Toronto – Boston 3:2 (kon.) | Carolina – Washington 5:0 (kon.) | Dallas – Nashville 2:3 (kon.)
Colorado – Calgary 6:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:7 (3:1, 1:4, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 16.04.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Baráž o extraligu • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (20:00:45)
     
    Je dobojováno! Přestřelku v Chomutově ovládlo Dynamo, které se právě udrželo v extralize. Domácí naopak při výhře Kladna na 95% sestupují.

    Piráti sice první třetinu vyhráli 3:1, ale tristní obrana domácích nic nepředvedla a celkem inkasovala sedmkrát. V týmu Pardubic dnes hned šest hráčů nasbíralo dva body. Pardubice se radují se svými fanoušky a zaslouženě se jim povedlo udržet extraligu i pro příští rok.

    Střely na branku: 33:33
    Diváci: 2 671
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    V oslabení ještě prchl po pravé straně Ronald Knot, ale jeho rána šla jen do středu branky. Milan Klouček puk nakonec přikryl a hra bude pokračovat vhazováním.
     
    58:38
    Tomáš Rolinek mohl přidat ještě jednu branku hostujícího mužstva! Puk dostal k pravé tyčce, ale tam si s jeho ránou poradil Justin Peters v brance, domácí následně vyhodili.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Kovář – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:08
    Oscar Eklund posílal střílenou přihrávku mezi kruhy, kde byl Petr Sýkora. Ten ale netečoval ideálně a puk se do branky Peterse nakonec nedostal.
     
    56:50
    Vojtěch Budík zkoušel pozornost chomutovské jedničky a svým propagačním nahozením nakonec nebyl daleko od branky. Peters ale puk schoval pod betony.
     
    56:36
    Dynamo si dělá co chce a mohlo přidat osmou branku. Jordann Perret dostal přihrávku na levý kruh, kde byl osamocen. Justin Peters jeho ránu ale pokryl.
     
    55:43
    Hned po vhazování to zkoušel Tomáš Svoboda, ale jeho pokus nebyl nebezpečný a Klouček pohodově zakročil. Pardubice pokračují na kotouči a jdou do útoku.
    55:29 Marek HOVORKA - 5:7
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje, Dynamo se opět velice snadno prosazuje a opět vede o dvě branky! MAREK HOVORKA dostal přihrávku na pravý kruh a tvrdou střelou k levé tyčce nedal Petersovi žádnou šanci. Asistence: Brian Ihnačák a Nicholas Schaus.
     
    55:08
    Petr Koblasa si za brankou pomohl zadnicí a rozhodčí jej posílá na trestnou lavici za nedovolené bránění. Pardubice nyní mohou svůj triumf v utkání potvrdit.
     
    55:02
    Hosté v plném počtu.
     
    54:27
    Pardubice mají výhodu a síly na ledě se srovnají. Dynamo si přihrává za brankou a nikam se nežene, nejspíše si zahrají kompletní přesilovku.
     
    53:18
    Tomáš Svoboda dostával žabičku zpoza branky. Kdyby se domácí hráč trefil do puku, tak dal nejspíše branku. To se mu ovšem nepovedlo a do útoku jde Dynamo.
     
    53:01
    Ještě jedna šance na srovnání stavu pro Piráty. Nicholas Schaus přesekl hokejku Tomáši Svobodovi a půjde na lavici hanby.
     
    52:30
    Pardubice opět klidní hru, která se opět o něco zrychlila. Domácí začali opět útočit. Dynamo kombinuje za brankou.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 1. Koblasa (Klhůfek, Sklenář), 19. Klhůfek (Sklenář), 19. Koblasa (Duda, Huml), 29. Chlouba (Trefný), 51. Chlouba (Chrpa) – 12. Poulíček (Machala), 24. Bubela (Hovorka, Budík), 29. P. Sýkora (Dušek, Schaus), 36. L. Horký, 40. Ihnačák (Rolinek, P. Sýkora), 51. Machala (L. Horký, Holland), 56. Hovorka (Ihnačák, Schaus)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Dietz, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, L. Kovář – Koblasa, Sklenář, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – A. Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, T. Svoboda.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (21. Klouček) – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Porseland, Budík, Nedbal – P. Sýkora, Ihnačák, Perret – Hovorka, Bubela, Rolinek – L. Horký, Poulíček, Machala – J. Kloz, Marosz, Dušek.

    Rozhodčí: Kika, Kubičík – Frodl, Komárek
    thejrc.org