Juventus – Ajax 1:2 (kon.) | Barcelona – Manchester Utd. 3:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:0 (2:0)
Manchester United
Úterý 16.04.2019, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 10:15. (22:58:41)
     
    Dvě nastavené minuty ve druhém poločas jsou minulostí a odveta čtvrtfinále Ligy mistrů končí. Barcelona jednoznačně přejela na domácí půdě Manchester United 3:0, v součtu přehrála anglický tým dokonce o čtyři zásahy a zahraje si o finále.

    Rudí ďáblové vlétli do utkání ve velkém stylu. Hned ve druhé minutě vystrašil Ter Stegena nebezpečnou ránou Marcus Rashford. Poté se už ale dostali do tlaku domácí. V jedenácté minutě nařídil hlavní rozhodčí penaltu po faulu Freda na Rakitiće, po zhlédnutí opakovaného záběru však pokutový kop odvolal. Barcelona se dostala do vedení co nevidět. Ashley Young byl při rozehrávce pod tlakem, napálil jen Rakitiće, od kterého se balon odrazil přesně do kroku Messimu. Argentinec si příliš nedělal z hostující obrany a balon napálil přesně ke vzdálenější tyči. Také druhou branku hosté Barceloně darovali. Lionel Messi vystřelil nedůrazně, ale balon proklouzl De Geovi pod tělem až za brankovou lajnu. Ještě v samém závěru první půle mohl navýšit domácí vedení Sergi Roberto, ale De Gea s velkou dávko štěstí balon vyrazil.

    Po přestávce se na obranu hry nic nezměnilo. Barcelona dominovala na balonu, United se dostávají do útoku jen sporadicky. Po hodině hry dokonal zkázu týmu z Premier League parádní křížnou střelou Philippe Coutinho. Domácí polevili v ofenzivní smršti, ale s klidem si došli pro postup. V závěru mohl skórovat ještě Suárez s Messim, na straně United střídající Sánchez, ale oba brankáři se vyznamenali.

    Na Barcelonu čeká v semifinále úspěšnější z dvojice Liverpool – Porto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lionel Messi útočil ve druhé minutě nastaveného času po hattricku. Po přihrávce Suáreze si ještě zasekl míč, ale tvrdou ránu poslal jen do prostoru, kde byl připraven De Gea.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
    90+1. Nebezpečnou hlavičku Alexise Sáncheze dokázal Ter Stegen vyrazit
     
    90+1
    Také Ter Stegen musel být v pohotovosti. Přes pravou stranu se prohnali hosté do nadějného protiútoku. Po Dalotově centru tečoval míč hlavou Alexis Sánchez, ale německý brankář ve službách Barcelony skvěle zasáhl.
    90. Suárezova rána zpoza vápna se do branky těsně nevešla
     
    90
    Po Vidalovi vystartoval na pravé straně Young. Po autovém vhazování vracel míč na hranici vápna Messi Suárezovi, který se zbavil obránce, ale dloubáčkem branku United těsně přestřelil.
     
    89
    Do napadání se zapojil těsně před koncem druhého poločasu také dnes dvoubrankový Lionel Messi. Argentinec nebyl daleko od zisku míče, ale David De Gea stačil alespoň odkopnout za postranní čáru.
     
    88
    Piqué příliš nepoděkuje Dembélému za přihrávku do souboje. Po srážce s Dalotem se ale zmocnil balonu právě stoper barcelonského celku. Faul se píská až za zákrok napadajícího Vidala.
     
    87
    I od rohového praporku hráli domácí fotbalisté jen do kombinace. Tentokrát Vidal místo střely zvolil přihrávku na pravou stranu, odkud chtěl zrychlit hru Messi stříleným pokusem, který ale skončil jen u De Gey.
     
    86
    Messi přihrával Suárezovi, následně zakončoval z pětadvaceti metrů hladový Arturo Vidal. Tvrdou ránu ze dvou kroků ale srazil na rohový kop dobře postavený Victor Lindelöf.
     
    85
    Suáreze zastavil nevybíravým zákrokem Ashley Young. Ani tentokrát ale domácí nerozehrávali směrem dopředu. Po zpětné přihrávce se balon dostal k Piquému, který dokonce zapojil do rozehrávky i Ter Stegena.
     
    84
    Po dlouhé přihrávce Sáncheze se dral do zakončení Diogo Dalot. Ke střele ve skluzu sice došlo, ale balon byl zblokován Clémentem Lengletem. Navíc je pískán ofsajd střídajícího Dalota.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Arturo Vidal si ve středu pole vyšlápl na Pogbu, který skončil s bolestivou grimasou na trávníku.
     
    82
    Hostům se nepodařilo projít s balonem až za obranu Barcelony. Následně musel před Suárezem zasahovat hlavou Smalling. United se ale zmohlo pouze na obranný odkop k nohám Lengleta s Piquém.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Ousmane Dembèlé.

    Vít Schück

    Branky: 16. Messi, 20. Messi, 61. Coutinho (Alba)

    Karty:   77. L. Suárez (BAR)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:15.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto (71. N. Semedo), Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur (75. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (81. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Cillessen – N. Semedo, O. Dembèlé, Malcom, Arturo Vidal, Umtiti, Aleñá.

    Manchester United: de Gea – P. Jones, Lindelöf, Smalling, Young (C) – McTominay, Fred, P. Pogba – Lingard (80. Alexis Sánchez), Rashford (73. R. Lukaku), Martial (65. Dalot).
    Náhradníci: Romero – Alexis Sánchez, Mata, R. Lukaku, Pereira, Dalot, N. Matić.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)
    10.04.2019
    Manchester Utd. - Barcelona 0:1

    Branky: 12. Shaw (vla.)

    Karty:   19. Shaw (MAN), 76. Lingard (MAN), 86. Smalling (MAN) – 18. Busquets (BAR), 71. Arturo Vidal (BAR)

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:11.
    thejrc.org