Finsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Finsko
3:5 (0:0, 2:0, 1:5)
Česko
Neděle 14.04.2019, 14:00Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Já Vám děkuji za sledování dnešního přenosu a já se na Vás budu těšit u nějakého dalšího onlajnu, na shledanou. (16:20:10)
     
    Máme tu konec dnešního napínavého utkání, které nakonec končí úspěchem pro České barvy, hlavně díky třetí třetině, kterou Čeští mladíci ovládli 5:1. Nejdůležitějším faktorem byli přesilové hry, z kterých dnes padlo opravdu hodně branek. Češi se tak s turnaje Čtyř zemí loučí s bilancí jedné výhra a dvou porážek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Na konci zápasu si ještě několik výborných zákroků připsal Suchánek a jen podtrhl svou dnešní formu.
    59:23 RAMÍK - 3:5
     
    59:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Definitivní pojistku dodává našim barvách Jan Ramík, když zachytil na modré čáře špatnou rozehrávku Finů a střelou do prázdné branky doufejme, že již definitivně rozhoduje dnešní utkání. Bez asistence
     
    58:43
    A Finové pokračuje v přesilové hře. Jämsa je totiž znovu na střídačce.
    57:44 SALMINEN - 3:4
     
    57:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A netrvalo dlouho a Finové nabídnutou přesilovou hru využívají. Sandvik se blýskl nádhernou nahrávkou když našel přihrávkou přes střed hřiště u pravé tyčky zcela volného Salminena, kterému stačilo jen nastavit hokejku a nasměrovat puk za bezmocného Suchánka. Asistence: Sandvik.
     
    57:34
    Ou, tak toto bude bohužel pro naše barvy ještě zajímavý závěr, jelikož je vyloučen za držení protihráče Pajer a Finové tak mají více než půl minutovou přesilovou hru pět na tři.
     
    57:19
    Finové si vybírají time-out.
     
    57:10
    Finové dostávají Čechy pod tlak a obstřelují Suchánka ze všech možných pozic, ten je však ve třetí třetině stále stoprocentní.
     
    56:49
    Finové již vše riskují na jednu kartu a odvolávají golmana Jämsu a zkoušejí to v pěti hráčích v poli.
     
    56:11
    To je škoda, Ramík totiž připravil náš národní tým o přesilovou hru, jelikož je vyloučen za nedovolené bránění
     
    55:08
    Tak toto byl opravdu nepěkný faul, který pravděpodobně panoval z frustrace Finských hráčů. Zajímavostí je, že u toho byl znovu Ruusunen, který si půjde na trestnou lavici sednout potřetí za tuto třetinu. Tak nakonec ne, jelikož z toho bude trest na 5 minut plus do konce utkání za faul kolenem a hráč odchází rovnou do šatny. Velká příležitost pro Český tým, aby rozhodl utkání.
     
    54:02
    Do rychlého protiútoku se dostalo duo Pajer – Brada, přičemž první jmenovaný se zachoval trochu sobecky a vzal střelu na sebe, ovšem střela mířila pouze do vyrážečky připraveného Jämsy.
     
    52:45
    Výborná obětavost na České straně teď zabránila velké šanci na straně Finů, když jeden z našich obránců výborně zblokoval střelu.
     
    51:50
    Od tlaku Finského výběru se náš kádr osvobozuje až zakázaným uvolněním, po kterém následuje Český time-out.
     
    50:56
    Vypadá to, že Finové do toho znovu začali šlapat a Suchánek si nyní musel připsat několik důležitých zákroků.

    Vojtěch Řádek

    Branky a nahrávky: 33. Vilén (Piiki), 39. Huuhtanen (Mykrä), 58. Salminen (Sandvik) – 43. Moravec (Svozil), 44. Pajer (Jiříček), 47. Svozil, 50. Machů, 60. Ramík


    Finsko: Jämsä (Pasanen) – Heimosalmi, Karppinen, Malinen, Suomi, Vilén, Leppänen, Myllykoski, Saari – Huuhtanen, Kinnunen, Piikki, Kärkkäinen, Virolainen, Marjala, Mykrä, Ruusunen, Salminen, Sandvik, Yliniemi, Koivunen.
    Česko: Suchánek (Král) – Machů, Ticháček, Svozil, Moravec, Cubo, Šedivý, Jiříček – Ryšavý, Soukup, Altrichter, Brabenec, Pajer, Kos, Putz, Menšík, Půček, Herčík, Marha, Brada, Szturc, Ramik.
    thejrc.org