Omsk – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
0:2 (0:0, 0:0, 0:2) Stav série: 0:3
CSKA Moskva
Středa 17.04.2019, 18:30 • Balašicha Arena • Play-off KHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u KHL na shledanou. (20:58:16)
     
    CSKA bylo dnes lepším celkem, skvěle celé utkání odbránilo a Ilja Sorokin si připisuje druhé čisté konto v řadě! Moskevské mužstvo má aktuálně tři mečboly, Gagarinův pohár jim už jen těžko uteče.

    Utkání rozhodl start třetí periody, kdy se prosadil Sergej Andronov po parádní individuální akci, kterou zakončil střelou o tyčku. Domácí celek toho dnes moc nepředvedl a nevystřelil ani moc ran na branku. Vítězství pak potvrdil do prázdné branky Michail Grigorenko. CSKA ve finále vede 3:0 a již v pátek může ukončit letošní sezónu.

    Střely na branku: 16:30
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Domácí celek vyhodil na icing a Bob Hartley si vzal timeout. Do konce duelu zbývají opravdu sekundy a s tímto snad ani nic už udělat nejde.
    59:04 Michail GRIGORENKO - 0:2
     
    59:04
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Cody Franson se dostal v útoku ke střele, ale odražený kotouč skončil jen vedle branky. Následně se ale po pravé straně do útoku dostal MICHAIL GRIGORENKO, kterému se z pravého kruhu povedlo trefit odkrytou klec a CSKA přidá třetí finálový střípek. Asistence: Nikita Nestěrov.
     
    58:38
    Opět se Avangardu nepovedlo udržet pásmo a nakonec kotouč skončil na icingu. Taylor Beck jej v těsném souboji dojel a vhazuje se před Sorokinem.
     
    58:25
    Úvodní snažení nic nepřineslo, Sergej Šumakov to zpoza branky zkoušel na Granlunda. Nakonec to ale v brance neskončilo a CSKA vyhodilo na icing.
     
    58:10
    Igor Bobkov opustil branku a Omsk je v šesti! Loterie začala.
     
    58:01
    Hned se Omsk dostal do útoku a podél levého mantinelu přišla přihrávka. Ta byla nakonec nepřesná a kotouč skončil mimo ledovou plochu, vhazuje se ve střední třetině.
     
    57:46
    Domácí mužstvo se pokoušelo opět dostat puk do útoku, ale nakonec se jim to nepovedlo dle pravidel. Hra se přerušuje a uvidíme vhazování ve střední třetině.
     
    56:43
    Nahození od pravého mantinelu zapadlo k první tyčce, kde snad trojice domácích dorážela. Ilja Sorokin ale vystavil zeď a dneska inkasovat nejspíše nechce.
     
    55:22
    Konečně také šance na straně domácích! Ansel Galimov se po stahovačce na levém kruhu dostal ke střele, ale pokusem k pravé tyči se nakonec přes Sorokina neprosadil.
     
    54:49
    Avangardu se nepovedlo ideálně zakombinovat a přihrávka do útoku byla přerušena odpískáním icingu. Vhazuje se tak po pravici Igora Bobkova, domácí moc času na vyrovnání nemají.
     
    53:52
    Alexej Jemelin zpracoval kotouč na modré čáře a po kličce svižně nahazoval na branku. Tu ale netrefil ani tento zkušený ruský bek, Ilja Sorokin v této periodě nemusel nic nebezpečného řešit.
     
    52:42
    Na teč již čekal Taylor Beck, ale hostující obrana zablokovala další kotouč. Obrana CSKA je opravdu famózní, všechno zablokuje a Omsk vlastně ani nemá šance.
     
    52:04
    Kirill Semjonov si najel ze střední třetiny až k levému kruhu, kde se dostal ke střele. Alexej Marčenko ji ale srazil do ochranné sítě a Sorokin může být opět v klidu.
     
    50:40
    Už se domácí dostali do kombinace, ale opět nezakončili. Avangard to překombinoval a do protiútoku jde hostující CSKA, které má o dvacet střel na branku více.
     
    49:55
    CSKA si to kontroluje a Omsk nehraje nic moc... Mat Robinson nyní jen nahazoval na branku domácích, protiakce Avangardu skončila ofsajdem.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 44. Andronov (Dahlbeck), 60. Grigorenko (Nestěrov)


    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Franson, J. Medveděv, Pokka, Jemelin, Bondarev, Čudinov, Pivcakin – Desharnais, Beck, Stålberg – Zernov, I. Michejev, Širokov – A. Galimov, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Stas, Fisenko – Jaremčuk.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Nestěrov, Blažijevskij, M. Robinson, Dahlbeck, Marčenko, Naumenkov, A. Romanov – Slepyšev, Vey, Grigorenko – Andronov, P. Karnauchov, Scott – Al. Popov, Okulov, Šalunov – Tělegin, Rtiščev, Světlakov – Kaprizov.

    Rozhodčí: Gofman, Fraňo – Lazarev, Šeljanin
    Omsk 0 4 CSKA Moskva
    #1 Sobota 13.04.2019 • 16:00
    CSKA Moskva - Omsk 5:2
    #2 Pondělí 15.04.2019 • 18:30
    CSKA Moskva - Omsk 3:0
    #3 Středa 17.04.2019 • 18:30
    Omsk - CSKA Moskva 0:2
    #4 Pátek 19.04.2019 • 18:30
    Omsk - CSKA Moskva 2:3 po prodl.
    thejrc.org