Celta Vigo – Girona 2:1 (kon.) | Eibar – Atlético 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Huesca 0:0 (kon.)
Barcelona – Real Sociedad 2:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 20.04.2019, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:12. (22:39:54)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a souboj Barcelony s Realem Sociedad končí. Katalánci připisují do tabulky další tři důležité body v cestě za titulem.

    Barcelona měla ihned od samého úvodu velkou převahu v držení balonu. Ani však s přibývajícím časem se do šancí nedostávala. Messiho rána z volného přímého kopu skončila ve zdi. To na druhé straně zakončoval José, ale ani ona Ter Stegena nepřekonal. Až v samém závěru první půle využil centru Dembélého Clément Lenglet.

    Do druhé části ale vstoupili s nasazením hosté a po hodině hry byli po zásluze odměněni vyrovnávací brankou. Na parádní kolmici Merina si naběhl Juanmi a lehkým pošťuchnoutím kolem Ter Stegena srovnal krok. Vyrovnaný stav ale netrval ani dva minuty, ale po přihrávce Messi zavěsil míč ke vzdálenější tyči Jordi Alba.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Suárez vystartoval po nákopu Coutinha, Zaldúa měl ale na útočníka Barcelony dvoumetrový náskok, který také s přehledem uhájil. Navíc si pomohl přihrávkou k Rullimu.
     
    90+3
    Sergio Busquets přišel vyztužit obranu na závěrečné minuty a právě nyní skvěle zasáhl ve vlastním pokutovém území proti nabíhajícímu Merinovi.
     
    90+2
    Hosté se ještě nadechují k závěrečného tlaku. Pardo nahrával na pravou stranu, kde hlavou prodloužil akci Realu Sociedad Aihen Muňoz. Piqué byl ale proti a odkopl balon do bezpečí.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Sergi Roberto.
     
    90
    Po Albově přihrávce se s balonem otočil do střelecké pozice na hranici vápna Coutinho. Rána střídajícího Brazilec však byla zblokována na rohový kop.
     
    89
    Arturo Vidal přibrousil ve středu pole Sangalliho. Hosté okamžitě rozehráli, ale obránci Barcelony se stačili včas stáhnout na svá místa před vápnem. Navíc je také faulován Piqué.
     
    88
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Diego Llorente, přichází Ander Barrenetxea Muguruza.
     
    88
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Sandro Ramírez.
     
    87
    Pardo zkoušel přihrát na hranici vápna Merinovi. Hosté ale zpracovali míč a to protiútoku se hnal sám Lionel Messi. Na poslední chvíli se Argentinci postavil do pohybu Elustondo.
     
    86
    V solidním počtu mířili hosté do protiútoku. Sangalli přihrával na pravou stranu k Juanmimu. Střelec zatím jediného gólu Realu Sociedad následně napálil Piquého.
     
    85
    Od Rulliho putoval míč k Merinovi. Střední záložník hostů ale nedokázal dokonale zpracovat a toho využil k zisku balonu Arturo Vidal. Ani Barcelona se ale tentokrát ke střele nedostala.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Barcelona s klidem drží jednobrankové vedení a není daleko od pojištění vítězství.
     
    83
    Po faulu na Coutinha rozehrával Messi volný přímý kop. Po prodlouženém centru zasáhl míč na zadní tyči Arturo Vidal, ale v pádu už ho nedokázal nasměrovat do sítě.
     
    82
    Domácí fotbalisté se snaží přidat rozhodující branku dnešního duelu. Rakitić posunul míč k Semedovi, ten ještě k Vidalovi, ale to už je obrana hostů zformována před šestnáctkou.
     
    81
    Barcelona se hnala ve čtyřech do otevřené obrany. Po Suárezově přihrávce pálil z velkého úhlu Rakitić, ale Rulliho neohrozil. Míč zamířil jen do boční sítě.

    Vít Schück

    Branky: 45. Lenglet (O. Dembèlé), 66. Alba (Messi) – 64. Juanmi (Merino)

    Karty:   17. Merino (RSC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:12.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Arturo Vidal (90+1. Roberto), Arthur (56. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (73. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Umtiti, Busquets, Roberto, Malcom, Coutinho.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, D. Llorente (88. Barrenetxea Muguruza), A. Elustondo, Muñoz – Zubeldia (54. Sangalli), Pardo – Juanmi (88. Sandro Ramírez), Merino, Oyarzabal (C) – José.
    Náhradníci: Moyà – Navas, Gorosabel, Sangalli, Sandro Ramírez, Bautista, Barrenetxea Muguruza.

    Rozhodčí: González – García, Rodríguez
    thejrc.org