Kanada – Švýcarsko 7:4 (kon.) | Slovensko – USA 5:12 (kon.) | Bělorusko – Finsko 4:3 (kon.)
Švédsko – Lotyšsko 5:2 (kon.)
konec
Švédsko
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Lotyšsko
Pátek 19.04.2019, 19:40 • Fjällräven Center, Örnsköldsvik • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u mládežnického šampionátu zase někdy na počtěnou. (22:00:21)
     
    Utkání mezi Švédskem a Lotyšskem je u konce. Tým Sverige přetlačil jako favorit duelu Lotyšsko a připisuje si první výhru na turnaji. Domácí celek exceloval hlavně díky přesilovkám, využil hned čtyři! Karl Henriksson byl nejvýraznějším domácím hráčem, dal dvě branky a zapsal stejná počet asistencí. Lotyši se prali statečně, ale nakonec vyhrála kvalita.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Raivis Ansons – 2 min., pozdní dohrání).
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Patriks Zabusovs – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albin Sundsvik – 2 min., hrubost).
     
    59:47
    Rozhodčí signalizovali ještě jeden trest, ale za brankou Lotyšska se ještě stihla strhnout jedna mela. Nechme se překvapit, zda sudí rozdají jeden anebo více trestů.
     
    59:23
    V nejspíše poslední akci celého utkání byl Roberts Petrovics. Ten se mezi kruhy dostal ke střeleckému pokusu, ale třetí zásah z toho nebyl. Jesper Wallstedt vyráží.
     
    58:45
    Alexander Holtz se ještě pokoušel změnit skóre a přidat svou druhou trefu. Na levém kruhu se po objetí branky otočil, ale jeho svižné zakončení v brance neskončilo.
     
    58:09
    Lotyšská osmnáctka se dostala v posledních minutách ještě do útoku. Nahození od modré čáry ale nebylo nebezpečné a ani jej nikdo v bílém netečoval.
     
    57:10
    Kristaps Skrastinš si najel pro přihrávku a od modré čáry svižně zakončoval směr branka. Jeho pokus zápěstím ale nakonec do branky ani nedoletěl a domácí kotouč zablokovali.
     
    56:24
    Ve středu hřiště byla nyní přerušena hra, Oscar Lawner zde nezahrál správně a pokračovat se bude vhazováním po levici švédského brankáře.
    55:45 Lucas RAYMOND - 5:2
     
    55:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovky, to je opravdu velká zbraň domácího celku! Krásnou branku dal v další početní výhodě LUCAS RAYMOND, jenž si najel mezi kruhy a po parádní stahovačce potvrzuje první body pro pořádající mužstvo. Asistence: Alexander Holtz a Karl Henriksson.
     
    55:07
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Nikita Mateiko – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    54:38
    Hodně se blíží konec třetí třetiny a Švédové nadále drží důležité dvoubrankové vedení. V posledních momentech se hraje spíše ve středu ledové plochy.
     
    53:33
    Švédsko následně vyhodilo na zakázané uvolnění a hra bude pokračovat po levé straně domácího mladíka.
     
    53:10
    Zlobí ale i hosté! Nikita Mateiko svižně zakončoval od modré a Jesper Wallstedt musel po zákroku betonem řešit i dorážky, branka naděje ale nepřišla!
     
    52:34
    Lotyšsko je pod hodně velkým tlakem a brání se zuby nehty. Bránící hráči si nyní odpočinou alespoň na malou chvilku, povedlo se jim vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    51:45
    Alexander Holtz po zadovce zpoza branky zakončoval mezi kruhy, ale jeho svižná rána šla jen vedle branky. Kotouč skončil na zadním mantinelu a pokračuje se útokem Švédska.
     
    51:05
    Aktuální výsledek si asi domácí již pohlídají. Nyní se jim nepovedlo zakombinovat a po icingu se bude vhazovat opět před Silovsem.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. Henriksson (Raymond), 14. Bjerselius (Nybeck), 27. Holtz (M. Wahlgren, Henriksson), 48. Henriksson (Holtz, M. Wahlgren), 56. Raymond (Holtz, Henriksson) – 8. Zabusovs, 42. Švanenbergs (Millers)


    Švédsko: Wallstedt (Alnefelt) – Björnfot, Brannstam, Broberg, Hedström, Johansson, Söderström, Lyckåsen – Holtz, Henriksson, Raymond – Nybeck, Costmar, Holmström – Andersson, Bjerselius, Grewe – Lawner, Sundsvik, M. Wahlgren.
    Lotyšsko: Silovs (Lazdinš) – Tumanovs, Ošenieks, Mateiko, Brants, Krustinš, Ozolš, Sejejs – Biškins, Prohorenkovs, Vitolinš – Zabusovs, Skrastinš, Jevdokimovs – Petrovics, Polcs, Ansons – Millers, Švanenbergs, Ligis.

    Rozhodčí: Campbell, MacFarlane – Haurum, Wyonzek
    thejrc.org