Columbus – Tampa 7:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 1:3 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 1:2 (po pr.)
Vegas – San Jose 5:0 (kon.)
po prodl.
St. Louis Blues
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1) Stav série: 2:2
Winnipeg Jets
Středa 17.04.2019, 03:30 • Enterprise Center, St. Louis • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    66:02 Kyle CONNOR - 1:2
     
    66:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté v prodloužení vítězí! Blake Wheeler zavezl puk po levém křídle do útočného pásma. Na kruhu ho přenechal za ním jedoucímu Markovi Scheifelemu, jehož střelu Binnington vyrazil. Volný puk však dojel opět Scheifele, který ho poslal před branku na hůl KYLEA CONNORA a ten měl před sebou už jen odkrytou klec. Asistence: Mark Scheifele a Blake Wheeler.
     
    63:29
    Scheifele s Connorem jeli na jediného domácího obránce Coltona Parayka. Ten však přihrávku prvně jmenovaného zablokoval!
     
    59:00
    Binnington pokryl střelu Scheifeleho i dorážku Joshe Morrisseyho! Tohle byl pro domácí hodně důležitý moment!
     
    56:19
    Domácí dostávají velkou příležitost ke skórování! Mathieu Perreault se dopustil podražení ve středním pásmu a Blues si tak zahrají přesilovku!
     
    54:23
    Rána Tylera Myerse byla dvakrát tečovaná. Binnington však stačil zareagovat a puk je v jeho výstroji! Ještě jedna reklamní přestávka.
     
    48:03
    Hosté mohli bleskově otočit skóre! Patrik Laine se ocitl před Binningtonem, který pokryl jeho bekhendové zakončení!
    47:33 Mark SCHEIFELE - 1:1
     
    47:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají skóre! Tryskáči předvedly rychlý přechod do útoku. Blake Wheeler nahrál puk na levé křídlo Kyleovi Connorovi, jenž poslal od mantinelu kotouč před branku a MARK SCHEIFELE ho pohotově tečoval za záda Binningtona – 1:1. Asistence: Kyle Connor a Blake Wheeler.
     
    46:16
    Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1. Mark Scheifele to řešil sám. Střílel z pravého kruhu a Binnington si na jeho pokusu smlsl lapačkou!
    40:35 Vladimir TARASENKO - 1:0
     
    40:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Další rána VLADIMIRA TARASENKA z levého kruhu už končí v síti! Ruský útočník převzal přihrávku od Alexe Pietrangela a uspěl střelou na lapačku Connora Hellebuycka. Asistence: Alex Pietrangelo a Ryan O'Reilly.
    39:45 Perron z dorážky nepřekonal dezorientovaného Hellebuycka.
     
    39:45
    Domácí si v přesilovce stihli vytvořit obrovskou příležitost! Po nepřesné ráně Pietrangela se puk odrazil zpět před branku, kde ho před dezorientovaným Hellebuyckem nezasáhl Brayden Schenn, ale David Perron už ano. Trefil však jen klečícího gólmana Jets, který asi netušil, jak zakročil!
     
    39:28
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mathieu Perreault – 2 min., krosček).
     
    39:11
    Jacob Trouba špatně rozehrál a byla z toho velká šance Blues. Puk zachytil Maroon, rychle ho předal Bozakovi a ten před branku Robertu Thomasovi. Ten měl před sebou poloodkrytou branku, ale Hellebuyck se fantasticky přesunul!
     
    38:18
    Jaden Schwartz najížděl z levé strany na hostující branku. Trefil rameno Connora Hellebuycka!
     
    37:43
    Mark Scheifele našel přihrávkou zpoza branky Kylea Connora. Pokud by hostující hráč puk zpracoval, asi by už skóroval, neposedný gumový předmět mu však přeskočil hůl!
     
    34:40
    Kde se tam vzal Dmitrij Kulikov? Ruský obránce se totiž ocitl na hrotu útoku a po přihrávce Scheifeleho jel téměř sám na brankáře. Jeho zakončení Binnington vyrazil levým betonem.
    29:14 Výtečný Binnington si poradil s bekhendovou kličkou Taneva.
     
    29:14
    Brandon Tanev dostal přihrávku na úroveň posledního bránícího hráče, kterému ujel a najížděl sám na Binningtona. Zvolil blafák do bekhendu, který provedl dobře, ale Binnington dokázal puk levou rukou vytěsnit do ochranné sítě! Skvělý zákrok gólmana Blues!
     
    26:18
    Hosté otevřeli pravou stranu své obrany a z toho mohli těžit Schwartz se Steenem. Ti se k zakončení nedostali, ale třetí hráč, který celou situaci dobruslil, už ano. Byl jím Ivan Barbašev, jehož střelu z levého kruhu vyrazil Hellebuyck vyrážečkou!
     
    25:12
    Brayden Schenn našel přihrávkou zpoza branky Vladimira Tarasenka. Hellebuyck se natlačil ke své tyčce a nedal ruskému útočníkovi prostor na skórování!
     
    22:58
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Binnington nejprve chyboval při rozehrávce za brankou, kde se nechal obrat o puk Perreaultem a za svého brankáře musel zaskakovat obránce Bortuzzo. Binningtona to ale nerozhodilo, protože o chvíli později si připsal dobrý zákrok proti bekhendu Marka Scheifeleho. Na druhé straně posílal puk na branku Oskar Sundqvist a Hellebuyck krotil puk nadvakrát.
     
    21:55
    A teď zase hosté! Dvě dobré příležitosti měl Mark Scheifele, ovšem Binnington podržel svůj tým!
     
    21:01
    Zase tu máme silný nástup Blues do druhé třetiny! Velkou šanci měl tentokrát Robert Thomas, jehož vychytal Hellebuyck!
    20:19 Bozakovu střelu tečoval Maroon do tyčky.
     
    20:19
    Tyler Bozak se dostal v útočném pásmu ke kotouči po přihrávce Maroona a střílel z pravého kruhu. Puk ještě tečoval právě Maroon a Hellebuycka zachránila tyčka!
     
    19:36
    Oskar Sundqvist číhal na ose hřiště a puk se k němu opravdu odrazil. Jeho bombu ale vyrazil Hellebuyck!
    14:20 Hayes našel krásným pasem Littlea. Binnington si s jeho zakončením poradil.
     
    14:20
    Hosté mohli jít do vedení! Kevin Hayes nabídl kotouč před branku Bryanovi Littleovi, který z bezprostřední blízkosti zakončil pouze do vytrčeného pravého betonu gólmana Binningtona!
     
    12:44
    Blake Wheeler to sehrál před branku na Kylea Connora. Ten se vytočil před Binningtona, ale brankář Blues opět obstál.
     
    12:11
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (David Perron – 2 min., podrážení).
     
    12:11
    Hosté teď několika přihrávkami zcela rozebrali obranu soupeře! Pohlednou akci zakončila přihrávka Lowryho na Bena Chiarota, který byl zcela volný mezi kruhy, ovšem Binnington se stačil proti jeho ráně přesunout! Bude se ale vylučovat na straně Blues...
     
    07:24
    Chytré nahození Alexe Pietrangela od modré čáry. Hellebuyck nic neviděl a mohl být rád, že ho kotouč trefil!
     
    06:30
    Domácí zatlačili svého soupeře a poslali na Hellebuycka několik střel. Tu poslední vyslal Alex Pietrangelo, ovšem brankář Blues vše pochytal!
     
    04:35
    Pohotovou střelou z pravého kruhu se prezentoval Vladimir Tarasenko. Mířil k bližší tyčce, ale tam byla lapačka brankáře Hellebuycka.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 41. Tarasenko (Pietrangelo, R. O'Reilly) – 48. Scheifele (Connor, Wheeler), 67. Connor (Scheifele, Wheeler)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Dunn, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko (A), R. O'Reilly, B. Schenn – Perron, Sundqvist, Schwartz – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Barbašev, Fabbri.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Laine, Little, Ehlers – B. Tanev, Lowry, Copp – Roslovic, K. Hayes, Perreault.

    Rozhodčí: Joannette, McIsaac – Amell, Smith

    Diváci: 18 346
    St. Louis 4 2 Winnipeg
    #1 Čtvrtek 11.04.2019 • 02:00
    Winnipeg - St. Louis 1:2
    #2 Sobota 13.04.2019 • 03:45
    Winnipeg - St. Louis 3:4
    #3 Pondělí 15.04.2019 • 01:30
    St. Louis - Winnipeg 3:6
    #4 Středa 17.04.2019 • 03:30
    St. Louis - Winnipeg 1:2 po prodl.
    #5 Pátek 19.04.2019 • 02:30
    Winnipeg - St. Louis 2:3
    #6 Neděle 21.04.2019 • 01:00
    St. Louis - Winnipeg 3:2
    thejrc.org