Hoffenheim – Hertha 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Bayern 1:4 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:3 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Neděle 14.04.2019, 13:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 16:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16. (15:25:41)
     
    Čtyři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas devětadvacátého kola končí. Hoffenheim v domácím prostředí přehrál Herthu 2:0.

    Tým Pavla Kadeřábka vlétl do utkání ve velkém stylu. V úvodních dvaceti minutách téměř nepustil Herthu na útočnou polovinu. Kramarić ani Szalai však šance nedokázali proměnit. Tlak Hoffenheimu však neustával. O úvodní trefu se tak postaral po přihrávce Kerema Demirbaye Nadiem Amiri. Také Hertha se poté dostala více do útoku, ale nadějnou standardní situaci nezakončil přesně Leckie.

    Po přestávce se hra lehce zpomalila. Hoffenheim už neměl takovou sílu do útoku jako v prvním poločase, ale nakonec zvládl přidat druhý zásah. Po Schulzově přihrávka zakončil mimo dosah Jarsteina střídající Reiss Nelson. Nejprve byla situace posouzena jako ofsajd, ale po konzultaci s videem gól hlavní rozhodčí uznal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    I v nastaveném čase a při vedení o dva góly se Hoffenheim snaží útočit. Grillitsch chtěl prostrčit balon na Kadeřábka, ale do cesty se mu postavil Mittelstädt.
     
    90+3
    A znovu v akci Oliver Baumann. Přetaženou přihrávku si před Leckiem domácí brankář v klidu pohlídal. Leckeiho navíc také zakřižoval Hübner.
     
    90+2
    Oliver Baumann musel vytáhnout povedený zákrok. Prudký centr mířil na hlavu Köpkeho, ale jako první byl u balonu právě domácího gólman.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Salomon Kalou sice dokázal přetlačit Vogta, ale poté mu balon utekl k druhému domácímu stoperovi. Benjamin Hübner už poté dokázal snadno ve spolupráci s Baumannem ubránit soupeře.
     
    89
    Rune Jarstein příliš nepoděkuje Dilrosunovi za krátkou malou domů. Norský gólman musel rychle vystartovat proti napadajícímu Belfodilovi a jen těsně odkopl balon do bezpečí.
     
    88
    Hoffenheim ještě rozehrával rohový kop. Po přetaženém centru až za vápno napřáhl z prvního doteku Bittencourt, ale jeho pokus skončil jen vedle hostující branky.
     
    87
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Pascal Köpke.
     
    87
    Domácí nebyli daleko od třetího zásahu. Parádní kolmici ale přetáhl Grillitsch na unikajícího Bičakčiće až za koncovou lajnu.
     
    86
    Pavel Kadeřábek ještě zastavil míč na hrací ploše, poté odcentrovat do vápna, kde ale nekompromisně odkopl do bezpečí Klünter.
     
    85
    Domácí pokračují v aktivní hře. Do vápna jen těsně nepronikl po parádní přihrávce Ishak Belfodil. Na druhé straně musel přihrávat svému brankáři Kadeřábek.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Hertha se ještě snaží zdramatizovat samý závěr dnešního utkání.
     
    82
    Domácí celek má našlápnuto ke třem bodům. Hoffenheim i po druhém gólu vyrazil do útoku, ale Kadeřábkův centr do pokutového území neprošel.
    80. Reiss NELSON - 2:0
    80. Reiss NELSON - 2:0
     
    80
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hlavní rozhodčí si ještě nechal celou situaci překontrolovat na videu a kolegové u monitorů gól uznali. Hoffenheim se tak deset minut před koncem druhého poločasu dostává již do dvoubrankového vedení. REISS NELSON se tak prosazuje po deseti minutách na trávníku.

    Vít Schück

    Branky: 32. Amiri (Demirbay), 80. Nelson (N. Schulz)

    Karty:   36. Demirbay (HOF)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 16:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Vogt, Hübner, N. Schulz – Amiri (71. Nelson), Grillitsch, Demirbay (80. Bittencourt), Kramarić – Szalai (67. Bičakčić), Belfodil.
    Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Brenet, S. Posch, Baumgartner, Nelson, Bittencourt.

    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro (64. Dilrosun), Klünter, Rekik, Plattenhardt – Pekarík, Mittelstädt, Skjelbred – Leckie, Selke (87. Köpke), Kalou.
    Náhradníci: Kraft – Dilrosun, Köpke, Jastrzembski, Stark, Dárdai, Baak.

    Rozhodčí: Petersen – Borsch, Pelgrim
    thejrc.org