Leganés – Real Madrid 1:1 (kon.)
konec
CD Leganés
1:1 (1:0)
Real Madrid
Pondělí 15.04.2019, 21:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi CD Leganés a Real Madrid CF.
     
    CD Leganés

    Fotbalisté Leganés letos prožívají celkem nevydařenou sezónu, neboť se po jednatřiceti kolech nacházejí na třináctém místě tabulky. Leganés má na svém kontě přesně čtyřicet bodů, manko na pohárové pozice je pouze čtyřbodové. Domácí celek tohoto zápasu v posledních třech zápasů neucítil hořkost porážky, v tom posledním uhrál velice cennou remízu proti osmému Alavésu, který nakonec remizoval výsledkem 1:1. Co se týče domácích zápasů, tak v nich se Leganés celkem daří. V tabulce domácích celků mu patří devátá pozice, přičemž z odehraných patnácti zápasů vyhrál hned sedm zápasů, navíc pouze dva skončily porážkou.
     
    Real Madrid CF

    Na opačné straně stojí obrovský gigant, kterým je Real Madrid. Bílému baletu se v tomto ročníku nedaří dle představ, v domácí soutěži mu patří třetí pozice, což určitě nebylo cílem vedení klubu. Real Madrid v minulém kole dal zapomenout na porážku proti Valencii, se kterou prohrál poměrem 1:2. Tentokráte si na domácím stadionu dokázal poradit s Eibarem, který nakonec odjížděl s porážkou 1:2. Bílému baletu se v rámci venkovních zápasů celkem daří, v tabulce venkovních týmů je z toho sympatická druhá pozice. Real Madrid z patnácti zápasů prohrál hned pětkrát, avšak dalších osm zápasů přineslo vítězství. Poslední venkovní utkání nabídlo již zmiňovanou porážku proti Valencii.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Nyom, Bustinza (C), Omeruo, Siovas, J. Silva – Vesga, R. Pérez, Eraso – Carrillo, Braithwaite.
    Náhradníci: Prieto – El Zhar, Nasjrí, Recio, Juanfran, Santos, Tarín.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo (C) – Valverde, Casemiro, Modrić – Isco, Benzema, Asensio.
    Náhradníci: L. Zidane – Bale, D. Ceballos, M. Llorente, L. Vázquez, Odriozola Arzallus, Vallejo.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se hrací předmět ocitl v zámezí, Carvajal se tak postaral o provedení autového vhazování, po kterém poprvé odcentroval Silva.
     
    4
    Na vlastní polovině operoval s míčem Isco, který v tísni spolupracoval s vedle stojícím Casemirem, jenž pro změnu úspěšně přenesl hru na pravou stranu.
     
    5
    Carrillo si tak dlouho pohrával s míčem, až ho zezadu čistým způsobem obral Marcelo. Bílý balet zahájil další kombinaci, která i nadále pokračuje.
     
    6
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Cuéllar, který odkopával od své svatyně. Jeho dalekonosný nákop směřoval na druhou stranu, kde zasahoval Marcelo.
     
    7
    Benzema se dokázal protlačit kolem bránícího protihráče, avšak poté byl vytlačen do bezpečnějšího prostoru. Domácí se neúnavně snaží napadat rozehrávku.
     
    8
    Pro přihrávku si seběhl Isco, který do zdlouhavé kombinace zapojil také Varaneho. Ten pro změnu našel na pravém křídle Carvajala, jenž v tuto chvíli váhá.
     
    9
    Cuéllar gestem ruky naznačil, kam míč poletí. U středového kruhu se do vzduchu dostával Carrillo, který sice uspěl, avšak balón prodloužil pouze k Nachovi.
     
    9
    První výstraha ze strany Realu. Iscova kolmice našla Asensia, který si potáhl míč směrem do pokutového území, odkud vypálil přímo doprostřed branky.
     
    10
    Leganés si hrací předmět moc dlouho neužilo, v tuto chvíli s ním operuje operuje protivník. Marcelo se postaral o zpětnou přihrávku na kopačku Nacha.
     
    11
    Isco to zkoušel další kolmicí, přičemž tentokráte na pravé straně našel volného Carvajala. Jeho centr směřoval do malého vápna, kde zasahoval Bustinza.
     
    12
    Hodně důrazně si počínal domácí Omeruo, který ve vzdušném souboji odtlačil Benzemu. Domácí přenášeli hru na levou stranu, což přečetl Carvajal.
     
    13
    Do útočné akce se zapojil také obránce Nyom, kterému nevyšel centr dle představ. Míč doletěl přímo do rukavic brankáře Navase, jenž vyhodil do strany.
     
    14
    Marcelo se sice podíval vpřed, nicméně ani přesto nedokázal najít naběhnuvšího Benzemu. Druhý jmenovaný rychlostní souboj vzdal, u míče je brankář Cuéllar.
     
    15
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Isco, který poslal k zemi Nyoma. Domácí se dožadovali žlutého kartónku, hlavní sudí Iscovi pouze domluvil.
     
    16
    O provedení standardní situace se postaral Eraso, jehož nabídku ještě prodlužoval Siovas. Na malém vápně číhal Braithwaite, který v pádu zamířil vedle.
    16. Domácí byli blízko k první brance.
     
    17
    Marcelo opět celkem dlouho váhal s řešením dlouhé kombinace. Jeho přenesení našlo na opačné straně Asensia, který se neprotáhl kolem dvojice protihráčů.
     
    18
    Dalekonosný nákop směřoval na Braithwaitea, před kterým se podařilo zasáhnout Casemirovi. Leganés tak vhazovalo z pravé strany, o což se postaral Nyom.
     
    19
    Nakonec se do pokutového území snesl další centr, na který si našel cestičku Eraso. Jeho hlavička ze záklonu směřovala vedle, Navas nemusel zasahovat.
     
    20
    Vesga zbytečně nic nevymýšlel, naopak vyprodukoval zpětnou přihrávku až na brankáře Cuéllara, který se neprezentoval zrovna úspěšným vykopnutím míče.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první trefu stále čekáme. Bílý balet byl sice aktivnější v úvodu utkání, nyní se začal projevovat také soupeř.
     
    22
    U postranní čáry si splnil obrannou povinnost Silva, který odvracel na jistotu ven z hrací plochy. Carvajal okamžitě vhodil balón zpět do hry, vybral si totiž Modriće.
     
    23
    Marcelo měl před sebou celkem dostatek prostoru, avšak i přesto raději přenášel hru na Varaneho, jenž do kombinace zapojil vedle stojícího Nacha.
     
    24
    Po delší době se do kombinace chtěl zapojit také Benzema, avšak francouzský forvard se k padajícímu míči vůbec nedosáhl. Pochvalu si zaslouží Bustinza.
     
    25
    Hlavní sudí odhalil drobný faul v podání Casemira, který místo míče trefil dolní končetinu soupeře. K rozehrávce se postavil Siovas, jenž rozehrál vzduchem.
     
    26
    Omeruo si počíhal na padající balón, který poté poslal ven z hrací plochy. To pochopitelně znamenalo autové vhazování, který si vzal na starost Marcelo.
     
    27
    Opět došlo k roztažení hry na pravou stranu, kde tentokráte operoval Modrić. Jeho přihrávku do křídla zastavil Silva, který si poté došel pro nedovolený zákrok.
     
    28
    Marcelo už nezastihl míč na hrací ploše, což přineslo rohový kop pro Leganés. Eraso kroutil svůj centr do malého vápna, kde si Bustinza nedošel pro penaltu.
     
    29
    Opakovaný záběr nabídl hodně tvrdý střet, avšak hlavní sudí posoudil situaci správně. Bustinza svému pádu hodně přidal, může se pokračovat ve hře.
     
    34
    Benzema vybojoval pro svůj celek rohový kop, který posléze sám rozehrál nakrátko. Modrić se nedokázal prodrat kolem Vesgy, jenž zasáhl v rámci pravidel.
     
    35
    Napadající Braithwaite se nakonec k míči vůbec nedostal, neboť se hosté dostali z přehuštěného prostoru. I tak se Carvajal neodvážil k průniku podél lajny.
     
    36
    Pomezní sudí nakonec odhalil drobný kontakt Isca, vhazovali tak hráči Leganés. Bustinza si dal hodně načas, nakonec si vybral vedle stojícího Omerua.
     
    37
    Do volného prostoru si nabíhal Benzema, kterému vyšel manévr směrem do šestnáctky, avšak jako první se k míči dostal Siovas, který zažehnal nebezpečí.
     
    38
    Ani Isco se k ničemu nebezpečnému nedostal, opět jsme sledovali zpětnou přihrávku. Bílý balet je sice častěji na míči, stále naráží na pozornou obranu soupeře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    40
    Omeruo přenechal autové vhazování Bustinzovi, který to zkoušel dalekonosným hodem. Varane si počínal důrazně, avšak v rámci pravidel.
     
    41
    Až posléze bylo pískáno, to se na zemi totiž ocitl Benzema, který po kontaktu s Vesgou upadl na hrací plochu. Domácím se to pochopitelně vůbec nelíbilo.
     
    42
    Jeden z domácích fauloval v blízkosti pokutového území, na řadu přišel přímý kop pro Real Madrid. Rozehrávku si nakonec vzal na starost Isco, jehož přímý pokus vystoupal nad.
     
    43
    Cuéllar si tak po delší době vyzkoušel odkop od své branky, který posílal na nevýrazného Carrilla. Druhý jmenovaný byl v souboji pozdě, úspěšnější byl Nacho.
     
    44
    Po standardní situaci se k volnému míči dostal Varane, který pálil pouze do brankáře. Konečně slušná střelecká pozice.
     
    45
    Leganés právě vstřelili branku! První poločas přeci jenom přinesl přesný zásah! Velký kus práce odvedl Braithwaite, který udržel míč proti napadajícímu Carvajalovi, načež ho přeposlal za hranici pokutového území, kde číhal obránce JONATHAN SILVA. Jeho rána placírkou byla natolik přesná, že na ni Navas nedosáhl.
    45. Jonathan SILVA - 1:0
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou přesnou trefu. V úvodu sice byl aktivnější Real Madrid, avšak postupem času se hra hodně vyrovnala, přičemž jsme většinu času sledovali boj ve středu hrací plochy, který nabízel minimum vyložených šancí. Oba celky si přeci jenom vytvořily šance, avšak jednu z nich dokázal v samotném závěru využít Leganés. Rovněž sledujeme zápas plný nedovolených zákroků, hlavní sudí k žluté kartě zatím nesáhl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    49
    Hned v úvodu druhého poločasu přišla na řadu kolmice na naběhnuvšího Carvajala, který ještě stačil odehrát míč před brankovou čárou. Navíc vybojoval aut.
     
    50
    Směrem dopředu se probíjel Braithwaite, který následně ještě spolupracoval s Nyomem, jenž si to pro změnu namířil do mnohem bezpečnějšího prostoru.
     
    51
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Hosté krátce po změně stran srovnávají krok! Modrić se kousek za pokutovým územím otočil kolem své osy, poté špičkou kopačky přeposlal míč na KARIMA BENZEMU, který s první střelou neuspěl, avšak poté se míč odrazil zpět k francouzskému útočníkovi, který zamířil do poloprázdné branky.
    51. Karim BENZEMA - 1:1
     
    52
    Nekompromisním způsobem to vyřešil Nacho, jenž razantní odpálení hracího předmětu směřovalo na útočnou polovinu, kde dobře zasahoval Casemiro.
     
    53
    Na řadu přišla standardní situace pro Real Madrid. Asensio to zkoušel levou nohou, přičemž jeho načechraný centr nakonec doplachtil na hruď Siovase.
     
    54
    Carvajal zkoušel ihned po přihrávce přeposlat míč na Benzemu, avšak tento záměr se nesetkal s úspěšnou realizací. Hosté stále okupují útočnou zónu.
     
    55
    Do kombinace se zapojil také celkem nenápadný Marcelo, který si hned několikrát vyměnil míč s Valverdem, načež došlo k přenesení hry vpravo.
     
    56
    Před malým momentem skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, který se už zdá být vpořádku. Může se pokračovat ve hře, v tuto chvíli operuje s míčem Omeruo.
     
    57
    Jenomže Bustinza to neudělal zrovna nejlépe, neboť přihrávkou našel pouze nohu Isca. Bílý balet okamžitě rozjel sérii krátkých přihrávek na útočné polovině.
     
    58
    Carvajal si chtěl narazil s Modrićem, avšak chovatský špílmachr to nakonec vzal na sebe, avšak jeho adresný centr na Benzemu, dokázal zastavit Bustinza.
     
    59
    Po souboji skončil na zemi Marcelo, o nedovolený zákrok se ale v žádném případě nejednalo. Balón se tak přestěhoval ke středovému kruhu, kde číhal Nacho.
     
    60
    Isco rozehrál standardní situaci nakrátko, přičemž si vybral vedle stojícího Casemira. U pokutového území číhala smečka protihráčů, jenž zasáhla na jistotu.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Marco Asensio (Real Madrid CF).
     
    61
    Isco ucítil, že má kolem sebe hodně prostoru, proto se rozhodl vypálit z pětadvaceti metrů. Jeho rána pravou nohou nebyla přesná, Cuéllar nemusel zasahovat.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas zatím nabízí celkem jednostrannou záležitost. Leganés se snad ještě nedostalo k šestnáctce.
     
    63
    Carrillo vystupoval vysoko do vzduchu, načež zkoušel prodlužovat do pokutového území. Tam číhal pouze pozorný Nacho, jenž v poklidu odvracel.
     
    64
    Nyní se po delší době dostal k míči brankář Navas, který v tomto případě rozehrával na jistotu po zemi. Varane má s vyvezením míče nečekané problémy.
     
    65
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Guido Carrillo, přichází Júsuf Nasjrí.
     
    66
    Real Madrid se přeci jenom dostal na útočnou polovinu, avšak napadající Braithwaite dokázal Modriće vytlačit zpět. Domácí neúnavně napadají rozehrávku.
     
    67
    Nyom měl na pravém křídle hodně času na centr, avšak ještě předtím ho nevybíravým způsobem poslal k zemi Valverde, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    68
    Nyní si svůj náběh za obranu nedokázal načasovat Braithwaite, který se tak dostal do ofsajdového postavení. To následně potvrdil také opakovaný záběr.
     
    69
    Do hostující šestnáctky přiletěl velice prudký centr, který nakonec dopadl na hlavu jednoho z protihráčů. V tuto chvíli sledujeme rychlou protiakci Realu.
     
    71
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Javi Eraso, přichází Nabil El Zhar.
     
    73
    Silva ještě dokázal zachytit míč na hrací ploše, avšak následný manévr dokázal přečíst pozorný Carvajal. Leganés tak bud moci vhazovat z levé strany.
     
    74
    V krátkém časovém sledu přišel další ofsajd, tentokráte se v něm nacházel domácí zadák Nyom, jenž se výroku sudího hodně diví, avšak ofsajd to přeci jenom byl.
     
    75
    Silva ještě dokázal zachytit míč na hrací ploše, avšak následný manévr dokázal přečíst pozorný Carvajal. Leganés tak bud moci vhazovat z levé strany.
     
    76
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí obránce Siovas, který pravou nohou odklízel hrací předmět daleko do hlediště stadionu. Na řadu přijde rohový kop.
     
    77
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Isco, přichází Lucas Vázquez.
     
    78
    Benzemovi se ještě podařilo za pokutovým územím najít volného Marcela, který se do míče opřel z první. Výsledkem bylo hodně nepovedené zakončení.
     
    79
    Real Madrid musel další kombinaci rozjíždět až od svého pokutového území, přičemž u postranní čáry se podařilo čistým způsobem zasáhnout Nyomovi.
     
    80
    Jeden z domácích opět pouze odpálil míč k šestnáctce soupeře, Navas okamžitě poslal balón do volného prostoru, ve kterém se nacházel Modrić.
     
    81
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Gareth Bale.
     
    82
    Nakonec to Benzema zkoušel pasem k zadní tyči, kde nadvakrát dokázal zasáhnout brankář Cuéllar. Rychlá rozehrávka přinesla ztrátu hracího předmětu.
     
    83
    Valverde si potáhl míč k hranici pokutového území, kde ani v jednom z případů nedokázal prohodit balón do pokutového území. Následně fauloval Marcelo.
     
    84
    Domácí hráči se sice radovali z vedoucí branky, hlavní sudí jí nakonec neuznává. Nasjrí se totiž v době přihrávky nacházel ve zcela jasném ofsajdu.
     
    85
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Mikel Vesga, přichází Recio.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek. Dočkáme se ještě nějaké přesné trefy?
     
    86
    Nejprve si do volného prostoru seběhl Marcelo, který pořádně prověřil brankáře Cuéllara. Vzápětí pálil vysoko nad branku forvard Benzema.
     
    88
    U postranní čáry se na zemi ocitl Modrič, který si vymodlil nedovolený zákrok. Provinil se střídající Recio, jenž šel do souboje celkem hodně ostře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na vedoucí branku stále čekáme. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Cuéllar mohl odkopávat od své branky, přičemž balón posílal na pravou stranu hrací plochy. Marcelo vyhrál v souboji, jeho celek se žene vpřed.
     
    90+2
    Bílý balet se v koncovce utkání usadil s míčem na útočné polovině, kde neustále kombinuje. Domácí zatím odvádějí dobrou obrannou činnost.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Vstup do druhého poločasu vyšel lépe madridskému celku, který si vytvořil opravdu drtivou územní převahu, jenž přinesla brzké srovnání nepříznivého výsledku. Postupem času se směrem dopředu začal projevovat také domácí celek, jenž se k vážnějšímu ohrožení branky nakonec nedostal. Naopak nám koncovka utkání nabídla nápor Realu Madrid, avšak žádnou další branku jsme už neviděli.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:11. (22:50:19)

    David Suchý

    Branky: 45. J. Silva (Braithwaite) – 51. Benzema

    Karty:   48. Carvajal (REA), 61. Asensio (REA), 67. Valverde (REA)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:11.
    CD Leganés: Cuéllar – Nyom, Bustinza (C), Omeruo, Siovas, J. Silva – Vesga (85. Recio), R. Pérez, Eraso (71. El Zhar) – Carrillo (65. Nasjrí), Braithwaite.
    Náhradníci: Prieto – El Zhar, Nasjrí, Recio, Juanfran, Santos, Tarín.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo (C) – Valverde, Casemiro, Modrić – Isco (77. L. Vázquez), Benzema, Asensio (81. Bale).
    Náhradníci: L. Zidane – Bale, D. Ceballos, M. Llorente, L. Vázquez, Odriozola Arzallus, Vallejo.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez
    thejrc.org