Columbus – Tampa 7:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 1:3 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 1:2 (po pr.)
Vegas – San Jose 5:0 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:3 (1:2, 0:0, 0:1) Stav série: 0:4
New York Islanders
Středa 17.04.2019, 01:38 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Vítám vás u zápasu, v němž bude Pittsburgh Penguins odvracet případný konec sezóny. Naopak New York Islanders se může radovat z postupu do další části.
     
    New York Islanders

    V základní části se tým z New Yorku prezentoval nejlepší obranou, podpořenou výkony Robina Lehnery a Thomase Greisse. Stejnou hrou se Ostrované prezentují i ve vyřazovacích bojích, vždyť Pittsburghu dovolili vsítit jen pět branek. Skvěle poskládané mužstvo táhne především Jordan Eberle, který je nejproduktivnějším hráčem Islanders. Pokud by hostující celek vyhrál i dnes, mohl by se radovat z postupu do další fáze, kde by narazil na lepšího z dvojice Washington – Carolina.

    Nejproduktivnější hráči v play-off:

    Jordan Eberle 5 bodů (3+2)
    Mathew Barzal 4 body (0+4)
    Anders Lee 3 body (1+2)
     
    Pittsburgh Penguins

    S prvním kolem domácí celek nemůže být spokojen, vždyť mu hrozí vyřazení. Penguins se trápí hlavně v koncovce. Na vstřelenou branku čeká například Sidney Crosby nebo nejlepší střelec týmu v základní části Jake Guentzel. O moc lépe na tom nejsou ani Jevgenij Malkin s Philem Kesselem, kteří zaznamenali po jedné brance. Pokud chtějí Tučňáci něco se zpackaným vstupem do vyřazovacích bojů udělat, musejí se více cpát do koncovky a využívat přesilové hry.

    Nejproduktivnější hráči v play-off:

    Justin Schultz 3 body (1+2)
    Jevgenij Malkin 3 body (1+2)
    Phil Kessel 2 body (1+1)
     
    Ve vzájemných zápasech základní části odehrály oba celky proti sobě čtyři zápasy, v nichž si každý připsal pět bodů. Ovšem v nejdůležitější části se Ostrované potkali s výbornou formou a svého soupeře přehrávají.

    Zápasy v play-off:

    Pittsburgh – Islanders 1:4
    Islanders – Pittsburgh 3:1
    Islanders – Pittsburgh 4:3 po prodloužení

    Zápasy v základní části:

    Islanders – Pittsburgh 1:2 po nájezdech
    Pittsburgh – Islanders 6:2
    Islanders – Pittsburgh 3:2 po nájezdech
    Pittsburgh – Islanders 3:6
     
    Československá stopa:,

    Dominik Simon (PIT) 1 bod (0+1)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Aston-Reese.

    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee (C) – Kühnhackl, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Filppula, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Murray, Sericolo.
     
    Utkání číslo čtyři prvního vyřazovacího kola NHL je tu! Pittsburgh čeká, až se mu nastartují největší esa, včetně Sidneye Crosbyho, jenž čeká na první připsaný bod. Ovšem pokud Penguins prohrají, končí jejich pouť v letošní sezóně. Islanders zvládli první tři duely, a tak mohou hrát v klidu. Oba celky už přicházejí do PPG Paints Areny, kde vyslechnou hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je začátek jako hrom ze strany domácího celku! Sidney Crosby za brankou soupeře otravoval rozehrávku hostujícího mužstva. Kapitán Penguins černou gumu získal a předal ji na osu, kde se nacházel JAKE GUENTZEL. Jeho pokus pak letěl nad rameno gólmana a zamířil o tyčku do levé šibenice. Asistence: Sidney Crosby a Jared McCann.
    00:35 Jake GUENTZEL - 1:0
     
    02:09
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ovšem je velmi rychle vyrovnáno, protože Kris Letang chyboval na útočné modré čáře, čímž pustil soupeře do přečíslení. Celou situaci na sebe vzal JORDAN EBERLE, jehož pokus zaplul zleva do vzdálenější šibenice. Asistence: Mathew Barzal a Scott Mayfield.
    02:09 Jordan EBERLE - 1:1
     
    03:16
    Ostrované se opět zabydleli v pásmu soupeře, kde se k zakončení nedostali. Domácí mužstvo pak čeká za brankou, aby mohlo vystřídat.
     
    03:54
    Penguins se hnali do přečíslení. Celou akci na sebe vzal Jevgenij Malkin, jenž se otočkou snažil zbavit soupeře. Ovšem jeho bekhendový pokus hostující brankář vyrazil. Poté se ke střele dostal Phil Kessel, jenže Robin Lehner byl znovu na místě.
     
    04:59
    Tentokrát Patric Hörnqvist přejel modrou čáru a vypálil z osy hrací plochy. Finský brankář si na další zakončení počkal, když zasáhl lapačkou.
     
    05:43
    Domácí mužstvo má obrovské potíže dostat se do pásma. Tentokrát od modré čáry nahazoval černou gumu na branku Matt Cullen, jenž soupeřův brankář byl znovu na správném místě.
     
    06:01
    Erik Gudbranson nezvládl rozehrávku za vlastní brankou a o kotouč přišel. Mezi kruhy se zjevil Casey Cizikas, jenž střílel těsně nad ledem do protipohybu brankáře. Ovšem Matt Murray vykopl beton, čímž zachránil situaci.
     
    Střely na branku: 8:2.
     
    06:39
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dominik Simon.
     
    06:53
    Ve vlastním oslabení to výborně sehráli Bryan Rust a Matt Cullen. Druhý jmenovaný si najel před branku, kam také směřoval puk, ale jeho pokus mířil jen do betonu gólmana.
     
    07:49
    Z levé strany přihrával před branku Jordan Eberle, jenž hledal spoluhráče. Ovšem výborně zasáhl Jack Johnson, který ale nevyhodil.
     
    08:22
    Islanders tak dál kombinovali v útočné třetině, jenže Matt Murray mohl zůstat v klidu. Penguins následně hru vyvezli až do útočného pásma, kde ve čtyřech kombinovali.
     
    09:50
    Bryan Rust ani Jevgenij Malkin se z pravé strany před branku neprobojovali. Jejich snažení skončilo u mantinelu, ovšem tým z New Yorku poté vyhodil jen za cenu icingu.
     
    10:18
    Domácí celek vyhodit tak šikovně o mantinelu, že černá guma mířila mezi tři tyče soupeře. Robin Lehner se rozhlédl a puk raději schoval pod lapačku. Po přerušení a komerční přestávce se bude vhazovat před svatyní finského gólmana.
     
    Střely na branku: 10:3.
     
    10:56
    Sidney Crosby nepřešel přes modrou čáru, na druhé straně zvolil nahození za branku Tom Kühnhackl. Oba celky využívají situace a střídají.
     
    11:37
    Na hranici brankoviště zůstal zcela osamocený Jordan Eberle, jenž si hodil puk na bekhende. Jeho pokus měl mířit pod horní tyč, ovšem tentokrát ji bez zásahu brankáře přeletěl.
     
    11:53
    Pittsburgh hru posunul jen do středního pásma, kde bude znovu čekat na to, co vymyslí hostující celek.
     
    12:21
    Od levého mantinelu zkusil vystřelit Matt Martin, jehož pokus byl nepřesný a zamířil jen do rohu hrací plochy. Poté se hra přesunula do středního pásma, jenže Islanders se do pásma rychle vracejí.
     
    13:30
    Další vyhození domácího mužstva mířilo na branku, a tak Robin Lehner rychle rozehrál. Jenže New York Islanders vyhazuje už za cenu zakázaného uvolnění.
     
    13:42
    Jeden z čárových rozhodčích viděl přihrávku rukou, a tak bere hostujícímu celku puk. Po vhazování vystřelil od modré čáry Brian Dumoulin, který branku ale netrefil.
     
    14:29
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., sekání).
     
    Střely na branku: 10:4.
     
    14:58
    Po kombinaci na pravé polovině útočného pásma se o přihrávku na osu pokoušel Sidney Crosby. Hostující obrana ji zachytila a okamžitě vyhodila přes všechny čáry.
     
    15:34
    Z pravého kruhu zakončoval Jevgenij Malkin, jeho bekhendový pokus skončila na hostujícím brankáři. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    15:57
    Pittsburghu se první hra v početní výhodě vůbec nedaří, Ostrované totiž poněkolikáté vyhazují přes všechny čáry.
     
    16:40
    Do další útočné akce se hnal Jared McCann, jeho snažení bylo marné, protože Sidney Crosby zahrál vysokou holí. Hra je tak vykázaná zpátky do neutrální zóny.
     
    17:10
    Z osy modré čáry vystřelil Brian Dumoulin, jehož svižný pokus zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Hra se rychle otočila a mezi kruhy zůstal osamocený Mathew Barzal, který domácího gólmana nepokořil.
     
    18:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Souboj za brankou prohrál Marcus Pettersson, kterého atakoval Tom Kühnhackl. K puku se dostal Josh Bailey, jenž okamžitě přihrál před branku, kde se nacházel osamocený BROCK NELSON. Tomu už stačilo najít místečko u levé tyče a otočit stav zápasu na stranu Islanders. Asistence: Josh Bailey a Tom Kühnhackl.
    18:06 Brock NELSON - 1:2
     
    19:31
    Z hranice pravého kruhu to ke vzdálenější tyči zkoušel Jake Guentzel, jehož bekhendové zakončení se do prostoru tří tyčí nevešlo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pittsburgh byl v úvodní periodě aktivnější a dostal se do vedení, když se mezi střelce zapsal Jake Guentzel. Ovšem soupeři nejprve chybou na modré čáře pomohl Kris Letang a poté prohraným soubojem Marcus Pettersson. Islanders chyby soupeře potrestali, když se prosadili Jordan Eberle a Brock Nelson. Hostující celek hraje účelný hokej a hlavně výborně napadají obránce soupeře.

    Střely na branku: 10:7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Hostující celek se sice usadil v útočné třetině, ale jeho kombinace spíše připomínala zaháněnou u mantinelu. Islanders se ke střele nedostali a hra se vrátila do neutrální zóny.
     
    21:36
    Zarputile jel za kotoučem Brock Nelson, jenž si ve středním pásmu obhodil soupeře, ale souboj za modrou čárou už nezvládl.
     
    22:15
    K odraženému puku se dostal Dominik Simon, jenž z mezikruží mířil k levé tyči. Ovšem trefil jen prvního bránícího hráče před sebou.
     
    22:57
    Kolem pravé tyče přišla přihrávka před branku, kde se nacházel Valtteri Filppula. Jeho zakončení k bližší tyči vyrazil pohotovým zákrokem Matt Murray.
     
    23:44
    Od pravého mantinelu se napřáhl Casey Cizikas, jehož pokus trefil jen bránícího hráče. Puk poté zamířil do rohu, odkud letěl znovu do středního pásma.
     
    24:24
    Skvělou přihrávkou přes osu hrací plochy se prezentoval Jake Guentzel, který na pravém kruhu našel Jareda McCanna. Domácí útočník mířil do protipohybu brankáře, ovšem Robin Lehner se štěstím kotouč vyrazil mimo prostor tří tyčí.
     
    24:55
    Matt Cullen nezvládl rozehrávku, když mu kotouč sjel z čepele hole. Černá guma okamžitě mířila před branku, kde se nacházel Tom Kühnhackl. Ten byl atakován, a tak stav zápasu zůstává stále stejný.
     
    25:41
    Do další útočné akce domácího celku se hnal Sidney Crosby. Jenže hra se znovu přerušuje, pro ofsajde se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:19
    Pittsburgh dlouho kombinoval v pásmu, ovšem Justin Schultz nezastavil na modré čáře přihrávku zpoza branky. Do další akce se tak hnal soupeř, ale Matt Murray si na pokus Anthonyho Beauvilliera počíhal.
     
    Střely na branku: 15:11.
     
    26:58
    Od levého mantinelu vystřelil Marcus Pettersson, jehož pokus byl snad tečován. Ovšem finský brankář znovu nekapituluje i proto, že přihrávka poté zpoza branky byla zastavena.
     
    27:40
    Tom Kühnhackl hlídal před brankou domácího kapitána, jenž předvedl svou šikovnost. Jenže jeho pokus v pádu schoval do výstroje skvěle chytající Robin Lehner.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Tom Kühnhackl – 2 min., držení).
     
    28:27
    Z levého kruhu pro vhazování vystřelil Phil Kessel, který trefil prvního bránícího hráče. New York Islanders poté vyhodil přes všechny čáry a vystřídal.
     
    29:09
    Jake Guentzel zpoza branky přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Phil Kessel, jehož pokus po ledě zastavil hostující brankář. Poté se u levé tyče nacházel Sidney Crosby, jenž zacinkal na bližší tyčku!
     
    29:53
    Z vrcholu pravého kruhu zkusil svižný pokus Nick Bjugstad, jeho zakončení ale letělo jen nad branku soupeře. Je jasné, že se Ostravané v oslabení ubrání.
     
    30:33
    Rozhodčí přerušují hru, protože do křížku se dostali Patric Hörnqvist a Robin Lehner. Švédský útočník byl brankářem atakován, což si rozhodně nechtěl nechat líbit.
     
    30:33
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Dominik Simon.
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Robin Lehner – 2 min., sekání). Trest odpyká Tom Kühnhackl.
     
    Střely na branku: 17:11.
     
    30:58
    Z pravé strany vystřelil Josh Bailey, jehož pokus byl sražený vedle branky. Poté se domácímu celku podařilo vyhodit, ale už se znovu rozestavuje pře vlastní bránou.
     
    31:53
    Přihrávka přes osu mířila do levého kruhu pro vhazování, kde už byl připravený ke střele Jordan Eberle. Jeho pokus po ledě vyrazil domácí brankář k zadnímu mantinelu.
     
    33:02
    Islanders se pokusili o dlouhou přihrávku, která zamířila na zakázané uvolnění. Následuje vhazování před brankou, kterou hájí finský gólman.
     
    33:15
    Od modré čáry se napřáhl Scott Mayfield, jehož pokus zastavil Jake Guentzel. Ten pak mohl jít sám na brankáře, ovšem černou gumu ve středním pásmu nezpracoval.
     
    34:26
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Jack Johnson. Domácí obránce si najel na střed hrací plochy, ale trefil jen prvního soupeře.
     
    35:07
    Ryan Pulock zahrál v neutrální zóny rukou, do samostatného uniku se sice hnal Mathew Barzal, ale jeho snažení bylo zbytečné. Pro přihrávku rukou se hra vrátí do středního pásma,ovšem až po reklamní přestávce.
     
    Střely na branku: 19:16.
     
    36:11
    Bryan Rust nabral u mantinelu velkou rychlost a narval se přes obránce až před branku, kde mu kotouč utekl. Černá guma zamířila na domácího kapitána, jenž nezakončil.
     
    36:48
    Na pravé straně nechal puk za sebou Jevgenij Malkin. Ke střele se napřáhl Phil Kessel, jeho pokus byl ovšem sražen do ochranné sítě.
     
    37:45
    Z pravého kruhu na zadní tyč zakončoval Nick Bjugstad, jeho pokus byl nepřesný. Akce Penguins dál trvala, ovšem finský brankář pokus od modré čáry vyrazil.
     
    38:34
    V dobré pozici se nacházel Dominik Simon, jenž zakončoval nepřesně z předbrankového prostoru. Poté se soupeř osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    38:48
    Islanders se opět hnali před branku, ale Matt Murray celou situaci přečetl a černou gumu schoval do lapačky. Následuje vhazování po pravé ruce domácího brankáře.
     
    39:19
    Patric Hörnqvist protečoval hru na branku soupeře, Robin Lehner se sice rozhlížel, ale k rozehrávce se neodhodlal. Následuje vhazování před brankou Ostrovanů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Sledovali jsme vyrovnanou třetinu, ve které byl nejblíže gólu Sidney Crosby, jenž trefil brankovou konstrukci. V prostřední části hry vládly obrany, které soupeře k šancím moc nepouštěly. Možná maličko byl aktivnější Pittsburgh ovšem co naplat, když ve vedení jsou Islanders. Pokud Penguins nechtějí hrát poslední třetinu v letošní sezóně, musejí najít recept na překonání Robina Lehnery.

    Střely na branku: 23:17.
    Střely na branku ve druhé třetině: 13:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Dominik Simon byl posunut do elitní formace Penguins. Právě český útočník u mantinelu podklouzl, ale Islanders vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    41:08
    Pokus z levé strany byl nepřesný, a tak hostující mužstvo vyhazuje jen za cenu icingu. Hra se tak vrací před branku finského maskovaného muže.
     
    41:49
    Na pravé straně zůstal osamocený Scott Mayfield, jehož pokus z vrcholu kruhu pro vhazování skončil na hrudi domácího brankáře.
     
    42:13
    Další pokus Ostrovanů byl sražený do ochranné sítě, následuje vhazování po levé ruce domácího maskovaného muže.
     
    42:41
    Nahození před branku vyslal Devon Toews, jehož pokus mezi kruhy tečoval Anders Lee. Teč hostujícího kapitána letěla po ledě, ovšem beton Matta Murrayho byl připraven.
     
    43:15
    Bryan Rust před vlastní brankou ztratil kotouč, který vybojoval Anthony Beauvillier. Jenže jeho pokus byl sražený do ochranné sítě, bude se vhazovat před brankou Penguins.
     
    43:34
    Od modré čáry se napřáhl Nick Leddy, jehož pokus byl sražený do rohu hrací plochy. Následně se Pittsburgh osvobodil, ale pro zakázané uvolnění se bude znovu vhazovat před jeho svatyní.
     
    44:30
    Pokusem od modré čáry se prezentoval Kris Letang, jenž dlouho otálel, a tak jeho pokus byl sražen do ochranné sítě. Následuje vhazování po levici hostujícího gólmana.
     
    45:36
    Sidney Crosby krasnou přihrávkou vybídl ke skórování nejlepšího střelce týmu v základní části. Jake Guentzel mířil k pravé tyči, ale Robin Lehner zasáhl hranou lapačky.
     
    45:55
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Ryan Pulock – 2 min., držení).
     
    46:16
    Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož zakončení bylo vyražené do předbrankového prostoru, kde se nacházel Phil Kessel. Střelec z povolání zamířil místo do odkryté branky, jen do obránce Scotta Mayfielda.
     
    47:41
    Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil do bližší šibenice Nick Bjugstad. Jeho snažení vyrazil hostující brankář před sebe, odkud Islanders vyhazují.
     
    48:07
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., podrážení).
     
    Střely na branku: 27:21.
     
    48:25
    Matt Cullen se pokoušel o přihrávku na Bryana Rusta, která byla zastavena. Domácí matador se pak hnal do ofsajdu, a tak je hra vykázaná do středního pásma.
     
    48:57
    Před domácí branku clonil Anders Lee, jenž puk srazil vedle branky. Z levé strany pak střílel aktivní Jordan Eberle, jehož pokus vyrazil Matt Murray.
     
    49:48
    Vedle branky se nacházel Anthony Beauvillier, jenž se pokusil zády k brance o přihrávku na druhou stranu. Kotouč v brankovišti zastavil domácí gólman.
     
    50:13
    Pittsburghu už moc času na vyrovnání nezbývá. Z levé strany zakončoval Jake Guentzel, jehož pokus byl znovu sražen do ochranné sítě.
     
    Střely na branku: 27:22.
     
    50:18
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Marcus Pettersson. Pokus mladého obránce zamířil jen vedle branky, následně hosté posunuli hru do středního pásma.
     
    51:16
    Už to vypadalo, že Brock Nelson pojede sám na brankáře, ovšem obránce mu rybičkou kotouč vypíchl a zachránil momentální situaci.
     
    52:00
    Zprava nejprve na zadní tyč po ledě pálil Nick Bjugstad, jehož pokus Robin Lehner vyrazil. Z podobného prostoru ještě dorážel Patric Hörnqvist, jenže hostující brankář byl znovu na správném místě.
     
    52:12
    Jake Guentzel krosovou přihrávkou přihrál na modrou čáru, odkud Kris Letang trefil prvního bránícího hráče. Pittsburgh musí přidat, jestliže nechce, aby mu dnes v noci skončila sezóna.
     
    52:49
    Z vrcholu kruhu pro vhazování se napřáhl Nick Leddy, hostující obránce měl před sebou dálnici, a tak pro Matta Murrayho nebyl problém zasáhnout.
     
    53:59
    Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Jordan Eberle, jehož pokus zamířil pod horní tyč. Ovšem Matt Murray drží svůj tým ve hře o první vítězství v sérii.
     
    55:08
    Pittsburghu čas na vyrovnání hodně rychle utíká, navíc se hraje v jeho obranném pásmu.
     
    55:38
    Do útočného pásma vjel popravé straně Jared McCann, jehož nahození schoval hostující brankář pod lapačku. Domácí mužstvo tak získalo pásmo, kde se bude po reklamní přestávce vhazovat.
     
    Střely na branku: 30:25.
     
    55:47
    Ostrované posouvají kotouče do středního pásma, což jim za momentální situace stačí. Ovšem Penguins se rychle vrátili do pásma, kde kombinují.
     
    56:11
    Dlouhou kombinaci zprava zakončil Bryan Rust, jehož pokus vyrazil hostující brankář. Po zisku puku Islanders posunuli hru do pásma Penguins.
     
    57:05
    Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož pokus byl sražený k zadnímu mantinelu. Puk pak zamířil mezi kruhy, kde ho ideálně netrefil Bryan Rust.
     
    58:07
    Dominik Simon přihrál na modrou čáru, odkud chtěl z jedné zakončit Erik Gudbranson. Ovšem domácí obránce zlomil hůl, a tak Ostrované vyhazují.
     
    58:35
    Matt Murray míří na střídačku a pouští do hry šestého hráče!
     
    59:18
    Sidney Crosby zamíchal s pukem a přihrával ho mezi kruhy, kde byl zastaven obráncem. Islanders se osvobozují vyhozením na další zakázané uvolnění.
     
    59:18
    Oddechový čas pro domácí, jelikož elitní hráči Penguins si potřebují trochu odpočinout!
     
    59:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je dobojováno! Sidney Crosby prohrál vhazování, k puku se dostal JOSH BAILEY, který trefou přes celou hrací plochu posílá Islanders do dalšího kola vyřazovacích bojů. Asistence: Valtteri Filppula.
    59:22 Josh BAILEY - 1:3
     
    59:51
    Matt Murray opět zamířil na střídačku! Kotouč ve středním pásmu získal Brock Nelson, jenž chtěl přidat další zásah, ale zamířil jen vedle levé tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Stejně jako Tampě, také Pittsburghu končí sezóna po čtyřech zápasech! Naopak Islanders se mohou radovat z postupu do další fáze, kde je bude čekat lepší z dvojice Washington – Carolina.

    V dnešním střetnutí doplatil Pittsburgh na neproměněné šance, jelikož tentokrát byl mírně lepší celkem na ledové ploše. Islanders se ale mohli opřít o kvalitní obranu podpořenou výkonem Robina Lehnery. Tento fakt rozhodl celou sérii, a tak se Ostrované zaslouženě radují z postupu.

    Střely na branku: 33:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:9.
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 609 diváků.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Robin Lehner (NYI) 32 zákroků, 1 inkasovaný gól, 9% úspěšnost zákroků
    2. Jordan Eberle (NYI) 1+0
    3. Jake Guentzel (PIT) 1+0
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 12:26 čas na ledě
     
    Dalším hráčem, který by mohl posílit národní tým na nadcházejícím mistrovství světa je Dominik Simon. Zda jeho služby Miloš Říha využije, to ukáží až následující dny.
     
    S konstatováním, že New York Islanders postupuje do dalšího kola vyřazovacích bojů, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (04:21:44)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Guentzel (Crosby, McCann) – 3. Eberle (Barzal, Mayfield), 19. B. Nelson (Jo. Bailey, Kühnhackl), 60. Jo. Bailey (Filppula)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Aston-Reese.
    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee (C) – Kühnhackl, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Filppula, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Murray, Sericolo

    Diváci: 18 609
    Pittsburgh 0 4 NY Islanders
    #1 Čtvrtek 11.04.2019 • 01:30
    NY Islanders - Pittsburgh 4:3 po prodl.
    #2 Sobota 13.04.2019 • 01:30
    NY Islanders - Pittsburgh 3:1
    #3 Neděle 14.04.2019 • 18:00
    Pittsburgh - NY Islanders 1:4
    #4 Středa 17.04.2019 • 01:38
    Pittsburgh - NY Islanders 1:3
    thejrc.org