Zlín – Slavia 1:0 (kon.) | Sparta – Karviná 1:3 (kon.) | Dukla Praha – Mladá Boleslav 2:2 (kon.)
Ostrava – Opava 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Jablonec 1:0 (kon.) | Příbram – Plzeň 1:1 (kon.)
Olomouc – Teplice 2:0 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:2 (kon.)
konec
FK Příbram
1:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 21.04.2019, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příbram v domácím prostředí nedávno změřila síly s vedoucí Slavií a v neděli odpoledne ji čeká další zvučný soupeř, na stadion Na Litavce přijede Viktoria Plzeň. Fotbalisté domácí Příbrami hrají o holé bytí v nejvyšší české soutěži a každý bod může být ve finále hodně cenný, zatímco hosté z Plzně jsou aspiranty na titul a rádi by získali další tři body, aby na vedoucí Slavii Praha vytvořili tlak. Tribuny by se měly naplnit v hojném počtu, stejně jako proti Slavii. Vidělo ji 7132 diváků.

     
    1.FK PŘÍBRAM

    Fotbalisté Příbrami nedokázali navázat na domácí výhru proti Opavě a venku prohráli na Slovácku, kde sehrála klíčovou roli neproměněná penalta týmu z hornického města. Místo toho, aby se hosté zvedli, výsledný efekt byl úplně opačný. Příbram prohrála 2:0 a nyní ji čeká velice těžký soupeř. Domácí budou chtít získat alespoň bod a vyhnout se ve zbytku sezóny baráži. Utkání bude mít na Boží hod Velikonoční speciální atmosféru. Na stadionu budou pobíhat bílí zajíčci, kteří budou dětem rozdávat čokoládová vajíčka. Skvělý nápad!

     
    FC VIKTORIA PLZEŇ

    FC Viktoria Plzeň stáhla náskok vedoucí Slavie na pět bodů a souboj o ligový titul bude dramatický až do samotného závěru sezóny, ve kterém čeká všechny týmy poprvé v historii nadstavbová část. Plzeň zavítá do Příbrami, kde se po dvou ligových porážkách v řadě bude snažit prodloužit sérii tří výher v řadě. Viktorka by se měla těšit na stadionu Na Litavce ze skvělé divácké kulisy, kterou přijde vytvořit část fanoušků z Plzně pešky, stejně jako tomu bylo před dvanácti lety.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Mingazov, Soldát, Květ, Jan Rezek (C) – Polidar, Matoušek.
    Náhradníci: Švenger – T. Jablonský, Skácel, Keita, Kodr, Voltr, Kingue.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Brabec, R. Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kayamba, Pačinda, J. Kopic – Chorý.
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, J. Kovařík, Bakoš, M. Havel, Pernica, Ekpai.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec. Asistenti: Jaroslav Kubr, Michal Myška. Čtvrtý rozhodčí: Jan Váňa.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté obou týmů právě nastupují na hrací plochu a do výkopu posledního domácího zápasu Příbrami, v němž vyzve Viktorii Plzeň, zbývá jen pár okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Viktoria Plzeň právě obstarala výkop zápasu, ve kterém se bude snažit potvrdit roli favorita a zároveň doufat, že vedoucí Slavia Praha ztratí body na hřišti Zlína.
     
    2
    Všechny zápasy 29. kola FORTUNA:LIGY začaly ve stejný čas, tedy v 17:00 hodin. Průběh zápasu Slavie budeme souběžně sledovat a informovat Vás o stavu.
     
    3
    Jan Matoušek dobře napadal posledního hráče Plzně a Aleš Hruška pod tlakem odvrátil míč na rohový kop. Centr domácího týmu byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    4
    Ondřej Kočí udělal obrovskou chybu, když namazal míč na kopačku Erika Pačindy. Plzeňský útočník ovšem dlouho váhal se zakončením a jeho střela byla sražena.
     
    5
    Plzeň následného rohového kopu nevyužila a Příbram vyrazila do přečíslení dva na jednoho, velká šance se ovšem nekonala. Selhala finální přihrávka doprava.
     
    7
    Matěj Chaluš si musel dávat v roli posledního hráče obrovský pozor, aby Plzeň nepustil do samostatného úniku, a tak situaci ihned vyřešil dalekým odkopem.
     
    8
    Fotbalisté Plzně vyrazili do útoku podél levé postranní čáry a po faulu domácích je zde standardní situace.
     
    9
    Patrik Hrošovský poslal do šestnáctky po rozehrávce nakrátko nádherný centr, Jan Rezek ho ale odvrátil.
     
    10
    Erik Pačinda využil volného prostoru na levém křídle a do šestnáctky Příbrami poslal prudký přízemní centr, který Ondřej Kočí lapil do svých rukavic. První zákrok.
     
    11
    Joel Ngandu Kayamba se dostal na pravém křídle k přízemnímu centru, který Ruslan Mingazov srazil na rohový kop. Plzeň rozehrává standardní situace nakrátko a zatím se vůbec k ničemu nedostala.
     
    12
    Obránce David Limberský se pokusil vypálit ze střední vzdálenosti, mířidla ovšem neseřídil dobře. Míč skončil vysoko nad a Ondřej Kočí odkopával od domácí brány.
     
    14
    Příbram naprosto zbytečně a ostře faulovala na levé straně obranné poloviny hřiště. Žlutá karta nikde.
     
    15
    Plzeň rozehrála na pravém křídle standardní situaci a Radim Řezník sklepl míč na vzdálenější levé tyči pro útočníka Tomáše Chorého, který míč ve stoprocentní příležitosti vůbec netrefil!
     
    18
    Příbram rozehrála na pravé straně hřiště rohový kop nakrátko a Jan Rezek poslal na hranici šestnáctky zpětný přízemní centr, na který si naběhl Roman Květ, a jeho pohotová přízemní střela minula vzdálenější tyč.
     
    20
    Fotbalisté Příbrami se osmělili směrem vpřed a vytvořili si zajímavou střeleckou pozici, zatím ale gól nepadl.
     
    21
    David Limberský si na levém křídle naběhl na kolmou přihrávku, jenže míč špatně zpracoval a skončil v zámezí. Následný přízemní centr už byl zbytečný.
     
    22
    Emmanuel Antwi využil u postranní čáry špatného zpracování Joela Ngandua Kayamby a odkopl míč do autu. Plzeň může pokračovat v útoku. Vhazování.
     
    23
    Jan Matoušek předvedl na levém křídle nádherný sprint a po jeho přihrávce mohl pálit zpoza šestnáctky Roman Květ, jenže se ještě rozhodl pro zaseknutí míče a technickou střelou minul levý horní roh brány Plzně.
    23. Matoušek si povodil obranu soupeře, proti Květově ráně vystoupil Hubník
     
    24
    Příbram měla k dispozici další rohový kop, jenže nic převratného se po centru neudálo. Plzeň opět u míče.
     
    26
    Erik Pačinda se na pravé straně šestnáctky otočil s míčem a napřáhl k přízemní střele, která zamířila pouze doprostřed brány. Brankář Ondřej Kočí snadno zasáhl.
     
    27
    Matěj Polidar si naběhl za obranu na kolmou přihrávku, která přišla po zbytečné ztrátě Plzně, jenže pomezní rozhodčí odhalil ofsajd, který byl vzápětí odpískán.
     
    29
    Zatím je hra hodně neurovnaná. Plzni hodně vázne kombinační hra, jejíž zásluhou by měla dominovat.
     
    31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    David Limberský se dostal k odraženému míči a přízemní technickou střelou zpoza šestnáctky točil míč ke vzdálenější pravé tyči, kde ho Ondřej Kočí nedokázal udržet a z dorážky se prosadil ERIK PAČINDA! Plzeň vede v Příbrami 1:0.
    31. Erik PAČINDA - 0:1
     
    33
    Matěj Chaluš zůstal ležet během gólové akce Plzně na hrací ploše a rozhodčí se k situaci vrátili, po přezkoumání videa ale potvrdili, že o faul nešlo. Fanoušci Plzně nešli 70 km zbytečně.
     
    37
    Příbram právě vstřelila branku!
    Ruslan Mingazov okamžitě vyrazil na ose hřiště do rychlého protiútoku a diagonální přihrávkou oslovil na pravé straně pokutového území JANA MATOUŠKA, který přízemní střelou z ostrého úhlu zamířil ke vzdálenější levé tyči! Příbram rychle odpověděla. Asistence: Ruslan Mingazov.
    37. Jan MATOUŠEK - 1:1
     
    38
    Erik Pačinda se na levé straně šestnáctky dostal k prudkému přízemnímu centru, který byl na přední tyči sražen na rohový kop. Málem vlastní gól domácích.
     
    39
    Plzeň měla k dispozici další z řady rohových kopů, jenže standardní situace zatím nejsou její dobrou doménou.
     
    42
    Příbram vybojovala na levé straně hřiště standardní situaci a po přízemním centru došlo na přední tyči k patičce jednoho z domácích hráčů, následný závar ale vyřešil Aleš Hruška, který stáhl odražený míč do rukou.
     
    43
    Na tribunách stadionu se objevili slíbení bílí zajíčci, který roznášejí dětem čokoládová vajíčka.
     
    44
    Blíží se závěr prvního poločasu, který nenabídl bůh ví jaký fotbal, na druhou stranu jsme ale viděli dva góly.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Plzeň se po nemastných a neslaných úvodních třiceti minutách dokázala prosadit, když z dorážky rozvlnil síť Erik Pačinda a vstřelil svůj první ligový gól. Chybu domácího Ondřeje Kočího ovšem dokázal napravit po parádním sólu Ruslana Mingazova domácí odchovanec Jan Matoušek. Skóre po prvním poločase utkání na stadionu Na Litavce. 1.FK Příbram 1 Viktoria Plzeň 1.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Příbrami začal s mírným zpožděním druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1. Nerozhodně hraje také Slavia. Ve Zlíně je to 0:0.
     
    47
    Domácí Karel Soldát si naběhl na přední tyči na nádherný centr z rohového kopu a jeho hlavička se zdála být gólová, míč ale nakonec těsně minul pravou tyč! Příbram nevyužila obrovskou šanci.
    47. Soldát poslal torpédo hlavičkou těsně vedle brány Viktorie
     
    50
    Ze druhého poločasu uběhlo necelých pět minut a až na jednu slibnou šanci Příbrami se nic neděje. Hra se odehrává ve středu hřiště a oba týmy často chybují.
     
    51
    Jan Matoušek předvedl na pravém křídle skvělý sprint a po průniku do šestnáctky posílal míč nebezpečně pod sebe, hosté ho ale dokázali odvrátit na rohový kop.
    51. Matoušek vytáhl nádhernou fintu, na poslední chvíli zasáhl Řezník
     
    53
    Radim Řezník si nabíhal na pravém křídle na kolmou přihrávku, jenže Jaroslav Tregler byl u míče první.
     
    54
    Jan Matoušek odvedl v obraně skvělou práci, když se nenechal obejít a odvrátil míč na rohový kop.
     
    55
    Příbram vyrazila na ose hřiště do rychlého protiútoku a Joel Ngandu Kayamba zatáhl za záchranou brzdu.
     
    56
    Domácí Ruslan Mingazov se pokusil vypálit ze střední vzdálenosti a jeho následná střela zamířila vysoko nad.
     
    57
    Důležitá zpráva pro fanoušky Plzně. Fotbalisté Zlína vedou nad Slavií krátce po přestávce 1:0.
     
    59
    Fotbalisté Plzně zůstali stát a Jan Matoušek chtěl najít v šestnáctce krátkou kolmou přihrávkou Romana Květa, u míče byl ale jako první brankář Aleš Hruška.
     
    60
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Jan Kovařík.
     
    61
    Tomáš Chorý máchá rukama ve vzduchu poté, co neúspěšně vysunul kolmou přihrávkou dva spoluhráče. Problém byl v tom, že si možná navzájem překáželi.
     
    62
    Matěj Polidar si nabíhal do šestnáctky na kolmou přihrávku vzduchem, Aleš Hruška ale nebezpečí uhasil.
     
    64
    Fotbalisté Plzně působí hodně ospalým dojmem, a když už mohli vyrazit směrem vpřed, Tomáš Chorý zahrál v úniku rukou. Rozhodčí rozhodl velice správně.
     
    67
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Marek Bakoš.
     
    68
    Matěj Polidar podstoupil u půlící čáry ostrý hlavičkový souboj s Radimem Řezníkem, po kterém zůstal ležet na hrací ploše, byl to ovšem on sám, kdo fauloval.
     
    69
    Jan Matoušek se mohl řítit po rychlém protiútoku a kolmé přihrávce sám na bránu, jenže míč mu skončil na patách. Obrovská škoda z pohledu domácí Příbrami.
     
    72
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Matěj Polidar, přichází Tomáš Jablonský.
     
    73
    Útočná akce Plzně postrádala jakoukoliv myšlenku a Jan Matoušek chtěl po rychlém protiútoku narazit míč jednomu ze spoluhráčů, jenže míč byl příliš slabý.
     
    74
    Jan Kopic sice na pravé straně šestnáctky vyhrál hlavičkový souboj, jenže vracející se Jaroslav Tregler usměrnil míč hlavou do náruče Ondřeje Kočího.
     
    75
    Ruslan Mingazov se nedokázal prosadit na pravé straně šestnáctky proti dvojnásobné přesile a vše vyřešil z pohledu Plzně brankář Aleš Hruška, který míč odvrátil.
     
    77
    Jan Matoušek si na levém křídle chytře píchl míč do pohybu kolem Jakuba Brabce, který ho fauloval.
     
    78
    Jan Rezek rozehrál na levé straně standardní situaci a před bránu poslal ostrý centr, který Aleš Hruška vyrazil.
     
    81
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Erik Pačinda, přichází Ubong Moses Ekpai.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Radek Voltr.
     
    83
    Plzeň konečně předvedla souvislejší a pohlednou kombinační akci, centr z levé strany byl ale odvrácen na roh, po kterém míč skončil u Ondřeje Kočího.
     
    84
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ruslan Mingazov, přichází Ibrahim Keita.
     
    86
    Emmanuel Antwi chyboval v rozehrávce a Jan Kovařík mohl po kolmé přihrávce rozhodnout, jenže přízemní střelou vybíhajícího Ondřeje Kočího nepřekonal! Fantastický zákrok gólmana.
    86. Velká šance hostů! Kovařík sám před Kočím, ale stoprocentní šanci spálil
     
    88
    Ubong Moses Ekpai byl faulován u půlící čáry a Plzeň měla míč, přesto Radim Řezník pokračoval v řečnění, za které obdržel okamžitě žlutou kartu. Diváci tleskají.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Ibrahim Keita vyrazil do protiútoku jeden na jednoho, který na pravé straně šestnáctky vyřešil přízemní střelou z úhlu, která byla sražena na rohový kop.
    90+1. Keita šel sám proti Hubníkovi, ale obránce hostů zasáhl výborně
     
    90+2
    Zlín porazil Slavii 1:0 a Plzeň může stáhnout náskok pražského celku na 2 body. Musí vyhrát.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Plzně nedokázali využít zaváhání pražské Slavie, která v souběžně hraném zápase prohrála na hřišti Zlína, když v Příbrami pouze remizovali. Plzeň sice vedla zásluhou dorážky Erika Pačindy, jenže krátce před přestávkou vyrovnal Jan Matoušek. Plzeň ztrácí na Slavii čtyři body. 1.FK Příbram 1 Viktoria Plzeň 1. (18:57:50)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 37. Matoušek (Mingazov) – 31. Pačinda

    Karty:   55. Kayamba (PLZ), 88. Řezník (PLZ)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:10.
    FK Příbram: Kočí – Nový, Chaluš, Tregler, Antwi – Mingazov (84. Keita), Soldát, Květ, Jan Rezek (C) – Polidar (72. T. Jablonský), Matoušek (82. Voltr).
    Náhradníci: Švenger – T. Jablonský, Skácel, Keita, Kodr, Voltr, Kingue.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Brabec, R. Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kayamba (60. J. Kovařík), Pačinda (81. Ekpai), J. Kopic – Chorý (67. Bakoš).
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, J. Kovařík, Bakoš, M. Havel, Pernica, Ekpai.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec. Asistenti: Jaroslav Kubr, Michal Myška. Čtvrtý rozhodčí: Jan Váňa
    thejrc.org