Toronto – Boston 3:2 (kon.) | Carolina – Washington 5:0 (kon.) | Dallas – Nashville 2:3 (kon.)
Colorado – Calgary 6:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 16.04.2019, 17:30 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je po tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:05:21)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 028 diváků.
     
    Střely na branku: 26 – 26
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec i po zdramatizování dotáhli zápas do vítězného konce, když tři body pečetili střelou do odkryté branky. A na ledě propukla obrovská radost. Rytíři jsou totiž už jen malý krůček od postupu do nejvyšší tuzemské soutěže. Pardubice zvítězily na ledě Chomutova a definitivně se tak zachránily v extralize. Tři kola před koncem baráže stačí kladenským hokejistům získat jeden jediný bod, aby se po několika letech vrátili zpět mezi elitu. Naopak v Chomutově to vypadá, že je sestup do Chance ligy nemine.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Kotouč mají ve své moci domácí hráči a už se zápas pouze dohrává. Domácím tak dnes tříbodovou výhru nikdo nevezme.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min. + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
    58:50 Petr HOŘAVA - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A je hotovo. PETR HOŘAVA v obranném pásmu získal puk od Nashe a ten poté z bekhendu trefil naprosto přesně. Kotouč si poté našel dlouhou cestu a skončil v prázdné hostující brance – 4:2. Asistence: Brandon Nash.
     
    58:27
    Hosté jsou v šesti hráčích a zkoušejí to s prázdnou brankou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:12
    Rytíři v obranném pásmu vyhráli vhazování a hned se s pukem dostali na druhou stranu. Pokusí se tak opět ohrozit Kváčovu klec.
     
    56:21
    Nash vyhodil puk pryč z pásma a rýsovala se další akce Kladna, Strnadovu střelu ale betonem zastavil Kváča a připsal si tak velmi dobrý zákrok proti kladenskému kapitánovi.
     
    55:43
    Jakub Doktor se dostal do nebezpečného zakončení, to zastavil Cikánek, ale puk mu sjel kolem brankoviště a poté se ho ujala obrana Kladna. Domácí si tak mohli oddychnout.
     
    55:04
    Dopustili se ale zakázaného uvolnění a Rytíři získávají zadarmo útočné pásmo. Vhazuje se po pravé ruce Petra Kváči.
     
    54:48
    Domácí dostali puk z obranné třetiny do středního pásma, ale nakonec na něj nikdo z Rytířů nedosáhl. Získali ho tak hosté a snaží se projít před branku Cikánka.
     
    54:35
    Zakázané uvolnění Kladna, hra se proto stěhuje zpět před branku Lukáše Cikánka. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    53:34
    Hosté se dostali do další akce, kterou zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    52:45
    Českobudějovičtí obléhali branku Kladna, jejich dvě zakončení ale neskončila vyrovnávací brankou. Brandon Nash pak získal puk a hned ho dostal do útočného pásma.
     
    52:36
    Tak se to nakonec povedlo domácím a ti hned zakončovali u pravé tyče Petra Kváči. Ten ale své místo utěsnil a puk ukryl pod sebou. Následuje tak přerušení hry a také komerční přestávka.
     
    52:04
    Za brankou hostů probíhá souboj o kotouč, zatím se nikdo nedokázal puku zmocnit.
     
    51:06
    Čermák vystřelil zpoza obránce Zajíce a po jeho pokusu zaduněl levý beton Lukáše Cikánka. Puk se poté odrazil k obraně Kladna a ta ho posílá do neutrální zóny.
     
    50:20
    Lakos chyboval a nechal puk za sebou, toho se zmocnil Novák a posunul ho na Gilberta. Tato spolupráce Motoru však kýžené vyrovnání nepřinesla.
     
    49:00
    Jakub Hajný se zjevil těsně před Kváčou a poté, co zpracoval skákající kotouč, vystřelil. Proti němu však brankář hostů vytasil další přesný zákrok.
     
    48:25
    Redlich to měl proti dvěma hráčům těžké, přesto vystřelil. Puk skončil někde u hostujícího beka, ale Kladenští útočné teritorium udrželi.
     
    48:10
    Plekancovu ránu zablokovala obrana Motoru a pomohla tak výrazně hostujícímu brankáři. Následně pak stejný hráč vyslal další střelu, kterou už musel Kváča zastavit.
     
    47:38
    Hajný to zkusil z levé pozice a na Kváču letěl puk. Ten ale dostala obrana hostů pod kontrolu a vyváží ho pryč z obranného pásma.
     
    47:17
    Po dalším přerušení hry díky zákroku Lukáše Cikánka je hra přerušena a vhazovat se bude v jeho těsné blízkosti. Ale až po komerční přestávce, která je nyní na řadě.
     
    46:49
    Kladno se znovu na chvíli uhnízdilo v pásmu českobudějovického Motoru. Před brankářem Kváčou se však znovu nedostali do žádného přesnějšího zakončení.
     
    46:33
    Petr Vampola byl volný u modré čáry a klepal si o přihrávku. Jakub Strnad ho však neviděl a jeho spoluhráč se tak před hostující klec nakonec nedostal.
     
    45:58
    Hráčům na obou stranách skončily tresty.
     
    45:19
    Jágr poslal puk na modrou čáru pro Josefa Zajíce, jeho následná střela se dostala až před Kváčů, puk však skončil na jeho zákroku.
     
    44:54
    Zikmund nahodil puk do útočného pásma, Jágr si zkontroloval, že není v ofsajdové pozici a dostal se před hostující branku. Tu však nakonec neohrozil.
     
    44:29
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    43:58
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Hořava – 2 min., hrubost).
     
    43:47
    A znovu neudrželi hosté puk v útočném pásmu a domácí toho využili k dalšímu vyhození puku až před hostující branku. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    43:05
    Hosté se drželi delší dobu v útočném pásmu, před Cikánkem se však zatím v přesilové hře neprosadili. Poté přišli k puku hráči Kladna a vyhodili ho až před Kváču.
     
    42:29
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (André Lakos – 2 min., hákování).
     
    41:40
    Machač s Jelínkem si vyměnili puk, ale před Kváčou toto souhru nedokázali dotáhnout do zdárného konce. Nicméně domácí hráči stále drží útočné pásmo.
    40:29 Zdeněk DOLEŽAL - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté vstoupili do třetí třetiny velmi dobře a snižují na rozdíl jediné branky. Gilbert uvolnil ZDEŇKA DOLEŽALA, který šel po pravém křídle do úniku a poté překonal svou svižnou střelou Cikánka kolem jeho lapačky – 3:2. Hosté jsou tak zpátky ve hře. Asistence: David Gilbert.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 20 – 21
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní jsme se už dočkali čtyř branek. Kladno se ujalo vedení ve třicáté minutě díky trefě Antonína Melky. Motor však dokázal manko smazat a zásluhou Zdeňka Doležala se na kladenském zimním stadionu začínalo od začátku. Kladenští se však znovu dočkali vedoucí branky, když se tečí prosadil Ladislav Zikmund a na jeho přesnou trefu navázal o minutu a jedenáct vteřin později Jaromír Jágr, který střelou z levého kruhu dal Rytířům pojistku. Uvidíme, co nám přinese třetí část hry, která začne přibližně v 19:22.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Zikmund v obranném pásmu vybojoval puk a poslal ho šikovně do střední třetiny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Nakonec se k němu ještě dostal Jágr, ale už to před brankou hostů nestihl.
     
    39:28
    Jágr s Plekancem se dostali do útočného pásma, jejich souhru však pokazila obrana Motoru, která kotouč prostrčila zpět do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Antonín Melka se dostal s pukem do útočného pásma, ale nemohl zakončovat. Byl totiž v ofsajdové pasti a to postranním sudím neuniklo. Hra se dostává do středního pásma.
     
    37:45
    Další akce domácích, kterou zastavil zákrok obrany Motoru. Hosté poté otočili hru a kombinují před brankou Lukáše Cikánka.
    36:41 Jaromír JÁGR - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:41
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A během chvilky jde Kladno do dvoubrankového náskoku. U puku byl Tomáš Plekanec a na levém kruhu si klepl do ledu JAROMÍR JÁGR. Kladenská čtrnáctka pak přání Jágra vyslyšela a ten poté svižnou střelou propálil Petra Kváču – 3:1. Asistence: Tomáš Plekanec a Ladislav Zikmund.
    35:30 Ladislav ZIKMUND - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři jdou zase do vedení. Od modré čáry vyslal tvrdou ránu, kterou mezi kruhy tečoval LADISLAV ZIKMUND. Puk poté změnil směr a skončil za zády Kváči – 2:1. Na Kladně je tak zase o něco lepší nálada. Asistence: André Lakos a Jaromír Jágr.
     
    35:19
    Nakonec se to povedlo a Melkovu ránu zastavuje pozorným zákrokem zase Petr Kváča. Ten sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustil. Nechal hru raději přerušit.
     
    34:46
    Menší tlak Kladno ustálo a už se dostává zase do útočné třetiny. Ovšem obrana Motoru se srovnala u modré čáry a bude těžké se před Kváčou usadit.
     
    34:16
    Redlich si chystal puk ke střele, ale Martin Jandus ho dokázal zachytit a poté na druhé straně střílel nebezpečně Jiří Šimánek, v dobré pozici však klec Kladna minul.
     
    33:28
    Motor se rozjel do útočného pásma a opět si zle počínal před Lukášem Cikánkem. Střela Miloslava Čermáka ale byla sražena jen mimo tři tyče.
     
    32:53
    Nyní následuje další komerční přestávka.
    31:28 Zdeněk DOLEŽAL - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nyní se to hostům už povedlo a je vyrovnáno. Martin Novák přenechal kotouč rozjetému ZDEŇKU DOLEŽALOVI. Ten si poté nabruslil na pravý kruh a kolem lapačky vysokou střelou umístil puk pod víko Cikánkovy branky – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Martin Novák.
     
    31:05
    Martin Novák dostal puk od Gilberta, poté mu ho vrátil zpět, ale druhý jmenovaný akci hostů nedotáhl do konce.
     
    30:18
    Kladenští se přesunuli do útočného pásma a tam rozvinuli další akci, po níž se ke střele z levé strany dostal Tomáš Plekanec, avšak znovu trefil pouze hostujícího brankáře.
     
    30:04
    Nyní musel zasáhnout Lukáš Cikánek, který zastavil nebezpečnou střelu jednoho z hostujících útočníků.
    29:28 Antonín MELKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:28
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Prakticky v polovině základní hrací doby jsme se dočkali úvodní branky. A to na domácí straně. Rytíři totiž využili přesilovou hru a jdou do vedení. Ladislav Zikmund našel svou přihrávkou před brankou volného ANTONÍNA MELKU, jenž z levého kruhu trefil volné místo u pravé tyče Kváčovy branky – 1:0. Asistence: Ladislav Zikmund a Tomáš Plekanec.
     
    28:46
    Petr Vampola si sjel před branku hostů, nakonec ji objel a poslal kotouč před ní. Jaromír Jágra na kotouč ale nedosáhl. Stále však domácí obléhají branku Kváči.
     
    28:15
    Hosté se po vhazování v obranném pásmu dostali na kotouč a ten okamžitě vyhodili až před branku Kladna.
     
    28:04
    Uvidíme vůbec první přesilovou hru. Při vyloučení hostujícího Beránka si ji zahrají domácí hokejisté.
     
    28:04
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., podrážení).
     
    27:13
    Ladislav Zikmund si najížděl do útočného pásma, poté byl zastaven hostujícím hráčem a domácí publikum se dožadovalo vyloučení. Sudí však jasně naznačují, že vše bylo v rámci pravidel. Hra tak pokračuje dále.
     
    27:00
    Jiří Šimánek po vhazování v útočném pásmu bleskově vystřelil a opět se zaskvěl Cikánek, který znovu přesně zakročil. Poté nechal přerušit hru a po komerční pauze se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    26:55
    Hra se stěhuje před Lukáše Cikánka, domácí celek se totiž dopustil dalšího zakázaného uvolnění. Vhazuje se po pravé ruce gólmana Rytířů.
     
    26:33
    Na opačném konci kluziště střílel Jakub Hajný, jeho pokus z levého kruhy pokryl pohotový zákrok Petra Kváči.
     
    26:01
    Kladnu se znovu nepodařilo zahrozit před brankou hostů a Motor se dostal rychle zpátky do útočného pásma. Avšak akce hostů skončila velmi rychle.
     
    25:50
    Plášil se dostal do blízkosti Cikánka a jeho pokus skončil pouze na brankáři domácích. Hra je poté přerušena.
     
    25:22
    Od modré čáry vyslal nebezpečnou střelu Zdeněk Kutlák a Cikánek musel být v pohotovosti. Poté se před jeho brankou rozpoutala mela, kterou ale dokázal zastavit.
     
    24:08
    Ladislav Zikmund číhal u branky hostů, tam poté poslal puk Tomáše Plekanec, ale ani z této akce se skóre zápasu nemění. Stále si tak musíme na úvodní gól počkat.
     
    23:50
    Tomáš Plekanec vyslal na Kváčů střelu z ostrého úhlu, přesto Kváča betonem zasahoval a poté nechtěně posunul branku. Hra je tak na chvíli přerušena.
     
    23:42
    Svedlund ve středním pásmu zastavil rozjeté hosty a s kotoučem pak zamířil do útočného pásma. Hosté pak puk odpálili tak prudce, že skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    22:38
    Novák poslal zpoza branky Kladna přihrávku pro Jakuba Doktora do mezikruží, ale druhý jmenovaný nedokázal zakončit.
     
    22:03
    André Lakos vyslal od modré čáry nepříjemnou střelu, kterou však Zdeněk Kutlák srazil do bezpečí a pomohl tak svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    21:48
    Ofsajdová situace na českobudějovické straně a vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    20:39
    Redlich se dostal do útočného pásma s Vampolou a Strnadem, ale nikdo z nich se k žádné střele před Petrem Kváčou nedostal. Hosté poté okamžitě otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    20:12
    Domácí se hned v úvodu druhé části hry dostali do akce, ale zastavilo je postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 12
     
    První třetina je za námi. Neviděli jsme ani jednu branku, ale šance na obou stranách ano. Oba gólmani jsou zatím hodně pozorní a nepouštějí soupeře do přesnějšího zakončení. Uvidíme, zda se ve druhé části hry dočkáme nějaké přesné trefy. Ta začne přibližně v 18:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Jandus místo aby zakončoval do nehlídané branky domácích, raději přihrál svému spoluhráči, který ale puk ideálně netrefil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:36
    Další velká šance českobudějovického Motoru. Hosté nebyli daleko od úvodní branky, po jejich střele však zazvonila tyč domácí klece!
     
    18:11
    Brandon Nash střílel od modré čáry a jeho pokus zaletěl až ke Kváčovi. Znovu však kotouč nekončí v síti hostujícího celku.
     
    17:48
    Jakub Doktor se zjevil těsně před Lukášem Cikánkem a z bekhendu zády k domácímu brankáři šikovně zakončil, avšak brankář Kladna byl mezi třemi tyčemi připraven.
     
    17:05
    Patrik Machač byl dalším hráčem, jenž mohl Kváču ohrozit. Z levé strany vyslal zajímavý pokus, ale brankář Motoru si dalším zákrokem vylepšil brankářské statistiky.
     
    16:40
    V rohu kluziště v pásmu Kladna vznikl další souboj o kotouč. Ten nakonec získal Šimon Jelínek a Rytíři opět míří do útočného pásma.
     
    16:05
    Jakub Strnad si sjel z pravé strany do prostoru mezi kruhy a svižnou střelou pak ohrozil Kváčů. Avšak ten sklapl své betony a v nich kotouč udržel.
     
    15:49
    Redlichovu střelu zablokovala obrana Motoru a opět tak domácí hráči nemohli najít recept na to, jak otevřít účet zápasu. Kváča má puk ve své moci a zastavuje hru.
     
    14:45
    Rytíři vytáhli puk do středního pásma a rychle střídají kompletní pětici hráčů. Poté Kladno zakládalo akci od vlastního brankáře a ke střele zblízka se dostal Plekanec, Kváčův beton však gól nedovolil.
     
    14:11
    Nyní vyslal nebezpečný pokus na Kváču Jakub Hajný, znovu však na pozorném brankáři hostů ztroskotal.
     
    13:25
    Gilbert přihrával Doležalovi, ten na puk sice dosáhl, ale měl to na dlouhou hůl. U černé gumy jsou tak znovu domácí a už se s ní tlačí zase před Kváčovu branku.
     
    12:48
    Jakub Babka objel branku Kladna a poté posílal puk na spoluhráče. Ten se ale odrazil od brusle Martina Kehara a poté ho pod kontrolu dostal Lukáš Cikánek.
     
    12:22
    Jiří Šimánek mohl jít do úniku před domácí branku, avšak zastavilo ho postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje do středního pásma, kde se bude za malou chvilku vhazovat.
     
    12:06
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    11:42
    Kehar nahodil puk před branku Motoru, ten trefil jen Plekance a následně pak ho druhý jmenovaný poslal zpět na modrou čáru.
     
    11:30
    Před Kváčou došlo k menšímu závaru, ten nakonec vyřešil Petr Kváča nejlepším možným způsobem. Ukryl puk pod lapačkou a raději nechal hru přerušit.
     
    11:24
    Hosté poté hru dostali zpět na druhou stranu, ale znovu se dopustili icingu. Hra znovu míří před Kváčovu klec.
     
    11:08
    Zakázané uvolnění českobudějovického Motoru a hra se tak stěhuje zpět před Petra Kváču. Vhazovat se bude po jeho levé straně.
     
    10:53
    Štěpán Bláha se rozjel podél levého mantinelu a dostal se až na levou stranu, kde zblízka střelou švihem nechal Kváču opět vyniknout.
     
    10:17
    Nyní Šimon Jelínek zakončoval a byla to už dobrá střelecká pozice. Jenže v cestě šikovnému mladému útočníkovi stál zase Petr Kváča.
     
    09:30
    Melka projel středem útočného pásma, obrana ho vytěsnila a nakonec se kladenský útočník dostal jen k přihrávce do mezikruží, která navíc nebyla přesná. Avšak Kladno dokázalo pásmo udržet.
     
    08:55
    Rytířům se zatím nedaří najít recept na precizní obranu Motoru, hosté totiž znovu nepovolili Kladnu žádnou střelu. Kváča tak mohl být v klidu.
     
    08:19
    Za Cikánkovou brankou probíhal souboj o kotouč, který vyhráli hráči Motoru a hned na to se zrodila další střela Čermáka. Z pravého kruhu napálil puk a Cikánek vytasil další zákrok.
     
    07:44
    Čermák se dostával na levý kruh, kde však Ladislav Zikmund pomohl obraně a obral ho o kotouč, který už pomalu zaváží zpět do útočného teritoria.
     
    07:09
    Jakub Hajný u pravého hrazení natahoval svoji hůl, kotouč však na soupeři nezískal. Znovu se tak domácí vrací zpět do obrany, hosté totiž velmi rychle směřují před Cikánkovu klec.
     
    06:52
    Karabáček to zkusil z bekhendu, znovu však ztroskotal na Lukáši Cikánkovi. Ten připisuje další zákrok.
     
    06:28
    Kladenští Rytíři neudrželi kotouč v útočném pásmu. Hosté okamžitě převzali puk a zamířili na opačnou stranu. Doležal pak svou pohotovou střelou poslal puk pouze k Lukáši Cikánkovi.
     
    06:14
    Cikánek raději opět ukrývá puk, ke kterému mířili hosté. Hra je přerušena a vhazování proběhne po jeho pravé ruce. To vše ale až po první komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    05:30
    Miloslav Čermák se napřáhl ke střele z levého kruhu skrze obránce domácích a poté se dalším zákrokem prezentoval Lukáš Cikánek, jenž také nechává hru zastavit.
     
    05:18
    Velmi vysoké tempo pokračuje i nadále. Nyní to z levé strany zkusil Jakub Hajný, ale znovu to byl Petr Kváča, jenž měl poslední slovo a po dalším zákroku je hra pozastavena.
     
    04:40
    Z prostoru mezi kruhy střílel Václav Prospal. Syn slavného otce se toho nebál a prověřil Cikánka. Ten stačil zareagovat a poslal puk do bezpečí.
     
    04:14
    Patrik Machač se rozjel směrem ke Kváčovi, ten opět zasáhl a dalším zákrokem podržel svůj tým. Opět je hra přerušena a znovu se vhazuje po Kváčově levici.
     
    03:31
    Jiří Šimánek posílal puk na Karabáčka kolem obránce Kladna, ale druhý jmenovaný nakonec nestačil zareagovat a před Cikánkem nevystřelil.
     
    02:47
    Jaromír Jágr ve vlastním obranném pásmu podržel kotouč a domácí hráči pak šli znovu do akce, ve středním pásmu ale Ladislav Zikmund ztratil puk a celá akce končí.
     
    02:01
    Aktivní hráči Motoru opět zamířili do útočného pásma, ale v něm se dlouho nezdrželi. Martin Kehar vybojoval puk a hned se domácí dostali do akce. Z pravé strany to zkusil Kaut, avšak Kváča opět zakročil.
     
    01:05
    A nyní si připsal první zákrok také Kváča, jenž lapil střelu Rytířů. A poté nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    00:45
    Doležal poslal puk na najíždějícího spoluhráče a ten poté prověřil připravenost Lukáše Cikánka. Ten uspěl a zapsal první zákrok.
     
    00:06
    Motor vyhrál vhazování a hned se dral do útočné akce. Kladenští však získali puk a hned hru otočili na druhou stranu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    K utkání je vše připraveno a za malý okamžik budeme moci začít. Jak už bylo zmíněno, České Budějovice už nemají šanci postoupit a sezónu jen dohrávají. Pro Kladno to naopak dnes bude klíčové utkání celé baráže.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Kehar, Nash, Zajíc, P. Hořava, Lakos, Svedlund – Jágr (A), Plekanec, Zikmund – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Melka – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, M. Jandus, Vydarený (A), Kachyňa, Kutlák (C), Prospal ml. – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Doktor, P. Novák – Karabáček, Šimánek, Babka – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman – Dančišin.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kis, Klouček.
     
    Vzájemná utkání

    V průběhu baráže se oba celky utkaly dvakrát, v obou případech se z výhry radovalo Kladno.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Zatímco domácím hráčům svítá stále naděje na postup mezi elitu, pro hosty s odehráním posledního utkání v baráži sezóna skončí. Jsou na poslední čtvrté příčce se ziskem pouhých dvou bodů a už tak nemohou bodově dostihnout ani jeden tým na prvních dvou pozicích. Jediné dva body získali hráči Motoru s Chomutovem, který porazili po samostatných nájezdech. Ve všech ostatních duelech zatím vždy prohráli. Naposledy doma právě s Chomutovem, jenž se díky klopýtnutí Kladna dostal znovu do hry o udržení nejvyšší soutěže. Českobudějovickému Motoru tak už jde jen o to, aby poslední fázi sezóny dohrál se ctí.

    Nejproduktivnější hráči baráže

    Jakub Doktor – 4 body (2+2)
    Zdeněk Doležal – 3 body (3+0)
    Lukáš Endál – 3 body (3+0)

    Výsledky Motoru v baráži

    Pardubice – České Budějovice 4:1
    České Budějovice – Chomutov 5:4sn
    Kladno – České Budějovice 2:0
    České Budějovice – Kladno 3:4
    České Budějovice – Pardubice 3:4
    Chomutov – České Budějovice 1:0
    Pardubice – České Budějovice 2:0
    České Budějovice – Chomutov 0:3
     
    Rytíři Kladno

    Kladenským Rytířům se sice úvod baráže o extraligu příliš nepovedl, hned dvakrát prohráli. Nejprve s Chomutovem a poté také s Pardubicemi. Avšak pak přišlo pět výher po sobě v základní hrací době a najednou na kontě Rytířů svítilo číslo patnáct. Tolik bodů totiž Kladno zapsalo a vyšvihlo se na druhou pozici, která je postupová do extraligy. Naposledy se velmi dobře vyvíjel i šestý duel, ve kterém Rytíři vedli po druhé třetině 3:1. V poslední části hry však přišel famózní obrat Pardubic, které nakonec zvítězily 5:3. Kladno má stále náskok na třetí Chomutov, ten se ale snížil na rozdíl pěti bodů. Pokud chtějí domácí pomýšlet na postup do nejvyšší soutěže, měli by dnes rozhodně proti posledním Českým Budějovicím bodovat, nejlépe plně.

    Nejproduktivnější hráči baráže

    Tomáš Plekanec – 9 bodů (1+8)
    Jaromír Jágr – 7 bodů (5+2)
    André Lakos – 6 bodů (1+5)

    Výsledky Kladna v baráži

    Chomutov – Kladno 2:0
    Kladno – Pardubice 0:5
    Kladno – České Budějovice 2:0
    České Budějovice – Kladno 3:4
    Kladno – Chomutov 4:3
    Pardubice – Kladno 1:4
    Chomutov – Kladno 1:3
    Kladno – Pardubice 3:5
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na programu už devátá barážová utkání a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Rytíři Kladno a ČEZ Motor České Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 30. Melka (Zikmund, Plekanec), 36. Zikmund (Lakos, Jágr), 37. Jágr (Plekanec, Zikmund), 59. P. Hořava (Nash) – 32. Z. Doležal (M. Novák), 41. Z. Doležal (Gilbert)


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Kehar, Nash, Zajíc, P. Hořava, Lakos, Svedlund – Jágr (A), Plekanec, Zikmund – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Melka – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, M. Jandus, Vydarený (A), Kachyňa, Kutlák (C), Prospal ml. – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Beránek, Doktor, P. Novák – Karabáček, Šimánek, Babka – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman – Dančišin.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kis, Klouček

    Diváci: 5 028
    ocianews.com