoušel obloučkem do vápna najít Mbappého. Hosté ale o balon znovu přišli a už se řítila na Aréolu další pohroma. Prudkou přihrávku ale dokázal ještě v pokutovém území zastavit Kehrer.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Layvin Kurzawa.
    86. José FONTE - 5:1
     
    86
    Lille právě vstřelilo branku!
    Pátá branka v síti PSG přece jen přichází! Po skvělém zákroku hostujícího brankáře rozehrávalo Lille rohový kop. Na vynikající centr si naskočil kapitán domácího celku JOSÉ FONTE a prudkou hlavičkou nedal Aréolovi další šanci.
     
    85
    Alphonse Aréola udržel PSG od páté inkasované branky. Jonathan Bamba si totiž navedl míč více ke středu trávníku a bombu nasměroval k přední tyči.
     
    84
    Ani Leandro Paredes si neodpustil komentář na adresu hlavního rozhodčího. Mezitím už ale hra pokračuje. Lille se pokoušelo překonat obranu PSG přes pravou stranu, ale Zelik se neprocpal přes Dagbu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Lille si i nadále drží s přehledem tříbrankové vedení. Navíc Marco Verratti inkasuje žlutou kartu za příliš mnoho průpovídek k rozhodčímu.
     
    81
    Ofenzivní hráči PSG už ani nekomplikují domácím rozehrávku napadáním. Po přesunu do útoku skončil v pokutovém území na trávníku Loïc Rémy. Hra ještě pokračovala, ale nakonec hlavní rozhodčí přerušuje zápas.
     
    80
    Soumaré přihrával z místa přestupku jen ke svým obráncům. Lille si vypracovalo další akci na pravé straně. Před Ruiem Fontem však skončil na trávníku Colin Dagba.
     
    79
    Ani s tříbrankovým náskokem nepřestávají domácí útočit. Rui Fonte si nahrál s Bambou, poté přišel na řadu pořádně tvrdý zákrok Leandra Paredese. Tentokrát se to ale obejde bez žluté karty.
     
    78
    Zeki Celik si nedovolil kličku proti Alvesovi, následně poslal míč do souboje Pépému, který musel skousnout žlutý faul Juliana Draxlera. Po nedovoleném zákroku německého reprezentanta budou domácí pokračovat rozehrávkou z klidové pozice.

    Vít Schück

    Branky: 8. Meunier (vla.), 53. Pépé (Ikoné), 67. Bamba (Ikoné), 73. Gabriel (Pépé), 86. J. Fonte (Pépé) – 12. Bernat (Mbappé)

    Karty:   45+4. Mendes (LIL) – 45+7. Mbappé (PSG), 78. Draxler (PSG), 83. Verratti (PSG)   39. Bernat (PSG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:11.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte, Soumaoro (C) (45+5. Gabriel), Y. Koné – Xeka (70. Soumaré), Mendes – Pépé, Ikoné (68. R. Fonte), Bamba – Rémy.
    Náhradníci: Jakubech – Reinildo, Soumaré, Araújo, Pied, Gabriel, R. Fonte.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Dagba, Silva (C) (17. Kehrer), Kimpembe – Meunier (25. Diaby), Dani Alves, Verratti, Bernat – Paredes, Mbappé, Draxler (87. Kurzawa).
    Náhradníci: Buffon – Nkunku, Kehrer, Kurzawa, Choupo-Moting, Diaby.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Rahmouni
    thejrc.org