Levante – Espanyol 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 3:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 3:0 (kon.)
Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Real Betis
1:2 (0:1)
Valencia CF
Neděle 21.04.2019, 20:45 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:13. (22:41:15)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas třiatřicátého kola končí. Valencia si odváží z trávníku Realu Betis tři cenné body za vítězství 2:1.

    Dlouhou se ani jeden z celků nemohl dostat do tlaku. Betis po dvaceti minutách lehce zvýšil tempo, ale pokusy Jesého a Joaquína neprošly ani k brankáři soupeře. Když už se zdálo, že první půle skončí bez branek, tak poslal Valencii do vedení prvním pokusem mezi tři tyče Goncalo Guedes.

    Po změně stran dal hostům klid již svým druhým gólem Goncalo Guedes, který tentokrát proměnil v branku přihrávku Pareja. Dlouho Valencia kontrolovala hru, ale deset minut před koncem zahrál ve vápně rukou Gabriel a nařízenou penaltu proměnil Giovani Lo Celso. Od té chvíle se Betis tlačil za vyrovnáním, hosté navíc hráli bez vyloučeného Rodriga, ale další branku již nepadla.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    90+3
    Betis se dožadoval další penalty. Gabriel podstoupil ve vápně tuhý souboj s Joaquínem, ale právě domácí kapitán zatáhl za ruku Gabriela a hlavní rozhodčí byl přesný.
     
    90+3
    Tlak Betisu je v nastaveném čase opravdu zdrcující. Již třetí rohový kop v krátkém čase posílal do vápna Lo Celso. Valencia se ze všech sil snaží udržet jednobrankové vedení.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Domácí fotbalisté vrhají všechny síly do útoku. Lo Celso přihrával Tellovi, který na nic nečekal a pálil. U pravé tyče byl ale Neto včas a stačil zadržet balon v rukavicích.
     
    90
    Lo Celsův centr srazil na rohový kop Garay. Od rohového praporku poté našel hlavu Firpa, ale ten poslal míč jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    89
    Protiútok Valencie skončil jen střelou do náruče Paua Lópeze. Na druhé straně poté pálil také Sergio León, ale i střídající útočník Betisu našel jen připraveného brankáře.
     
    88
    Domácí nebyli daleko od další nebezpečné střely. Skákavý balon ale nedokázal zkrotit v pokutovém území Lo Celso ani následně Joaquín.
     
    87
    Cristian Tello už nechtěl dále obléhat pokutové území soupeře a tak vypálil. Pokus útočníka domácího celku byl sražen jen mimo tři tyče. Betis bude pokračovat rohem.
     
    86
    Guardado vedl útočnou akci na pravém kraji. S Tellem si dokázal narazit, poté přišel prudký pas do šestnáctky, ale ve vzduchu vládl pouze Gabriel.
    85. Červená karta po 2. žluté
     
    85
    Real Betis ještě dostává šanci na vyrovnání. Valencia bude dohrávat poslední minuty v deseti. Rodrigo trefil loktem do obličeje Firpa a protože už měl jednu žlutou kartu, tak musel po druhé hřiště opustit.
     
    84
    Cristian Tello měl proti sobě posledního obránce. Wass dokázal s útočníkem Betisu držet krok, nakonec ale přece jen Tello pálil, ale jen do náruče Neta.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně vedle pravé tyče Zouhair Feddal.
     
    82
    Domácích hráčů je najednou plné hřiště. Lo Celso si na pravé straně ale pomohl lehkým faulem a musel balon odevzdat fotbalistům Valencie.

    Vít Schück

    Branky: 80. Lo Celso (pen.) – 45. Guedes (Rodrigo), 51. Guedes (Parejo)

    Karty:   45+1. Guardado (RBE), 57. Firpo (RBE), 60. Feddal (RBE), 75. Lo Celso (RBE) – 64. Rodrigo (VAL)   85. Rodrigo (VAL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:13.
    Real Betis: Pau López – Mandi (61. Morón), Bartra, Feddal – Tello, Kaptoum (77. Lainez), Guardado, Firpo – Joaquín (C), Jesé (72. León), Lo Celso.
    Náhradníci: Robles – Sidnei, Morón, Guerrero, Lainez, León, Javi García.

    Valencia CF: Neto – Wass, Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Coquelin, Parejo (C), Čeryšev (35. Rodrigo) – Guedes (79. Gameiro), S. Mina (71. Lato).
    Náhradníci: Rivero – Lato, Torres, Diakhaby, Roncaglia, Rodrigo, Gameiro.

    Rozhodčí: Sánchez – Cabaňero, Gallego
    thejrc.org